NY Rangers – Ottawa 0:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 1:3 (kon.) | Montreal – Detroit 4:3 (po pr.)
Tampa – New Jersey 4:3 (po pr.) | Florida – Boston 4:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 2:1 (kon.)
Nashville – Minnesota 2:4 (kon.) | Calgary – Los Angeles 3:1 (kon.) | Colorado – Winnipeg 1:0 (2:0 po s.n.)
Edmonton – San Jose 1:3 (kon.) | Vancouver – Arizona 5:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
San Jose Sharks
Pátek 10.04.2015, 03:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Laurent Brossoit (EDM) (51 zásahů)
    2. Bryan Lerg (SJS) (1 + 0)
    3. Nail Jakupov (EDM) (1 + 0) (06:10:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Marinčin (EDM) (0 + 0, čas na ledě 19:40, 1 střela)
    David Musil (EDM) (0 + 0, čas na ledě 22:00, 1 střela na branku)
    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, čas na ledě 13:28, 2 střely)
     
    Dlouho dnes svítilo na kostce v kanadském Edmontonu velmi nízké skóre, domácí Oilers vedli ještě necelých deset minut před koncem základní hrací doby 1:0. Jenže pak Žraloci začali využívat svého vysokého počtu střel. Nakonec nejen vyrovnali, ale dokonce otočili vývoj utkání. Edmontonu tedy nepomohl ani vynikající výkon nováčka Laurenta Borssoita, jenž vzdoroval celkem dvaapadesáti střelám. V trikotu na druhé straně potom oslavil premiérovou branku v National Hockey League a zároveň rozhodující trefu Bryan Lerg. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Matt NIETO - 1:3
     
    59:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už je pravděpodobně úplně rozhodnuto, domácímu mančaftu s riskování s prázdnou brankou nevyplatilo. Nejdříve sice dokázali Olejáři alespoň získat útočnou třetinu. Jenže pak o ni snadno přišli a MATT NIETO nasměroval kus černé pryže naprosto přesně mezi tři volné červené tyče. Asistence: Tommy Wingels, Chris Tierney.
     
    59:13
    Teď už Oilers hrají s prázdnou brankou a riskují v šesti mužích v poli.
     
    58:28
    Edmonton má už málo času na to, aby s výsledkem něco udělal. Dá se čekat, že domácí za několik okamžiků odvolají brankáře.
    Bryan LERG - 1:2
     
    57:07
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Konec třetí třetiny vychází dnes Žralokům ze San Jose. Po většinu duelu se dnes hosté střelecky trápili, avšak teď procitli a mají vítězství v základní hrací době velmi blízko, takovou šanci už nedokázal pokrýt ani dnes skvěle chytající Laurent Brossoit. Naprosto přesnou nahrávku na hokejku k pravé tyčce dostal nováček BRYAN LERG, jenž se trefuje poprvé v rámci National Hockey League, má tak zase o něco větší důvod k oslavám. Asistence: Logan Couture, Taylor Fedun.
     
    56:53
    Taylor hall a jeho šance z otočky. Ale útočník Edmonton Oilers neměl moc času na zpracování kotuče na hokejce, na to trošku doplatil.
     
    56:29
    Brent Burns se zase hned po buly ve středním pásmu nelítostně tlačil kupředu a dělat starosti obraně Edmontonu. Stihl i vystřelit.
     
    55:59
    Klefbom zvládl obranné povinnosti a ještě stihl poslat puk na spoluhráče dopředu. Ale Lander už neměl dostatek sil pro zakončení.
     
    55:14
    Nail Jakupov měl na hokejce nejen svou druhou branku zápasu, ale dost možná rozhodující zásah. V rozhodujícím momentě ale trefil jen tyčku branky Anttiho Niemiho.
     
    54:26
    Hned po vhazování se zjevil úplně osamocený u pravé tyčky klece Edmontonu Brent Burns. Ale trefil pouze prostor mimo branku, takže šanci nezvládl.
     
