Liverpool – Bournemouth 1:0 (kon.) | Manchester City – Crystal Palace 5:1 (kon.) | Southampton – Aston Villa 2:1 (kon.)
Manchester Utd. – Middlesbrough 0:0 (1:3 po pen.)
konec
Manchester City
5:1 (2:0)
Crystal Palace FC
Středa 28.10.2015, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Anglický Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím všechny fanoušky fotbalu u Anglického Ligového poháru. Na Etihad Stadium přivítá Manchester City celek Crystal Palace FC. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    Domácí jsou zatím v absolutní pohodě, Premier League vedou i po remíze v derby s Manchesterem United a co se týče poháru, tak v posledním zápase vyhráli Citizens na půdě Sunderlandu 1:4 a s přehledem postoupili do osmifinále.

    To Crystal Palace je na tom v Premier League hůře. Po deseti zápasech se nachází na na sedmém místě s patnácti body a ztrátou sedmi bodů na vedoucí Manchester. V posledním kole poháru porazil Crystal Palace doma Charlton shodně 4:1.
    Fotbalisté Manchesteru City vchází na rozcvičku před zápasem.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Caballero – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Kolarov – Touré, Fernando, Navas, De Bruyne – Bony, Iheanacho
    Náhradníci: Hart – Kompany, Otamendi, Sagna, García, Barker, Roberts

    Crystal Palace FC: Hennessey – Mariappa, Delaney, Dann, Kelly – Jedinak, Ledley – Zaha, Mutch, Bolasie – Bamford
    Náhradníci: McCarthy – Hangeland, Ward, Lee, Sako, Campbell, Gayle, Chung-Yong.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hostující fotbalisté Crystal Palace, kteří začínají s kombinacemi na vlastní polovině hřiště.
     
    2
    Posléze se k míči dostali Citizens a začali kombinovat. Domácí hosty ke kulatému nesmyslu zatím moc nepouští.
     
    3
    Do výtečné šance se dostal po chybě Danna Kevin De Bruyne! Projektil belgického supertalenta letěl nakonec jen těsně vedle tyč svatyně Hennesseye.
     
    4
    Po volném přímém kopu Bolasieho se míč dostal až na hlavu Bamforda, který zkoušel, logicky, hlavičkovat. Wilfredo Caballero ale zasahovat nemusel, míč ani na branku Manchesteru neletěl.
     
    5
    Po této akci hostů se k míči opět dostali domácí Citizens. Ti aktuálně hledají nejrychlejší cestu k brance, kterou střeží Wayne Hennessey.
     
    6
    Jordon Mutch zastavil na chvíli atak Manchesteru a vybojoval míč. O kulatý nesmysl ale rázem přišel a do akce se tak opět dere Manchester.
     
    7
    Dopředu se dral Bolasie, který zkoušel svým centrem nalézt spoluhráče. Jeho centr se ovšem dostal pouze k postranní čáře, kde si jej sebral Kolarov.
     
    8
    Yaya Touré zastavil drobnější útok hostujícího celku a následným pasem zpět mezi zadáky Manchesteru trochu uklidňuje tempo hry.
     
    9
    Z veliké dálky pálil mladičký Kelechi Iheanacho. Dálka kopu taktéž odpovídala jeho přesnosti, jelikož míč letěl absolutně mimo.
     
    10
    Jesús Navas svým centrem na Iheanacha nalezl pouze Mariappa, který okamžitě odkopává míč daleko od klece Hennesseye.
     
    11
    Mangala hledal svou přihrávkou někoho v útoku, jenže nalezl akorát překvapené zadáky Crystal Palace.
     
    12
    Po chybě v defenzívě Manchesteru City se dostávají k míči hosté, kteří budou zahrávat rohový kop.
     
    13
    Jenže onen rohový kop se řadí akorát tak do kategorie těch nepovedených. Obrana Manchesteru si se vším poradila a i když ve finále hlavičkoval Yannick Bolasie, tak mohl Wilfredo Caballero zůstat klidný. Hlavička šla vysoko nad.
     
    14
    Yannick Bolasie neproměnil neskutečné! Zjevil se zcela sám před Caballerem, jenže ani nadvakrát jej nedokázal překonat a gólman City skočil záložníkovi Crystal Palace následně pod nohy a sebral mu míč.
     
