Wycombe – Aston Villa 1:1 (kon.) | Watford – Newcastle 1:0 (kon.) | West Brom – Bristol 2:2 (kon.)
West Ham – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 3:1 (kon.) | Birmingham – Bournemouth 1:2 (kon.)
Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Everton – Dag & Red 2:0 (kon.) | Norwich – Manchester City 0:3 (kon.)
Doncaster – Stoke 1:2 (kon.) | Manchester Utd. – Sheffield Utd. 1:0 (kon.)
konec
Birmingham City
1:2 (1:1)
AFC Bournemouth
Sobota 09.01.2016, 16:00 • St. Andrew's Stadium, Birmingham • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany to bude pro dnešek všechno. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera, na počtenou! (17:58:23)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:6.
     
    A zápas je u konce! Bournemouth postupuje do čtvrtého kola FA Cupu, když dokázal obrátit utkání na hřišti Birminghamu.

    Druholigový celek se v zápase ujal vedení jako první, hlavičkou se prosadil kapitán Michael Morrison. Ve 44. minutě ale Cherries dostali k dispozici penaltu, kterou proměnil Lee Tomlin.

    Velkou šanci na rozhodnutí utkání měli Birminghamští rovněž z penalty, James Vaughan ale v 60. minutě touto šancí pohrdl a bránu soupeře přestřelil. Dvanáct minut před koncem základní hrací doby přišel na hřiště Glenn Murray, který se sedm minut nato později dokázal prosadit a rozhodnout tak o výhře svého týmu!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ten Blues nic nepřinesl a do protiútoku okamžitě pádil střelec zatím poslední branky Glenn Murray. Po chvilce váhání se rozhodl svou akci zakončit, na což byla připravená domácí defenziva.
     
    90+2
    Šance neubývají! Jacques Maghoma to nyní odvedl dobře a přesunul hru k Davidu Davisovi, jehož pokus byl ovšem zblokovaný na rohový kop.
     
    90+1
    Velký tlak Birminghamu již vzniká! James Vaughan se uvolnil k velice dobré střele, kterou ovšem skvěle dokázal vyrazit brankář Adam Federici. Následný pokus o dorážku už zblokoval Baily Cargill.
     
    90
    Rozhodčí nastaví druhý poločas ještě o čtyři minuty!
     
    89
    A už mohlo být definitivně rozhodnuto! Matt Ritchie se dostal k hlavičkovému pokusu po perfektním centru od Marca Pugha a při Adamu Legzdinsovi (a vlastně celém Birminghamu) stáli všichni svatí, jelikož balon zasáhl tyč!
     
    88
    Birmingham zahrával rohový kop a provedl to velice dobře. Z nebezpečí ale nakonec sešlo, australský brankář Adam Federici totiž centr do vápna dokázal velice dobře vyboxovat a sklidil tak potlesk od fanoušků svého týmu.
     
    85
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Přišel, viděl, skóroval! GLENN MURRAY nestrávil na hřišti ani deset minut a poprvé v utkání posílá Cherries do vedení! Adam Legzdins nejprve dokázal vyrazit hlavičkový pokus Shauna MacDonalda po centru Stevea Cooka, na dorážku Murrayho ze vzniklé skrumáže už byl ovšem krátký!
     
    83
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Jordan Lee, přichází Steve Cook.
     
    81
    Debutant Jordan Lee se nyní moc dobře nevyznamenal, když nabídl šanci Jamesi Vaughanovi. Tomu dnes ovšem zatím vůbec nebylo přáno, tentokráte se jeho střelecký pokus snesl jen vedle brány.
     
    79
    A k hlavičce se dostal Španěl Jon Toral, jenomže nedokázal hlavičkovat dle svých představ. Nic z toho tedy nebylo a výkopu od své svatyně se může ujmout brankář Adam Federici.
     
    79
    James Vaughan odvedl velice dobrou práci a vybojoval další roho pro svůj tým. Druholigový celek teď pořádně provětrává hostující obranu.
     
    78
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Yann Kermorgant, přichází Glenn Murray.
     
    76
    Birmingham si dokázal vytvořit poměrně solidní tlak! Blues nyní dokázali vybojovat další rohový kop, když se k hlavičce v pokutovém území dostal jen bránící Sylvain Distin, od něhož se kulatý nesmysl odrazil nad bránu Federiciho.
     
    75
    Bournemouth v rohu hřiště přišel o míč a díky tomu si tak dokázal gólovou příležitost vytvořit Jacques Maghoma, jehož střelecký pokus se ale naštěstí pro „třešničky“ odrazil od tyče do bezpečí!
     
    74
    Jon Toral se pár minut po svém příchodu pokusil vymyslet akci, která by v tom nejlepším případě vedla ke gólu na 2:1. Věřil Vaughanovi, na kterého posílal poměrně dobrý centr, jenomže hostující zadáci na něj byli perfektně připravení.

    Michal Belšán

    Branky: 40. Morrison – 44. Tomlin (pen.), 85. Murray

    Karty:   44. Morrison (BIR)

    Neproměněná penalta: 60. Vaughan (BIR), mimo


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:6.
    Birmingham City: Legzdins – Eardley (46. Lowry), Morrison (C), Spector, Grounds – Cotterill (46. Maghoma), Davis, Kieftenbeld, Solomon-Otabor (68. Jon Toral) – Shinnie, Vaughan
    Náhradníci: Kuszczak – Gleeson, Donaldson, Maghoma, Jon Toral, Lowry, Brock-Madsen

    AFC Bournemouth: Federici – Lee (83. Cook), Distin, Cargill (C), Butcher – Pugh, MacDonald, O’Kane, Tomlin – Kermorgant (78. Murray), Rantie (39. Ritchie)
    Náhradníci: Allsop – Cook, Ward, Wakefield, Ritchie, Green, Murray

    Rozhodčí: Jones – West, Mainwaring

    Diváci: 13 140
    bahis siteleri