Nový Jičín – Břeclav 4:5 (kon.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 6:4 (kon.) | Opava – Poruba 2011 4:6 (kon.)
SHK Hodonín – SK Karviná 5:4 (po pr.) | Řisuty – Tábor 4:3 (po pr.) | Nymburk – Kobra 1:4 (kon.)
Vsetín – Technika Brno 7:3 (kon.) | Klatovy – Kolín 3:2 (kon.) | Děčín – Vrchlabí 2:4 (kon.)
Trutnov – Sokolov 3:2 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Jablonec n/N 2:5 (kon.) | Jindř. Hradec – Klášterec nO 3:5 (kon.)
Pelhřimov – Písek 4:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
HC Vlci Jablonec nad Nisou
Sobota 05.12.2015, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Západ • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný sobotní večer! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině, kde nás dnes čeká v rámci 20. kola 2. ligy zápas BK Havlíčkův Brod – HC Vlci Jablonec nad Nisou. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod má za sebou výborný výkon na ledě aktuálního lídra tabulky z Kolína, kde dokonce po dvou třetinách vedl, ale nakonec odjížděl domů s prázdnou po těsné porážce 2:3. Bruslaři přitom inkasovali pouhých 16 sekund před závěrečnou sirénou! Svěřencům trenéra Aleše Tottera se v poslední době daří skvěle v domácím prostředí, kde vyhráli už třikrát za sebou.
     
    Jablonec nad Nisou se veze na neskutečné vítězné vlně. Vlci z minulých devíti zápasů brali hned osmkrát všechny tři body! Stejně jako jejich soupeř z Havlíčkova Brodu nestačili na Kolín, jemuž podlehli shodným výsledkem 2:3. Severočeši drží sérii pěti vítězství v řadě, když vynikají zejména v defenzivě, jež je třetí nejlepší v celé západní skupině.
     
    Minulý vzájemný zápas:

    HC Vlci Jablonec nad Nisou – BK Havlíčkův Brod 3:4
     
    Postavení v tabulce:

    BK Havlíčkův Brod – 29 bodů, 7. místo
    HC Vlci Jablonec nad Nisou – 36 bodů, 5. místo
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Dusík) – Duben, Lacina, Vala, Kolda, Kořínek, Loginovskij, Kulhánek, Pecen – Chlubna, Kondratěv, Vlasov – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Ludvík – Hlídek, Cejpek, Jelínek

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Petrmichl "C", Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Pulec, M. Tondr – J. Šulc, Bříška, L. Tondr, Nevyhoštěný, Demel "A", Peřina, Mulač, Brokeš, Homolka, Žďárský, Hric, Frk

    Rozhodčí: Vojtěch Czubaj – Martin Klouda, Ondřej Polák.
     
    V Kotlině se dnes budou dít zajímavé věci nejen na ledě! Klub dal na dnešní utkání rodinné vstupné, proběhne křest hokejové legendy Havlíčkova Brodu a celého českého hokeje Jana Suchého a bude se rozdávat i mikulášská nadílka.
     
    A v ochozech Kotliny už se promenádují čerti s mikulášem!
     
    Na hrací ploše právě probíhá předzápasové rozbruslení obou týmů.
     
    Hokejisty Jablonce nad Nisou přivedli na led hráči 1. a 2. trříd Havlíčkova Brodu.
     
    Kotlinou se rozléhají populární hlášky z pohádky S čerty nejsou žerty.
     
    Na hrací plochu naskakují i domácí Bruslaři, které rovněž doprovodili na led mladí hokejisté místního oddílu.
     
    Slavnostní nástup je opravdu velmi povedený.
     
    Po ledě se prohánějí mezi hráči obou mužstev čerti.
     
    A nechybí už ani mikuláš s andělem.
     
    Mikuláš rozdává přímo na ledě mladým hokejistům sladkosti.
     
    Fanoušci už zahřívají své hlasivky na provozní teplotu.
     
    Ještě památeční fotografie...
     
    ...a můžeme začít!
     
    Hráči obou týmů už se řadí na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Bruslaři vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a z obranné modré čáry mohou rozehrát obránci Jakub Lacina s Miroslavem Dubnem.
     
    00:25
    Hosté získali puk a založili dobrý postupný útok. Na jeho konci se ocitl mezi kruhy zakončující Jan Šulc, jehož ránu domácí přizvedli nad horní tyč.
     
    00:49
    Děj hry se přesunul do středního pásma, kde hráči bojují o puk.
     
    01:05
    Havlíčkův Brod už se nastěhoval do útočných pozic, kde se mu daří kombinovat. Brankář Stejskal ale zatím zasahovat proti střele nemusel.
     
    01:28
    Domácí hokejisté vlétli na svého soupeře s velkou chutí. Miroslav Třetina zavezl puk až před bránu a tam se snažil dorážet zblízka David Vala, ale jen do betonů gólmana Stejskala!
     
    01:43
    Havlíčkobrodská družina je zatím aktivnější a soupeře teď vůbec nepouští k puku. Vlci jsou zatlačeni do svého doupěte u brankáře Stejskala.
     
    02:04
    Severočeši se horko těžko probíjejí ke kotouči a Kotlina je pochopitelně ve varu. Brankář Stejskal se musí mít neustále na pozoru.
     
