Toronto – Washington 2:4 (kon.) | Montreal – New Jersey 2:3 (po pr.) | Tampa – NY Islanders 2:3 (kon.)
Pittsburgh – Edmonton 2:3 (0:2 po s.n.) | St. Louis – Columbus 3:1 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:4 (po pr.)
Nashville – Buffalo 1:4 (kon.) | Colorado – Winnipeg 5:3 (kon.) | Arizona – Ottawa 4:3 (kon.)
San Jose – Calgary 5:2 (kon.) | Los Angeles – Chicago 3:2 (po pr.) | Detroit – Florida 1:2 (po pr.)
konec
Toronto Maple Leafs
2:4 (1:1, 1:3, 0:0)
Washington Capitals
Neděle 29.11.2015, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Přibližně od červené čáry nyní kotouč do prázdné brány posílal Bäckström, avšak jeho pomalý pokus nakonec zamířil mimo tři tyče.
     
    58:34
    Konečně se Toronto dostalo do útočného pásma a Jonathan Bernier už je mezitím několik vteřin na střídačce! Domácí to zkouší v šesti!
     
    55:22
    Jenže kotouč se dostal velmi rychle na druhou stranu hřiště a při třech střelách Ovečkina stáli u Berniera snad všichni svatí!
     
    51:29
    A znovu zvoní konstrukce Holtbyho brány! Tentokrát chyběly centimetry při střele Petera Hollanda!
     
    51:01
    Velká smůla na straně Toronta! Holtby pouze vyrazil střelu Lupul, ale James van Riemsdyk trefil z dorážky pouze tyč!
     
    50:08
    Zbytečným faulem se nyní provinil Alexander Ovečkin (WSH), který dostává dvě trestné minuty za krosček a dává šanci Torontu, které se s blížícím koncem může dostat na dostřel! To vše až po komerční přestávce.
     
    45:39
    Během rány od modré čáry Holtbyho vyrušil jeden ze clonících hráčů Toronta a hostující brankář se na chvíli ocitl v hodně nebrankářské pozici. Nikdo z kanadského týmu toho však využít neodkázal.
     
    37:34
    Toronto se konečně dotklo kotouče a Morgan Rielly (TOR) už míří na trestnou lavici, když se provinil hákováním vůči Alexanderu Ovečkinovi. Domácí musí vyhlásit nejvyšší stav ohrožení!
    33:26 Justin WILLIAMS - 2:4
     
    33:26
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté využívají také druhou přesilovou hru a odskakují na rozdíl dvou branek. Chimera se poměrně v pohodě protáhl podél mantinelu do útočného pásma a pak poslal bekhendem kotouč k JUSTINU WILLIAMSOVI, který na nic nečekal a tvrdou střelou poslal puk do brány. Opravdu těžký zápas chytá Bernier, na kterého šlo dosud jen 12 střel a čtyři z toho skončily v jeho síti. Asistence: Jason Chimera, Nicklas Bäckström
     
    32:15
    Záhy přichází další přesilová hra pro Washington. Za nedovolené bránění je totiž vyloučen Dion Phaneuf (TOR).
    31:08 Marcus JOHANSSON - 2:3
     
    31:08
    Washington právě vstřelil branku!
    A poměrně rychle se přesilovku daří využít i Washingtonu. Třetí střelu Alexandera Ovečkina během 22 vteřin početní výhody sice dokázal srazit Polák, ale kotouč se právě po zásahu českého beka odrazil do MARCUSE JOHANSSONA a zřejmě od nohy švédského útočníka šel puk až do sítě Bernierovy svatyně. Asistence: Alexander Ovečkin, John Carlson
     
    30:46
    První přesilovou hru v zápase si zahrají hostující hráči. Na trestnou lavici usedá Nazem Kadri (TOR), který dostává dvě trestné minuty za vysokou hůl.
    26:26 Leo KOMAROV - 2:2
     
    26:26
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskově využitá přesilová hra. Po vyhraném buly si kotouč u modré čáry vyměnil Phaneuf s Jamesem van Riemsdykem a pak první zmíněný, domácí kapitán, vyprodukoval ránu, kterou dokázal tečovat LEO KOMAROV. Holtby už reagovat nestačil a puk mu proklouzl mezi betony za brankovou čárou. Asistence: Dion Phaneuf, James van Riemsdyk
     
    26:17
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Za nedovolené bránění je vyloučen John Carlson (WSH).
    24:06 Tom WILSON - 1:2
     
    24:06
    Washington právě vstřelil branku!
    Nyní už se však hosté radují! Bernier zastavil puk letící ze středního pásma pro Riellyho, ale ten situaci vůbec nezvládl, nechal kotouč před bránou a toho dokonale využil TOM WILSON, jenž s hromadou štěstí dostal kus černé gumy až do brány. Asistence: Matt Niskanen, Michael Latta
     
    23:35
    Jenže nyní se puk dostal až k Bernierovi a ten musel být okamžitě v pozoru. Volný kotouč si v blízkosti levého kruhu našel Schmidt a hostující obránce trefil tyč!
     
    21:01
    Rychlý útok Toronta zakončoval Morgan Rielly, jenž si našel výbornou pozici, ale z mezikruží trefil jen hruď připraveného Holtbyho!
    06:13 Peter HOLLAND - 1:1
     
    06:13
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Neshody v obraně Washingtonu nyní vedly až k nahození puku ze snad záporného úhlu, Holtby kotouč jen vyrazil a poté volný puk získal PETER HOLLAND, který okamžitě střílel a díky velkému provozu před hostujícím gólmanem dokázal vyrovnat! Asistence: Dion Phaneuf
     
    05:33
    Burakovsky zpracoval vysoký oblouček, který dopadl mezi kruhy před Bernierovou bránou, a poté právě Berniera donutil k výbornému zákroku!
    03:42 Jason CHIMERA - 0:1
     
    03:42
    Washington právě vstřelil branku!
    Obrovskou šanci ke skórování měl nejprve Holland, který zakončoval z hranice brankoviště jen do Holtbyho, ale nakonec skóre otevírají hosté. Rychlý výpad totiž podnikl JASON CHIMERA, jenž vyvezl puk z vlastního až do útočného pásma a poté přesnou ranou ze strany překonal zkoprnělého Berniera. Bez asistence.
     
    02:24
    První velkou šanci zápasu nyní měli hosté! Po nepřesnosti v defenzívě Toronta se puk dostal mezi kruhy, kde stál připravený Kuzněcov, ale jeho zakončení mířilo přesně doprostřed brány!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 7. Holland (Phaneuf), 27. Komarov (Phaneuf, van Riemsdyk) – 4. Chimera, 25. Wilson (Niskanen, Latta), 32. Johansson (Ovečkin, Carlson), 34. Williams (Chimera, Bäckström)


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Sparks) – Phaneuf, Gardiner, Rielly, Hunwick, Polák, Marinčin – Komarov, Kadri, van Riemsdyk – Parenteau, Bozak, Matthias – Lupul, Froese, Holland – Boyes, Spaling, Grabner
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Schmidt, Alzner, Niskanen, Chorney, Orlov – Oshie, Bäckström, Ovečkin – Williams, Kuzněcov, Johansson – Burakovsky, Beagle, Chimera – Wilson, Latta, Laich

    Rozhodčí: Marc Joannette, Rob Martell – Scott Cherrey, Mark Shewchyk

    Diváci: 19.053
    bahis siteleri