    54:11
    Joe Thornton a Joe Pavelski nadělali další starosti Brossoitovi. Ale ten přeci jen dokázal kotouč na brankovišti zastavit. Pokračujeme po reklamní pauze.
     
    53:12
    Roy neměl v útočné třetině nikoho po ruce, takže musel kolem soupeřů kličkovat sám. Chvíli to zvládl, ale pak pochopitelně o kus černé gumy přišel.
     
    52:19
    Nahození San Jose přes dvě čáry, ale o zakázané uvolnění se nejedná. Zatím to vypadá, že Žraloci dokázali do konce základní hrací doby ušetřit více sil.
     
    51:35
    Joe Thornton vycítil šanci ještě přidat další zásah do sítě soupeře, proto se Žralok neústupně pustil před branku soka. Ale Edmonton si teď dává větší pozor.
    Patrick MARLEAU - 1:1
     
    50:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Více jak čtyřicet střel na branku a mnoho dalších šancí potřebovali hokejisté San Jose Sharks dnes v Edmontonu k tomu, aby se dokázali prosadit. Ale přeci jen se necelých deset minut před koncem základní hrací doby mohou radovat. Do individuálního zakončení se dostal před dnes vynikajícím Laurentem Brossoitem zkušený útočník PATRICK MARLEAU, který pohlednou kličkou stahovačkou do forhendu zajistil radost na střídačce kalifornského klubu. Čeká nás pravděpodobně zajímavý závěr střetnutí. Bez asistence.
     
    49:45
    Za střelou Melkera Karlssona od modré čáry se Brossoit jenom ohlédl, protože letěla pořádně daleko od branky. Ale následně už gólman Oilers zlikvidoval extra šanci Joe Thorntona!
     
    49:08
    Brent Burns pálil z první bez přípravy, protože na zpracování kotouče neměl dostatek času ani prostoru. Ale hosté potřebují pro vyrovnanání daleko větší šanci.
     
    48:33
    Žraloci si moc nerozuměli v rozehrávce, jejich pokus o založení akce končí zakázaným uvolněním.
     
    48:27
    Teď už alespoň lehčí střela na branku. Ale tohle byla spíše lahůdka pro Anttiho Niemiho, jenž proti snadnému nahození z dálky v pohodě zaklekl.
     
    47:42
    Trošku pomalejší pasáž hry, hraje se především ve středním pásmu a ani jedna družina se netlačí do nějaké vyloženější možnosti.
     
    46:58
    Rozehrávka Olejářů zpoza jejich klece, mezi tím dokázali domácí také vystřídat. Je pravda, že Edmonton teď tolik nikam spěchat nemusí.
     
    46:24
    Sharks se velice rychle po dalším buly přesunuli do útočné třetiny a dnes poněkolikáté prověřili pozornost Laurenta Brossoita. Ale ten dělá vše pro to, aby se ukázal v nejlepší světle.
     
    46:05
    San Jose Sharks jsou kompletní, ve stejnou chvíli si jejich brankář připisuje další zákrok a následuje malá komerční přestávka.
     
    45:45
    Až nyní se dokázali Olejáři stabilněji usadit v pásmu a několikrát po sobě vystřelit. Ránu z dálky ještě útočníci domácích tečoval na brankovišti. Ale Niemi zavčas připraven.
     
    45:08
    Teď dokonce Oilers s pukem za svou brankou a více jak polovina z trestu Stolleryho už je minulostí. Marleau následně opět vyhazuje.
     
    44:46
    Ale zatím hodně nepřesné domácí nahrávky v útočném pásmu, Antti Niemi ještě během oslabení své družiny nemusel vytahovat zákrok.
     
    44:05
    Edmonton bude nyní moci hrát daleko více v klidu, protože má k dispozici dvě minuty dlouhou početní výhodu. Taylor Hall byl při svém úniku podražen a Karl Stollery (SJS) jde pykat menší trest.
     
    43:33
    Smith už vyřešil nepřesnosti kalifornské organizace v obranné třetině a posílal dopředu na Burnse. Teď se ovšem ani Žralokům nepodařilo vystřelit.
     