    15
    V úvodu jsou krapet aktivnější hosté, kteří byli evidentně malinko podceněný domácími. Wilfredo Caballero ale zatím nekapituloval.
     
    16
    Wilfried Bony si zastavil míč a okamžitým pasem na De Bruyneho přesunul hru po delší odmlce na polovinu Crystal Palace. Belgická letní posila s míčem ale nic kloudného nevymyslela.
     
    17
    Yannick Bolasie skončil po souboji se Zabaletou na zemi a je momentálně ošetřován lékaři, stejně tak je i ošetřován Pablo Zabaleta.
     
    18
    V zápase se zatím stále nepokračuje, jelikož Yannick Bolasie se ještě nedokázal zvednout z trávníku.
     
    20
    Yannick Bolasie zatím odchází mimo trávník a uvidíme, zda-li dokáže pokračovat v zápase. Pablo Zabaleta pokračuje s omotanou hlavou.
     
    21
    Na hřišti je už zpět i Yannick Bolasie, který má taktéž omotanou hlavu po ošetření zranění. V zápase se tak už normálně pokračuje.
     
    22
    Kevin De Bruyne se dral do zakončení, jenže se nedokázal propracovat přes skvěle bránícího Mariappa. Následuje rohový kop City.
     
    22
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Rohový kop proměněn a Manchester se ujímá vedení! Nadýchaný centr se vznesl přímo do shluku hráčů, kde se nejlépe zorientoval WILFRIED BONY! Exsparťanský útočník tak posílá Citizens do vedení – 1:0!
    22. Wilfried BONY - 1:0
     
    23
    U následný výkop se sice postarali fotbalisté Crystal Palace, jenže míč už je opět v držení Manchesteru.
     
    24
    Wilfredo Caballero si držel míč až u pomezní čáry mimo pokutové území! Patrick Bamford ho přišel pozlobit a pokoušel se obrat gólmana Manchesteru o míč, jenže jej akorát tak odkopl do zámezí.
     
    26
    U míče je aktuálně spíše manchesterský celek, který diktuje tempo hry a nedává Crystal Palace na hřišti moc možností.
     
    27
    Kevin De Bruyne kousek před šestnáctkou Crystal Palace přišel o míč a dopředu tak zkoušel jít Crystal Palce. Hosté ušli pár metrů a k míči se opět dostali Citizens...
     
    28
    Jesús Navas se snažil na poslední chvíli uvolnit Kelechiho Iheanacha! Míč ovšem na poslední chvíli zastavil v šestnáctce Crystal Palace bek Scott Dann.
     
    29
    Pablo Zabaleta zarazil Yannicka Bolasieho s míčem a pelášil ke Caballerovi. Posléze se rozhodl pro malou domů a uklidňuje tak hru.
     
    31
    Manchester stále akorát kombinuje s míčem buď na vlastní polovině, nebo na té druhé. Žádná výraznější akce zatím ale k vidění není.
     
    32
    Bamford byl nepěkně sražen k zemi a vyžádal si ošetření. Aktuálně vyčkává za postranní čárou a uvidí se, jestli naskočí zpět do zápasu.
     
    33
    Faul mu nebrání pokračovat ve hře a Patrick Bamford je tak zpět na hřišti. Stejně jako jeho spoluhráči se nyní musí bránit náporu Manchesteru City.
     
    34
    Wayne Hennessey uvedl míč zpět do zápasu odkopem od své klece, jenže nalezl pouze hráče City a de facto jim tak odevzdal míč.
     
    35
    Pablo Zabaleta opět předvedl bravurní obranný zákrok, díky kterému si City vzalo zpět míč od fotbalistů Crystal Palace.
     
    36
    Jesús Navas předvedl skvělé čtení hry, díky kterému dokázal dostat míč zpět do držení domácího celku. Manchester akorát kombinuje, ale ne a ne vystřelit.
     
    37
    Demichelis se snažil hbitým pasem nalézt Iheanacha, který ale nedokázal řádně zpracovat míč a udělal tak radost Delaneymu, jež mohl kulatý nesmysl odkopnout.
    Wilfried Bony skóroval v posledních třech zápasech za sebou na Etihad Stadium, ve kterých byl v základní sestavě.

     
    39
    A opět Wilfried Bony, který se tentokrát rozhodl pro střelu zpoza vápna Crystal Palace. Nyní ale jeho projektil letěl hodně vysoko nad tři tyče Crystal Palace.
     
