Wycombe – Aston Villa 1:1 (kon.) | Watford – Newcastle 1:0 (kon.) | West Brom – Bristol 2:2 (kon.)
West Ham – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 3:1 (kon.) | Birmingham – Bournemouth 1:2 (kon.)
Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Everton – Dag & Red 2:0 (kon.) | Norwich – Manchester City 0:3 (kon.)
Doncaster – Stoke 1:2 (kon.) | Manchester Utd. – Sheffield Utd. 1:0 (kon.)
konec
Birmingham City
1:2 (1:1)
AFC Bournemouth
Sobota 09.01.2016, 16:00 • St. Andrew's Stadium, Birmingham • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne všem fotbalovým fanouškům! Na programu dnes máme souboj FA Cupu mezi týmy Birmingham City a AFC Bournemouth.

    U přenosu Vás zdraví Michal Belšán, přeji příjemné počtení!
     
    AFC Bournemouth
    Cherries za sebou mají celkem 20 utkání v Premier League. A to nejen v této sezoně, ale i v historii. A na úplného nováčka si nevedou vůbec špatně, když získali 21 bodů a připsali si například cenné skalpy Chelsea a Manchesteru United.

    V minulé sezoně se cesta Bournemouthu FA Cupem zastavila ve třetím kole, když prohrál 1:2 na hřišti Aston Villy.
     
    Birmingham City
    Tento celek hraje druhou nejvyšší soutěž v Anglii a momentálně se v ní drží na osmé příčce. Po 25 zápasech si na své konto připsal 39 bodů a skóre 30:27.

    V minulém ročníku se cesta Birminghamu rovněž zastavila ve čtvrtém kole. Vítězství 2:1 si na jeho hřišti totiž připsal West Bromwich.
    Hráči Bournemouthu zkoumají trávník

     
    Úvodní sestavy:

    Birmingham City: Legzdins – Eardley, Morrison (C), Spector, Grounds – Cotterill, Davis, Kieftenbeld, Solomon-Otabor – Shinnie, Vaughan

    AFC Bournemouth: Federici – Lee, Distin, Cargill (C), Butcher – Pugh, MacDonald, O’Kane, Tomlin – Kermorgant, Rantie

    Rozhodčí: Jones – West, Mainwaring.
     
    Náhradníci:

    Birmingham City: Kuszczak – Gleeson, Donaldson, Maghoma, Jon Toral, Lowry, Brock-Madsen

    AFC Bournemouth: Allsop – Cook, Ward, Wakefield, Ritchie, Green, Murray
     
    Birmingham ve své sestavě oproti minulému utkání udělal sedm změn, zatímco Bournemouth obměnil celou základní jedenáctku! Prostor dostali pouze hráči z lavičky.
    Na tomto krásném stadionu se bude hrát

     
    Hráči obou celků již nastupují na hrací plochu! Hostující celek vyrazilo podpořit přes dva tisíce fanoušků, to je parádní!
     
    Jako kapitán Cherries dnes bude teprve 20letý stoper Baily Cargill. Pro rodáka z anglického Winchesteru tak zcela jistě půjde o velký okamžik.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První střelecký pokus zápasu obstaral James Vaughan, ale z šance mířil moc vysoko. Bude z toho tedy jen odkop od Federiciho brány.
     
    3
    Nyní se do útočné akce pokusili vyrazit Cherries, nicméně přihrávka na Yanna Kermorganta byla zblokována.
     
    4
    Bournemouth je nadále u míče, po jeho krátkodobé ztrátě ho totiž dokázal hned zpět vybojovat Butcher.
     
    5
    Marc Pugh byl faulován a hosté rozehráli velice rychle. Pas O'Kanea doputoval ke Kermorgantovi, který hledal Rantieho, jenomže na to už byl připravený brankář Legzdens.
     
    5
    Morrison hlavičkoval v nebezpečné pozici, nicméně nedal tomu dostatečnou razanci. Šance, že by v bráně skončil tento balon, byla asi tak veliká, jakože by vegan snědl hovězí maso. Následuje z toho alespoň rohový kop, který zařídil Sylvain Distin.
     
