Club Bruggy – Leuven 2:0 (kon.) | Standard – Mechelen 2:1 (kon.) | Waregem – Sint-Truiden 4:0 (kon.)
Waasland-Beveren – Charleroi 0:1 (kon.)
konec
Waasland-Beveren
0:1 (0:0)
Sporting Charleroi
Středa 28.10.2015, 20:30Belgická Jupiler Pro League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý večer,
    vítejte u sledování přenosu z belgické Jupiler Pro League. Ta má dnes na programu již své 13. kolo. Společně se dnes zaměříme na utkání mezi KV Red Star Waasland a Sporting Charleroi. Úvodní výkop je naplánován na 20:30.
     
    Sporting Charleroi

    Sporting Charleroi se zatím nachází na desáté příčce tabulky, ale na předposlední Standard Lutych má náskok pouhé tři body. Po reprezentační přestávce se Sportingu vůbec nedaří. Nejprve prohrál s Kortrijkem a v minulém kole podlehl trápícímu se Standardu Lutych 2:3, když o vítězství přišel až v poslední pětiminutovce utkání. Sporting zatím nenašel pohodu v koncovce. V dosavadním průběhu soutěže vstřelil pouhých dvanáct branek.
     
    KV Red Star Waasland

    Dnešní domácí celek na tom není o mnoho lépe. V dosavadním průběhu soutěže získal o pouhé dva body více a aktuálně mu patří osmá příčka. Po reprezentační pauze se mužstvu zatím daří. Nejprve na domácí půdě dlouho bránil bod se silným Genkem a minulý týden vyloupil po výhře 2:0 Leuven. Waasland dnes bude chtít prolomit domácí smůlu. Před vlastními fanoušky se jeho hráči radovali naposledy v polovině srpna a z posledních třech utkání na domácím trávníků vyšel bodově naprázdno.
     
    Vzájemná utkání

    Zajímavostí na střetech dnešních soupeřů je, že hned pět z posledních šesti vzájemných utkání skončilo remízou. V tom posledním však dokázal v prosinci loňského roku Sporting zvítězit 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Red Star Waasland: Goblet – Jans, Mananga, Coulibaly, Demir – Myny, Marič, Milosevic, Langil – Vanzo, Gano
    Náhradníci: Henkinet, Destorme, Sousa, Nabab, Hebbelinck, M´Sila

    Sporting Charleroi: Mandanda – Marinos, Martos, Dessoleil, N´Ganga – Diandy – Ndongala, Saglik, Garaerts, Baby – Perbet
    Náhradníci: Francois, Tainmont, Diandy, Stevance, Boulenger, Mata, Zajkov

    Rozhodčí: Lambrechts.
     
    K zahájení utkání je vše připraveno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté hrající v šedých dresech obstarali výkop do dnešního utkání. Domácí hrají v tradiční žlutomodré kombinaci.
     
    2
    Sporting se ihned v úvodu utkání tlačil před pokutového území domácích. Nadějně vypadající akci hostů zhatil zbytečným faulem Ndongala.
     
    3
    A byl to právě Ndongala, kdo jako první v utkání vypálil. Goblet vyboxoval míč jen na hranici pokutového území, kde se do něj opřel Ndongala, ale jeho dělovka mířila nad branku.
     
    4
    Domácí se snažili odpovědět rychlým protiútokem. Vanzo si nedokázal zpracovat dlouhou přihrávku a v dobré pozici o míč přišel.
     
    5
    Úvod utkání patří Sportingu. Hostující fotbalisté kombinují s míčem na vlastní polovině. Marinos hledal rozběhnutého spoluhráče, ale jeho přihrávka byla příliš dlouhá.
     
    6
    Perbet si udělal z domácích obránců kužely. U levé postranní čáry nasadil jednomu z nich jesličky, ale s jeho špatným centrem si obrana Waaslandu poradila.
     
    7
    Domácí to opět zkoušeli dlouhou přihrávkou. Langilův náběh si pohlídal Marinos a odkopl míč do zámezí.
     
    8
    Domácí rozehrávali rohový kop. Krátký centr si u přední tyče pohlídal Marinos a nikým neatakován odhlavičkoval míč mimo pokutové území.
     