    02:28
    A byl z toho další hodně nebezpečný závar před jabloneckou bránou! Havlíčkův Brod se snažil znovu uplatnit svůj důraz před bránou, který platil v Kolíně. Brankář Stejskal opět pozorný.
     
    02:43
    Jablonec nad Nisou po chvilce snažení získal puk a vyvezl ho až do útočného pásma. Tam ale nedokázal nic nebezpečného vymyslet, domácí bránili dobře.
     
    03:02
    Vlci se teď začínají osmělovat a tlačí svého soka z Kotliny v hloubi jeho obranného pásma. Havlíčkův Brod zatím dobře hlídá předbrankový prostor.
     
    03:25
    Soubor z kotliny získal puk a uklidnil svou hru. Nyní kombinuje znovu na dostřel gólmana Stejskala, který má bohaté zkušenosti z první ligy i extraligy.
     
    03:43
    Vlci právě vstřelili branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Havlíčkův Brod, Jablonec nad Nisou se ujímá po hezké a svižné akci vedení! Kotouče se chopil v útočném pásmu Michal Pavlů a z těžkého úhlu nahrál před bránu připravenému MICHALU NEVYHOŠTĚNÉMU, jemuž stačilo do prudkého pasu jen dobře nastavit svou hůl a puk tečovat mimo Novákův dosah! Asistence: Michal Pavlů.
     
    04:06
    Domácí se snaží rychle odpovědět, už svírají Vlky u jejich gólmana Stejskala a vyměňují si puk.
     
    04:24
    Jablonec nad Nisou se probil k puku a už si hledá cestu ze středního pásma do útočného území. Zatím bez úspěchu.
     
    04:40
    Jan Šulc nabral rychlost na ose hřiště a z okraje kruhů přihrál na pravé křídlo Lukáši Tondrovi, jehož dělovku chytil do lapačky u první tyčky brankář Novák.
     
    05:01
    Zahanbit se nenechali ani domácí hokejisté. Po levém křídle se protáhl dopředu Petr Kuchta a tvrdě vypálil z prostoru kruhu do Stejskalových betonů.
     
    05:30
    Hraje se svižný útočný hokej a fanoušci se v ochozech zatím dobře baví. Nyní se ženou dopředu rozjetí Severočeši.
     
    05:51
    Havlíčkův Brod získal puk a okamžitě se s ním vydal dopředu. Byla z toho nebezpečná rána, jíž z pravého kruhu vypustil Tomáš Chlubna. Jeho projektil vyrazil brankář Stejskal vyrážečkou.
     
    06:07
    Brodský soubor se dál drží v útočném území a kombinuje u gólmana Stejskala. Jeho obrana je teď hodně přetížená.
     
    06:30
    Na konci dlouhé kombinace stál David Vala, jehož ránu od modré čáry gólman Stejskal moc dobře neviděl, ale schoval ji v náruči.
     
    06:30
    Tomáš Čechura (JAB) – 2 minuty – podražení.
     
    06:39
    Vlci vybojovali hned po vhazování ve svém pásmu puk a vyhodili ho až do hájemství gólmana Nováka.
     
    06:58
    Havlíčkův Brod už drží útočné pásmo a svírá Vlky u jejich gólmana Stejskala. Hosté jsou seskupeni do postavení obranného čtverce.
     
    07:12
    To je obrovský tlak! Na brankáře Stejskala létá jedna rána za druhou, domácí navíc velmi dobře cloní a tlačí se důrazně i k dorážkám.
     
    07:37
    Znovu bylo před bránou několik závarů a po vyražených střelách od modré čáry, s nimiž si gólman Stejskal poradil, domácí i doráželi, ale nepřesně.
     
    07:50
    Brankář Stejskal má i dál napilno.
     
    08:07
    Tomáš Chlubna se ocitl v příznivé palebné pozici, ale z mírného úhlu na pravé straně o kousek přestřelil odkrytou bránu gólmana Stejskala!
     
    08:34
    Zbytečný útočný faul Tomáše Chlubny (HBR), jenž pyká za vysokou hůl.
     
    09:00
    Jablonec nad Nisou ztratil puk a soupeř toho okamžitě využil k tomu, aby dopálil puk do bezpečí.
     
    09:06
    hosté už kombinují v útočném pásmu, ale zatím to k žádné střele nevedlo.
     
    09:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A pozor, máme vyrovnáno! Bruslaři získali puk a vydali se do rychlého protiútoku. Situaci 2 na 2 vyřešili parádně, když Lukáš Endál z mezikruží namazal puk IGORU LOGINOVSKÉMU, jenž svůj útočný výlet zakončil nejlépe, jak mohl, když z voleje propálil z mírného úhlu k přední tyčce přesouvajícího se gólmana Stejskala! Asistence: Lukáš Endál.
     
    09:49
    Vlci pokračují v přesilovce, která se jim zatím vůbec nedaří. Kus černé gumy se zdržuje hlavně ve středním pásmu, což vyhovuje oslabeným Bruslařům.
     
    10:09
    Brankář Novák si připsal další úspěšný zákrok, když si hravě poradil se střelou z pravé strany, kterou podržel u bližší tyčky na hrudi.
     
