Estoril – Boavista 2:0 (kon.) | Nacional – FC Ferreira 3:0 (kon.) | Arouca – Moreirense 1:2 (kon.)
Gil Vicente – Belenenses 0:2 (kon.) | Rio Ave – Sporting 0:1 (kon.) | Benfica – Marítimo 4:1 (kon.)
Coimbra – Guimarães 2:4 (kon.) | Braga – Setúbal 5:0 (kon.)
konec
Academica de Coimbra
2:4 (1:1)
Vitória SC Guimarães
Sobota 23.05.2015, 21:15 • Estádio Cidade de Coimbra, Coimbra • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 21:15.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte posledního kola portugalské Primeira Ligy. I když je o titulu již rozhodnuto, podruhé za sebou jej získala Benfica, nabízí poslední kolo nejvyšší portugalské soutěže ještě jeden velmi zajímavý boj. A to o přímý postup do Evropské ligy, o který si to rozdají na dálku Vitória Guimarães a SC Braga.
    Příznivci hostí dokáží vytvořit skvělou kulisu (viz obrázek) a zdá se, že mohutně budou podporovat své miláčky i dnes

     
    Academica de Coimbra:
    Domácí jsou asi hodně rádi, že letošní ročník portugalské ligy končí. Vůbec se jim totiž nepovedl a v konečném zúčtování z toho nebude lepší než čtrnáctá pozice. A to se ještě Coimbra musela v závěru sezony po očku dívat na pozice za sebou. Domácí však měli štěstí, že Gil Vicente a Penafiel byly letos opravdu nejhorší týmy a zisk pouhých 22 bodů je pasoval mezi dva jasné sestupující.

    Poslední zápasy Academiky:
    Ferreira – Coimbra 3:2
    Coimbra – Belenenses 1:1
    Penafiel – Coimbra 0:0
    Coimbra – Gil Vicente 1:2.
    FC Porto – Coimbra 1:0
    Nominace domácích na poslední zápas sezony

    O treinador da Académica, José Viterbo, divulgou esta sexta-feira a lista de convocados para o jogo frente ao Vit. Guimarães. Consulta os nomes que vão a jogo! #BRIOSA #APAIXAOQUENOSMOVE

    Posted by Associação Académica de Coimbra / OAF on 22. květen 2015
     
    Coimbra je dle bilance z posledních pěti zápasů druhým nejhorším týmem portugalské ligy. Hůře je na tom už jen SC Braga, která získala v tomto období také jen dva body, ale má ještě horší skóre.
     
    Vitória Guimarães:
    A právě s Bragou bude Guimarães bojovat o přímý postup do Evropské ligy. Karty jsou rozdány jasně. Jakýkoliv bodový zisk Bragy se rovná jejímu postupu do základní skupiny druhé nejprestižnější Evropské klubové soutěže. Pokud však Braga nevyhraje (což se jí naposled povedlo 12.4.), musí čekat na výsledek Guimarãesu, neboť s ním má horší bilanci. Pro Vitórii je tak cesta do základní skupiny zdánlive jednoduchá – vyhrát na Academice a spoléhat, že Braga padne doma se Setubalem.

    Poslední zápasy Guimarãesu:
    Guimarães – Benfica 0:0.
    Nacional – Guimarães 2:2.
    Guimaraes – Estoril 2:0.
    Rio Ave – Guimaraes 1:1.
    Guimaraes – Braga 1:0.

    Porážku si Guimarães připsal naposled 11.4., kdy podlehl na placu Moreirense 2:1.
    Fanoušky Vitórie jistě potěšil Joao Pedro, který prodloužil smlouvu až do roku 2018

    João Pedro renova até 2018!

    Posted by Vitória Sport Clube on 22. květen 2015
     
    Posledních pět vzájemných zápasů:
    Guimarães – Coimbra 4:0.
    Coimbra – Guimarães 0:0.
    Guimarães – Coimbra 3:0.
    Guimarães – Coimbra 2:0.
    Coimbra – Guimarães 1:2.
     
