Heerenveen – Arnhem 0:0 (kon.) | Utrecht – Cambuur 3:3 (kon.) | Ajax – Groningen 2:0 (kon.)
Alkmaar – Heracles 3:1 (kon.) | Eindhoven – Nijmegen 2:1 (kon.)
konec
FC Utrecht
3:3 (0:1)
SC Cambuur Leeuwarden
Sobota 26.09.2015, 18:30 • Stadion Galgenwaard, Utrecht • Nizozemská Eredivisie • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! FC Utrecht již prohrával s SC Cambuur Leeuwarden dvoubrankovým rozdílem, nicméně dokázal srovnat na konečných 3:3 !

    První poločas nabídl aktivní hrou z obou stran! První velkou šanci měl hostující celek v osmé minutě, jenže tvrdou střelu Overgoora vytáhl na roh Ruiter. Jediný gól prvního poločasu padl ve 26. minutě. Hostující Pereira posadil míč na hlavu Bartholomewa Ogbecha, který poslal míč pod břevno!

    Domácí Utrecht velmi rychle vyrovnal, když se v 52. minutě trefil Willem Janssen. Leeuwarden se však dostal zpět do vedení, navíc dvoubrankového. Trefil se opět Bartholomew Ogbeche a také Sander van de Streek. Hned v 72. minutě však domácí celek dokázal snížit. Nacer Barazite dostal do vápna přihrávku od Klaibera a poslal míč k tyči. Na konečných 3:3 srovnal z penalty kapitán Willem Janssen!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:30:02)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Akce Utrechtu pokračovala, a do zakončení se dostal i Rubin, jehož zakončení však mířilo nad branku!
     
    90+4
    Právě Nacer Barazite mohl dnešní utkání rozhodnout! Nizozemský útočník dostal přihrávku do vápna, krásně se obtočil, nicméně jeho střelu vyrazil brankář Nienhuis!
     
    90+2
    Nacer Barazite si naběhl do středu hřiště, a pokoušel si udělat prostor pro centr. Velmi dobře ho však bránil Peersman, který domácího útočníka do zakončení nepustil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Sean Klaiber, přichází Andreas Ludwig.
     
    89
    Utrecht byl po vyrovnávací brance velmi aktivní, nicméně v posledních minutách se hra velmi vyrovnala, a vypadá to, že utkání skončí remízou.
     
    87
    Domácí obránce van der Maarel poslal hodně špatnu přihárvku k brankáři Ruiterovi, který již míč na hrací ploše nestihl, a bude z toho rohový kop.
     
    85
    Zajímavý průnik do vápna provedl domácí Rubio Rubin, kterého však nakonec zastavil stoper Peersman, který míč odkopl daleko od branky Cambuuru.
     
    84
    Domácí se pokoušejí skóre otočit! Z pravé strany poslal do vápna zajímavý centr Sean Klaiber, který našel ve vápně Willema Janssena. Domácí kapitán útočil na hattrick, nicméně jeho hlavička mířila mimo!
    83. Willem JANSSEN - 3:3
     
    83
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Utrecht srovnává na 3:3! K penaltovému puntíku se postavil domácí kapitán WILLEM JANSSEN, který penaltu zkušeně proměnil!
     
    81
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Furdjel Narsingh, přichází Leonard Nienhuis.
    79. Penaltový zákrok
     
    79
    Tak pozor! Do vápna dostal mčí domácí útočník Peterson, který se do zakončení nedostal, nicméně ho poslal k zemi brankář Harm Zeinstra, který od hlavního rozhodčího za svůj zákrok dostává červenou kartu!
     
    78
    Domácí celek velmi aktivně napadal, nicméně snaha Rubina nakonec nevedla k zisku míče. Míč se odrazil do zámezí, a Leeuwarden bude vhazovat.
     
    77
    Cambuur drží těsný náskok, a kombinuje na vlastní polovině. Do konce zápasu však zbývá ještě hodně času, a Utrecht jistě chystá závěrečný tlak!
     
    76
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Mark Diemers, přichází Kristoffer Peterson.
     
    74
    Na pravé straně se dokázal uvolnit Sean Klaiber, který poslal do vápna další povedený centr. Na ten si nabíhal Nace Barazite, nicméně nedokázal míč zasáhnout!
    72. Nacer BARAZITE - 2:3
     
    72
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Domácí celek však velmi rychle odpovídá, a snižuje na 2:3! Na pravou stranu si naběhl na přihrávku Janssena Sean Klaiber, který centrem našel ve vápně NACERA BARAZITEHO, ten svou střelu nasměroval na vzdálenější tyč, a Zeinstra nedokázal zasáhnout!
     
