Lyon – Troyes 4:1 (kon.) | Angers – Caen 2:0 (kon.) | Monaco – GFC Ajaccio 2:2 (kon.)
Montpellier – Bordeaux 0:1 (kon.) | Remeš – Toulouse 1:3 (kon.) | Rennes – Lorient 2:2 (kon.)
konec
Stade de Reims
1:3 (1:0)
Toulouse FC
Sobota 09.01.2016, 20:00 • Stade Auguste-Delaune II, Reims • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký večer všem fandům francouzského fotbalu. Ligue 1 má dnes na programu 20. kolo, ve kterém na sebe narazí také Stade de Reims a Toulouse FC. Veškeré dění se bude odehrávat na stadionu Stade Auguste-Delaune II. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Stade de Reims se v tabulce nachází na 17. pozici a na svém kontě má 21 bodů. Od sestupové příčky ho dělí pouhé 2 body. Reims pětkrát zvítězilo, šestkrát remizovalo a osmkrát bylo poraženo. Dosavadní stav skóre je 19:24.
     
    Toulouse FC je v tabulce na 19. místě a na svém kontě má 17 bodů. Toulouse jen třikrát zvítězilo, osmkrát remizovalo a osmkrát poznalo chuť hořké porážky. Dosavadní stav skóre je 21:33.
     
    Dnešní utkání bude řídit hlavní sudí Mikael Lesage, na čarách mu budou asistovat Sebastien Denis a Fabrice Plancon. Jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat Didier Falcone.
    S tímto krásným míčem se odehraje dnešní utkání.

     
    Úvodní sestavy:

    Stade de Reims: Placide – H. Traoré, Mandi (C), Fofana, Atila Turan – Kankava, Signorino – Oniangué, Devaux, Diego – de Préville.
    Náhradníci: Agassa – Tacalfred, Weber, Fortes, Peuget, Siebatcheu, N'Gog.

    Toulouse FC: Lafont – Somália, Diop, Tisserand, Matheus – Akpa-Akpro (C), Blin, Machach – Ben Yedder, Trejo – Braithwaite.
    Náhradníci: Goicoechea – Spajić, Yago, Sirieix, Regattin, Bodiger, Pešić.

    Rozhodčí: Lesage – Denis, Plancon.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -5
    Hráči přicházejí na trávník. Zápas za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí v bílo-červených dresech rozehráli první polovinu dnešního zápasu. Ihned po rozehrávce ale ztrácí míč Diego a do útoku tak jdou hosté.
     
    3
    O první rychlejší akce se přece jenom postarali domácí hráči. Rychlou přihrávku přes polovinu hřiště předvedl Signorino. Jeho pas však nikoho nenašel a míč končí v zámezí.
     
    4
    Domácí začali velmi aktivně a od úvodu utkání napadají rozehrávku soupeře. Nyní však hosté vykombinovali střed hřiště a do šance mohl jít Trejo. Na poslední chvíli ho zastavil Fofana.
     
    5
    Po levé straně pronikl do dobré pozice pro centr Kankava. Jeho pas však blokuje Somália na autové vhazování.
     
    6
    Ani na druhý pokus se nepodařilo domácím odcentrovat a tak přicházejí o míč u levé postranní lajny. Do rychlého brejku mohl jít Ben Yedder, toho však rychle fauluje Mandi.
     
    7
    Hosté poslali míč z volného přímého kopu až do vápna, kde se však faulem provinil Trejo a tak může k klidu rozehrát Placide.
     
    8
    Domácí také poslali nepříjemný centr do vápna soupeře. Hostující stopeři na tři pokusy odvrací nebezpečí od své branky. Následně provedl útočný faul Braithwaite.
     
    9
    Také hosté se v zápase začínají prosazovat. Nyní však vybojoval míč ve skluzu Kankava a domácí mohou rozehrát autové vhazování v dobré pozici.
     
    10
    Dlouhý aut do vápna končí jen u prvního bránícího hráče Toulouse, kterým je Diop. Od něho se míč velmi rychle dostal z vápna hostů.
     