    Vše dnes hovoří jasně pro Vitórii. Academica nad ní dokázala naposledy vyhrát 12.52012, kdy zvítězila na jejím hřišti 2:1. Jinak bilance hovoří jasně ve prospěch dnešních hostí, kteří z posledních deseti zápasů dokázali získat pouze 9 bodů z třiceti možných a jejich skóre je hodně negativní – 6:15. V posledních čtyřech zápasech navíc vyšla Academica proti Vitórii střelecky naprázdno.
    Lístky na dnešní zápas jsou k dostání i za 2,5 Eur

    #InfernoBranco em CoimbraSócios com quota em dia – 2.5€ bilheteEm frente #Conquistadores!

    Posted by Vitória Sport Clube on 22. květen 2015
     
    Souboj dvou týmů, vyznávající červenou a bílou barvu, bude dnes řídit osmatřicetiletý Marco Ferreira, kterému bodou na čarách pomáhat Nelson Moniz a Sérgio Serrão. Jako čtvrtý sudí je připraven Cosme Machado.
     
    Bohužel ještě nevíme, v jakém složení oba týmy nastoupí, oficiální web Primeira Ligy ještě sestavy nenabízí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Academica de Coimbra: Oliveira – Esgalo, Joao Real, I. Santos, Oualembo – Piloto, F. Alexandre, Nuno – Ivanildo, Cissé, A. Silva. Trenér: José Viterbo
    Náhradníci: F. Santos, Nascimento, Mineiro, Obiora, Olascuaga, Magique, Diallo.

    Vitória SC Guimarães: Douglas – Plange, Cafú, Moreno, Rocha – Bernard, Otávio, Josué – Sami, Tomané, Valente. Trenér: Ruí Vitória
    Náhradníci: Asis, Joseph, J. Afonso, Alves, Gui, Saré, Alvez.

    Rozhodčí: Ferreira – Moniz, Serrão – Machado.
     
    Veledůležitý zápas z pohledu hostí se bude hrát před poloprázdným stadionem v Coimbře.
     
    Začátek zápasu se maličko opozdí, na středovém kruhu se řeší ještě nějaké organizační záležitosti s hodinkami hlavního sudího.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v první minutě jsme viděli faul Luíse Rochy na domácího Pedra Nuna, u míče tak budou domácí, kteří hrají v černém.
     
    2
    První útok hostí úspěšný nebyl, míče se chopil na Oualembo a jeho průnik zastavil kousek za půlící čárou Cafú.
     
    3
    Vitoria bude vzahovat poblíž vápna domácích, ale nic z dlouhého autu nevytěžila. Tomané byl zablokován Joaem Realem, takže hra bude navázána odkopen od branky.
     
    4
    V začínající čtvrté minutě jdou hosté do útoku, jenže Otávio na půlce doslova zakopnul a hned je tu rychlý kontr Academiky.
     
    4
    Na nádherný přízemní pas do vápna si naběhl Ivanildo, jenž doslova předstihl obránce hostí. Je z toho první roh Academiky.
     
    5
    Rohový kop z pravé strany si zopakuje Pedro Nuno.
     
    5
    Nyní již z toho byla přímá střela. Míč po centru Pedra Nuna propadl u levého rohu vápna k Cissému, jenž bleskově vystřelil, ale rozvlnil jen boční síť.
     
    6
    Cafú vybojoval míč na dvou protihráčích a podnikl rychlý kontr do vápna. Odkopnutý balon se snasl na nohy Luíse Rochy, jenž z hranice vápna vypálil, jenže jeho dobrá šance vyzněla do ztracena. Dráha letu kulatého nesmyslu chytila opačnou faleš a šla hodně mimo branku.
     
    7
    Napodruhé se hosté na zteč branky Douglase nedostanou, jelikož zbytečně ztrácejí míč.
     
    8
    Po souboji o míč na zemi leží Ricardo Valente, který se střetl s Ivanildem. Následně si oba dva ještě něco vysvětlují, Valente domácího hráče držel, ten ho nechtěně zasáhl loktem.
     
    9
    Důležitější zpráva z Bragy. Domácí vedou nad Setubalem v osmé minutě 1:0 a jsou výrazně blíže přímému postupu do Evropské ligy.
     
