Wolfsburg – Hannover 1:1 (kon.) | Stuttgart – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 1:3 (kon.)
W. Brémy – Leverkusen 0:3 (kon.) | Mohuč – Bayern 0:3 (kon.) | Hamburg – Schalke 0:1 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
1:3 (1:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 26.09.2015, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
    90. RAFFAEL - 1:3
     
    90
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Máme rozhodnuto! Stuttgart vložil všechny síly do útoku, nicméně zapoměl na "zadní vrátka"! Z pravé strany vhazoval aut Oscar Wendt, který nechtěně prodloužil Insúa. Do úniku se dostal RAFFAEL, který si počínal v zakončení velmi zkušeně, a potvrzuje vítězství Borussie!
     
    89
    Andreas Christensen hodně nepřesně odkopl míč, ke kterému se dostal Ginczek, který jej přiklepl Janu Klimentovi. Český útočník tvrdě vypálil, nicméně jeho ránu lapil pozorný Yann Sommer!
     
    88
    Sereso Dié ve středu hřiště ostře zajel pod nohy Granita Xhaky, který může být rád, že se vše obešlo bez zranění. Domácí záložník dostává od hlavního rozhodčího zcela zaslouženou žlutou kartu!
     
    88
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Timo Baumgartl, přichází Martin Harnik.
     
    82
    Tak to je zajímavé hlavně pro české fanoušky! Stuttgart provádí v 82. minutě své druhé střídání! Ze hřiště odchází Christian Gentner, kterého nahrazuje Jan Kliment, který se na hřiště podívá na posledních deset minut!
     
    81
    Borussia provádí své poslední střídání v tomto zápase! André Schubert stahuje ze hřiště Patricka Herrmanna, který neodvedl dobrý výkon. Na jeho místo přichází mladý Thorgan Hazard!
     
    79
    Borussie se dostala do hokejové šance dva na jednoho, kterou táhl po pravé straně André Hahn. Mladý německý záložník dokázal udržet rovnováhu po souboji s Šunjiićem, nicméně jeho následná přihrávka nenašla Raffaela, ale domácího Baumgartla.
     
    78
    Yann Sommer hodně váhal s rozehrávkou, což se vůbec nelíbilo hlavnímu rozhodčímu, který uděluje švýcarskému brankáři žlutou kartu. Následně Sommer pokazil odkop, který poslal do zámezí.
    77. Hlavička Wernera skončila těsně nad brankou
     
    77
    Exekuce dalšího rohového kopu se ujal Filip Kostić, který posadil svůj centr na hlavu Tima Wernera, který si naběhl na přední tyč. Hlavička mladého útočníka však skončila těsně nad brankou. Při zakončení se navíc střetl s Christensenem, který skončil ležet na zemi!
    69. Obrovská šance Alexandera Maxima
     
    69
    Tak to byla obrovská šance domácího celku na vyrovnání! Na pravou stranu dostal přihrávku Florian Klein, který míč stihl na hrací ploše, a před brankou našel Alexandera Maxima. Střídající hráč však mířil z dobrých pěti metrů nad branku!
     
    68
    Hostující trenér André Schubert provádí hned dvě střídání! Ze hřiště odchází nevýrazný Mahmoud Dahoud, kterému se dnešní zápas příliš nepovedl. Na jeho místo přichází stoper Domínguez. Druhé střídání se týká Juliana Korba, kterého nahrazuje Andé Hahn!
     
    64
    Stuttgart šel hned po vystřídání do kombinace na útočné polovině, nicméně střela Diého nebyla přesná. Následně se provinil ostrým nedovoleným zákrokem Christian Gentner, který dostává žlutou kartu!
     
    63
    Alexander Zominger si připravil své první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Daniel Didavi, který byl jednoznačně nejaktivnějším hráčem na hřišti. Na jeho místo přichází Alexander Maxim!
     
    61
    Nedovoleným zákrokem se provinil Sereso Dié, který od hlavního rozhodčí vidí žlutou kartu!
    59. Velká šance Stuttgartu
     
    59
    Teď měl domácí celek výbornou příležitost na vyrovnání! Krásný centr do vápna dostal Daniel Didavi, který však chtěl vylepšit pozici pro Ginczeka. K tomu však míč nedošel, neboť do přihrávky sáhl stoper Christensen. Míč se odrážel zpět k Didavimu, nicméně Sommer dokázal dostat míč na roh!
     
    57
    Tentokrát dostal hodně prostoru na levé straně Filip Kostić, kterému však centr příliš nevyšel, nicméně míč se ve vápně odrazil od Nordveita na nohu Daniela Ginczeka, jehož střela však byla zablokovaná Andreasem Christensenem!
     