    11
    Před dobíhajícím de Prévillem musel na poslední chvíli odkopnout míč do autu poslední hráč hostů Diop a nepouští tak domácí do úniku.
     
    12
    Hosté to zkusili po pravém kraji. Na přihrávku hostujícího kapitána Akpa-Akpra si měl naběhnout Trejo. Ten je však důsledně bráněný Fofanoou a k míči se nedostává.
     
    13
    Volný přímý kop hostů končí jen v boční síti. Střela Ben Yeddera se stáčela do pravého horního rohu, ale nakonec končí jen vedle.
     
    14
    Reims právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení. Po levé straně zavezl míč na útočnou polovinu Kankava. Poté naservíroval míč na opačnou stranu, kde byl připravený Traoré, který parádním centrem našel před brankou ANTOINE DEVAUXE, který posílá domácí do vedení.
    14. Antoine DEVAUX - 1:0
     
    15
    Po vstřelené brance jsou domácí při chuti. Další centr Traorého se ale do vápna nepodíval přes blok Matheuse, který zabránil přízemnímu centru.
     
    16
    I hosté chtějí rychle odpovědět a rovnat krok v tomto utkání. Nyní se mohl dostat sám do vápna Trejo. Bohužel pro hosty si pomohl faulem a rozhodčí zastavuje hru.
     
    17
    Domácí i při vedení o jednu branku stále napadají rozehrávku soupeře. Hostům se ale povedla kombinace po pravém kraji a vybojovali autové vhazování u rohového praporku.
     
    18
    Dlouhý aut do vápna domácího celku si našel jen kapitán Mandi a hlavičkuje míč daleko od svého brankáře.
     
    19
    Hráči Reims se nyní pokoušejí o kombinace po pravém kraji. To se jim však nedaří po nepřesné přihrávce Traorého, který poslal míč jen do zámezí.
     
    21
    Hosté téměř vyrovnávají. Na centr na zadní tyč si naběhl Trejo, kteýr ještě chtěl najít před brankou lépe postaveného Braithwaiteho. Ten však na míč nedosáhne a ten končí mimo tři tyče.
     
    22
    Velmi povedená akce také na druhé straně. Signorino si vyměnil míč ve středu pole s Kankavou. Druhý jmenovaný je faulovaný a domácí tak mohou poslat nebezpeční míč do vápna.
     
    23
    Volný přímý kop ze čtyřiceti metrů hosté odvracejí. U míče však zůstávají hráči domácího celku a pokračují v tlaku na obranu.
     
    24
    Hosté se velmi snaží o vyrovnání a stále se nabízejí do náběhů. Jeden z nich se málem povedl a Ben Yedder mohl jít sám na brankáře. Na poslední chvíli ale zakročil Fofana a zastavil míč.
     
    25
    Tentokrát musel zasahovat domácí kapitán Mandi, který byl poslední v obraně. Za ním už číhal na míč zcela volný Trejo.
     
    26
    Hosté si vytvořili menší tlak a Placide musí likvidovat další centr z pravé strany. Machach se pokusil najít před brankou spoluhráče, našel jen přepraveného brankáře soupeře.
     
    27
    Domácí chtějí utlumit tlak soupeře a drží míč na polovině hřiště. Až nyní provedl útočný faul Diego a domácí se budou muset vracet do obrany.
     
    29
    Mandi poslal na zem při převzetí míče Mechacha a dostává první žlutou kartu v zápase.
     
    30
    Volný přímý kop hostů končí jen u dobře vyběhnutého Placideho, který si našel míč v klubku hráčů.
     
    31
    Domácí brankář rozehrál rychlý útok, který ale také rychle končí po faulu na pravé straně, kde Akpa-Akpro položil na zem unikajícího útočníka.
     
    32
    Volný přímý kop poslal do vápna Diego. Jeho centr si vzal na sebe hostující kapitán Akpa-Akpro a odvrací míč z vápna.
     