    10
    Ricardo Valente je již živ a zdráv a táhne útok po levé straně. Na jeho kličky nenašel past Aderlan Silva, ale čeho je moc, toho je příliš. Poté se již Valente ukličkoval a míč má Esgalo.
     
    10
    Douglas vyběhl daleko z vápna proti dlouhému míči na Cissého a ustřeluje před ním míč do autu.
     
    11
    Ivanildo si v akrobatické poloze ve vápně stáhl k pravačce dlouhý míč a na hranici velkého čtverce našel Nuna Pilota. Kapitán Academiky z první však míří vysoko nad. Kombinace to však byla pěkná, to ne že ne.
     
    12
    Hlavní sudí si nyní něco vysvětluje s koučem hostí Ruíem Vitóriou. Pravděpodobně se kouči Vitórie nelíbilo, že se při předešlé šanci nepískal ofsajd.
     
    13
    Ivanildo je hodně aktivní. Nyní to zkusil sám, ale z dvaceti metrů mířil hodně hodně vedle.
     
    14
    Bystré oko lajnového sudího Monize našlo Tomaného v ofsajdu, který je odmáván a odpískán. I když to bylo tedy milimetrové postavení mimo hru. Pochvalme asistenta za jeho dobrou práci.
     
    14
    Vitória okupuje prostor před vápnem soupeře, jenže v souvislejším držení míče nedokáže vymyslet kloudnější akci s momentem překvapení.
     
    15
    Když už k tomu dojde, dlouhý míč na Tomaného skončí v zámezí, neboť si útočníka hostí skvěle pokryl Iago Santos.
     
    16
    Hosté zachytili útok soupeře ve své obranné pasti a již jdou dopředu, jenže trvání jejich kontru mělo vskutku jepičí život. To samé by se však dalo tvrdit o okamžité rozehrávce Ivanilda.
     
    17
    Tomané si počkal na předlouhý míč a jako motorová myš prchnul podél pravé lajny k rohovému praporku, kde přenechal míč Samimu. Jeho parťák vybojoval rohový kop.
     
    17
    Po hezkém centru odhlavičkovával merunu do zámezí Nuno Piloto, roh tak bude následovat pro změnu ze strany levé.
     
    18
    Obrovská šance Vitórie SC. Tohle se musí dávat, pokud chtějí domácí bojovat o přímý postup do Evropské ligy. Po rohu propadl míč ke zcela volnému Ricardo Valentemu, jenž zblízka nepropálil Lee Oliveiru, kterého musíme pochválit za jeho reflex.
    Ricardo Valente v obrovské šanci
     
    20
    Tomané prchnul podél levé strany. Dostal se až do vápna, odkud vystřelil, ale jeho pokus neměl potřebnou razanci a příliš problémů Oliveirovi nenadělal.
     
    21
    Po pěkném průniku Ivanilda, který si udělal ze dvou protihráčů slalomové tyče a následně nacentroval po zemi do vápna, se bude kopat roh.
     
    22
    A rohový kop z pravé strany v podání domácích bude opakován, jelikož obrana Vitórie volila bezproblémové řešení a poslala míč znovu za branku.
     
    23
    Ivanildo dostal pohledný míč za obranu a řítil se z pravé strany na branku. Jenže stál v postavení mimo hru a po jejím odpískání ještě vystřelil, za co bych mu dal bez pardonu žlutou kartu.
     
    24
    Šance hostí na přímý postup do Evropské ligy se nyní pohybují v oblasti čiré teorie, neboť Braga přidala druhý gól. Vitória musí doufat, že Braga v zápase s Setubalem prohraje a zároveň musí sama porazit Academiku.
     
    26
    Že bychom viděli nějaký pohledný fotbal, to se určitě říct nedá. Tím spíše, že nyní předvedl Plange, jak zrádné jsou kluzké kopačky. U levého rohu upadl, míče se ujal Ivanildo a namířil si to přímo před branku, ale doplatil na zbrklost a míč mu utekl k nohám soupeře.
     
    27
    Rána Cafúa byla ztečována Samim, čímž výrazně změnila směr a už to vypadalo, že míč zapadne k pravé tyči. Nakonec se tak k oddychu Lee Oliveiry v domácí svatyni nestalo.
     