    6
    Ten Birminghamu nic nepřinesl. Přesto se domácí celek znovu dostal ke střele. Nyní jí obstaral Andrew Shinnie, balon ale poslal vedle brány.
     
    7
    A znovu Shinnie! Tentokráte posílal velice nebezpečný centr do pokutového území, ovšem nikdo z jeho spoluhráčů už se míče nedokázal dotknout.
     
    10
    Hra se nyní poměrně vyrovnala, domácí celek ale cítí šanci překvapit účastníka Premier League a nehraje vůbec špatně.
     
    12
    Vaughan se odhodlal k centru, který nakonec i s trochou štěstí doputoval před Shinnieho. Ten už se snažil vystřelit, jenomže obrana mu to neumožnila.
     
    13
    Tokelo Rantie dobře kličkoval okolo pokutového území, rychle k němu ovšem přistoupili bránící hráči, kteří mu tak zabránili ve střele.
     
    15
    Blues pokračují v dobré aktivitě a hostující obrana má dost práce! Kieftenbeld nyní přenesl balon k Solomon-Otaborovi, jehož pokus byl zblokován na další roh.
     
    19
    Velice dobrou střeleckou příležitost si nyní dokázal vypracovat Marc Pugh! Hostující záložník oblíbený mezi fanoušky se pěkně uvolnil a zaměstnal brankáře Adam Legzdinse, který z tohoto souboje ovšem vyšel jako vítěz.
    Fanoušci Cherries s oslavným chorálem pro Yanna Kermorganta

     
    21
    Prvních dvacet minut utkání třetího kola FA Cupu nám branku nepřineslo. Oba celky se ale snaží aktivně útočit a diváci se zatím nenudí. Navíc domácí celek je aktivnějším týmem, což náboji jen přidává, jelikož je mírný outsider.
     
    21
    Dobrá útočná akce v podání Birminghamu. Vedl jí Neal Eardley, jehož následný poměrně vydařený centr z levé strany byl zblokován do prostoru za brankou australského gólmana Federiciho.
     
    22
    Tak tohle byla velice dobrá šance! Marc Pugh byl opět jejím hlavním strůjcem, když tentokráte přesným centrem našel hlavu Yanna Kermorganta, který trefil břevno! Jeho následnou dorážku už bez větších problémů chytil Legzdins.
     
    23
    Špatně si nyní nepočínal ani Lee Tomlin, který se pokusil o střelu z velkého úhlu. Ta byla ještě sražená, tudíž brankář domácího týmu neměl vůbec žádný problém jí chytit.
     
    26
    O další centr směrem do vápna se pokoušel domácí krajní záložník David Cotterill, ovšem v brance Bournemouthu stál připravený Adam Federici, který sebral balon do své náruče.
     
    28
    Podobnou akci nyní pvedl i hostující celek. Po několika přihrávkách se ke střele odhodlal Shaun MacDonald, neměl ale vůbec dobře seřízená mířidla. Nic z toho tedy nebylo, následuje odkop od brány Adama Legzdinse.
     
    32
    Těsně před pokutovým územím soupeře se ke střele odhodlal zatím velice aktivní Marc Pugh. Narazil ale na připraveného gólmana.
     
    36
    Bournemouth měl k dispozici přímý kop a rozehrál ho velice rychle, jenomže z pod tlaku jako jediný vítěz vyšel domácí obránce Michael Morrison, který má na ruce kapitánskou pásku.
     
    37
    A znovu Marc Pugh, jehož dotek s míčem fanoušci v naprosté většině okamžiků oslavují křičením „puuuuuuuuuuuuugh“. Tentokráte vystřelil po pasu od jihoafrického útočníka Rantieho, ale mířil moc vysoko.
     
    38
    Lee Tomlin zblokoval Cotterillův centr rukou, díky čemuž bude mít domácí tým k dispozici přímý kop.
     
    39
    Máme tu poměrně brzké střídání ze zdravotních důvodů. Tokelo Rantie už opouští trávník, na němž ho nahradí Matt Ritchie.
     