    9
    Exekuci rohového kopu si vyzkoušeli i hráči Sportingu. Coulibaly sice při odkopu míče podklouzl, ale nakonec těžkou situaci zvládl.
     
    10
    Hosté si celou situaci zopakovali.Tentokrát na prudký centr nejvýše vyskočil Mananga a odvrátil jej do bezpečí.
     
    11
    Vanzo se na polovině hřiště vrhl do souboje hned se třemi obránci. Domácí útočník si dobře pokryl míč a nakonec si vybojoval faul.
     
    12
    Hosté se rychle zmocnili míče a po levé straně upaloval kupředu Ndongala. Jeho centr však zablokoval přesným skluzem Jans a ještě míč otřel o Ndongalovu nohu.
     
    13
    Na hřišti se začíná pořádně přiostřovat. N´Ganga si tvrdě vyšlápl na Mariče a rozhodčí mu dává najevo, že takhle by to teda nešlo.
     
    14
    Fotbalisté Waaslandu mají zatím ohromné potíže se založením útoku. Další dlouhý míč byl pro Langila nedostižný. Hosté budou vhazovat.
     
    15
    Nyní se už domácí fotbalisté dostali až před pokutové území Sportingu. Myny ještě chtěl vyšperkovat pozici pro Gana, ale nepřesnou přihrávkou jej vyhnal mimo hřiště.
     
    16
    Na druhé straně si na centr od rohového praporku naskočil Saglik, ale stačil míč jen lehce tečovat. Mandanda mohl zůstat v klidu.
     
    17
    Myny prodlužoval vysokou přihrávku hlavou za sebe, kde si nabíhal Langil. Před domácím rychlíkem stačil zažehnat nebezpečnou situaci Martos.
     
    18
    Baby nejprve nešetrně atakoval Jans, ale k překvapení domácích příznivců se nejednalo o faul. Poté se hostující záložník hnal s míčem kupředu, jenže na centr mu už nezbyly síly.
     
    19
    Langil si pohybem řekl o míč. Kličkou do středu hřiště se zbavil obránce a vypálil. Rána mu hrubě nesedla a ohrozila jen rohový praporek.
     
    20
    Hosté rychle rozehráli a Ndongala to udělal hodně šikovně. Navedl na sebe dva obránce a poté se nechal faulovat.
     
    21
    Jenže nabídnutá standardní situace se Sportingu vůbec nepovedla a Jans okamžitě nakopává míč kupředu.
     
    22
    Myny ztratil míč v nebezpečném prostoru a hosté se postupně dostali až do zakončení. Perbetova razantní střela zpoza pokutového území netrefila zařízení.
     
    23
    Ndongala se již poněkolikáté v utkání ocitl v pozici centrujícího hráče. Tentokrát přetaženým centrem našel Perbeta, který si nepohlídal zpracování a vybojoval jen roh.
     
    24
    Goblet dostal dárek v podobě hrůzostrašného centru od rohového praporku. Domácí brankář ihned zakládá akci svého týmu.
     
    25
    Marinos podnikl útočný výpad kolem pravé postranní čáry. Jeho postup ztroskotal na dobře bránícím Demirovi. Nicméně hosté zůstávají u míče.
     
    26
    Domácí nejsou zatím příliš nápadití. Všechny přihrávky míří na Langila, kterého obrana Sportingu skvělé pokrývá. Nejinak tomu bylo i nyní.
     
    27
    Jans vyzval k tanci dva obránce a poté přihrál Maričovi. Tomu v poslední chvíli sjel míč z placírky a jeho centr skončil v náručí Mandandy.
     
    28
    Domácí mohli postupovat proti otevřené obraně Sportingu. Myny se s centrem unáhlil a nakonec z toho bude jen rohový kop. Langil se na svého spoluhráče hodně zlobí.
     
    29
    Brankář hostů byl pozorný a s jistotou si došel na hranici malého vápna, kde míč před naskakujícím Coulibalym vyboxoval mimo pokutové území.
     