    28
    Sami nyní vystřelil už svým vlastním přičiněním, když převzal na levém rohu vápna míč a obešel dva protihráče. Jenže nedokázal míč vměstnat k levému hornímu rohu Oliveirovy branky. Balon letí těsně nad.
     
    29
    Hosté jsou stále v náporu a kombinují na pravé straně své útočné poloviny.
     
    30
    Valente se zasekávačkou uvolnil přes Oualemba a poslal míč do vápna, kde jej Tomané přiťukl Samimu, jenže dřív se k balonu dostali domácí beci a posílají míč do zámezí za brankou.
     
    31
    Po rohu Vitórie, který kopal Otávio, se nic nestalo. Oliveira žádnou práci neměl a míč je na půlce, ale znovu v držení Vitórie.
     
    32
    Tomané se sklouzl u levé tyče Lee Oliveiry po pažitu, čímž se chtěl natáhnout po míči, který těsně před ním prošel do náručí gólmana Coimbry.
     
    33
    Pedro Nuno zachytil skákavý míč a zkusil přejít přes dva protihráče, což nebyl nikterak rozumný úmysl, protože hned na prvním soupeři si vylámal zuby.
     
    34
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Už jsem si myslel, že i další akce hostí bude překombinovaná. Po centru Samiho přiťukl Tomané míč k RICARDO VALENTEMU, jenž na nic nečekal, vystřelil a za přispění teče beka Joao Reala se balon dostal za záda Lee Oliveiry, který na změnu směru letu kulatého nesmyslu nemohl zareagovat, padal ke své pravé tyči. Asistence: Sami.
    Ricardo VALENTE - 0:1
     
    36
    Nabízí se šance pro Academiku, která bude zahrávat zhruba z poloviny útočné části přimý volný kop.
     
    37
    Jenže pokud i další trestňáky namíří hráči domácích jen do zdi, bude to s vyrovnáním přetěžké.
     
    38
    Další střela domácích je sražena na rohový kop, po kterém se část publika v coimberské aréně hodně zlobí, neboť viděla ruku. A já bych řekl, že se jasně měla pískat. Přizvednutí míče po hlavičce Ivanilda zasáhlo Tomaného do ruky a od ní šel míč na roh. Místo z jedenáctky se bude kopat z levého rohu.
     
    40
    Coimbra právě vstřelila branku!
    První gól v sezoně z kopačky PEDRA NUNA, a hned se vší parádou. Záložník Academiky si počkal na parání přihrávku Esgala, který se předtím pěknou míčovou ekvilibristikou zbavil hned trojice hráčů soupeře, šikovnou kličkou se vyhnul Luísi Rochovi a poté nekompromisně zamířil pod břevno svatyně Douglase, který se po střele pouze ohlédl. Asistence: Esgalo.
    Pedro NUNO - 1:1
     
    41
    Academica dále vytahuje drápky a nyní mohli být hosté rádi, že Oualembo, naběhnuvší si na dlouhý míč, nedokázal zpracování hodné profesionálního fotbalisty.
     
    43
    Hra se po delším čase opět odehrává před Lee Oliveirou, jenže již tomu tak nebude, protože Pedro Nuno si vykoledoval faul na Josuém.
     
    44
    Hlavní sudí Ferreira se podruhé stává terčem zloby fanoušků Coimbry po tom, co ani nyní neodpískal pokutový kop po souboji ve vápně Vitórie.
     
    45
    Poslední minuta prvního poločasu je zde a Vitória si může o přímém postupu do Evropské ligy nechat jen zdát, neboť Braga vede nad Setubalem 3-0.
     
    45+1
    Po rase Aderlan Silva – Ivanildo se míč dostal k Cissém, který z první zamířil vysoko nad. Střela by se možná tak vešla do branky ragbyové, na ty se však ve fotbalu nehraje.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle je u konce. Ze začátku měli více ze hry hosté, ale postupem času se i domácí ekipa dostala do hry. Vitória měla poté míč častěji na kopačkách, jenže její akce byly hodně překombinované. Když už se zdálo, že i další hezká akce vyzní do ztracena, poslal Sami míč do vápna, Tomané jej přiťukl k Ricardo Valentemu a ten za přispění teče beka REala poslal míč do branky. Za šest minut však bylo srovnáno, když Cissé skvěle poslal míč na Pedra Nuna, který se zbavil beka a poslal míč parádní ránou do pravé šibenice.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:19.
     