    42:32
    Tommy Wingels sice ještě Borssoita nezaskočil, ale následné zakončení Irwina z dálky už mířilo do více jak z polovinky odkryté klece. Přesto ještě gólman Edmonton dokázal touš zázračně vytěsnit.
     
    42:00
    Tierney a jeho klička za brankou soupeře. Jenže útočník San Jose Sharks pak ještě musel o touš bojovat u mantinelu, jelikož proti němu byli dva muži v bílém.
     
    41:18
    Tomáši Hertlovi se podařilo rozehrát kotouč z obranné třetiny. Hned si česká osmačtyřicítka najížděla na útočnou akci dopředu, jenže ta skončila ještě ve středním pásmu.
     
    40:40
    Martin Marinčin má dnes očividně chuť střílet. Když chtěl ale vypálit nyní, byla mu naposlední chvíli zablokována hokejka některým z obránců San Jose.
     
    40:14
    Stejně jako v předchozích dvou periodách, i nyní úvodní buly zvládli lépe San Jose Sharks. Ale do šance se naopak dostali Oilers.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Edmonton Oilers: 14

    San Jose Sharks: 14
     
    Druhá třetina už nám nabídla alespoň jeden gól, ten byl připsán na stranu Edmonton Oilers. Na větší šance však mají nadále navrch Sharks. Uvidíme, jestli dokážou také hosté ve třetí třetině ještě střelecky procitnout.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Tomáš Hertl dnes má více smůly než štěstí, po první veliké šanci ve druhé třetině teď ještě v závěru periody trefuje tyčku.
     
    39:23
    Hraje se poslední minuta prostřední třetiny, Tomáš Hertl a Patrick Marleau ještě v dobré šanci před Brossoitem. Ale branka z toho nebyla.
     
    38:29
    Lander už poněkolikáté ve druhé třetině dostal chuť si zaútočit. Ale ani teď neměl po ruce nikoho ze spoluhráčů, který by mu mohl zavčas vypomoci.
     
    37:18
    Marinčinovo nahození z dálky nevyšlo, už hrají znovu Sharks. Jenže ti se také dostali pouze k modré útočné čáře, dále jejich akce nepokračovala.
     
    37:01
    Joe Pavelski ve spolupráci ještě s dalším ze spoluhráčů nezvládl rozehrávku za vlastní brankou. Puk hostů totiž končí jen na zakázaném uvolnění.
     
    36:30
    Antti Niemi má po lehkém nahození z velkého úhlu kotouč ve své rukavici na levé ruce. Nikoho asi nepřekvapí, že se bude vhazovat právě před klecí San Jose Sharks.
     
    36:16
    Brent Burns předvedl, že umí od modré čáry hodně tvrdě vypálit. Ale puk asi ještě někdo tečoval, protože se záhadně odrazil daleko od branky.
     
    35:58
    Zakončení Logana Couturera niktera důrazné, ale přesto si na něj musel Laurent Brossoit dávat pozor. Zatím mladík v brance Oilers dále bez chybičky.
     
    35:30
    Už se znovu hraje, Purcell provedl líbivou otočku v útočné třetině. Ale Tomáš Hertl jej během pomoci obraně dokázal o kotouč obrat.
     
    35:15
    Nyní už právě Lander v zakončení. Po střele z první ovšem našel pouze lapačku připraveného Anttiho Niemiho.
     
    34:50
    Lander zase na druhé straně viděl prostor u pravého mantinelu, a tak se chtěl procpat právě kolem něj. Ale ani on sladké ovoce nesklidil.
     
    34:20
    Sharks našli cestu do útočné třetiny pouze nahozením o mantinel. Jenže takový způsob nestačil k lepšímu zakončení na branku.
    Nail JAKUPOV - 1:0
     
    32:30
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nedáš a dostaneš, staré známé sportovní pravidlo se právě ukázalo ve své plné kráse divákům v kanadském Edmontonu. Nejdříve totiž zmiňovaný Tomáš Hertl neproměnil stoprocentní šanci při samostatném úniku na branku, aby se hned z následné akce prosadili domácí a otevřeli tak skóre dnešního utkání. Čekání na gól ukončil ve druhé periodě rychlou akcí NAIL JAKUPOV, jenž krásně nabral puk na hokejku a nedal moc šancí Anttimu Niemimu. Uvidíme, jestli teď začne padat více branek, nebo jestli budeme pokračovat v podobném tempu. Bez asistence.
     