    10:17
    Tohle byla velká šance! Lukáš Tondr se ocitl sám u puku a ze strany ho naservíroval před bránu, kam si najel Kamil Bříška a z první vypálil. Brankář Novák se skvěle roztáhl v brankovišti a puk chytil!
     
    10:39
    Skvělou rybičku předvedl David Kozlík, který vypíchl hostům u obranné modré čáry puk. Domácí mohou vystřídat.
     
    10:49
    Havlíčkův Brod je v plném počtu a hned si hledá cestu k brankáři Stejskalovi. Sledujeme opravdu hodně svižný a oboustranně útočný hokej.
     
    11:10
    Jevgenij Kondratěv se nemazal s pukem. Ocitl se mezi kruhy a okamžitě zápěstím vypálil. Nastřelil jen dobře postaveného gólmana Stejskala.
     
    11:29
    Hosté získali puk a usadili se s ním v útočném pásmu. Zatím se jim však přes dobře bránícího soupeře nepodařilo zakončit.
     
    11:48
    Nejdříve se dožadoval faulu Havlíčkův Brod, potom i hosté z Jablonce nad Nisou. Rozhodčí však v obou případech rozpažil.
     
    12:28
    Vlci se hodně důrazně natlačili před brankoviště a rodila se jim hodně nadějná střelecká pozice, ale rozhodčí je vykázal z pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    12:41
    Havlíčkův Brod dobil útočné pásmo a teď ho nelítostně okupuje. Vlci jsou pod velkým tlakem a neví, kam mají dřív skočit.
     
    13:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Havlíčkův Brod svou územní převahu přetavil v gól a dokonal obrat! David Kozlík se krásně prokličkoval za obranu soupeře, ale zblízka proti brankáři Stejskalovi neuspěl. Puk ale dokázal vrátit zpoza brány mezi kruhy, odkud skóroval tvrdou ranou z voleje DAVID VALA! Asistence: David Kozlík, Petr Kuchta.
     
    13:30
    Havlíčkův Brod je teď jasně lepší, znovu se tlačí do zakončení a obrana Severočechů má s jeho aktivním pohybem plné ruce práce.
     
    13:52
    Teď ale domácí vzadu zaspali a mohlo být v Kotlině znovu vyrovnáno! Ostrou ránu vypustil z mírného úhlu na pravé straně volný Lukáš Tondr, ale vychytal ho hrudí Čeněk Novák!
     
    14:15
    Havlíčkův Brod se znovu dožadoval po pádu jednoho ze svých hráčů v útočném pásmu faulu, ale píšťalka sudího znovu zůstala němá. Rozhodčí zatím na obě strany hru hodně pouští.
     
    14:39
    Jablonec nad Nisou je pod narůstajícím tlakem, nedaří se mu z něj vyklouznout.
     
    15:05
    obrázek hry se nemění, Bruslaři hýří pohybem a chutí. Jablonec nad Nisou, který zdobí prvotřídní obrana po celou sezonu, se teď hodně trápí.
     
    15:37
    V ochozech to znovu zklamaně zahučelo. Bruslaři se několikrát hodně aktivně natlačili před brankoviště soupeře, ale brankář Stejskal se vyznamenal.
     
    15:59
    Puk teď drží Severočeši a mohou rozehrát.
     
    16:21
    Hosté přesunuli děj hr do útočného pásma, kde se jim daří kombinovat. Brankář Novák ale zatím neměl takřka vůbec žádnou práci.
     
    17:10
    Tohle zavánělo velkými problémy! Kamil Bříška s Janem Šulcem se ocitli úplně sami před bránou hned dvakrát, ale gólman Novák naprosto neskutečnými zákroky podržel svůj tým!
     
    17:35
    Domácí se snaží rozehrát, ale nedaří se jim to. Vlci hodně aktivně napadají jejich rozehrávku už v jejím úplném počátku.
     
    17:50
    Naprosto zbytečný faul předvedl Lukáš Tondr (JAB), jenž v útočném pásmu podrazil rozehrávajícího Lukáše Endála.
     
    18:10
    Bruslaři po buly vypálili od modré čáry, ale jen do betonů gólmana Stejskala. Hosté získali puk a rychle ho odpálili do bezpečí.
     
    18:34
    Havlíčkův Brod už se usadil v útočném pásmu a pořádně teď svírá svého soupeře u jeho gólmana Stejskala.
     
    19:00
    Domácí hrají dnes velmi dobře. Soupeře dostávají pravidelně pod tlak a i při přesilovce si teď vytvořili obrovské šance! První útok pořádně zatopil Vlkům a zblízka dorážel Patrik přidal se svými kumpány, ale brankář Stejskal si poradil!
     
    19:17
    A znovu Patrik Přidal s Lukášem Endálem, kteří se hnali k rychlým dorážkám. Gólman Stejskal ale vytáhl dva dobré zákroky betony a udržel nejtěsnější ztrátu svého týmu!
     
    19:34
    Hosté sice vyhodili, ale už jsou znovu zahnáni do úzkých. Proti dobře bruslícímu a s velkou chutí hrajícímu soupeři z Kotliny, který často střílí a tlačí se před bránu, to mají hodně těžké.
     