    30
    Před Perbetem zasáhl míč vysokou nohou Demir. Domácí obránce se hodně diví, ale rozhodčí je neoblomný. Hosté rozehrají přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    31
    Saglik to zkusil přímo na bránu a Goblet se musel pořádně natáhnout. Nakonec míč vytěsnil na roh.
    31. Saglikova nebezpečná střela z přímého kopu
     
    32
    Po rohovém kopu se hosté k zakončení nedostali. Goblet si dává s rozehrávkou pořádně na čas.
     
    33
    Domácím málem vyšla taktika nakopávaných míčů. Gano se už hnal za dlouhou přihrávkou. V poslední chvíli před ním odkopl míč do zámezí Martos.
     
    34
    Sporting nyní zkusil domácí obranu překonat rychlou kombinací na jeden dotek. Pro Ndongala už byla přihrávka do pokutového území nedostižná.
     
    35
    Hosté hrozí hlavně z levé strany. Na Babyho centr si už už naskakoval Geraerts. V poslední chvíli mu cestu zatarasil Coulibaly.
     
    36
    Znovu se s míčem před pokutovým územím objevil Ndongala. Tentokrát mu klička nevyšla a míč si ukopl přímo k nohám Manangy.
     
    37
    Ndongala je v posledních minutách opravdu vidět. Nyní se předvedl v negativním světle, když na vlastní polovině daroval míč soupeři.
     
    38
    Marič si všiml volného prostoru mezi stopery Sportingu a adresoval tam přihrávku pro rozběhnutého Gana. Dessoleil se stihl vrátit a skluzem míč zachytil.
     
    39
    Tlak hostujícího celku poněkud opadl. Další centr z levé strany nemířil na nikoho v černém a Demir jej pustil za brankovou čáru.
     
    40
    Ndongala na sebe opět upozornil! Sprintem s míčem se dostal až do pokutového území, kde ještě hledal lépe postaveného spoluhráče. Špatnou přihrávkou daroval míč domácím.
     
    41
    Na tribunách se ozývá posměch. Dva hráči hostů podklouzli při snaze přihrát míč lépe postavenému spoluhráči.
     
    42
    Gano si naběhl na kolmou přihrávku do pokutového území. V tísni si míč nedokázal dobře převzít a sám se vytlačil z nebezpečné pozice.
     
    43
    Hosté se v závěru poločasu po chybné rozehrávce Mariče nastěhovali na polovinu Waaslandu a hledají skulinku v domácí obraně.
     
    44
    Langil rozkmital své rychlé nohy ve snaze dostihnout prudkou přihrávku. Ani jeho rychlost mu však nepomohla, protože Dessoleil měl k míči blíže.
     
    45
    Jans ještě dostal míč k pravé postranní čáře a snaží se oklamat obránce. Rozhodčí však píská konec poločasu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas utkání mezi Waaslandem a Charleroi. V první pětačtyřicetiminutovce se hrál zajímavý fotbal s minimem šancí. Oba celky si aktivní hrou vypracovaly několik náznaků, ale jedinou vyloženou šancí byl Saglikův přímý kop. Goblet si s ním dokázal poradit, a proto se do kabin odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté uvedli míč do pohybu a okamžitě jej nakopli kupředu. Hostující obrana jej pustila až k Mandandovi.
     
    47
    Poněkud nemohoucně si s míčem počínal Geraerts, který se do něj opřel z nějakých čtyřiceti metrů a o hodně minul pravou tyč.
     
    48
    Na levé straně se rozkmital své nohy Baby. Na prudkou přihrávku přes celou šíři hřiště byl krátký i takový rychlík, jakým Baby jistě je.
     
    49
    Na druhé straně si v pokutovém území zpracoval míč Gano, ale ani tentokrát z nadějné pozice nevytěžil více než rohový kop.
     
    50
    Po sérii odrazů s míč odrazil ke zcela volnému Coulibalymu, který byl příležitostí poněkud překvapen a zakončil hodně nepřesně.
     
    51
    Ndongala se už chystal zakonči, ale jeho snaha byla zbytečná. Podle asistenta rozhodčího už míč opustil hrací plochu.
     