    Statistiky první půle:
    Góly: 1:1.
    Střely na branku: 2-3.
    Zákroky gólmanů: 2-1.
    Střely mimo: 5-3.
    Rohy: 5-3.
    Žluté a červené karty: 0-0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pedro Nuno jako by se zalekl svého možného druhého úspěchu, když jej parádně našel přihrávkou pod sebe Cissé. Záložník chtěl střílet z první, ale míč se mu zamotal mezi nohy.
     
    47
    Moreno a Bernard se snaží kombinovat na útočné polovině, následně posílají míč na pravou stranu pro Samiho. Ten vraci Bernardovi a znovuvracečka pro Samiho se nepovedla, forvard Vitórie fauloval Pedra Nuna.
     
    48
    Ricardo Valente nahrál Bernardovi, které znovu poslal na pravou lajnu míč pro Samiho. Ten se však s centrem příliš nepochlapil, trefil prvního bránícího hráče.
     
    49
    Nechci nikoho moc podezřívat, ale mám jisté obavy, že Vitória ví, jak hraje Braga,takže za výhrou se nikterak nežene.
     
    51
    Vidíme první kartu zápasu. Bernard se pokusil o nafilmovaný pád po tom, co se jej Pedro Nuno ani nedotkl, ale hlavní rozhodčí Fereira mu to nezbaštil a Bernard již vidí kartičku za nesprotovní chování.
     
    53
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    OTÁVIO se nyní předvedl v mnohem lepším světle než před malou chvílí, kdy dostal málem žlutou kartu. Krásně si naběhl na centrovaný míč z kopačky Samiho a hlavičkou z prostoru penaltového puntíku poslal míč do levého horního rohu branky Oliveiry.
    OTÁVIO - 1:2
     
    54
    Hosté se ale nyní budou bránit, když se Nii Plange dopustil nedovoleného zákroku proti soupeři a může být rád, že také nevidí kartičku.
     
    55
    Domácí se však se získaným míčem nevypořádali dobře a po špatné přihrávce míří znovu do útoku Vitória.
     
    56
    Ten nakonec nebyl ukázkou nějaké rychlé kombinační akce, ale postupného útoku, po kteérm Luís Rocha přihrál přesně na kopačky beků Academiky.
     
    59
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Příznivci hostí se radují z třetího gólu, který ale neměl platit. Luís Rocha viděl, jak se mu za obranou nabízí TOMANÉ, tak na něj poslal přízemní centr. V době přihrávky byl útočník hostí zhruba metr za posledním hráčem Coimbry. Získal tak výhodu, byl u míče dříve a poslal jeho podél padajícího Lee Oliveiry do sítě.
    TOMANÉ - 1:3
     
    59
    Cissé dostal za nemístné poznámky k sudímu Ferreirovi žlutou kartu.
     
    61
    Po jednašedesáti minutách vidíme dvě střídání, každé na jedné straně. Cissého v útoku domácích nahrazuje Rafael Lopes. Na druhé straně jde z placu záložník Bernard, kterého nahrazuje Joseph.
     
    63
    A právě Rafael Lopes měl na své levačce snížení, když na hranici penalty dostal míč, jenže vytřepal jen rukavice Douglase, od kterého jde balon na roh.
     
    64
    Jediné povzbuzování je nyní na stadionu slyšet z hrdel fanoušků Vitórie, kterých je na stadionu v Coimbře asi šedesát.
     
    66
    Míč mají nyní trošku déle na kopačkách hráči domácích, ale nemůžou se dostat dál než zhruba deset metrů od vápna Vitórie.
     
    67
    Esgalo svým průnikem nenabídl nic převratného. Vylámal si zuby na Luísi Rochovi a ten hned odkopává míč za půlící čáru.
     
    68
    Pedro Nuno si vykoledoval faul na Otáviovi, takže domácí budou stále přemýšlet, jak se dostal k brance Douglase a vstřelit kontaktní gól.
     