    19:50
    Hosté už jsou v plném počtu, přečkali teď hodně perné chvilky. Nápor Havlíčkova brodu byl drtivý, ale z tohoto mráčku nakonec nezapršelo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nám nabídla atraktivní útočný hokej. Hosté se ujali vedení ve 4. minutě, když nádhernou nahrávku zužitkoval tečí zblízka Michal Nevyhoštěný. Havlíčkův Brod se ale nenechal zahanbit a předvedl parádní obrat zásluhou Igora Loginovského a Davida Valy. Prostřední část začne zhruba v 18:51, Bruslaři vedou nad Jabloncem nad Nisou těsně 2:1.
     
    Na ledě právě probíhá křest knihy "Souška", která mapuje hokejový život legendárního hokejového obránce Jana Suchého.
     
    Na trestnou lavici usedli současně se zazněním první sirény za hrubost Martin Tondr (JAB) a Lukáš Endál (HBR). Hraje se 4 na 4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Bruslaři získali puk a rozehrávají v klidu zpoza brány gólmana Nováka.
     
    20:28
    Havlíčkův Brod se snaží projít do středního pásma, ale Jablonec nad Nisou dobře zahušťuje střed hrací plochy a Bruslaře do blízkosti gólmana Stejskala nepouští.
     
    20:50
    David Vala se tlačil za soupeřovy obránce a snažil se vypálit ze strany k přední tyčce, kterou ale v tísni minul. Mladý a talentovaný obránce je dnes při chuti.
     
    21:13
    Patrik Přidal nabral rychlost na levé straně, prohnal se až do prostoru kruhu a vystřelil zápěstím. Našel jen Stejskalovu náruč u první tyče.
     
    21:22
    Kamil Bříška (JAB) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    21:49
    Miroslav Duben stál na konci útočné kombinace a vypálil z pravého kruhu. Brankář Stejskal zasáhl betony a jeho spoluhráči puk odpálili do bezpečí.
     
    22:07
    Havlíčkův Brod už se po vyhození soupeře nastěhoval zpět do útočného území a hledá si prostor ke střele.
     
    22:28
    Brankář Stejskal se dvakrát vyznamenal proti střelám od modré čáry, ale nejednalo se o nic vážnějšího. Na puk v obou případech dobře viděl.
     
    22:49
    Josef Kolda dostal nabito na modrou čáru a tvrdě vypálil z první. Brankář Stejskal neměl úplně dobrý výhled, clonil mu protihráč, ale poradil si a puk schoval v náruči.
     
    23:07
    Soubor z Kotliny dál pokračuje v útočné aktivitě, Vlci jsou pod velkým tlakem. Nedaří se jim získat puk a odpálit ho rychle do bezpečí.
     
    23:22
    Jablonec nad Nisou je v plném počtu. Bruslaři se dostali k několika tvrdým střelám, ale hlavně z blízkosti modré čáry, s nimiž si Jiří Stejskal poradil.
     
    23:48
    Bruslaři pokračují v tlaku i po skončení přesilovky, ale nedaří se jim přesně zakončit.
     
    24:16
    Igor Loginovskij (HBR) je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    24:33
    Domácí hokejisté vybojovali ve svém území puk a rychle ho odstřelili přes celou délku hřiště.
     
    24:49
    Při vlastním oslabení se probil k puku Tomáš Chlubna a vypálil z levého kruhu. Jeho dělovka postrádala přesnost a přeletěla bránu hostů.
     
    25:05
    Severočeši už si našli cestu do Novákovy blízkosti a snaží se nahrávkami rozhýbat obranu svého soupeře.
     
    25:22
    Obrovská obětavost na straně Havlíčkova Brodu. Hosté chtěli několikrát pálil od modré čáry a ze stran, ale hned dvakrát je přitom zablokovala těla soupeře.
     
    25:22
    Mezi kruhy brodského pásma zůstal ležet jeden z hostů a po poradě sudích jde za sekání na lavici hanby Miroslav Duben (HBR).
     
    25:28
    Naprosto hloupý faul. Nervy na uzdě teď neudržel Tomáš Brokeš (JAB) a hned po vhazování v útočném pásmu podrazil protihráče. Hraje se 4 na 3.
     
    25:45
    Havlíčkův Brod sice prohrál vhazování u brankáře Stejskala, ale dokázal zde hru chvíli pozdržet, což mu při oslabení stačí.
     
    26:03
    Jablonec nad Nisou už se usadil v útočném pásmu a kombinuje.
     
    26:18
    Hosté se dopustili zbytečné nepřesnosti v útočném pásmu. Broďáci získali puk a rychle vyhodili.
     
    26:31
    Kotouče se chopil Tomáš Chlubna a s Igorem Loginovským, který se vrátil z lavice hanby, ujížděli 2 na 1. Akci sice trochu zbrzdili, ale druhý jmenovaný na jejím konci mohl střílet. Do rány mu ale vložil hůl protihráč a puk skončil vedle Stejskalovy klece!
     
    26:52
    Bruslařům se nepovedla rozehrávka a vyhodili jen na zakázané uvolnění. Buly proběhne u brankáře Nováka.
     
    27:12
    Hosté už okupují s pukem na holích útočné pásmo a snaží se ohrozit brankáře Nováka.
     
