Toronto – Washington 2:4 (kon.) | Montreal – New Jersey 2:3 (po pr.) | Tampa – NY Islanders 2:3 (kon.)
Pittsburgh – Edmonton 2:3 (0:2 po s.n.) | St. Louis – Columbus 3:1 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:4 (po pr.)
Nashville – Buffalo 1:4 (kon.) | Colorado – Winnipeg 5:3 (kon.) | Arizona – Ottawa 4:3 (kon.)
San Jose – Calgary 5:2 (kon.) | Los Angeles – Chicago 3:2 (po pr.) | Detroit – Florida 1:2 (po pr.)
po prodl.
Los Angeles Kings
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Chicago Blackhawks
Neděle 29.11.2015, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Marián GÁBORÍK - 3:2
     
    62:04
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tento zápas je rozhodnut, i když se dlouho zdálo, že brankáři budou v dnešním prodloužení dominovat. Obrat je dokonán, domácí mančaft ze stavu 0:2 otočil až na konečnou výhru v prodloužení, zásluhu na tom má znovu slovenský bojovník MARIÁN GÁBORÍK, ten dostal dlouhou přihrávku na modrou čáru. A pak už se nemýlil, krásnou kličkou do forhendu dává svou druhou trefu zápasu za Scotta Darlinga a rozhoduje o osudu utkání. Chicago se tak dnes z výhry radovat nebude. Asistence: Anže Kopitar.
     
    61:30
    Důležitý zásah Quicka, který vystrnadil puk z brankové čáry.
    Marián GÁBORÍK - 2:2
     
    54:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno, domácí mančaft využívá své aktivity během celé třetí třetiny a hala Staples Center se raduje z druhé branky domácího celku od začátku třetí dvacetiminutovky. A bodově se dočkal také slovenský útočník MARIÁN GÁBORÍK, jenž byl důležitým členem celé předchozí gólové akce. Puk pak mezi nohy Scotta Darlinga po pěkné přihrávce přímo na hokejku nasměroval do sítě Chicaga již zmiňovaný šikula ze Slovenska, který se následně už mohl s úsměvem na rtech radovat. Asistence: Anže Kopitar.
     
    48:49
    Tyler Toffoli dorážel na brankovišti v tutové šanci, ale Scott Darling jej stačil na poslední chvíli zastavit pravým betonem.
    Jeff CARTER - 1:2
     
    40:52
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že utkání bude nyní o něco napínavější, protože Los Angeles Kings se prosazují ihned na startu třetí dvacetiminutovky a jejich ztráta činí už jen jedinou branku. Scott Darling přichází o čisté konto ve chvíli, kdy se z doraženého kotouče dokázal radovat JEFF CARTER, jenž po střele Milana Lucice od levého mantinelu jako první zareagoval a poslal puk do poloviny odkryté branky Chicaga. Hodně pohledná akce, kdy rozhodovala pohotovost domácích útočníků na brankovišti. Asistence: Milan Lucic, Christian Ehrhoff.
     
    34:58
    Marián Gáborík pohlednou střelou na branku trefuje pouze tyčku, Staples Center to jenom zahučelo.
    Niklas HJALMARSSON - 0:2
     
    32:56
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Po několika šancích domácí Los Angeles Kings je tu druhá trefa Chicaga v zápase, to už by mohl být problém pro domácí barvy, které teď budou muset dohánět ztrátu dvou branek. Vše začalo po situaci na vhazování, pak už puk putoval za branku a následně na modrou čáru, kde byl na střelu z dálky připraven obránce Hawks NIKLAS HJALMARSSON. Byla to hodně povedená střela a od tyčky zapadla naprosto přesně za brankovou čáru. Slušná výhoda pro Chicago. Asistence: Duncan Keith, Patrick Kane.
     
    31:15
    Najednou veliká šance i na druhé straně kluziště, Shaw se dostal do samostatného úniku na branku. Jeho střelu ale Quick dokázal velmi pohotově vyrazit.
     
    29:18
    Kruger se ocitl vesměs sám v šanci před Jonathanem Quickem, ale ochránce domácí svatyně předvedl jeden ze svých nejlepších zákroků dneška a situaci zachránil.
     
    26:18
    Domácí fanoušci už za brankou zvedali ruce nad hlavu, protože Dustin Brown vyslal dobrou střelu, která sice trefila síťku, ale pouze z její vnější strany.
     
    20:40
    Kopitar už vystřelil z dobré pozice na pravém kruhu, ale Scott Darling zavčas stihl dát betony k sobě a zakročit.
     
    19:49
    Ale ještě před první sirénou jedno vyloučení, teď poprvé také z řad Chicaga. Andrew Desjardins (CHI) inkasuje trest za nedovolené bránění. Přesilová hra pro Los Angeles.
    Patrick KANE - 0:1
     
    11:10
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Zdálo se, že hosté budou mít problém založit nějaký útok v přesilové hře a přesunout se lépe do útočného pásma, ale nakonec to Blackhawks provedli moc dobře a pohledně, po zásluze tak jdou do vedení. A hádejte, kdo se střelecky prosazuje? Ano, správně, také dnes je už v první třetině mezi střelci zapsán kanonýr PATRICK KANE, jenž přijal krásnou nahrávku od spoluhráče a nekompromisně propálil Jonathana Quicka. Je z toho využitá početní výhoda hostující party a Kings musejí dotahovat, i když hráli aktivněji. Asistence: Duncan Keith.
     
    10:17
    První vyloučení dnešního utkání, hlavní arbitr zápasu ukazuje, že bude vylučovat za držení. Jsou z toho dvě minuty pro domácího Tylera Toffoliho (LAK), který musí strávit nějaký čas za katrem. Přesilovka Blackhawks.
     
    04:58
    McBain nahazoval okamžitě po vhazování puk na branku a jeden z domácích útočníků potom ještě dorážel skákající kotouč, Darling stačil jen tak tak zasáhnout.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 41. Carter (Lucic, Ehrhoff), 55. Gáborík (Kopitar), 63. Gáborík (Kopitar) – 12. Kane (Keith), 33. Hjalmarsson (Keith, Kane)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, McBain, Ehrhoff – Gáborík, Kopitar, Pearson – Toffoli, Carter, Lucic – Brown, Shore, Andreoff – Nolan, Lewis, Clifford
    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, van Riemsdyk, Rozsíval, Daley – Kane, Anisimov, Panarin – Garbutt, Toews, Shaw – Hossa, Kruger, Daňo – Mashinter, Desjardins, Teräväinen

    Rozhodčí: Jackson, Rehman – Heyer, Murchison

    Diváci: 18 482
    bahis siteleri