    33
    Další nebezpečný průnik domácího celku. Na pravé straně ale zachraňuje hosty Somália, který nenechal odcentrovat Traorého.
     
    34
    Nyní už centr do vápna přišel. Z levé strany poslal míč do vápna Turan, ale ani jeho pokus neuspěl. Následná akce končí ofsajdem, ve kterém byl nachytán Diego.
     
    36
    Domácí jsou ve velkém náporu. Dalším faulem si musel nyní pomoci Blin, který podtrhl Diega.
     
    37
    Volný přímý kop domácího celku končí jen nepovedenou střelou na zadní tyči ke které se dostal Devaux. Střelec prví branky však nyní úspěšný nebyl.
     
    38
    I hosté zahrozili k ojedinělé akce. Na centr Somálii si naskočil dobře postavený Trejo a jen těsně netrefil branku soupeře.
     
    39
    Dlouhým nákopem chtěl poslat do úniku de Prévilleho Placide. Útočník domácího celku však dostal naloženo od Diopa a rozhodčí ještě nechává pokračovat ve hře. Domácí útočník se těžce zvedá z trávníku.
     
    40
    Dlouhý míč vyzkoušel také Blin. Jeho pokus však nenašel nabíhajícího Traja, který byl obsazený hned trojicí domácích obránců.
     
    41
    Na trávníku zůstal ležet po vzdušném souboji domácí Traoré. Který byl faulován Blinem. Ten dostává dodatečně žlutou kartu.
     
    42
    Domácí se už už mohli hnát do přečíslení. Poslední obránce hostů však zakročil precizně a nenechal jít hosty do úniku.
     
    43
    V posledních minutách prvního poločasu jsou znovu aktivnější domácí. Po autovém vhazování se mohl k hlavičce dostat Devaux. Ten je však střežený Diopem a k míči se nedostává.
     
    44
    Na polovině hřiště zastavil rychlou akci hostující Tisserand a získává také žlutou kartu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločasu vede domácí Reims nad Toulouse o jednu branku. O tu se postaral ve dvanácté minutě Devaux, když si naskočil na centr z pravé strany, který poslal do vápna Traoré. Domácí byli aktivnějším týmem v prvním poločasu a po zásluze jsou ve vedení.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté v modrých dresech rozehráli druhou polovinu dnešního zápasu. Ihned po rozehrávce je faulován na levé straně Machach a hra je přerušena.
     
    48
    Traoré dostává ještě za faul na Machacha žlutou kartu a je tak prvním potrestaným v druhém poločase.
     
    49
    Hosté poslali volný přímý centr do vápna. Tam však byl nejvýše Placide a s přehledem si pohlídal vysokým míč.
     
    50
    Také domácí zahrozili v druhém poločase. Po pravém kraji se prohnal Kankava. Když už chtěl centrovat, tak mu míč ujel do zámezí a tak se hosté nemusejí bát ohrožení branky.
     
    51
    Skvěle nyní zapracovat v obraně Somália a vybojoval míč na polovině pro svůj tým. Následně je faulovaný Blin na třiceti metrech od branky domácího celku.
     
    52
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Volný přímý kop poslal do ohně před brankáře Blin. Jeho pas na zadní tyč ještě poslal na lepší pozici hostující kapitán Apka-Akpro a WISSAM BEN YEDDER už měl jednoduchou pozici, aby uklidil míč do volné branky.
    52. Wissam Ben Yedder - 1:1
     
    53
    Domácí mohli jít znovu do vedení. Volný přímý kop od levého praporku poslal přímo na branku Signorino. Lafont musel předvést výtečný zákrok a podržel tak svůj tým.
     
    55
    Nyní se hraje ve velmi vysokém tempu. Oba týmy chtějí urvat vítězství pro sebe a proto musí i vstřelit další branku.
     
    56
    Hosté znovu v náporu. Nyní však celou akci zazdil špatnou přihrávkou Braithwaite, který nenašel zcela volného spoluhráče ve vápně.
     