    27:36
    Michal Nevyhoštěný (JAB) předvedl další zbytečný útočný faul a vyfasoval 2 minuty za podražení. Při ponechané výhodě vyprášil Miroslav Duben z okraje kruhů betony gólmana Stejskala a Lukáš Endál vzápětí trefil před bránou Patrika přidala tak, že puk málem skončil v bráně!
     
    27:48
    Soubor z Kotliny vyhrál vhazování a už si přihrává na dostřel gólmana Stejskala.
     
    28:06
    Hosté jsou pod tlakem, ale Havlíčkův Brod toho zatím nedokázal využít k nebezpečnější střele. Hraje se hlavně v blízkosti hrazení, kde se bojuje o puk.
     
    28:36
    Vlci získali kus černé gumy a vyhodili ho až do blízkosti gólmana Nováka.
     
    28:56
    Domácí vyrobili chybu při rozehrávce a namazali puk soupeři. Ten toho nevyužil k zakončení, ale aspoň zdržel hru daleko od své brány.
     
    29:10
    Havlíčkobrodská družina už si probila cestu do útočného pásma a snaží se o střelbu. Zatím však neúspěšně, hosté dobře bruslí a rychle k soupeři přistupují.
     
    29:36
    Hosté jsou kompletní, hraje se 5 na 5.
     
    29:58
    Bruslaři mají puk pevně pod kontrolou a rozehrávají od své modré čáry. Jablonec nad Nisou vůbec nelení a snaží se o aktivní presink.
     
    30:15
    David Kozlík dostal trochu více prostoru v útočném pásmu a s hosty mohlo být pořádně zle! Brankář Stejskal ale ránu z otočky vyrazil betony.
     
    30:38
    Miroslav Duben si dobře všiml najíždějícího Kirilla Vlasova a hledal ho křížnou nahrávkou před brankoviště. Ruský útočník na prudký pas nedosáhl!
     
    30:56
    Vlci právě vstřelili branku!
    Bruslaři ztratili v útočném pásmu puk a soupeř založil rychlý protiútok, při němž srovnal se svým sokem z Kotliny krok! Kotouč putoval po ose Jan Šulc – Lukáš Tondr – KAMIL BŘÍŠKA a posledně jmenovaný zblízka propálil brankáře Nováka! Asistence: Lukáš Tondr, Jan Šulc.
     
    31:13
    Domácí hokejisté vůbec na nic nečekají a snaží se o to, aby si rychle vzali ztracený jednogólový náskok zpět. Fanoušci si po nich žádají gól.
     
    31:35
    Hosté jsou teď v pevném sevření Havlíčkova Brodu. Bojovníci z Kotliny jsou nyní aktivnější a buší na zadní vrátka svého soupeře.
     
    32:00
    Hosté se osvobodili, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Buly proběhne u gólmana Stejskala.
     
    32:11
    Petr Kuchta vypálil z okraje levého kruhu a tečovat se snažil David Kozlík. Brankář Stejskal byl pozorný a puk schoval ve své rukavici.
     
    32:36
    Jevgenij Kondratěv hledal z pravé strany před brankoviště Kirilla Vlasova, ale gólman Stejskal jeho úmysl dobře přečetl brankář Stejskal a puk schoval pod betony.
     
    32:51
    Velká šance Bruslařů! Lukáš Endál se rychle zorientoval mezi kruhy, s pukem se otočil a vypálil bekhendem naslepo. Jeho projektil o kousek minul pravou Stejskalovu tyč!
     
    33:08
    Vlci získali puk u své brány a po postupném útoku, který táhli po pravém křídle, ho zavezli do útočného pásma. Tam však o něj brzy přišli.
     
    33:28
    Bruslaři už kombinují u gólmana Stejskala, ale dobře bránící Vlci jim zatím zakončit na bránu nedovolili.
     
    33:50
    Brankář Novák si připsal na konto dva úspěšné zákroky, které pro něj nebyly vůbec těžké. S ranami z pravého kruhu si hravě poradil.
     
    34:06
    Tomáš Chlubna od mantinelu hledal na osu hřiště sjíždějícího Kirilla Vlasova, který si na puk sáhl, ale nedokázal ho zpracovat. Kus černé gumy vzápětí zalehl gólman Stejskal do přerušení hry.
     
    34:18
    Od modré čáry tvrdě vypálil po vhazování David Vala, ale jeho dělovka jen zaduněla na betony gólmana Stejskala, který vyrazil puk do rohu pásma.
     
    34:37
    Havlíčkův Brod má na své straně velký tlak a svírá soupeře u jeho gólmana Stejskala. Ten se musí ve svém území hodně ohánět.
     
    34:45
    Vlci právě vstřelili branku!
    Šok pro Kotlinu, hosté z ojedinělé akce znovu udeřili a vedou! První útok Vlků dělá brodské obraně obrovské problémy, Jan Šulc s Lukášem Tondrem znovu připravili ideální palebnou pozici pro KAMILA BŘÍŠKU, který z bezprostřední blízkosti už neměl problém s tím z voleje klepnout do puku a prostřelit bezmocného brankáře Nováka k jeho pravé tyčce! Asistence: Lukáš Tondr, Jan Šulc.
     
    35:09
    A Severočeši jsou rázem hodně při chuti, Jiří Peřina vypálil od pravého mantinelu, ale u první tyčky našel jen Novákovu náruč.
     