    40
    Opět Wilfried Bony! Nyní dostal útočník Pobřeží Slonoviny míč přímo naservírovaný na gól, jenže se do něj netrefil moc ideálně a Wayne Hennessey si tak připsal jednoduchý zákrok.
     
    41
    Do útoku se tlačili Eagles, ovšem ty zastavil pomezní rozhodčí svou vlaječkou, kterou odpískal ofsajd.
     
    42
    K míči se po delší odmlce dostali opět fotbalisté Crystal Palace. Ti kombinují na své polovině hřiště a snaží se přechytračit zálohu Manchesteru City.
     
    43
    Hosté vytěžili při ataku na klec Caballera rohový kop. Podaří se jim jej zužitkovat?
     
    44
    Nepodařilo. Hosté rozehráli roh nakrátko a následně navíc Ledley fauloval, tudíž se odpískal faul a kulatý nesmysl se dostal do držení Manchesteru City.
     
    44
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Po nádherné kombinaci se uvolnil Kelechi Iheanacho, který ale předvedl naprosto dokonalou orientaci na hřišti a úchvatným nesobeckým pasem našel KEVINA DE BRUYNEHO. Belgičan ve službách Manchesteru City už měl jednoduchou úlohu – 2:0!
    44. Kevin DE BRUYNE - 2:0
     
    45
    Crystal Palace začíná působit trochu odevzdaným dojmem a už se dost těší do šaten na poločas.
     
    45+1
    V závěru hrozil Joe Ledley! Jeho ostrá rána letěla těsně nad klec překvapeného Caballera.
     
    45+2
    Rozhodčí nastavuje 5 minut nad rámec řádné hrací doby.
     
    45+3
    Poločas se již spíše dohrává, u míče jsou domácí a vychutnávají si náskok v zápase.
     
    45+4
    Jesús Navas se dostal do famózní šance a málem to bylo 3:0! Na poslední chvíli ale záložníkovi Manchesteru City vykopl míč na rohový kop Delaney.
     
    45+5
    Z rohového kopu ale nic nevzešlo. K míči se sice dostal Wilfried Bony, ovšem tentokrát nestihl nic kloudného vymyslet, defenzivní zadáci Crystal Palace zasáhli včas.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí, Manchester City vede nad Crystal Palace 2:0. Skóre otevřel ve 22. minutě přesnou hlavičkou Wilfried Bony. Následně ve 44. minutě předvedli domácí famózní kombinaci, po které šel dopředu Kelechi Iheanacho. Ten hodně nesobecky vyslal dokonalý pas na Kevina De Bruyneho a ten již dílo dokonal. Dokáží Crystal Palace překvapit a srovnat, nebo si Manchester už postup pohlídá?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po výkopu druhého poločasu se k míči dostal Fernando, který kulatý nesmysl předal dozadu Caballerovi.
     
    47
    Manchester City pokračuje v pohodě a převaze z prvního poločasu. Crystal Palace se stále nemůže naladit na tu správnou notu.
     
    48
    Wilfried Bony se dostal k míči na polovině Crystal Palace. Bohužel pro manchesterského útočníka mu byl kulatý nesmysl odebrán dříve, než stihl vůbec udělat pár kroků.
     
    49
    Fernando se dostal až do šestnáctky Crystal Palace a našel svým pasem zcela volného Bonyho! Hrotový útočník Manchesteru City ovšem poslal míč opravdu hodně vysoko nad klec Hennesseye.
     
    51
    Při následném ataku Zahy Kolarov fauloval a rozhodčí tak musel na mžik přerušit hru. Během toho přerušení obdržel Kolarov žlutou kartu.
     
    52
    Pablo Zabaleta zůstává ležet na zemi a jen stěží se bude zvedat. K bekovi Manchesteru už přiběhli lékaři s nosítky.
     
    54
    V zápase se stále nepokračuje, Bacary Sagna se rozcvičuje a připravuje se na střídání.
     
    55
    Pablo Zabaleta v bolestech a za ohromného potlesku fanoušků na Etihad Stadium opouští na nosítkách hřiště.
     
    56
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Pablo Zabaleta, přichází Bacary Sagna.
     
    57
    Nyní se normálně pokračuje v zápase, u míče už je opět manchesterský celek, který si vytváří cestu blíže k brance Hennesseye.
     