    57
    Dlouhé autové vhazování poslal Somália přímo do vápna, kde už byl ale připravený Placide a vzal si míč pro sebe do rukavic.
     
    58
    Placide rychle vyhodil míč na rozběhnutého Diega. Ten však nezpracoval míč přesně do běhu a proti přesile nemá šanci na úspěch.
     
    59
    Do obrovské šance se dostal na hranici vápna Trejo po kombinaci s Blinem. Na poslední chvíli ale zakročuje Fofana a bere míč hostům.
     
    60
    Trejo nenechal rozběhnout unikajícího soupeře a dostává za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    61
    Obrovská šance na druhé straně. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Diego. Jeho pokus vyrazil brankář hostů jen před sebe. Na dorážku si počkal Devauw, ale ani ten nedokázal míč procpat přes hradbu hráčů hostů.
    61.
     
    63
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Diego, přichází Theoson Jordan Siebatcheu.
     
    64
    Zápas se nám velmi přiostřuje. Několik zákroků na žlutou kartu rozhodčí přehlédl a nyní se hráči srážejí při každém souboji.
     
    65
    Po levé straně se prodral k centru Machach. Jeho pokus našel mezi obránci Braithwaiteho, který však ve skluzu nezamířil přesně.
     
    66
    hra se nyní přelévá ze strany na stranu. Do další šance se hnal Oniangué. Tommu však bere míč u vápna Diop.
     
    67
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Hráči Toulouse otáčejí skóre. Obrovskou chybu nyní předvedl hlavně domácí brankář Placide, který se nejdříve srazil s obráncem a vypadl mu míč. Ani na druhý pokus ho ale nesebral a do prázdné branky tak míč uklidil dnes již dvougólový WISSAM BEN YEDDER.
    67. Wissam Ben Yedder - 1:2
     
    69
    Po obdržené brance se domácí vrhli do útoku. Ne na dlouho, míč si bere po nepřesné přihrávce Blin a pádí znovu do útoku.
     
    70
    Další akce po levé straně vedl Mechach. Jeho klička však nevyšla. Míč tečuje za brankovou lajnu Turan a hosté budou mít rohový kop.
     
    71
    Rohový kop hostů končí jen u Treja, který fauluje a rozhodčí tak zastavuje útok hostů.
     
    72
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Odaïr Fortes.
     
    73
    Domácí tribuny ženou hráče Reims k vyrovnání. Hráči si však nemohou vytvořit větší šanci. Další akci po pravé straně ruší Somália.
     
    74
    Až nyní se domácí usadili na delší čas na polovině soupeře. Střídající Siebatcheu velmi rychle vybojoval rohový kop na pravé straně.
     
    75
    Rohový kop na domácích končí ale velmi nešťastně. Hosté mohou jít do rychlého protiútoku. Ten ale končí nepřesnou přihrávkou na Treja.
     
    76
    A mohlo být rozhodnuto. Do velmi dobré příležitosti se hnali hned dva hráči Toulouse. Ben Yedder však nedokázal přesně přihrát a akce končí.
     
    77
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází Aleksandar Pešić.
     
    78
    Hostující obrana si poradila s vysokým míčem. Následná střela z třiceti metrů od Signorina letí vysoko na tribunu za branku.
     
    79
    Po pravém křídle pronikl do dobré pozice pro centr Kankava. Ani jeho pas však nenašel nikoho v bílo-červeném ve vápně hostů a míč tak jen proletěl kolem Lafonta.
     
    80
    Devaux sestřelil unikajícího Treja a střelec první branky vidí od rozhodčího ihned bez váhání červenou kartu. Domácí tak budou zbytek zápasu dohrávat v deseti.
     
    81
    Volný přímý kop hostů končí jen na hlavě Blina, který si neporadil s nízkým míčem a posílá ho daleko od levé tyče Placideho branky.
     
    82
    Zhruba deset minut pro domácí tým, aby i v oslabení vstřelili branku a vybojovali tak z dnešního zápasu alespoň bod.
     
