Freiburg – Augsburg 0:3 (kon.) | Vik. Köln – Leverkusen 0:6 (kon.) | Dortmund – Paderborn 7:1 (kon.)
Carl Zeiss Jena – Stuttgart 0:2 (kon.) | Schalke – Mönchengladbach 0:2 (kon.) | W. Brémy – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:2 (0:1)
Borussia Mönchengladbach
Středa 28.10.2015, 20:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Schalke 04 dnes v pohárovém utkání nepodalo špatný výkony, nicméně Borussia Mönchengladbach se dokázala dvakrát prosadit, a postupuje do dalšího kola!

    První poločas velmi sledovaného utkání nabídl dle očekávání velmi dobrou podívanou! Od úvodní minuty byl lepší domácí celek, nicméně do pořádně šance se dostal až ve 28. minutě Klaas-Jan Huntelaar, který dostal skvělou přihrávku za obranu, nicméně Sommera nepřekonal. Sám na Sommera postupoval i Di Santo, avšak ani on se nedokázal prosadit. Ve 42. minutě přišel šok pro domácí fanoušky. Matip udělal velkou chybu, a svůj samostatný únik dokázal proměnit Lars Stindl!

    Ve druhém poločase byla hra velmi vyrovnaná, nicméně hned na začátku poločasu kopal Gladbach penaltu. K té se postavil Thorgan Hazard, který se dokázal prosadit. Následně hostující tým hrál velmi takticky, a hrozil hlavně z protiútoku. Skóre už se však nezměnilo, a Borussia se může radovat z postupu!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (22:24:16)
    Fanoušci na Twitteru nezapomněli ani na Andrého Hahna, kterého zranil v nedělním utkání Johannes Geis ze Schalke! Hahn je již po operaci, a doufejme, že se brzy vrátí na trávník!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ibrahima Traoré dostal míč na levé křídlo pro Larse Stindla, který následně ušetřil nějaké vteřiny. Jeho přihrávka našla Nordveita, který se pokoušel vybojovat rohový kop, to se mu však nepovedlo.
     
    90+2
    Na polovině Gladbachu se navíc prezentoval nedovoleným zákrokem Klaas-Jan Huntelaar, který poslal k zemi Andrease Christensena. U míče tak bude hostující celek ...
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje "pouze" tři minuty nad rámec základní hrací doby. Domácí celek tak již nemá příliš času, a o postupujícím je prakticky rozhodnuto!
     
    90
    Rakouský brankář Gspurning svým dlouhým nákopem našel na útočné polovině Leroye Saného, který podnikl parádní průnik do vápna, a následně poslal nebezpečnou přihrávku před branku. Ke střele se dostal Meyer, tu však zablokoval Nordveit. Následně střílel i Goretzka, i jeho střela však byla zablokovaná!
     
    89
    Fabian Johnson s Ibrahimou Traorém skvěle kombinoval na levé straně. Druhý jmenovaný následně poslal přihrávku do úniku pro Oscara Wendta. Švédský obránce však vybíhal z ofsajdového postavení.
    Gólová oslava hostujících hráčů po úvodní brance Larse Stindla

     
    88
    Na levé straně však dobře napadal střídající Choupo-Moting, který obral o míč Fabiana Johnsona, a Schalke velmi rychle pospíchá směrem vpřed. Obrana Gladbachu se však stačila velmi rychle zformovat!
     
    87
    Mönchengladbach zvládá závěr zápasu naprosto skvěle. Svého soupeře nepouští do žádného tlaku, ba naopak, sám kombinuje na útočné polovině, a dostává se k ohrožení branky Gspurninga.
     
    85
    O následující rohový kop se postaral Ibrahima Traoré s Mahmoudem Dahoudem! Druhý jmenovaný následně vymyslel pěknou přihrávku do vápna pro Havarda Nordveita, který se však octil v ostrém úhlu, a jeho střela mířila do boční sítě!
     
    84
    Střídající Mahmoud Dahodu parádně napadal rozehrávku domácího celku na pravé straně, a donutil Höwedese ke ztrátě míče. Jeho následný centr odvrátil Matip na rohový kop!
     
    84
    André Breitenreiter provádí své poslední střídání v tomto zápase. Po velmi dobrém výkonu odchází ze hřiště brazilský středopolař Júnior Caicara, kterého na hřišti na poslední minuty nahrazuje Choupo-Moting!
    Ibrahima Traoré dnes patří mezi nejlepší hráče na hřišti!

     
    83
    Exekuce následné standardní situace se ujal Ibrahima Traoré, jehož nadýchaný centr však dokázala obrana odvrátit! Schalke velmi pospíchá směrem vpřed!
     
    82
    Mahmoud Dahoud krásně přenesl hru na pravou stranu, kam si naběhl Tony Jantschke. Německého orbánce následně poslal k zemi střídající Højbjerg, který vidí od hlavního rozhodčího zaslouženou žlutou kartu!
     
    81
    Po pravé straně postupoval Ibrahima Traoré, který svým centrem hledal ve vápně Larse Stindla. Centr domácího záložníka byl však přetažený, nicméně míč na hrací ploše ještě stihl Dahoud, a akce Gladbachu pokračuje.
     
    80
    Ibrahima Traoré opět rozehrál velmi rychle, a našel ve středu hřiště Havarda Nordveita. Norský záložník vyslal nebezpečnou střelu, která skončila však těsně mimo! Následuje odkop od domácí branky!

    Jan Havlovic

    Branky: 42. Stindl, 53. Hazard (pen.)

    Karty:   56. Caicara (SCH), 82. Højbjerg (SCH) – 15. Wendt (MNC)


    FC Schalke 04: Gspurning – Riether (55. Sané), Höwedes, Matip, Kolašinac (77. Højbjerg) – Júnior Caicara (84. Chupo-Moting), Goretzka, Aogo, Meyer – Di Santo, Hunterlaar
    Náhradníci: Choupo-MOting, Neustädter, Højbjerg, Ayhan, Sané, Friedrich, Wetklo

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb (64. Domínguez), Christensen, Jantschke, Wendt – Hazard (76. Dahoud), Nordtveit, Xhaka, Traoré – Stindl, Drmić (46. Johnson)
    Náhradníci: Álvaro Domínguez, Hrgota, Dahoud, Heimeroth, Elvedi, Schulz, Johnson

    Rozhodčí: Tobias Stieler – Thielert, Heft (vš. Německo)
    bahis siteleri