    71
    Utrecht dokázal po další obdržené brance vybojovat rohový kop. Rozehrávky se ujal Mark Diemers, kterému však cenntr příliš nevyšel, a obrana Cambuuru jej dokázala odvrátit.
    69. Sander van de Streek - 1:3
     
    69
    Cambuur právě vstřelil branku!
    Tak to už vypadá s domácími šancemi hodně špatně! Na pravé straně se dokázal uvolnit Furdjel Narsingh, který našel na hranici vápna SANDERA VAN DE STREEKA, který tvrdou střelou nedal Ruiterovi šanci!
     
    68
    Hostující celek se dostal postupnou kombinací na útočnou polovinu, nicméně obrana Utrechtu se dokázal ubránit.
     
    66
    Do velké šance se dostal domácí Willem Janssen, který si udělal prostor ve středu hřiště. Jeho tvrdou střelu však dokázal vyrazit Zeinstra, míč nakonec skončil v zámezí.
     
    65
    První žlutou kartu dnešního utkání udělil hlavní rozhodčí hostujícímu Martjinu Bartovi. Nizozemský útočník se provinil ostrým nedovoleným zákrokem, ketrým poslal k zemi Diemerse.
     
    64
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Jack Byrne, přichází Jamiro Alvarenga.
     
    63
    Hned po obržené brance se dostal do kombinace na útočné polovině také Utrecht. Dlouhé autové vhazování následně vhodil z pravé strany obránce Klaiber, nicméně nikoho ze svých spoluhráčů ve vápně nenašel.
    61. Bartholomew OGBECHE - 1:2
     
    61
    Cambuur právě vstřelil branku!
    Cambuur však velmi rychle odpovídá na vyrovnávací branku Janssena, a jde znovu do vedení! Na pravou stranu dostal od van de Streeka přihrávku opět Pereira, který poslal před branku přízemní centr. Nabíhající Barto promáchl, nicméně z dorážky se dokázal prosadit BARTHOLOMEW OGBECHE!
     
    60
    Ogbeche hledal nadýchaným centrem za obranou Utrechtu Narsingha. Hostující útočník se však nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    58
    Před vápnem Cambuuru kombinoval Barazite s Rubinem, nicméně jejich kombinace k ničemu kloudnému nevedla.
     
    57
    Na útočný výlet se vydal brankář Robbin Ruiter, který dobře četl hru, a vyběhl na dlouhou přihrávku hostující Narsingha. Následně poslal nizozemský brankář míč do autu, a velmi rychle se vrací do své branky.
     
    56
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Vytautas Andriuškevičius, přichází Erik Bakker.
     
    55
    Ze střední vzdálenosti napřáhl Mark Diemers, který vyslal velmi povedenou střelu. Přízemní ránu Zeinstra vyrazil pouze před sebe, nicméně domácí Barazite se k dorážce nedostal.
     
    54
    Utrecht je o po vstřelené brance velmi aktivní, a je jasné, že mu bod z dnešního zápasu stačit nebude. To Cambuur vstoupil do druhého poločase viditelně s defenzivní taktikou, nicméně již po deseti minutách musí plány změnit!
    52. Willem JANSSEN - 1:1
     
    52
    Utrecht právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Na druhé straně se ve středu hřiště octil s míčem domácí Sean Klaiber, který poslal krásnou přihrávkou na WILLEMA JANSSENA, který se v ofsajdu rozhodně nenacházel. Domácí kapitán následný samostatný únik dokázal proměnit, a začíná "od nuly"!
     
    52
    Hostující Martjin Barto dostal míč na levou stranu, kam si naběhl na přihrávku van de Streeka. Nizozemský útočník se dokázal dostat přes Klaibera, avšak jeho centr nebyl přesný!
     
    51
    Aktivní Utrecht vzápětí vybojoval další rohový kop. Tentokrát se rozehrávky ujal Mark Diemers, jehož centr letěl před branku. V tomto prostoru však kraloval brankář Zeinstra, který míč vyboxoval.
     
    50
    Utrecht se však dokázal dostat na útočné polovině do zakončení, nicméně střelu Janssena byla zablokovaná. Následný rohový kop rozehrál domácí Ramselaar, nicméně jeho centru odvrátil Pereira.
     
    48
    Utrecht se dostal do kombinace na vlastní polovině, nicméně útočná trojice Cambuuru skvěle napadá, což domácí práci rozhodně neulehčuje.
     