    50
    Tak obrana Stuttgartu zatím ve druhém poločase úplně hoří! Tentokrát předvedl hodně špatnou přihrávku Emiliano Insúa, který málem poslal do úniku Raffaela. Velmi rychle však vystartoval Tytoń, který byl u míče první!
    47. Velká chyba Tmo Baumgartla
     
    47
    Velkou chybu předvedl na vlastní polovině mladý stoper Timo Baumgartl, který poslal hodně pomalou zpětnou přihrávku, a ke střele se dostal málem Lars Stindl. Tytoń však šel velmi rychle z branky, a míč nakonec skončil v zámezí!
    40. Daniel GINCZEK - 1:2
     
    40
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Stuttgartu se podařilo v závěru poločasu snížit! K penaltovému puntíku se postavil DANIEL GINCZEK, který penaltu zkušeně proměnil! Proti Gladbachu se již kopala třetí penalta za poslední dva zápasy!
    39. Penaltový zákrok na Didaviho
     
    39
    Daniel Didavi šel hodně odvážně do souboje na hranici vápna, a dostal se ke střele. Jeho pokus skončil na břevně, nicméně po střele byl faulovaný Christensenem, a je z toho penalta!
    34. Dorážka Raffaela skončila těsně mimo
     
    34
    Na druhé straně vybojoval Gladbach rohový kop, z toho však nedokázal udeřit. Následně však chyboval domácí Dié, který nabídl míč Johnsonovi. Americký záložník vystřelil, jeho ránu Tytoń vyrazil pouze k Raffaelovi, jehož dorážka však mířila těsně mimo!
    32. Didavi svému pádu v pokutovém území hodně přidal, o penaltu se nejednalo
     
    32
    Do vápna Gladbachu dostal pěkný centr Daniel Didavi, který se do zakončení nedostal, neboť spadl po souboji s Christensenem. Následně se míč dostal k Ginczekovi, kterému však zakončení vůbec nevyšlo!
    20. Christian GENTNER - 0:2
     
    20
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Gladbach po třech minutách znovu skóruje! Tato pasáž hry zjevně svěřencům Andrého Schuberta vyhovuje! V zápase s Augsburgem mezi 17. – 20. minutou se prosadil hned třikrát! Tentokrát dostal na levé straně hodně prostoru Oscar Wendt, který poslal pěkný centr do vápna. Domácí kapitán CHRISTIAN GENTER byl lehce dezorientovaný a poslal míč do vlastní sítě!
    17. Granit XHAKA - 0:1
     
    17
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak podívejme! Gladbach se dostává na hřišti Stuttgartu do vedení, nicméně rozhodně to není vedení zasloužené! Po faulu Baumgartla se dostal k rozehrávce standardní situace opět Raffael, který poslal míč na hlavu GRANITA XHAKY, ten poslal pomalou míč hlavičkou na zadní tyč, a Tytoń na míč nedosáhl! Z velmi podobné pozice se švýcarský záložník trefil i proti Augsburgu!
     
    16
    Hlavní sudí Günter Perl vytáhl z kapsičky první žlutou kartu utkání, která byla pro Timo Baumgartla!
    11. První zajímavá šance Stuttgartu
     
    11
    Stuttgartu zatím úvod utkání vychází na jedničku! Na pravé straně zaspal opět Oscar Wendt, který nechal projít Timo Wernera, ten poslal přízemní centr do středu vápna. Ginczek promáchl, a následné zakončení Didaviho nebylo přesné!

    Jan Havlovic

    Branky: 40. Ginczek (pen.) – 17. Xhaka (Raffael), 20. Gentner (vla.), 90. Raffael

    Karty:   16. Baumgartl (STU), 61. Die (STU), 64. Gentner (STU), 88. Die (STU) – 78. Sommer (MNC)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 17:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 12:3.
    VfB Stuttgart: Tytoń – Klein, T. Šunjić, Baumgartl (88. Harnik), Emiliano Insúa – Didavi (63. Maxim), Die, Gentner (C) (82. Kliment), Kostić – Werner, Ginczek.
    Náhradníci: Vlachodimos – Schwaab, Harnik, Rupp, Hloušek, Kliment, Maxim.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb (68. Hahn), Christensen, Nordtveit, Wendt – Herrmann (81. T. Hazard), Dahoud (68. Á. Domínguez), Xhaka (C), Johnson – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, T. Hazard, Á. Domínguez, Traoré, M. Schulz, Hahn.

    Rozhodčí: Günter Perl – Stein, Emmer (vš. Německo)
    bahis siteleri