    35:34
    Broďáci ukořistili puk a ženou se s ním v rámci rychlého protiútoku do útočného pásma.
     
    35:42
    Vlci sice odrazili soupeřův útok, ale vzápětí nenaložili s pukem dobře a odpálili ho přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    36:00
    Obrovská šance Brodu! Josef Kolda zpoza brány našel před brankovištěm Jevgenije Kodratěva, ale ten z mírného úhlu vyprášil jen beton gólmana Stejskala!
     
    36:18
    Bruslaři jsou teď jasně lepší a mačkají Vlky hluboko v jejich obranné ulitě. David Vala tvrdě vypálil z levé strany a brankář Stejskal vyrazil puk betony hodně špatně nad sebe. Padající kus černé gumy netrefil před bránou Tomáš Chlubna!
     
    36:40
    Jedna nebezpečná rána za druhou. Havlíčkův Brod na ledě teď jednoznačně dominuje, Vlci se musí ze všech sil bránit aktivnímu soupeři.
     
    37:02
    Hosté na chvíli vyvezli puk do útočného území, ale tam se s ním dlouho neohřáli. Už je tady znovu velký nápor Bruslařů.
     
    37:39
    Přetížená obrana Severočechů už toho má plné zuby a je to na ledě hodně vidět. Havlíčkův Brod však nemá slitování a dál buší na zadní vrátka Vlků.
     
    38:00
    Puk proletěl nebezpečně předbrankovým prostorem hostů, nikdo z Havlíčkova Brodu však nedokázal doklepnout puk do sítě.
     
    38:21
    Až teď přišel menší odpočinek pro přetíženou defenzivu Jablonce nad Nisou, který vyvezl puk do blízkosti gólmana Nováka a hru tam chvíli pozdržel.
     
    38:50
    Havlíčkobrodská parta už znovu má puk na svých holích a kombinuje s ním u brány Vlků.
     
    39:08
    Petr Kuchta přebral puk v útočném pásmu, a i když měl zatarasenou cestu, dokázal adresovat zpětnou nahrávku na Jevgenije Kodratěva. Jeho rána z voleje byla zblokována a puk skončil ve Stejskalově náručk.
     
    39:30
    Vlci se nastěhovali do útočného pásma a několikrát zakončili. Jednalo se však o hodně nepřesné projektily, jež zařízení nezasáhli.
     
    39:51
    Havlíčkův Brod veze puk do útočného pásma, ale Vlci mu zatím cestu zatarasili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Havlíčkův Brod si v prostřední části počínal aktivně a místy měl až drtivý tlak, ale ani jedna jeho velmi slibná šance se neujala. Vlci zatím svému soupeři udělují lekci z produktivity, trefili se hned dvakrát zásluhou Kamila Bříšky a otočili nepříznivý stav. Před třetí periodou, jež začne zhruba v 19:42, svítí na tabuli stav 2:3.
     
    Hráči už naskakují zpátky na led. Uvidíme, s čím vyrukují na svého soupeře domácí Bruslaři. Prohrávají totiž o gól a dnes potřebují vyhrát jako sůl.
     
    Pokud si ale Havlíčkův Brod lépe nepohlídá první útok, který se dnes postaral o dvě ze tří branek Vlků, bude mít velké problémy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Havlíčkův Brod zvládl lépe dlouhou přetlačovanou po vhazování ve středovém kruhu a může založit první útočnou akci třetí třetiny.
     
    40:25
    Bruslaři ztratili puk a vydali se dobře Vlci, ale soubor z Kotliny jim vystavil stopku hned na své modré čáře. Gólman Novák tak zůstal klidný.
     
    40:46
    Havlíčkův Brod získal puk a kombinuje v neutrální zóně.
     
    40:58
    Lukáš Endál nabral rychlost na levé straně, prosmýkl se kolem protihráčů a z kruhu zkusil štěstí zápěstím. Jeho projektil přeletěl horní Stejskalovu tyč.
     
    41:13
    Hosté se dostali pod tlak a nemohou se z něj vymanit. Rozehrávka se jim vůbec nedaří.
     
    41:28
    A vše teď ještě vygradovalo zakázaným uvolněním. Brankář Stejskal musí být ve střehu, protože buly proběhne u jeho svatyně.
     
    41:39
    Tomáš Čechura (JAB) se chvíli po vhazování dopustil podražení a oslabil svůj tým.
     
    41:55
    Bruslaři několikrát vypálili, ale buď netrefili soupeřovu bránu, a nebo nastřelili jen blokující protihráče před sebou. Jablonec nad Nisou vyhodil.
     
    42:08
    Bruslaři drží puk ve středním pásmu a zatím se jim nedaří přejít do útočného území, které Vlci velmi zodpovědně střeží.
     
    42:26
    A znovu nedopadl havlíčkobrodský útok na úrodnou půdu. Hosté získali puk a vyvezli ho do středního pásma.
     
    42:56
    Domácí se v přesilovce hodně trápí. Vůbec se jim nedaří získat puk na delší dobu pod kontrolu a nastěhovat se s ním do útočného území.
     
    43:09
    Havlíčkobrodské trápení nebere konců, ale fanoušci své miláčky i nadále hlasitě povzbuzují. Domácí museli znovu rozehrát až od své modré čáry.
     
