Brno – Jablonec 0:3 (kon.) | Liberec – Teplice 2:0 (kon.) | Plzeň – Olomouc 2:0 (kon.)
Sparta – Dukla Praha 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (1:0)
FK Dukla Praha
Neděle 23.08.2015, 19:15 • Generali Arena • Synot liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    87
    Značný potlesk fanoušků si zasloužil také David Lafata, jenž předává kapitánskou pásku Mariu Holkovi a přepouští místo na hrotu Kehinde Fataiovi.
    84. Dočkalův přímý kop do břevna
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    84
    Dočkal při následném pokusu podklouzl, přesto dokázal zakroutit svoji ránu kolem hostující zdi a nasměroval míč do břevna!
     
    83
    Branislav Miloševič krátce po svém příchodu na trávník sestřelil Martina Frýdka a stává se dalším žlutě napomenutým fotbalistou Dukly.
     
    78
    Hosté střídají již naposledy, Branislav Miloševič nahradí na pažitu Marka Hanouska.
     
    78
    Střídání Sparty, domácí fanoušci aplaudují za dnešní představení Marku Matějovskému, místo nějž si v závěru zápasu zahraje Franci Litsingi, letní akvizice z Teplic.
     
    61
    Druhé střídání hostů, Néstor Albiach vběhne do hry místo Jakuba Mareše.
     
    60
    A právě Tetour měl okamžitě branku na kopačce, když vnikl do pokutového území díky narážečce s Beauguelem a vstříc Bičíkovi nechal sparťanského brankáře vyniknout!
     
    59
    Hosté poprvé mění sestavu, dnes nevýrazného někdejšího sparťanského mládežníka Čajiče nahrazuje Daniel Tetour.
    56. David LAFATA - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    56
    Sparta právě vstřelila branku!
    O několik desítek sekund později už se DAVID LAFATA dočkal střeleckého zásahu!

    Matějovský parádním lobem uvolnil Krejčího v pokutovém území, ten ještě přihrál domácímu kanonýrovi před prázdnou branku a byť se Lafatovi míč zamotal mezi nohami, nakonec doputoval za brankovou čáru!
     
    55
    Steinhöfer přihrál Lafatovi na hranici pokutového území, sparťanský kapitán si posunul míč kolem Vrzala a poté pálil do vzdálenější tyče hostující branky!
     
    54
    Hosté se chvíli usadili na sparťanské polovině, ovšem byli vytlačeni od pokutového území až ke středové čáře a navíc Hanousek po následné ztrátě míče fauloval Krejčího, za což je žlutě napomenut.
     
    48
    Právě Berger o chvíli poté nevybíravě atakoval Hybše a u sudího Zelinky si vysloužil žluté napomenutí.
     
    45+2
    V samém závěru prvního poločasu měli hosté ohromnou příležitost ke skórování!

    Mareš při hostujícím brejku vysunul Beauguela zcela osamoceného proti Bičíkovi, Francouz dokázal domácího brankáře i překonat, ale Costa ještě před brankovou čáru stačil vykopnout míč směřující do odkryté sparťanské branky!
    41. Ladislav KREJČÍ - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Poprvé domácí vystřelili mezi tři tyče a hned skórují! LADISLAV KREJČÍ přetáhl svůj centr z levého křídla až k protější postranní čáře, naběhl si na následný přesný centr Markuse Steinhöfera a sám hlavou pokořil Radu!
     
    31
    Lukáš Mareček vysoce zdviženou nohou atakoval Mareše, dostává žlutou kartu a Dukla bude rozehrávat standardní situaci v hloubi útočné poloviny.
     
    13
    Další souboj Lafaty se Štetinou, tentokrát v opačném gardu, také rozhodčí Zelinka "ocenil" žlutým napomenutím, adresátem je tentokrát hostující obránce za faul na sparťanského kapitána.
     
    12
    Lafata se nedovoleně provinil v souboji s hostujícím stoperem Štětinou a k pískotu letenského publika vidí v ruce sudího Zelinky žlutou kartu.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 41. Krejčí (Steinhöfer), 56. Lafata (Krejčí)

    Karty:   12. Lafata (SPA), 31. Mareček (SPA) – 13. Štetina (DUK), 48. Berger (DUK), 54. Marek Hanousek (DUK), 83. Milošević (DUK)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:4.
    AC Sparta Praha: Bičík – Mareček, Mario Holek, Nhamoinesu, Hybš – Steinhöfer, Dočkal, Frýdek, Matějovský (78. Litsingi), Krejčí – Lafata (C) (87. Fatai).
    Náhradníci: Štěch – Brabec, Breznaník, Litsingi, Hušbauer, Fatai, M. Paixão.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Jurendić, Štetina, Jeřábek, Vrzal – Čajić (59. Daniel Tetour), Marek Hanousek (C) (78. Milošević), Považanec – Berger, Beauguel, Mareš (61. Albiach).
    Náhradníci: Chudý – Milošević, Hlinka, Daniel Tetour, Albiach, Krmenčík.

    Rozhodčí: Zelinka – Kotík, Paták

    Diváci: 9 142
    bahis siteleri