NY Rangers – Ottawa 0:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 1:3 (kon.) | Montreal – Detroit 4:3 (po pr.)
Tampa – New Jersey 4:3 (po pr.) | Florida – Boston 4:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 2:1 (kon.)
Nashville – Minnesota 2:4 (kon.) | Calgary – Los Angeles 3:1 (kon.) | Colorado – Winnipeg 1:0 (2:0 po s.n.)
Edmonton – San Jose 1:3 (kon.) | Vancouver – Arizona 5:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
San Jose Sharks
Pátek 10.04.2015, 03:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Matt NIETO - 1:3
     
    59:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už je pravděpodobně úplně rozhodnuto, domácímu mančaftu s riskování s prázdnou brankou nevyplatilo. Nejdříve sice dokázali Olejáři alespoň získat útočnou třetinu. Jenže pak o ni snadno přišli a MATT NIETO nasměroval kus černé pryže naprosto přesně mezi tři volné červené tyče. Asistence: Tommy Wingels, Chris Tierney.
     
    59:13
    Teď už Oilers hrají s prázdnou brankou a riskují v šesti mužích v poli.
    Bryan LERG - 1:2
     
    57:07
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Konec třetí třetiny vychází dnes Žralokům ze San Jose. Po většinu duelu se dnes hosté střelecky trápili, avšak teď procitli a mají vítězství v základní hrací době velmi blízko, takovou šanci už nedokázal pokrýt ani dnes skvěle chytající Laurent Brossoit. Naprosto přesnou nahrávku na hokejku k pravé tyčce dostal nováček BRYAN LERG, jenž se trefuje poprvé v rámci National Hockey League, má tak zase o něco větší důvod k oslavám. Asistence: Logan Couture, Taylor Fedun.
     
    54:26
    Hned po vhazování se zjevil úplně osamocený u pravé tyčky klece Edmontonu Brent Burns. Ale trefil pouze prostor mimo branku, takže šanci nezvládl.
    Patrick MARLEAU - 1:1
     
    50:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Více jak čtyřicet střel na branku a mnoho dalších šancí potřebovali hokejisté San Jose Sharks dnes v Edmontonu k tomu, aby se dokázali prosadit. Ale přeci jen se necelých deset minut před koncem základní hrací doby mohou radovat. Do individuálního zakončení se dostal před dnes vynikajícím Laurentem Brossoitem zkušený útočník PATRICK MARLEAU, který pohlednou kličkou stahovačkou do forhendu zajistil radost na střídačce kalifornského klubu. Čeká nás pravděpodobně zajímavý závěr střetnutí. Bez asistence.
     
    49:45
    Za střelou Melkera Karlssona od modré čáry se Brossoit jenom ohlédl, protože letěla pořádně daleko od branky. Ale následně už gólman Oilers zlikvidoval extra šanci Joe Thorntona!
     
    44:05
    Edmonton bude nyní moci hrát daleko více v klidu, protože má k dispozici dvě minuty dlouhou početní výhodu. Taylor Hall byl při svém úniku podražen a Karl Stollery (SJS) jde pykat menší trest.
     
    42:32
    Tommy Wingels sice ještě Borssoita nezaskočil, ale následné zakončení Irwina z dálky už mířilo do více jak z polovinky odkryté klece. Přesto ještě gólman Edmonton dokázal touš zázračně vytěsnit.
     
    39:36
    Tomáš Hertl dnes má více smůly než štěstí, po první veliké šanci ve druhé třetině teď ještě v závěru periody trefuje tyčku.
    Nail JAKUPOV - 1:0
     
    32:30
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nedáš a dostaneš, staré známé sportovní pravidlo se právě ukázalo ve své plné kráse divákům v kanadském Edmontonu. Nejdříve totiž zmiňovaný Tomáš Hertl neproměnil stoprocentní šanci při samostatném úniku na branku, aby se hned z následné akce prosadili domácí a otevřeli tak skóre dnešního utkání. Čekání na gól ukončil ve druhé periodě rychlou akcí NAIL JAKUPOV, jenž krásně nabral puk na hokejku a nedal moc šancí Anttimu Niemimu. Uvidíme, jestli teď začne padat více branek, nebo jestli budeme pokračovat v podobném tempu. Bez asistence.
     
    32:07
    Tomáš Hertl se teď asi bude chytat za hlavu. Talentovaný český mladík totiž unikal sám na branku a neproměnil zakončením mezi betony.
     
    28:00
    Dvě veliké šance, každá na jedné straně. Nejdříve Sharks nezvládli dorážku do poloviny odkryté branky, aby na druhé polovině kluziště Antti Niemi jen těsně utěsnil mezírku mezi betony.
     
    24:36
    Edmonton Oilers si dnes zahrají svou první přesilovou hru. Hostující hokejista Matt Irwin (SJS) bude nucen odpykat si dvě minuty za podražení soupeře.
     
    07:57
    Edmonton Oilers vůbec poprvé v zápase v útočné třetině, hned se také dostali do výraznější možnosti. Antti Niemi musel vytasit svůj pravý beton proti dorážce z úhlu.
     
    05:15
    Kaliforňané se alespoň dostali stabilněji do útočné třetiny. Když si pak Joe Pavelski vytvořil slibnější příležitost, trefila hostující osmička pouze tyčku Brossoitovy klece.
     
    02:08
    Na trestnou lavici zamíří domácí hokejista, takže uvidíme přesilovku San Jose Sharks. Větší pětiminutový trest za vražení na hrazení inkasuje Bryan Lerg (EDM), jehož družina se bude muset bránit.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 33. Jakupov – 51. Marleau, 58. Lerg (Couture, Fedun), 60. Nieto (Wingels, Tierney)


    Edmonton Oilers: Brossoit – Schultz, Klefbom, Musil, Marinčin, Aulie, Davidson – Eberle, Hall, Pouliot – Jakupov, Roy, Purcell – Pitlick, Lander, Fraser – Hamilton, Klinkhammer, Gazdic
    San Jose Sharks: Niemi – Braun, Dillon, Burns, Stollery, Fedun, Irwin – Karlsson, Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, Marleau – Wingels, Tierney, Nieto – Lerg, Smith, Brown

    Rozhodčí: Pochmara, Rehman – Murchison, Shewchyk

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri