Slovensko – Česko 0:2 (kon.) | Švédsko – USA 1:0 (kon.) | Rusko – Finsko 6:4 (kon.)
Kanada – Dánsko 6:1 (kon.)
konec
Slovensko
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Česko
Pondělí 28.12.2015, 13:09 • Hartwall Aréna, Helsinky • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:48
    David Pastrňák vyslal velmi dobrou ránu z mezikruží, a slovenský brankář vyrazil kotouč pouze doleva, kde se nacházel Michael Špaček. Český útočník pohotově vypálil, nicméně Húska se velmi rychle přesunul!
     
    55:41
    Velkou šanci měl Filip Chlapík, který se dostal ke kotouči před Húskou, nicméně na zakončení měl málo času, a slovenský brankář dokázal zasáhnout!
    Húska ve slovenské bráně mírně zaváhal!
     
    55:07
    Dobrou střelu vyslal Šimon Stránský, jehož rána sice mířila mimo, nicméně kotouč se odrazil od mantinelu zpět do brankoviště. Od Húsky se následně kotouč odrazil do branky, nicméně obránce Sloboda dokázal puk odpálit!
    Juraj Šiška mířil naštěstí mimo!
     
    52:56
    Slovenský celek velmi rychle přešel před střední pásmo, a před Vaněčka najel Juraj Šiška, který se rázem ocitl ve velké šanci. Jeho střela však mířila naštěstí mimo!
     
    51:56
    Rozhodčí nakonec branku Dominika Lakatoše potvrdili, tudíž vedeme 2:0!
     
    51:56
    Ernest Bokroš si následně vzal oddechový čas! Hlavní rozhodčí ještě zkoumají, zdali Dominik Lakatoš nerozhodil brankáře Húsku ...
    Dominik LAKATOŠ - 0:2
     
    51:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Z následného protiútoku se však naše reprezentace prosazuje, a jdeme do dvoubrankového vedení! Středem hřiště postupoval Domink Lakatoš, který se následně otočil zády k brance, a předal kotouč Hronkovi, který vyslal dobrou střelu. Húska vyrazil puk pouze před sebe, kde jej tečoval DOMINK LAKATOŠ do brusle Černáka, od které se odrazil do branky! Asistence: Filip Hronek.
     
    46:56
    Paločko se dostal ke kotouči za naší brankou, a našel na hranici levého kruhu volného Sukeľa. Jeho ránu Vaněček dokázal vyrazit, nicméně dorážet se pokoušel Paločko. Naštěstí to vše dobře dopadlo ...
     
    38:18
    Krásnou přihrávku vyslal Pastrňák na pravou stranu, odkud z voleje vypálil Filip Chlapík. Jeho ránu však dokázal Húska vyrazit!
    Juraj Šiška - 2 minuty (podražení)
     
    38:02
    Juraj Šiška nezažívá povedený závěr druhé třetiny. Slovenský obránce opět fauloval, a český celek si zahraje další přesilovou hru!
    David PASTRŇÁK - 0:1
     
    36:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda, jdeme do vedení! V levém rohu operoval s kotoučem Jakub Zbořil, který následně dostal kotouč na modrou, kde se nacházel DAVID PASTRŇÁK. Česká posíla se dostala ke svižné střele, a kotouč zamířil přesně k tyči slovenské branky! Asistence: Jakub Zbořil, David Kaše.
     
    36:28
    Mašín chyboval na modré, a Slovensko vyhodilo. Následně se navíc v českém pásmu dostal k puku Bondra, nicméně Vaněček kotouč vyrazil!
    Juraj Šiška - 2 minuty (podražení)
     
    35:11
    I český tým si zahraje druhou přesilovou hru v zápase! Radek Veselý to udělal velmi dobře v pravém rohu, kde udělal kličku Šiškovi, a ten českého útočníka podrazil.
     
    34:43
    Teď slovenská obrana lehce chybovala, a na levé straně dostal hodně prostoru Mikliš. Jeho následná rána však mířila nad branku Húsky!
     
    32:41
    Velmi pěkně to udělal David Pastrňák, který se po levé straně protáhl do útočného pásma, a vyslal nebezpečnou ránu. Húska zasahovat nemusel, neboť kotouč skončil mimo!
    David Kaše - 2 minuty (sekání)
     
    30:26
    Lakatoš velmi dobře vypálil z pravé straně, a jeho pokus se pokoušel tečovat Kaše, neúspěšně. Útočník Chomutova následně sekl slovenského obránce, a míří na trestnou lavici!
     
    25:41
    Za brankou slovenského týmu to udělal skvěle David Pastrňák, který překvapivou přihrávkou našel před brankou Špačka, ten si však kotouč musel zpracovat, a ke střele se nakonec nedostal.
     
    25:25
    Na modrou čáru dostal kotouč slovenský kapitán Christian Jaroš, který se opřel do kotouče, a jeho pokus skončil na tyči! Velké štěstí českého týmu ...
     
    24:17
    Od modré čáry vystřelil Patrik Koch, jehož střelu vyrazil Vaněček pouze před sebe, a Milý se hnal k dorážce. Obrana českého celku však nakonec situaci naštěstí zvládla!
    Jakub Zbořil - 2 minuty (podražení)
     
    23:28
    První přesilovou hru si zahraje také slovenský celek! Na trestnou lavici míří Jakub Zbořil, který ve středním pásmu podrazil Kristiána Pospíšila.
    Milý zůstal před českou bránou zcela osamocen!
     
    20:57
    Tak to byla obrovská šance slovenského celku! Paločko to udělal skvěle v rohu, a dostal kotouč na zcela osamoceného Milého, který však skvělého Vaněčka nedokázal překonat!
     
    19:36
    Velmi dobře to udělal David Kaše, který si nabruslil před Húsku po pravé straně. Jeho bekhendový pokus mířil na přední tyč, nimcéně Húska si dokázal poradit!
     
    18:08
    Na modré čáře dostal hodně prostoru Christián Jaroš, jehož dobrá rána skončila na oblouku branky! Následně se kotouč odrazil do rohu kluziště.
     
    16:31
    David Kaše opět odvedl velmi dobrou práci, když najel středem do útočného pásma, a následně předal kotouč na levou stranu, kam si najel Lakatoš. Jeho ránu však Húska vyrazil do ochranné sítě!
     
    12:27
    Český celek propadl opět ve středním pásmu, a po levé straně mířil dopředu Maroš Surový, který měl hned dvě možnosti, kam přihrát. Slovenský útočník to však vzal na sebe, a jeho svižná střela minula českou branku!
     
    10:39
    Teď se však slovenský celek hnal do přečíslení dva na jednoho. Boris Sadecký postupoval po levé straně, avšak jeho následná "žabička" najíždějícího Hunu nenašla!
     
    07:33
    Přesně při návratu Pospíšila na led střílel nebezpečně z pravé strany Lakatoš, jehož ránu Húska vyrazil na levou stranu, kde se dostal k dorážce Špaček. Jeho rána však nebyla povedená, a slovenský brankář dokázal udržet kotouč před čárou!
    Kristian Pospíšil - 2 minuty (sekání)
     
    05:33
    Český celek si zahraje první přesilovou hru v tomto utkání! Kristian Pospíšil šel do dvou hráčů, nicméně neměl kudy projít, a seknul Zbořila.
    Marken.cz

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 37. Pastrňák (Zbořil, Kaše), 52. Lakatoš (Hronek)


    Slovensko: Húska (Škrovánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Černák (A), Moravčík, Romančík, Maier – Paločko, Milý, Sukeľ – Šiška, Pospíšil, Hrušík – Bondra, Huňa, Sádecký – Briestenský, Surový, Lešťan Trenér: Ernest Bokroš
    Česko: Vaněček (Stezka) – Sklenička, Mašín (C), Zbořil, Ščotka, Mikliš, Hronek – Pastrňák (A), Špaček, Smejkal – Chlapík, Lakatoš, Kaše (A) – Stránský, Veselý, Tomášek – Voženílek, Ordoš, Šoustal Trenér: Jakub Petr

    Rozhodčí: Andris Ansons , Aleksi Rantala – Alexander Otmachov, Alexander Waldejer
    bahis siteleri