    32:07
    Tomáš Hertl se teď asi bude chytat za hlavu. Talentovaný český mladík totiž unikal sám na branku a neproměnil zakončením mezi betony.
     
    32:00
    Znovu Antti Niemi v akci, tentokráte hned po střele po buly z dálky. Následuje nové vhazování.
     
    31:50
    Nieto zastavil šanci soupeře v obranné třetině, alespoň vyhodil kotouč do střední třetiny. O několik chvil později zákrok pro strážce klece San Jose.
     
    31:06
    Už ale Edmonton Oilers střídají a chystají se také zaútočit. Zatím to nevypadá, že by se měla jedna či druhá družina dostat do většího tlaku.
     
    30:35
    Protečovaný puk na Melkera Karlssona před branku, tomu nechybělo moc, aby dopravil kotouč z první do sítě. Ale trefil jen připraveného gólmana.
     
    30:10
    Klefbomovo nahození do lapčky Anttiho Niemiho. Ale teď už krátká reklamní přestávka.
     
    29:45
    Dobrá Scottova přihrávka na spoluhráče před branku. Jenže ten už puk v ryhlosti bekhendem netrefil, Laurent Brossoit si další zákrok zatím připisovat nemusí.
     
    29:18
    Puk vyhozený přes všechny čáry nemohl skončit jinak než zakázaným uvolněním. Vhazování v obranné třetině San Jose.
     
    28:56
    Tomáš Hertl a jeho hra v obranné zóně. Ale Antti Nieimi přidržel puk, takže si celá pětice z Kalifornie teď může na chvilku oddechnout.
     
    28:19
    Dobrá obranná práce obránců a útočníků San Jose, ti hned dokázali rychle založit protiútok po možnosti Oilers. Ale hraje se ve druhé části hodně ze strany na stranu.
     
    28:00
    Dvě veliké šance, každá na jedné straně. Nejdříve Sharks nezvládli dorážku do poloviny odkryté branky, aby na druhé polovině kluziště Antti Niemi jen těsně utěsnil mezírku mezi betony.
     
    26:55
    Lander přenechal puk Marinčinovi na modrou čáru, slovenský hokejista hned zase pálil. Ale teď netrefil branku, protože neměl moc času na zpracování neposedné pryže.
     
    26:19
    Poslední vteřinky z trestu Matta Irwina, ani přesilovku Edmontonu nelze hodnotit kladně. Antti Niemi měl během ní pouze jeden vážnější zákrok.
     
    25:45
    Početní výhodu sice hrají domácí, ale takový menší přesilovkový deštník teď vystavěli i ve vlastním oslabení Sharks. Ale jen na okamžik.
     
    25:16
    Taylor Hall hned zkoušel střílet na branku, následně ale ještě hledal volného Schultze. Antti Niemi obě šance podržel ve výstroji, pak přerušil lapačkou hru.
     
    24:36
    Edmonton Oilers si dnes zahrají svou první přesilovou hru. Hostující hokejista Matt Irwin (SJS) bude nucen odpykat si dvě minuty za podražení soupeře.
     
    24:28
    Martin Marinčin dostal nabito na modré čáře od Pitlicka, první jmenovaný pak pálil přímo do výstroje Anttiho Niemiho.
     
    23:42
    Logan Couture zkoušel nenápadně pálit přes obránce. Hráče před sebou sice útočník San Jose netrefil, avšak orazítkoval zadní mantinel za brankou.
     
    23:08
    Už se zdálo, že by se mohli domácí dostat do slibného úniku. Ale obrana Žraloků se zavčas vrátila na svá místa a bylo brzy po šanci Oilers.
     
    22:41
    Taylor Hall a další jeho samostatný průnik přes modrou čáru. Když pak ještě zkoušel finální přihrávku na spoluhráče, už tolik úspěšný nebyl.
     
    22:18
    Sharks se nejdříve po vzahování u vlastní branky nepovedlo vyhodit puk. Až na druhý pokus letěl kotouč směrem k Brossoitovi. Jenže tento touš nenadělal edmontoskému muži starosti.
     
    21:59
    Pitlick si vytvořil slibnou střeleckou příležitost, také se pak dostal do zakončení. Antti Niemi ale připraven zastavit jeho puk, po levici finského gólmana se bude vhazovat.
     
    21:33
    Oilers si teď dávají na čas s rozehrávkou za vlastní brankou. Raději domácí počkají, až většina mužů v bílém trikotu dostřídá.
     
    20:53
    Také Oilers už se vydali kupředu a nebyla z toho špatná šance. Nakupov sice střílel nad branku, ale moc mu nechybělo.
     
    20:16
    Také na zahajovacím vzahování prostřední dvacetiminutovky si vedli lépe hosté. Následná střela jednoho z obránců proběhla ještě ze středního pásma, takže nebyla tak nebezpečná.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině

    Edmonton Oilers: 7

    San Jose Sharks: 19
     
    Zahajovacích dvacet minut duelu mezi Edmonton Oilers a San Jose Sharks branky nepřinesl. I když šance měli především Žraloci, Laurent Brossoit doposud zůstal neprůstřelný. Uvidíme, co nabídné druhá část.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Již se hraje poslední minuta první třetiny, na první branku duelu si pravděpodobně budeme muset počkat do dvacetiminutovky druhé.
     
    18:13
    Scott stihl ještě vystřelit z nevýhodné pozice, přestože soupeřova ochránce svatyně nikterak nevystrašil. Oilers vyhazují do střední části pole.
     
    17:43
    Hall se vydal na útočný výlet před Anttiho Niemiho. Možná měl ale raději nahrávat, protože přes dva bránící hráče San Jose Sharks neměl tolik šancí přejít. A také neprošel.
     
    16:52
    Nyní už se mohl Laurent Brossoit předvádět v plné parádě, zachránil situaci u pravé tyčky klece, když tam Žraloci chvíli nebezpečně doráželi.
     
    16:07
    Klefbom a jeho poctivá obranná práce kolem branky Brossoita, přesto se ještě klub z Kalifornie na několik chvil dostal k puku. A Braun zakončoval od modré čáry.
     
    15:39
    Tierney krásně předal puk v útočné třetině na Nieta, jenže ten byl už tvrdě naražený na mantinel. Obrana domácích pak neměla takový problém dostat puk svému brankáři pod lapačku.
     
    15:08
    Sotva se puk vhodil na ledovou plochu, už je hra zase přerušena. Zakázané uvolnění Edmontonu.
     
    15:01
    Kotouč opět v blízkosti branky Laurenta Brossoita. Teď už brankář Edmonton Oilers pro jistotu podržel v lapačce a počká na další vhazování po komerční přestávce.
     
    14:27
    Tomáš Hertl a jeho předávka na spoluhráče do útočné třetiny. Logan Couture pak měl dostatek času na zpracování kotouče, přestože zakončení tolik přesné nebylo.
     
    13:50
    Domácí sice ztratili puk po prohraném vhazování, nepřesností soupeře jej ale přeci jen po chvilce získali. K ráně se však nedostali, obrana hostů na svém místě.
     
    13:26
    Následuje krátká komerční přestávka, po jejím skončení samozřejmě budeme pokračovat. Vhazovat se bude po levé ruce Anttiho Niemiho.
     
    12:59
    Klefbom nestihl zabránit střele z dálky, jenže rána San Jose Sharks nebyla stejně nikterak důrazná. Brossoit si navíc s klidem na duši počíhal a jen ji vyrazil do rohu.
     
    12:16
    Justin Braun a jeho povedený obranný zákrok, přesto ještě jedna slibná možnost domácích, když puk skákal kolem Niemiho zařízení.
     