    69
    Jenže tím to prachmizerným centrem to jistě nepůjde, v útoku je tak znovu Vitória SC.
     
    69
    Sami si vyzkoušel situaci jako při druhém gólu, kdy poslal do vápna míč na Otávia, ten však nyní v obtížné pozici zamířil hodně vedle.
     
    70
    Coimbra právě vstřelila branku!
    Tak dlouho si dvojice bránících hráčů Guimarãese dávala přednost v možnosti odvrátit vysoký a padající míč do vápna, až jejich nerozhodnosti využil IVANILDO a z první poslal míč pod víko. Další hezký gól domácích.
    IVANILDO - 2:3
     
    71
    Fantastický Douglas uchránil svůj tým od třetího gólu. Dezorientovaná obrana hostí dala obrovsky moc prostoru Esgalovi, který se ve vápně jednoduchou kličkou uvolnil, vystřelil a jen výborný reflex gólmana hostí znamená přítrž gólové radosti domácích.
    Esgalo svojí velkou šanci nevyužil, stav je tak stále 2:3
     
    72
    Domácí se stále tlačí za vyrovnáním a Lee Oliveira se nyní musí ve své svatyni vyloženě nudit. Nevím, kdy naposled se hosté dotknuli míče, nepočítám-li rozehrávku po druhém gólu Academiky.
     
    72
    Tlak domácích nyní trošku přeruší žlutou kartu vidící Aderlan Silva.
     
    73
    Dnes velmi dobře hrajícího Pedra Nuna, který vstřelil svůj letošní první gól v portugalské lize, nahrazuje Lucas Mineiro.
     
    74
    Míč je znovu poblíž vápna Vitórie a domácí se derou za vyrovnáním.
     
    75
    Aderlan Silva z hranice vápna vystřelil a jen těsně minul horní tyčku hostující svatyně.
     
    76
    Hosté jsou pod velkým tlakem, je zde roh domácích hráčů.
     
    76
    Po rohu se míč dostal kousek za vápno, kde byl připraven Aderlan Silva. Posunul si míč do velkého čtverce a jeho křižná rána byla nyní mnohem nebezpečnější než střela stejného hráče před malou chvílí. Douglas se ale prezentoval skvělým zákrokem a vytáhl míč na roh.
     
    77
    Hosté dnes podruhé střídají. Z placu odchází útočník Sami a nahradí ho Bouba Saré. Uvidíme, zda toto střídání přinese oživení do nyní hodně defenzivní hry Vitórie.
     
    79
    Zdá se, že tomu tak opravdu je a tlak Academiky je rázem ten tam. U míče jsou nyní více hosté.
     
    80
    Ivanildo poslal k zemi Otávia a je tu přímý volný kop domácích z levé strany zhruba pětatřicet metrů od vápna.
     
    81
    Jenže po přímém volném kopu z kopačky Otávia se Lee Oliveira mohl bez potíží ohlednout, jelikož jeho střela míří hodně hodně vedle.
     
    82
    Zhruba posledních deset minut zbývá do konce tohoto zápasu, který je spolu s utkáním Bragy proti Setubalu posledním v letošním ročníku Primeira Ligy.
     
    82
    Třetí střídání domácích. Ze hřiště odchází obránce Iago Santos, místo kterého míří na plac ofenzivní muž Olascuaga.
     
    84
    Poslední střídání také na hostující straně. Střelce zatím rozdílového gólu Tomaného nahrazuje Jonathan Alvez
     
    85
    Ricardo Valente poslal k zemi Ivanilda, z čehož plyne dobrý přímý kop zhruba třicet metrů od branky z levé strany.
     
    86
    K hlavičce se po přímém volném kopu dostal Rafael Lopes, jenže měl obtížnou pozici a poslal míč hodně vedle pravé tyče Douglase.
     
    87
    Academica má zhruba pět minut na to, aby nekončila svojí letošní sezonu v Primeira Lize porážkou. Má nyní míč na noze.
     
    88
    Dlouhý centr Nuna Pilota směřoval do říše nikoho, na levé straně poblíž vápna se nikdo z domácích hráčů nepohyboval.
     