    47
    Hostující celek vstoupil aktivně i do druhého poločasu. Leeuwarden kombinoval na útočné polovině, nicméně nedovoleným zákrokem se provinil Pereira.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl aktivní hrou z obou stran! První velkou šanci měl hostující celek v osmé minutě, jenže tvrdou střelu Overgoora vytáhl na roh Ruiter. Jediný gól prvního poločasu padl ve 26. minutě. Hostující Pereira posadil míč na hlavu Bartholomewa Ogbecha, který poslal míč pod břevno!

    Domácí celek tak ve druhém poločase, který začne přibližně v 19:32, čeká ještě hodně práce!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Z následného rohového kopu, který rozehrál Jack Byrne, však hostující celek neudeřil. Za hranicí vápna vystřelil Dammers, nicméně nemířil přesně.
     
    45
    Na levé straně se dokázal uvolnit Ogbeche, který do měl na střelu, nicméně zvolil přihrávku na Barta. Jeho centr zablokoval obránce, a Cambuur bude v závěru poločasu zahrávat rohový kop.
     
    44
    Leeuwarden se dopředu nikterak nehrne, a kombinuje na vlastní polovině. Středopolař Overgoor však poslal hodně pomalou zpětnou přihrávkou, kterou nadělal Dammersovi hodně problémů, ten však situaci zvládl.
     
    43
    Louis Nganioni se pokoušel předchozí zaváhání napravit. Na levé straně se dostával přes dvojici protihráčů, a dokonce i odcentroval. Centr bývalého obránce Lyonu však skončil v zámezí!
     
    41
    Hra v posledních minutách lehce postrádá tempo. Momentálně je míč na polovině Utrechtu, kde domácí celek kombinuje. Cambuur je velmi rozestaven, a pro domácí není vůbec jednoduché se dostat na dostřel branky Leeuwardenu.
     
    40
    Willem Janssen roztáhl hru na levou stranu, kam si naběhl Nganioni. Mladý francouzský obránce však následně míč ztratil, a obránce Dammers jej poslal k brankáři Zeinstrovi.
     
    39
    Ve středu hřiště se dokázal uvolnit Mark Diemers, který začal unikat Jacku Byrnemu. Irský útočník se následně provinil taktickým faulem, který tak postup Diemerse zastavil.
     
    37
    Tentokrát kombinaci Utrechtu na útočné polovině zastavil nedovoleným zákrokem obránce Sean Klaiber, který tvrdě dohrál Andriuškevičiuse. Hlavní rozhodčí však zatím žlutou kartu neudělil.
     
    36
    Utrecht se postupně zvedá, a je velmi aktivní. Tentokrát se pokoušel Willem Janssen uvolnit křížnou přihrávkou mladého Rubia Rubina. Americký útočník se však nacházel také v ofsajdu.
     
    34
    Na pravé straně si dokázal udělat prostor Sean Klaiber, který poslal centr na zadní tyč, kde se nacházel Janssen. Domácí střdopolař se však v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    33
    Rozehrávky se ujal opět Mark Diemers, jehož centr však vyboxoval brankář Zeinstra. Za vápna se však míče zmocil Willem Janssen, a Utrecht pokračuje v kombinaci na útočné polovině.
     
    32
    Po zaváhání hostující obrany se mohl do úniku dostat domácí Bart Ramselaar, nicméně s domácím středopolařem se velmi dobře vrátil obránce Andriuškevičius, který poslal míč na rohový kop.
     
    31
    Utrecht předvedl opět sympatickou kombinaci na útočné polovině, nicméně do vápna Cambuur se dostat nedokázal. Nakonec vystřelil Willem Janssen, nicméně jeho slabou střelu Zeinstra v pohodě chytil.
     
    30
    Utrecht kombinoval před vápnem Cambuuru, nicméně hosté velmi dobře napadali, a Janssen pod tlakem pokazil přihrávku. Přihrávka Narsingha, který měla vysunout Barta, však přesná nebyla.
     
    28
    Utrecht však o míč velmi rychle přišel, a do útoku se opět hnal Cambuur. Po levé straně se pokoušel projít aktivní Ogbeche, nicméně jeho postup zastavil dobrým obranným zákrokem Klaiber.
     
    27
    Domácí celek se po úvodní brance snažil velmi rychle rozehrát, nicméně domácí s návratem na svou polovinu rozhodně nespěchali. Momentálně Utrecht kombinuje na vlastní polovině.
    26. Bartholomew OGBECHE - 0:1
     
    26
    Cambuur právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního utkání! Hostující celek překvapil celý Stadion Galgenwaard, a jde do vedení! Na pravou stranu dostal povedený pas Marlon Pereira, který poslal do vápna centr, na který si naběhl z druhé vlny BARTHOLOMEW OGBECHE. Hlavička nigérijského útočníka mířila přesně pod břevno!
     