    83
    Machach si výborně zpracoval míč na pravé straně. Velmi rychle je ale u něj Traoré a o míč ho obírá. Traoré vyslal přihrávku přes třicet metrů na Signorina, tomu však míč utíká do autu.
     
    84
    S vysokým míčem z poloviny soupeře si hostující obráncí bez problémů poradili a odvrací další a další míče, které mají směřovat na Fortese.
     
    85
    Po pravé straně to ještě zkusil Kankava. Ani jeho průnik však není úspěšný a proti přesile dvou hráčů dlouho míč neudržel.
     
    86
    Hosté začínají šetřit čas. Každé rozehrání autu nebo volného přímého kopu trvá o desítky vteřin déle než by mělo. Nyní se mohl dostat do zakončení po centru Fortese Turan. Hosté jsou ale pozorní a berou si míč pro sebe.
     
    88
    Sprinterský souboj na pravém kraji vyhrál Traoré. Míč nechal tečovat ještě Somália a domácí tak budou mít výhodu autového vhazování.
     
    89
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Atila Turan, přichází David N'Gog.
     
    90
    V poslední řádné minutě druhého poločasu se chtěl dostat do úniku Trejo. Ani k němu se však míč nedostal a tak mají i domácí ještě šanci ohrozil branku hostů.
     
    90+1
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Po chybě v rozehrávce domácího celku se dostal k míči ve středu pole Trejo. Ten ještě vylepšil pozici pro WISSAMA BEN YEDDERA, který střelou pod padajícím brankářem dokonává svůj hattrick a zvyšuje už na 3:1 pro Toulouse.
    90+1. Wissam Ben Yedder - 1:3
     
    90+2
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Yann Bodiger.
     
    90+3
    Rozhodčí nastavuje v druhém poločase tři minuty.
     
    90+3
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Adrien Regattin.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Hostující Toulouse vyhrává zápas na stadionu Stade de Reims 3:1. Nejdříve však poslal do vedení domácí hráče Devaux, následně však hattrickem otočil celý zápas hrdina dnešního mače Ben Yedder, který vybojoval při body pro hostující celek. V druhém poločase byl předčasně poslán pod sprchy střelec první branky domácího celku za nesmyslný faul a Reims tak dohrávali téměř patnáct minut v deseti.

    Toulouse se nedostává z pásma sestupu a nadále bude bojovat o setrvání v nejvyšší francouzské soutěži. Toulouse se posouvá tabulkou na čtrnáctou pozici.
     
    Statistiky dnešního utkání:

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:3.
    Střely mimo: 3:5.
    Rohy: 3:1.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 18:15.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (21:57:14)

    Vít Schück

    Branky: 14. Devaux (H. Traoré) – 52. Ben Yedder (Akpa-Akpro), 67. Ben Yedder, 90+1. Ben Yedder (Trejo)

    Karty:   29. Mandi (REI), 48. H. Traoré (REI) – 31. Akpa-Akpro (TOU), 41. Blin (TOU), 44. Tisserand (TOU), 60. Trejo (TOU)   80. Devaux (REI)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:15.
    Stade de Reims: Placide – H. Traoré, Mandi (C), Fofana, Atila Turan (89. N'Gog) – Kankava, Signorino – Oniangué, Devaux, Diego (63. Siebatcheu) – de Préville (72. Fortes).
    Náhradníci: Agassa – Tacalfred, Weber, Fortes, Peuget, Siebatcheu, N'Gog.

    Toulouse FC: Lafont – Somália, Diop, Tisserand, Matheus – Akpa-Akpro (C), Blin, Machach – Ben Yedder (90+3. Regattin), Trejo (90+2. Bodiger) – Braithwaite (77. Pešić).
    Náhradníci: Goicoechea – Spajić, Yago, Sirieix, Regattin, Bodiger, Pešić.

    Rozhodčí: Lesage – Denis, Plancon
    bahis siteleri