    11:35
    Purcell se protáhl podél pravého mantinelu s kotoučem až do útočné třetiny, jenže tam už na něj čekala obranná past San Jose. Oilers tak alespoň dostřídají.
     
    10:39
    Melker Karlsson obdržel přihrávku od zkušeného Thorntona na hokejku před brankoviště. Ale poskakující kotouč nezpracoval dobře, minul.
     
    10:06
    Hráči Edmontonu tuší, že dnes budou muset střílet skoro ze všech pozic, pokud chtějí soupeře zaskočit. Ale většina nahození na branku zatím míří hodně mimo.
     
    09:26
    O několik okamžiků později ještě jedna velice podobná střela té předchozí, finský brankář Niemi se za ní pouze ohlédl. Pak už hráli také muži San Jose.
     
    08:43
    Pouliot zahrozil obraně Sharks, když rozhodně neváhal a pálil hned z první. Ale tento kotouč nebyl přesný, letěl vysoko nad branku.
     
    08:10
    Na druhé straně barikády výborná šance pro Tomáše Hertla, jenže odchovanec českého hokeje nedokázal líbivou přihrávku od spoluhráče doklepnout za záda gólmana.
     
    07:57
    Edmonton Oilers vůbec poprvé v zápase v útočné třetině, hned se také dostali do výraznější možnosti. Antti Niemi musel vytasit svůj pravý beton proti dorážce z úhlu.
     
    07:32
    Teď už se ale lapačka gólmana Edmonton Oilers musela ukázat dalo výrazněji, puk se otřel po ráně jednoho ze Žraloků z dálky o jeho lapačku.
     
    07:12
    Těsně před koncem přesilovky ještě Dillonovo nahození od modré čáry, dále pokus o teč těsně před Brossoitem. Ale zatím žádné další trable pro Olejáře.
     
    06:32
    Už jen několik málo okamžiků zbývá do návratu vyloučeného hokejisty Edmontonu do hry. Na první branku pravděpodobně i po jejím skončení budeme muset čekat.
     
    05:56
    Znovu Joe Pavelski a jeho aktivita na branovišti soupeře, jenže gólman Olejářů nadále pozorný. Nyní už se obraně domácích podařilo znovu vyhodit.
     
    05:15
    Kaliforňané se alespoň dostali stabilněji do útočné třetiny. Když si pak Joe Pavelski vytvořil slibnější příležitost, trefila hostující osmička pouze tyčku Brossoitovy klece.
     
    04:27
    Přesto ale hosté čekají na první střelu na branku v přesilové hře. Polovina většího trestu Lerga už je skoro pryč a tahle početní výhoda zatím není povedená.
     
    03:45
    Logan Couture neměl moc na výběr s pukem ve třetině, tak jej alespoň nahodil po mantinelu a doufal, že pryž získá někdo z jeho spoluhráčů. Stalo se tak.
     
    03:12
    První minuta početní výhody se hostům nepovedla, na ledové ploše už také Tomáš Hertl. Český forvard zkoušel přebírat přihrávku na pravém křídle, ale neúspěšně.
     
    02:50
    Už sice byli San Jose Sharks v pásmu, avšak vše dopadlo velice podobně jako před několika okamžiky, Žraloci o puk přicházejí.
     
    02:19
    Na úvod samotného oslabení se ale Oilers dokázali osvobodit, kus černé gumy letěl přes všechny čáry až k brance Anttiho Niemiho.
     
    02:08
    Na trestnou lavici zamíří domácí hokejista, takže uvidíme přesilovku San Jose Sharks. Větší pětiminutový trest za vražení na hrazení inkasuje Bryan Lerg (EDM), jehož družina se bude muset bránit.
     
    02:08
    Hrajeme sice několik okamžiků, ale na ledě už jsou k vidění první rozmíšky. A pravděpodobně se bude také vylučovat, protože rozhodčí se domlouvají na výši trestu.
     