    58
    Míč se sice na malý moment dostal ke Caballerovi, jenže ve držení manchesterského celku.
     
    59
    Kevin De Bruyne se dostal do ohromné šance a málem to bylo 3:0! Wayne Hennessey ovšem předvedl naprosto prvotřídní zákrok.
     
    59
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Nyní už Wayne Hennessey nestihl zasáhnout. K míči se dostal Kevin De Bruyne, který svým pasem nalezl KELECHIHO IHEANACHA. Ten si míč v poklidu zpracoval a následně vypálil nechytatelnou ránu do sítě Crystal Palace – 3:0!
    59. Kelechi IHEANACHO - 3:0
     
    60
    Eagles se již nejspíše smířili s koncem v poháru, třetí gól jim dost shodil sebevědomí.
     
    62
    U míče je neustále Manchester City. Domácí hostům de facto nic nedovolují a diktují si tempo hry.
     
    63
    Hra se od klece Caballera přesunula na polovinu Crystal Palace, kde, překvapivě, kombinují fotbalisté Manchesteru City a snaží se rozvlnit síť Crystal Palace počtvrté.
     
    64
    Tak to bylo neskutečné! Mutch sám nedokázal zakončit těsně před Caballerem, tak míč vrátil zpět na Bamforda, který stál přímo za ním a měl na noze naprostou tutovku. Wilfredo Caballero ovšem předvedl famózní zákrok a drží si čisté konto.
     
    65
    Kevin De Bruyne sváděl u pomezní čáry dlouho souboj s Mariappou, až byl nakonec faulován právě bekem Crystal Palace. Žádná karta se však neuděluje.
    Kelechi Iheanacho, který před chvílí skóroval, se trefil ve svém prvním zápase, ve kterém na Etihad Stadium nastoupil v základní sestavě!

     
    67
    Ne, Crystal Palace se dnes prostě nedaří. Manchester si s naprostou jistotou na kopačkách drží míč a naprosto dominuje na hřišti.
     
    68
    Fernando hledal svým krátkým pasem Tourého a snažil se o založení další útočné akce. Tentokrát Citizens nevyzráli na připravenou defenzívu Crystal Palace.
     
    69
    Stále stejný scénář. Manchester si drží míč a pouze diktuje tempo zápasu.
     
    70
    Yaya Touré zarazil lehký náznak útočné akce v podání Eagles a dopředu se tak ihned derou fotbalisté Manchesteru City.
     
    71
    Wilfried Bony se kousek za pokutovým územím Eagles zmocnil míče a zkoušel pálit. Jeho projektil byl blokován přihlížejícím obráncem Crystal Palace.
     
    72
    Kevin De Bruyne se pokoušel vyslat do gólové šance Fernanda. Ten ovšem nebyl dostatečně rychlý a volný míč tak doputoval ke Dannovi.
     
    73
    Argentinský stoper Martín Demichelis ukázal své defenzivní umění na prchajícím Kellym, když ho naprosto čistě obral o míč kousek před vlastním pokutovým územím.
     
    75
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází De Bruyne, přichází Roberts.
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Mutch, přichází Chung-Yong.
     
    76
    Po rohovém kopu byla nařízena penalta!
     
    77
    Manchester City právě vstřelil branku!
    K exekuci penalty se postavil YAYA TOURÉ a proměnil! Wayne Hennessey sice vystihl směr, víc ale udělat nedokázal – 4:0!
    77. Yaya TOURÉ - 4:0
     
    78
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Bamford, přichází Gayle.
     
    79
    Kelechi Iheanacho mohl přidat další branku! V souboji jeden na jednoho byl ale u míče dříve gólman Crystal Palace.
     
    80
    Po faulu Wilfrieda Bonyho se dostali hosté k volnému přímému kopu. Ze standardní situace tečoval Martín Demichelis míč na rohový kop pro Eagles.
     
    81
    Wilfried Zaha to přehnal s bráněním a po právu vidí žlutou kartu. Následovat bude rohový kop Manchesteru City.
     
    82
    K rohovému praporku se postavil Jesús Navas a nacentroval míč až do malého vápna. Tento centr se neujal, ovšem posléze pálil Bony. No pálil, spíš letmo poslal míč do náruče Hennesseye.
     
    83
    Hra se přesunula na polovinu Manchesteru City. Zde si sice hostující Eagles drží míč, ovšem Citizens je k ničemu většímu už nepouští.
     