    52
    Hra je přerušena. Po tvrdém souboji zůstává na trávníku ležet jeden z hostujících hráčů a potřebuje ošetřit.
     
    53
    Už se znovu hraje. Ndongala si tentokrát pro svůj postup vybral střed hřiště. S míčem na kopačce prošel takřka polovinu hrací plochy, ale v nejdůležitější chvíli o něj přišel.
     
    54
    Domácí rozehrávali rohový kop. Špatný centr obrana Charleroi odvrátila, nicméně Jans aktivním napadáním míč ještě vybojoval.
     
    55
    Langil vyslal ze své kopačky prudký centr do pokutového území. Ganovi chyběl kousek k tomu, aby dokázal míč tečovat. Mandanda situaci bez problémů ustál.
     
    56
    Po delší době se na útočnou polovinu vydali také fotbalisté Charleroi. Perbet vybojoval jen autové vhazování.
     
    57
    Na pravé straně dostal přihrávku do běhu aktivní Jans. Jeho centrovanou přihrávku srazil Marinos na rohový kop.
     
    58
    Domácí ze standardní situace neudeřili ani tentokrát a Sporting se může znovu vydat obléhat pokutové území Waaslandu.
     
    59
    Krásná kombinace hostů, který obsahovala i patičku si zasloužila lepší konec. Bohužel pro Charleroi skončil Marinosův centr v rukavicích Gobleta.
     
    60
    Ze druhého poločasu už uplynulo patnáct minut hry a její obraz se příliš nezměnil. Oba týmy sice mají náznaky šancí, ale k výraznějšímu ohrožení branky zatím ani na jedné straně nedochází.
     
    61
    Perbet vytáhl parádní přízemní centr přes malé vápno. Nikdo z hráčů v černém však nedokázal míč tečovat. Domácí se znovu ubránili.
     
    62
    Saglik si postrčil míč do protipohybu protihráče a Marič neměl jinou možnost než poslat svého soka k zemi. Nedovolený zákrok se obešel bez karetního trestu.
     
    63
    Jans se hodně vytáhl a měl dobrou možnost k odcentrování. Jeho přihrávka však ohrozila spíše diváky za brankou.
     
    64
    Na centr od rohového praporku si nejvýše vyskočil Martos. V tísni však nedokázal seřídit mířidla a Gobleta neohrozil.
     
    65
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Gano, přichází Nabab.
     
    66
    Agilní Baby se znovu rozběhl kolem postranní čáry. Spoluhráč mu okamžitě adresoval přihrávku, ale Jans jej tělem k míči nepustil.
     
    67
    Domácí fotbalisté s rozehrávkou nikam nespěchají a zapojují do ní i Gobleta.
     
    68
    Hráči Charleroi zkoušejí překonat domácí obranný val centrovanými míči. Po jednom z nich nedokázal nadvakrát z malého vápna překonat Gobleta Perbet! Domácí brankář vytáhl parádní zákrok.
    68. Vynikající zákrok domácího brankáře
     
    70
    Na druhé straně se do míče tvrdě opřel Myny. Na jeho dalekonosnou ránu Mandanda dobře viděl a s přehledem ji kryl.
     
    71
    Tentorkát už to bylo nebezpečnější! Z velké dálky vypálil Marič a jeho dělovka jen o kousek minula branku!
    71. Maričova dělovka
     
    72
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Diandy, přichází Stevance.
     
    73
    Po velkým příležitostem na obou stranách hřiště se hra poněkud uklidnila. Hosté mají míč na svých kopačkách, ale nikam s nim nespěchají.
     
    74
    Ndongala málem postupoval tváří v tvář Gobletovi. Coulibaly mu na poslední chvíli zkřížil cestu a odkopl míč.
     
    75
    Domácí se zmocnili míče a Jans postupoval kolem postranní čáry. V blízkosti pokutového území o něj přišel a hosté zakládají novou akci.
     
    76
    Nyní se hraje ve středu hřiště a obě družstva dávají do hry všechny síly. Ani jeden z celků nechce udělat chybu.
     
    77
    Myny bojoval u rohového praporku o míč jako lev. Nakonec si s ním dva obránci Sportingu poradili v rámci pravidel.
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Ndongala, přichází Tainmont.
     