    25
    I domácí Utrecht se dokázal dostat k rohovému kopu. Exekuce se ujal Mark Diemers, který poslal svůj centr na hranici malého vápna. V tomto prostoru však kraloval brankář Zeinstra.
     
    23
    Nepřehlednou sitauci ve středu hřiště, kde bojoval o míč Byrne i domácí Ramselaar vyřešil Janssen, který nalétl do souboje a čistě vybojoval míč. Utrecht se tak usazuje na útočné polovině, a kombinuje.
     
    22
    Zkušený nigérijský útočník Bartholomew Ogbeche se dostal k míči na levé straně, nicméně se ocitl v obležení dvou protihráčů. Prvnímu se vyhnul pěknou kličkou, ten druhý však hostujícího hráče zastavil čistým skluzem.
     
    21
    Na druhé straně zahrával hostující Cambuur standardní situaci, kterou si vzal na starost Sjoerd Overgoor. Jeho centr však nebyl pro branku Robbina Ruitera nebezpečný, a obrana Utrechtu centr odvrátila.
    20. Nebezpečná hlavička Janssena
     
    20
    Na levé straně dostal hodně prostoru Rico Strieder. Centr belgického záložníka našel ve vápně Willema Janssena, jehož hlavička skončila těsně mimo! Zeinstra se natahoval marně!
     
    19
    Na pravé straně se k centru dostal Pereira, jehož přetažený centr stihl na hrací ploše ješět Furdjel Narsingh. Nizozemský záložník poslal míč zpět před branku, nicméně nikdo z hostů se k hlavičce nedostal.
     
    18
    Středopolař Bart Ramselaar dostal ve středu hřiště hodně prostoru, a pokoušel se o průnikovou přihrávku na Nacera Baratizeho. Nizozemský útočník však míč nestihl na hrací ploše.
     
    17
    O odvážný průnik mezi dvojicí protihráčů se pokusil Rico Strieder, kterého však zastavil nedovoleným zákrokem hostující Narsingh. Utrecht tak zůstane u míče ...
     
    15
    Až teď se dokázal domácí Utrecht dostal k postupné kombinaci na vlastí polovině. Leeuwarden však výborně napadá, což domácím rozehrávku rozhodně neulehčuje.
     
    14
    Marlon Pereira je v dosavadním průběhu velmi aktivní! Pravý obránce Cambuuru si udělal na pravé straně útočný výlet, nicméně odcentrovat se mu nepodařilo, neboť ho zastavil Klaiber.
     
    13
    Aktivní Leeuwarden vybojoval další rohový kop. Exekuce se ujal opět mladý Jack Byrne, jehož centr letěl do nenezpečného prostoru před brankou, nicméně brankář Ruiter šel do vzduchu, a míč vyboxoval.
     
    12
    Po aktivní začátku se domácí celek lehce zatáhl, a v posledních minutách má více ze hry Cambuur Leeuwarden. Ve středu hřiště dostal přihrávku Overgoor, nicméně byl obrán domácím Janssenem.
     
    11
    Na útočné polovině svedl těžký souboj hostující obránce Marlon Pereira, který dokázal udržet míč před napadajícím Ramselaarem, a raději poslal zpáteční přihrávku k Dammersovi.
     
    10
    Na druhé straně operoval s míčem Louis Nganioni. Mladý francouzský obránce udělal kličku do středu, a tvrdě vypálil. Jeho pokus však nebyl vůbec povedený, a střela skončila hodně mimo.
     
    9
    Následného rohového kopu se ujal Jack Byrne, který poslal svůj centr na zadní tyč. V tomto prostoru se nacházel Marvin Peersman, který se však k hlavičce nedostal.
    8. Velmi povedená střela Overgoora
     
    8
    Leeuwarden se po nedovoleném zákroku domácího Janssena dostal k zajímavé standardní situaci, které se ujal van de Streek. Jeho centr však odvrátil jeden z domácích hráčů. Za vápnem se však opřel do míče Sjoerd Overgoor, který pořádně protáhl brankáře Ruitera!
     
    6
    Poprvé v tomto zápase se Leeuwarden dostal k postupné kombinaci na vlastní polovině. Následně však stoper Wessel Dammers poslal dlouhý centr na hrot, kde se však k míči nedostal Narsingh.
     