    90
    Možná poslední šance domácích. Ivanildo spadl k zemi po tom, co jej doslova složil Bouba Saré.
     
    90
    Přímý volný kop poblíž lavičky domácích byl rozehrán velmi vtipně. Míč získal Ivanildo, který udělal pár rychlých kroků k vápnu a nacetroval, ale Douglas šel ven z branky a vyboxoval míč pryč.
     
    90
    Ve druhém poločase se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+1
    V první z nich se nic vážného nestalo, Academica kombinuje, ale nedokáže najít skulinku v obraně hostí.
     
    90+2
    Nyní ale budou muset domácí na nějaké výraznější ofenzivní choutky zapomenout, neboť Vitória podnikla rychlý kontr a bude zahrávat rohový kop.
     
    90+3
    Další cenné vteřinky získali hráči Vitórie po tom, co roh zahráli nakrátko a domácí je dlouho nemohli zbavit míče.
     
    90+4
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Jonathan Alvez poslal z levé strany přízemní centr do vápna, kde RICARDO VALENTE předběhl beka a poslal míč přesně k levé tyči branky. Asistence: Jonathan Alvez.
    Ricardo VALENTE - 2:4
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Závěrečné dva zápasy Primeira Ligy končí a je i jasné, že Braga postupuje přímo do Evropské ligy, když doma zdolala Setubal 5:0. V tomto zápase totiž mohla Vitória SC Guimarães vybojovat přímý postup do druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže jen tehdy, kdyby Braga prohrála a Vitória vyhrála nad Academicou de Coimbra. To první se nepovedlo, to druhé ano.

    V pohledném zápase jsme viděli hned šest branek. Po několika slibných šancích v úvodu zápasu padl první gól až ve čtyřiatřicáté minutě, kdy se prosadil Ricardo Valente. O šest minut později ale vyrovnal Pedro Nuno svým prvním gólem v sezoně. Během čtrnácti minut druhé půle získala Vitória dvougólový náskok, trefil se totiž Otávio a Tomané, jehož gól pro ofsajd však neměl platit. Drama na stadionu v Coimbře ještě vyvolal krásný gól Ivanilda dvacet minut před koncem. Jenže v nastaveném čase nechali domácí v obraně dvě velká okénka a to druhé již potrestal Ricardo Valente, jenž po pasu střídajícího Alveze vstřelil poslední gól v sezoně nejen Vitórie, ale i celé Primeira Ligy.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-4.
    Střely na branku: 7-6.
    Zásahy gólmanů: 2-5.
    Střely mimo: 7-4.
    Rohové kopy: 8-4.
    Žluté karty: 2-1.
    Červené karty: 0-0.
     
    S konstatováním, že Vitória SC Guimarães vyhrála na hřišti Coimbry 2:4, ale k postupu do základní skupiny Evropské ligy jí to nestačilo, neboť Braga vyhrála doma nad Setubalem 5-0, takže Vitória končí v portugalské lize pátá a čeká jí play-off Evropské ligy, se s Vámi loučí a třeba zase za rok napočtenou z portugalské ligy se těší Tomáš Lysý. (23:22:49)

    Tomáš Lysý

    Branky: 40. Nuno, 70. Ivanildo – 34. Valente, 53. Otávio, 59. Tomané, 90+4. Valente

    Karty:   59. Cissé (COI), 72. Silva (COI) – 51. Bernard (GUM)


    Academica de Coimbra: Oliveira – Esgalo, Joao Real, I. Santos, Oualembo – Piloto, F. Alexandre, Nuno – Ivanildo, Cissé, A. Silva. Trenér: José Viterbo
    Náhradníci: F. Santos, Nascimento, Mineiro, Obiora, Olascuaga, Magique, Lopes.

    Vitória SC Guimarães: Douglas – Plange, Cafú, Moreno, Rocha – Bernard, Otávio, Josué – Sami, Tomané, Valente. Trenér: Ruí Vitória
    Náhradníci: Asis, Joseph, J. Afonso, Alves, Gui, Saré, Alvez.

    Rozhodčí: Ferreira – Moniz, Serrão – Machado
    bahis siteleri