    79
    Myny si udělal prostor, dostal se až do pokutového území a vysokým centrem hledal někoho ve žlutém. Nikdo ze spoluhráčů na jeho výzvu nedokázal reagovat.
     
    80
    Tentokrát vzal na sebe zodpovědnost Langil, našlápl si to kolem levé lajny. S prvním obráncem si poradil, na druhého už recept nenašel.
     
    81
    Hosté pořádně zariskovali při rozehrávce a málem nabídli domácím rohový kop. Mandanda ještě zastihl míč na hrací ploše.
     
    82
    Rozhodčí teď odpískal Nababovi nedovolený zákrok, což vyvolalo vlnu nevole u domácích příznivců. Stopeři Charleroi se pravděpodobně srazili navzájem.
     
    83
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Myny, přichází M´Sila.
     
    84
    Langil se znovu rozběhl a znovu byl nedovoleně zastaven. Tentokrát se to neobejde bez žluté karty, kterou vidí Baby.
     
    86
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Hosté se dostávají do vedení ve chvíli, kdy domácí přebírali otěže zápasu. Míč se po dlouhé přihrávce odrazil k volnému JEREMYMU PERBETOVI, který s přehledem zakončil.
    86. Jeremy PERBET - 0:1
     
    88
    Hosté po vstřelené brance nepolevují v aktivitě a nepouštějí domácí tým z vlastní poloviny. To neunesl Marič a za tvrdý zákrok vidí žlutou kartu.
     
    89
    Po tvrdém zákroku na Mariče rozehrají domácí přímý kop. Všichni vysocí hráči se stěhují do pokutového území.
     
    89
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Perbet, přichází Francois.
     
    90
    Vysoký centr zablokovala obrana Charleroi jen na rohový kop. Naděje pro domácí stále žije.
     
    90+1
    Jenže rohový kop se domácím vůbec nepovedl a Mandanda si dává s rozehrávkou od branky pořádně načas.
     
    90+1
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Vanzo, přichází Destorme.
     
    90+2
    Už se zdálo, že hosté podrží míč daleko od své svatyně, ale jejich akci zastavuje ofsajd. Waasland má nejspíše poslední možnost k ohrožení Mandandy.
     
    90+3
    Jansův centr z pravé strany bezpečně sbírá ze vzduchu Mandanda a zdá se, že naděje domácích na vyrovnání jsou pryč.
     
    90+4
    Nepříznivý výsledek neunesl Nabab, který vystartoval na arbitra a vidí žlutou kartu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Waasland nakonec nestačil na domácí půdě na Sporting Charleroi a po brance v závěru utkání podlehl svému soupeři 0:1. Hosté nejspíše zvítězili zaslouženě. Po celou dobu utkání byli mírně aktivnější a vypracovali si větší počet šancí než domácí celek. Snahu Sportingu korunoval brankou v 86. minutě Jeremy Perbet. Domácí se ještě snažili rychle odpovědět, ale recept na výborně pracující obranu Charleroi nenašli.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:6.
     
    Sporting Charleroi se tedy po dnešním vítězství posune před Waasland na osmou příčku. Už o víkendu o ni, ale může přijít, protože se postaví vedoucímu Oostende. Z mé strany je to pro dnešní večer vše. Dobrou noc! (22:31:29)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 86. Jeremy Perbet

    Karty:   88. Marič (WAS), 90+4. Nabab (WAS) – 84. Baby (CHL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:6.
    Waasland-Beveren: Goblet – Jans, Mananga, Coulibaly, Demir – Myny, Marič, Milosevic, Langil – Vanzo, Gano
    Náhradníci: Henkinet, Destorme, Sousa, Nabab, Hebbelinck, M´Sila

    Sporting Charleroi: Mandanda – Marinos, Martos, Dessoleil, N´Ganga – Diandy – Ndongala, Saglik, Garaerts, Baby – Perbet
    Náhradníci: Francois, Tainmont, Diandy, Stevance, Boulenger, Mata, Zajkov

    Rozhodčí: Lambrechts
    bahis siteleri