    5
    Do vápan Cambuuru poslal zajímavý centr domácí van der Maarel, který hledal Willema Janseena. Domácí středopolař se však ocitl v obležení tří protihráčů, a k hlavičce se nedostal.
     
    4
    Aktivní Nacer Baratize se dostal k míči na pravé straně, a pokoušel se dostat do zakončení. Jeho postup však zastavil obránce Andriuškevičius, který centr domácího útočníka zablokoval.
     
    3
    Do první útočné akce se dostával i hostující Cambuur. Van de Streek se pokoušel průnikovou přihrávkou najít Martjina Barta. Tomu se však nepodařil náběh, a míč skončil u brankáře Ruitera.
     
    2
    Z pravé strany vhazoval aut obránce Sean Klaiber, který dohodil až do vápna, kde se míč málem odrazil na nohu Nacera Baraziteho. Před nizozemským útočníkem však odkopl míč stoper Dammers!
     
    1
    Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici domácí fotbalisté, kteří se pokoušeli dostat do vápna soupeře přes pravou stranu, zde však Janssen narazil na Andriuškevičiuse.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Utrecht: Ruiter – Klaiber, van der Maarel, Letschert, Nganioni – Strieder – W. Janssen, Ramselaar, Diemers – Rubin, Barazite.
    Náhradníci: Bednarek – Antwi, Leeuwin, Ludwig, Peterson, S. Amrabat.

    SC Cambuur Leeuwarden: Zeinstra – Pereira, Dammers, Peersman, Andriuškevičius – van de Streek, Overgoor, J. Byrne – Ogbeche, Barto, F. Narsingh.
    Náhradníci: Nienhuis – Anderson, E. Bakker, Houtkoop, Heerings, Berisha..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Příjemný sobotní podvečer! Nizozemská Eredivisie dnes pokračuje zápasy sedmého kola. My se společně zaměíříme na souboj FC Utrechtu s SC Cambuur Leeuwarden. Úvodní výkop je naplánován na Stadion Galgenwaad v 18:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    FC UTRECHT
    Utrecht obsadil v loňské sezóně slušné jedenácté míst. Na pohárové příčky ztratil bodů devět, a na na sestupové příčky měl náskok třinácti bodů. Úvod sezóny však Utrechtu vyšel tak průměrně. Po šesti odehraných zápasech má vyrovnanou bilanci (2-2-2)! Momentálně se nachází na desáté příčce tabulky se ziskem osmi bodů, dnes je však Utrecht považován za velké favorita.

    V posledním utkání se Utrecht představil na hřišti nováčka ONS Sneek, kde vyhrál 2:0! Napravil tak předchozí zaváhání, když na hřišti Willemu II prohrál 1:3!
     
    SC CAMBUUR LEEUWARDEN
    Cambuur v loňské sezóně obsadil velmi slušené dvanácté místo, a získal stejně bodů jako Utrecht. Vedení bylo s touto pozicíc velmi spokojeno, neboť hlavní cíl byla zachrána! V letošní sezoně se však svěřencům Henka de Jonga vůbec nedaří. V tabulce jsou momentálně až na předposlední příčce se ziskem dvou bodů. V kádru působí i český útočník Dominik Mašek, ten však zatím zasáhl pouze do jednoho utkání. V posledním utkání sehrál Cambuur vyrovnané utkání na půdě nizozemského PSV, kde po prvním poločase prohrával 0:2, nicméně dvěma brankami skóre srovnal Ogbeche. V závěru však z penalty rozhodl o vítězství favorita Luuk de Jong! Cambuur se však za svůj výkon nemusel vůbec stydět!

    Jan Havlovic

    Branky: 52. W. Janssen, 72. Barazite, 83. W. Janssen (pen.) – 26. Ogbeche, 61. Ogbeche, 69. van de Streek

    Karty:   65. Barto (CMU)   79. Zeinstra (CMU)


    FC Utrecht: Ruiter – Klaiber (90. Ludwig), van der Maarel, Letschert, Nganioni – Strieder – W. Janssen, Ramselaar, Diemers (76. Peterson) – Rubin, Barazite.
    Náhradníci: Bednarek – Antwi, Leeuwin, Ludwig, Peterson, S. Amrabat, Conboy.

    SC Cambuur Leeuwarden: Zeinstra – Pereira, Dammers, Peersman, Andriuškevičius (56. E. Bakker) – van de Streek, Overgoor, J. Byrne (64. Alvarenga) – Ogbeche, Barto, F. Narsingh (81. Nienhuis).
    Náhradníci: Nienhuis – Anderson, E. Bakker, Houtkoop, Heerings, Berisha, Alvarenga.
    bahis siteleri