    01:34
    Irwinův pokus o nahození z dálky. Jenže do dráhy kotouče někdo strčil hokejku a kus černé gumy končí mimo dosah kluziště.
     
    01:13
    Martin Marinčin rozehrával puk z obranné třetiny pro Edmonton Oilers. Ale ani on nebyl ve svém počínání si příliš přesný. Hrají znovu Sharks.
     
    00:39
    Brossoit po první střele z dálky zasahovat nemusel, protože kotouč letěl až příliš vysoko nad úroveň horní tyčky.
     
    00:15
    Na úvodním vhazování utkání si vedli lépe hokejisté San Jose Sharks. Hráči v tyrkysových trikotech bez váhání vyrazili kupředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Brossoit – Schultz, Klefbom, Musil, Marinčin, Aulie, Davidson – Eberle, Hall, Pouliot – Jakupov, Roy, Purcell – Pitlick, Lander, Fraser – Hamilton, Klinkhammer, Gazdic

    San Jose Sharks: Niemi – Braun, Dillon, Burns, Stollery, Fedun, Irwin – Karlsson, Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, Marleau – Wingels, Tierney, Nieto – Lerg, Smith, Brown.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém se utkají celky z Pacifické divize. Ty ovšem už nemají tolik motivace, jelikož ztratily naděje na postup do play-off. Edmonton Oilers vyzvou San Jose Sharks.
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Marinčin (EDM) (1 + 3)
    David Musil (EDM) (0 + 1)
    Tomáš Hertl (SJS) (13 + 18)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se spolu naposledy utkaly v únoru tohoto kalendářního roku. Tenkrát Edmonton Oilers zavítali na led San Jose, kde po přestřelce nakonec zvítězili těsně 5:4 v samostatných nájezdech.
     
    EDMONTON OILERS

    Změny, změny a zase změny? Uvidíme, co se bude odehrávat po skončení sezóny u Oilers. Jisté je, že do ukončení ročníku 2014/2015 zbývá v tomto kanadské městě už jen několik dní či hodin. Ani tentokráte si Edmontonští nezahrají play-off, horší než Olejáři jsou v Pacifické divizi Západní konference pouze Arizona Coyotes. Edmonton vyhrál jen jedno z posledních čtyř duelů, stalo se tak v minulém kole. K překvapení většiny diváků padli v hale Rexall Place Los Angeles Kings, jež doufají v postup do play-off. Dnešní duel už nebude ani pro jeden z celků nikterak důležitý.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Tuto sezónu nebudou moci v Kalifornii hodnotit jako úspěšnou. Zatímco loňský ročník znamenal pro Žraloky téměř bezproblémový postup do vyřazovacích bojů, tentokráte se mančaft v tyrkysových trikotech do play-off, mezi nejlepší osmičku konference, nepodívá. Sharks náleží dva duely před koncem základní části pátá příčka v Pacifické divizi, ztráta na ostatní je tak nedohnatelná. A co je zajímavé, poslední setkání San Jose odehraje proti rivalovi z Los Angeles, který ještě má šance na vyřazovací boje. Poslední dva zápasy družina kolem Joe Thorntona nezvládla. Nejdříve Žraloci podlehli Arizoně, aby následně prohráli i poslední domácí střetnutí sezóny, tentokrát s Dallasem. Napraví Sharks svým příznivcům náladu alespoň mimo Kalifornii?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 33. Jakupov – 51. Marleau, 58. Lerg (Couture, Fedun), 60. Nieto (Wingels, Tierney)


    Edmonton Oilers: Brossoit – Schultz, Klefbom, Musil, Marinčin, Aulie, Davidson – Eberle, Hall, Pouliot – Jakupov, Roy, Purcell – Pitlick, Lander, Fraser – Hamilton, Klinkhammer, Gazdic
    San Jose Sharks: Niemi – Braun, Dillon, Burns, Stollery, Fedun, Irwin – Karlsson, Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, Marleau – Wingels, Tierney, Nieto – Lerg, Smith, Brown

    Rozhodčí: Pochmara, Rehman – Murchison, Shewchyk

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri