Polsko – Gruzie 4:0 (kon.) | Irsko – Skotsko 1:1 (kon.) | Finsko – Maďarsko 0:1 (kon.)
Arménie – Portugalsko 2:3 (kon.) | Gibraltar – Německo 0:7 (kon.) | Faerské ostrovy – Řecko 2:1 (kon.)
Sev. Irsko – Rumunsko 0:0 (kon.) | Dánsko – Srbsko 2:0 (kon.)
konec
Irsko
1:1 (1:0)
Skotsko
Sobota 13.06.2015, 18:00 • Aviva Stadium, Dublin • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní krásné utkání je u konce! Irsko v domácím prostředí remízuje se Skotskem 1:1!

    První poločas na Aviva Stadium nabídl hodně zajímavou podívanou! Do utkání vstoupili velmi aktivně Skotové a hned jejich první střela byla hodně nebezpečná. Given ji raději vyrazil nad branku! Na následnou šanci jsme si musel počkat až do 38. minuty a hned z toho byla první branka! Na malém vápnu byl pohotový Jonathan Walters, který rozjásal domácí fanoušky!

    Hned na začátku druhého poločase se podařilo Skotsku vyrovnat! Střelu Maloneyho tečoval ve vápně John O´Shea a míč zapadl za záda Givena. O dvě minuty později měli velkou příležitost Irové, avšak výborně zasáhl Marshall. Na další vážnější šanci jsme čekali až do 75. minuty, kdy nebezpečně pálil Robbie Keane. Marshall byl však připraven.

    Utkání tak skončilo zaslouženou remízou. Ta hraje do karet spíše Skotsku, které má na svém kontě jedenáct bodů a posouvá se na druhé místo a o bod před Německem. To má však večerní zápas s Gibraltarem k dobru! Irsko zůstává na čtvrtém místě se ziskem devíti bodů a udrželo si naději na postup!

    To je z mé strany vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:02:25)
    Více důvodů k radosti mohou mít fotbalisté Skotska, kteří z horké půdy Aviva Stadium odvážějí bod!

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zajímavý centr do vápna posílal z levé strany Robbie Keane. Na ten si naskočil Coleman, avšak obrana Skotska si s hlavičkou dokázala poradit. Na polovině hřiště navíc zahrál stoper Wilson míč do autu před dotírajícím Fletcherem.
     
    90+2
    Jonathan Walters zabojoval o míč u postranní čáry a Irové ještzě mohou zabojovat o tři body! Postupnou kombinací se dostávají na dostřel branky Marshalla!
     
    90+2
    Teď přichází taktické střídání v podání Skotska! Ze hřiště jde Steven Naismith, kterého na posledních pár desítek sekund nahrazuje Berra!
     
    90+1
    Irové se usadili na útočné polovině a svého soupeře zahnali do vápna. Z levé strany posílal centr tradiční exekutor rohových kopů Robbie Brady. Tentokrát mu však centr nevyšel a míč skončil v zámezí!
     
    90
    Halvní arbitr Nicola Rizzoli z Itálie nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Utkání se nám pomalu blíží ke svému konci! Na polovině hřiště byl faulovaný John OˇShean a Irsko bude mít k dispozici volný přímý kop!
    Zajímavá momentka z dnešního utkání

     
    88
    Nicola Rizzoli nyní rozdal hned dvě žluté karty! Do slovní kontroverze se dostal domácí James McClean a Steven Naismith. Hlavní arbitr to vyřešil "kulišácky" a oběma hráčům udělil žlutou!
     
    88
    Teď již však už ne! Centr Forsytha z levé strany byl hodně přetažený a levý obránce Robbie Brady míč stihl na hrací ploše a Irové míří vpřed!
     
    87
    Skotové se usazují na útočné polovině. Na levé straně již mohl pálit Maloney, ten však tak neučinil a kombinace hostů pokračuje!
     
    86
    K odraženému míči se na levé straně dostal Robbie Brady, který posílal do vápna hostujcího týmu nadýchaný centr. David Marshall však šel ven z branky a míč lapil do svých rukavic.
     
    85
    Skotové provádějí druhou změnu. Kapitán Scott Brown předal kapitánskou pásku Morrisonovi a jde střídat. Na jeho pozici nastupuje James McArthur.
     
    85
    Další rohový kop Robbieho Bradyho se již nevydařil a skotská obrana dokázala centr odvrátit! Momentálně je u míče Skotsko na vlastní polovině.
     
    84
    Rozehrávky již sedmého rohového kopu se ujal Robbie Brady, jehož centr našel na přední tyči střídajícího McCleana. Jeho hlavička mířila mimo, avšak ještě před tím ji tečoval někdo z hostujících hráčů.
     
    83
    Po nedovoleném zákroku Forsytha na pravé straně zahrávalo Irsko volný přímý kop! Exekuce se zhositl Robbie Keane, který svůj centr zajímavě kroutil na malé vápno. Zde však nejvýše vyskočil Martin. Následně na pravé straně vybojoval rohový kop McClean!
    Fanoušci Skotska můžou být zatím spokojení!

    Jan Havlovic

    Branky: 38. Walters – 47. O'Shea (Naismith S.) (vla.)

    Karty:   20. Whelan (IRL), 30. McCarthy (IRL), 88. McClean (IRL) – 88. Naismith (SCO)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:3.
    Irsko: Given – Brady, Wilson, O'Shea (C), Coleman – Hoolahan (73. Keane), McCarthy, Whelan (68. McClean), Hendrick – Murphy (80. Long), Walters.
    Náhradníci: Forde, K. Westwood – McGeady, Christie, McGoldrick, Meyler, McClean, Keane, Keogh, Long, Quinn, Ward.

    Skotsko: Marshall – Forsyth, Mulgrew, Martin, Hutton – Naismith (90+2. Berra), Morrison, Brown (C) (85. McArthur), Ritchie (46. Anya) – Maloney – S. Fletcher.
    Náhradníci: C. Gordon, Samson – Robertson, Adam, Berra, D. Fletcher, G. Greer, Anya, Forrest, McArthur, Griffiths, Whittaker.

    Rozhodčí: Rizzoli – Liberatore, Cariolato (vš. ITA)
    bahis siteleri