    43:39
    Jablonec nad Nisou ustál oslabení bez úhony, hraje se 5 na 5. Havlíčkovu Brodu se přesilovka ani trochu nepovedla, nevytvořil si v ní zhola nic.
     
    43:59
    Jiří Peřina se uvolnil na pravé straně a mířil k přední tyčce. Tam však žádné místo nebylo, brankář Novák tam měl svoje betony připravené.
     
    44:14
    Soubor z Kotliny se protlačil po chvíli snažení k puku a vydal se s ním do útoku, ale nepochodil. Vlci se velmi dobře brání.
     
    44:40
    Havlíčkův Brod se nakonec usadil v útočném pásmu, ale nevzešlo z toho nic, co by mělo brankáře Stejskala budit hrůzou ze spaní. Hrát mohou znovu Vlci.
     
    45:10
    Děj hry se teď přelévá ze strany na stranu, což vyhovuje více hostům ze severních Čech, kteří v Kotlině stále drží nejtěsnější náskok.
     
    45:31
    Ani další postupná kombinace k dobytí útočného území v havlíčkobrodském podání nevedla. Hrát může znovu Jablonec nad Nisou.
     
    45:55
    Severočeši si však nevedli vůbec o nic lépe než jejich soupeř, Ztratili puk v blízkosti útočné modré čáry a musejí se vydat hodně rychle směrem zpět.
     
    46:10
    Havlíčkův Brod drží soupeře v šachu a snaží se uvolnit do palebné pozice u jeho brány.
     
    46:36
    Kirill Vlasov zavezl puk až před bránu a vyprášil betony gólmana Stejskala. K dorážce se probil Tomáš Chlubna, ale netrefil odkrytou bránu!
     
    46:49
    Hosté nakonec získali puk a tlak soupeře přerušili jen za cenu dlouhého vyhození na zakázané uvolnění.
     
    47:39
    Havlíčkobrodská družina se dlouho držela v útočném pásmu a ze své území převahy nakonec vytěžila přesilovku. Jan Šulc (JAB) je poslán sudím do chládku za vysokou hůl.
     
    47:50
    Hosté to udělali dobře a hned vyvezli puk do útočného pásma. Puk opustil hrací plochu, buly u modré čáry Bruslařů.
     
    48:08
    Havlíčkův Brod už dobyl útočné pásmo, ale nedaří se mu kombinace. Zatím je to hodně pomalé a nepřesné, gólman Stejskal nemá žádnou práci.
     
    48:27
    Jakub Mulač vyvezl puk po levém křídle dopředu a dokonce zakončil. Jeho projektil mířil k protější tyči, ale gólman Novák zasáhl lapačkou.
     
    48:45
    Domácí už okupují útočnou zónu, kde se však horko těžko probíjejí do zakončení.
     
    49:06
    Havlíčkův Brod opět nedokázal prověřit pozornost brankáře Stejskala, který v přesilovce soupeře nemá takřka nic na práci. Hosté opět vyhodili.
     
    49:24
    Brodští fanoušci si přejí vyrovnání. Havlíčkův Brod k němu má ale zatím daleko, soupeř od Nisy se brání skvěle.
     
    49:39
    Už se hraje 5 na 5, Jablonec nad Nisou se v pohodě ubránil a zaslouží si pochvalu.
     
    50:05
    Bruslaři už znovu zavezli puk do blízkosti gólmana Stejskala, ale tam jim chybí větší tlak do brány, který je přitom zdobil v předešlých třetinách.
     
    50:21
    Třetí perioda už se přehoupla do své druhé půlky a tlak Havlíčkova brodu, který by si přáli domácí fanoušci, stále nepřichází a nepřichází.
     
    50:40
    Hosté znovu zakončili. I když se nejednalo o nic převratného, brankář Novák musel likvidovat ránu ze strany a Vlci získali pásmo.
     
    51:04
    Obrana Severočechů si zatím plní vzorně své defenzivní úkoly. Havlíčkův Brod to má hodně těžké, tlačí se do plných a hosté navíc čekají na každou šanci k brejku.
     
    51:28
    Oba týmy se střídají u puku, ale ani jednomu z nich se nedaří získat na delší dobu útočné pásmo pod kontrolu a prověřit soupeřova gólmana.
     
    51:51
    Bruslaři opět ztratili hrací předmět a znovu se puk dostal až k brankáři Novákovi.
     
    52:18
    Petr Kuchta zavezl puk do útočného pásma a hledal zpětnou nahrávkou za sebou na modré čáře Igora Loginovského nebo Davida Kozlíka. Ani jeden puk nezachytil.
     
    52:37
    Havlíčkovu Brodu čas ubíhá za nepříznivého stavu závratnou rychlostí, přitom si Bruslaři žádnou větší příležitost, kterou by nutně potřebovali, zatím ve třetí periodě nevytvořili.
     
    53:02
    Havlíčkův Brod se znovu usídlil u gólmana Stejskala, jehož obrana však dál odvádí poctivou a úspěšnou práci.
     
    53:28
    Obrázek hry se nám v Kotlině nemění. Sledujeme trápení Bruslařů v ofenzivě, protože s poctivou obranou Vlků si Bruslaři neví vůbec rady.
     
    53:55
    Miroslav Třetina si udělal kolem sebe prostor na levé straně a vypálil. Jeho rána byla jemně tečovaná a skončila nad bránou soupeře.
     
    54:15
    Severočeši vyvezli puk a toho se chopil u mantinelu Jan Šulc. Hledal napříč předbrankovým prostorem najíždějícího střelce Kamila Bříšku, ten však na prudký pas nedosáhl.
     
    54:39
    Havlíčkův Brod už má puk a pokouší se o přechod k bráně Jablonce nad Nisou.
     
    55:05
    Kirill Vlasov měl na své holi velkou šanci! Mezi kruhy si srovnal puk na hůl a zápěstím vyprášil Stejskalovy betony. Probil se i k dorážce, ale minul bránu!
     
    55:25
    Hosté vyvezli puk do hájemství Čeňka Nováka a rozehrát se pokusil Kirill Vlasov. Trefil však jen brusle protihráče ve středním pásmu.
     
    55:54
    Domácí se dál snaží, ale zatím se jim vůbec nedaří. Vlci se brání hodně dobře.
     
    56:12
    Lukáš Endál nabral rychlost na pravém křídle a hledal na osu hřiště najíždějícího Patrika Přidala. Ten byl však dobře pokrytý a nedostal se ke střele.
     
    56:43
    No tak tohle už budou mít domácí opravdu nesmírně těžké. Na lavici hanby usedl Lukáš Endál (HBR) za podražení.
     
    56:43
    Zápas sleduje 621 fanoušků.
     
    56:57
    Hosté hned rozvinuli útočnou kombinaci.
     
    57:10
    Jablonec nad Nisou ztratil puk a Havlíčkův Brod toho využil k rychlému vyhození.
     
    57:35
    Domácí se snaží o aktivní pojetí hry i při oslabení. Ostatně už jim ani nic jiného nezbývá.
     
    58:10
    Patrik Přidal se hnal dopředu, ale nedokázal nikoho najít nahrávkou před bránu.
     
    58:25
    Patrik Přidal se po šťastném odrazu puku dostal do útoku, ale před bránou bekhendem neprostřelil gólmana Stejskala.
     
    58:50
    Jiří Peřina se ocitl v samostatném úniku a mohl rozhodnout definitivně o vítězství svého týmu, ale zblízka přestřelil horní tyčku Novákovy brány!
     
    59:03
    Domácí získali puk, zavezli ho do útočného pásma a brankář Novák sprintuje na střídačku! Power-play!
     
    59:14
    Vlci právě vstřelili branku!
    A je hotovo, Jablonec nad Nisou si s největší pravděpodobností odveze z Havlíčkova Brodu tři body! Puk získal LUKÁŠ TONDR, pláchl havlíčkobrodským obráncům a ze dvou metrů uklidil puk do úplně prázdné brány! Bez asistence.
     
    59:14
    Hosté si ještě vyžádali oddechový čas, fanoušci už pomalu opouštějí stadion.
     
    59:38
    Vlci právě vstřelili branku!
    Domácí hráli dál power-play a přišel další tvrdý trest, teď už o triumfu Vlků není vůbec žádných pochyb! Jan Šulc zavezl puk po levé straně dopředu a nahrál LUKÁŠI TONDROVI, jenž už neměl žádný problém s tím, aby z kruhu trefil prázdnou bránu soupeře! Asistence: Jan Šulc.
     
    59:52
    Havlíčkův Brod ještě vyhodil na zakázané uvolnění. Zápas už se jen dohrává.
     
    59:57
    Tomáš Chlubna se ještě objevil za obranou soupeře a zblízka vypálil, ale vyprášil jen Stejskalovy betony.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Jablonec nad Nisou odehrál velmi dobře takticky třetí periodu, když soupeře takřka vůbec k ničemu nepustil a došel si zaslouženě pro tři body, když na konečných 5:2 v jeho prospěch uzavřel dvěma trefami do prázdné brány při power-play soupeře Lukáš Tondr.
     
    Fanoušci Havlíčkova Brodu si zaslouží obrovskou pochvalu, protože po celý zápas domácí Bruslaře neúnavně podporovali. Nyní probíhá na ledě tradiční děkovačka.
     
    Ovací se ještě dočkali brankář Čeněk Novák a obránce David Vala.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek dne. (20:15:42)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 10. Loginovskij (Endál), 14. Vala (Kozlík, Kuchta) – 4. Nevyhoštěný (Pavlů), 31. Bříška (L. Tondr, Šulc), 35. Bříška (L. Tondr, Šulc), 60. L. Tondr, 60. L. Tondr (Šulc)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Dusík) – Duben, Lacina, Vala, Kolda, Kořínek, Loginovskij, Kulhánek, Pecen – Chlubna, Kondratěv, Vlasov – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Ludvík – Hlídek, Cejpek, Jelínek
    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Petrmichl "C", Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Pulec, M. Tondr – J. Šulc, Bříška, L. Tondr, Nevyhoštěný, Demel "A", Peřina, Mulač, Brokeš, Homolka, Žďárský, Hric, Frk

    Rozhodčí: Vojtěch Czubaj – Martin Klouda, Ondřej Polák

    Diváci: 621
    bahis siteleri