    84
    Dopředu se posléze dral Wilfried Bony, ovšem jeho míč byl vytlačen na rohový kop. Následuje střídání.
     
    85
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Bony, přichází García.
     
    85
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Mariappa, přichází Ward.
     
    86
    Z rohového kopu absolutně nic nevzešlo a k míči se dostávají hostující fotbalisté. Manchester City ovšem hosty nepouští do vápna a Caballero tak vůbec zasahovat nemusí.
     
    87
    V závěru utkání jsou u míče více fotbalisté Crystal Palace. Manchester se už ale o výsledek opravdu nemusí strachovat.
     
    88
    Bacary Sagna byl ostře sražen k zemi nabíhajícím si Jedinakem. Bohužel pro Manchester se Sagna dotkl míče jako poslední, následuje tedy rohový kop pro Crystal Palace.
     
    89
    Po rohovém kopu se dostal do exkluzivní šance Damien Delaney! Stoper Crystal Palace z bezprostřední blízkosti ovšem naprosto neuvěřitelně přestřelil Caballerovu klec.
     
    89
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jen dočkali! Na centr Bolasieho si vyskočil DAMIEN DELANEY. Ten z bezprostřední blízkosti nádherně překonal Caballera poprvé v tomto zápase – 4:1!
    89. Damien DELANEY - 4:1
     
    90
    Skóre se sice mění, ovšem Manchesteru už postup nikdo nesebere. Utkání se tak pouze dohrává.
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut nad rámec řádné hrací doby!
     
    90+2
    Crystal Palace se stále drží u šestnáctky Manchesteru City a snaží se, aby rozdíl ve skóre nebyl tak významný. Jenže zadáci Manchesteru hosty drží co nejdále od klece Caballera.
     
    90+3
    Hosté se opět drali do útoku, tentokrát je nezastavila defenzíva Manchesteru City, nýbrž ofsajd. Míč se tak stěhuje na kopačky Citizens.
     
    90+4
    Manchester City právě vstřelil branku!
    A už je to zase o čtyři branky. Po chybě hostů v obraně se dostal k míči Kelechi Iheanacho, který si všiml skvěle vyběhnutého MANUELA GARCÍY. Střídající hráč Manchesteru se už nemýlil – 5:1!
    90+4. Manuel GARCÍA - 5:1
     
    90+5
    Konec zápasu.
    Manchester City si hladce poradil s Crystal Palacem a postupuje do dalšího kola.

    Gól Manuela Garcíy ze čtvrté minuty nastavení byl jeho první v dresu Citizens.

     
    Máme dobojováno, Manchester City si hladce poradil s Crystal Palacem na Etihad Stadium a zaslouženě postupuje do dalšího kola. Ve druhém poločase přidal v 59. minutě branku Kelechi Iheanacho, který ještě skvěle asistoval ve čtvrté minutě nastavení Manuelu Garcíovi. Navíc v 77. minutě proměnil Yaya Touré penaltu a bylo jasno. Hosté sice v 89. minutě snížili, když se trefil Damien Delaney. To ale nic nezměnilo. Manchester City předvedl výborný výkon, zejména pak Kevin De Bruyne a Kelechi Iheanacho, který dnes poprvé byl v základní XI Manchesteru City v domácím zápase. Manchester City tak postupuje dál, Crystal Palace v soutěži končí.
     
    Dnešní utkání na Etihad Stadium sledovalo 40 585 diváků!
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (22:49:38)

    Karel Janeba

    Branky: 22. Bony, 44. De Bruyne, 59. Iheanacho, 77. Touré (pen.), 90+4. García – 89. Delaney

    Karty:   51. Kolarov (MAC) – 81. Zaha (CRP)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:12.
    Manchester City: Caballero – Zabaleta (56. Sagna), Demichelis, Mangala, Kolarov – Touré, Fernando, Navas, De Bruyne (75. Roberts)– Bony (85. García), Iheanacho
    Náhradníci: Hart – Kompany, Otamendi, Sagna, García, Barker, Roberts

    Crystal Palace FC: Hennessey – Mariappa (85. Ward), Delaney, Dann, Kelly – Jedinak, Ledley – Zaha, Mutch (75.Chung-Yong), Bolasie – Bamford (78. Gayle)
    Náhradníci: McCarthy – Hangeland, Ward, Lee, Sako, Campbell, Gayle, Chung-Yong

    Diváci: 40 585
    bahis siteleri