    40
    Birmingham právě vstřelil branku!
    A máme tu úvodní branku utkání, druholigový celek se ve 40. minutě ujímá vedení 1:0! Velice dobrým centrem se prezentoval David Cotterill, čehož dokázal tím nejlepším možným způsobem využít kapitán MICHAEL MORRISON! Ten hlavičkou překonal Adama Federiciho a otevřel tak skóre zápasu.
     
    43
    A pozor, přichází obrovská šance na vyrovnání skóre! Bournemouth totiž vybojoval penaltu! Eunan O'Kane se stal v pokutovém území obětí faulu Jonathana Groundse.
     
    44
    Domácí kapitán Michael Morrison ještě dostal žlutou kartu za protesty ohledně pokutového kopu.
     
    44
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Exekuce pokutového kopu se ujal šestadvacetiletý záložník LEE TOMLIN, který dokázal brankáře Adama Legzdinse překonat a upravil tak skóre zápasu na 1:1! Domácí gólman padal na stranu, zatímco hostující hráč mířil doprostřed branky.
     
    45+1
    Rozhodčí nastaví v prvním poločase nad rámec základní hrací doby ještě dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Část utkání s pořadovým číslem jedna je za námi. Bournemouth zatím hraje na hřišti Birminghamu 1:1. Domácí celek poslal do vedení kapitán Morrison hlavičkou, za hosty posléze vyrovnal z penalty Tomlin.

    Druhý poločas začne přibližně v 17:03, zůstaňte s námi!
    V závěru první půle srovnal z penalty Lee Tomlin

     
    Dnešní utkání sleduje 13 140 diváků, z toho 2 354 hostujících!
     
    Hráči obou celků už jsou připraveni na hrací ploše St. Andrew's Stadium. Druhá půle totiž brzy začne!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Birmingham City: ze hřiště odchází Neal Eardley, přichází Shane Lowry.
    Střídání v týmu Birmingham City: ze hřiště odchází David Cotterill, přichází Jacques Maghoma.
     
    46
    Svěřenci manažera Eddieho Howea hned na úvod druhého poločasu vybojovali rohový kop zásluhou Leeho Tomlina, autora vyrovnávací branky.
     
    47
    A ke střele se díky tomu ve vápně dostal irský záložník Shaun MacDonald, jenže svou střelu umístil nad soupeřovu bránu.
     
    49
    David Davis dobře posunul do akce Viva Solomon-Otabora. Ten ještě vylepšil situaci přihrávkou na Andrewa Shinnieho, jehož pokus o centr byl ale nepřesný.
     
    51
    Birminghamu se nyní moc nepodařila obranná činnost, a tak byla nabídnuta šance Marcu Pughovi. Ten už by si gól za svou aktivitu zasloužil, ovšem stále mu není přáno, neboť brankář Adam Legzdins jeho střelu chytil.
     
    55
    Znovu byl u nebezpečné útočné akce záložník nosící číslo sedm. Tentokráte si s ním narazil Shaun MacDonald, který chtěl posléze vrátit opět míč do vápna. Jeho patička ale nebyla úspěšná.
     
    57
    Domácí obrana propadla a těžil z toho Yann Kermorgant, který se jako slepý k houslím dostal k míči! Poté ho posunul na Leeho Tomlina, který byl ovšem v ofsajdu, a tak bylo veškeré vzrušení hostujících příznivců zbytečné.
     
    59
    Druhá penalta v dnešním utkání! Nyní jí ale bude zahrávat Birmingham, který má tak obrovskou příležitost jít do vedení!
     
    59
    Svým faulem jí zavinil Eunan O'Kane, který v pokutovém území nedovoleně srazil Solomon-Otabora. Ten už se totiž po pasu od Maikela Kieftenbelda chystal ke střele.
     
    60
    Ale není to gól! Útočník Jame Vaughan totiž soupeřovu branku přestřelil a v domácích sektorech to tak jen zahučelo!
     
    63
    Další dobrá akce měla počátek u nizozemského fotbalisty Maikela Kieftenbelda. Ten totiž vysunul dopředu Andrewa Shiennieho, jenž svým dlouhým míčem hledal na zakončení připravaného Vaughana. Moc to ale přetáhl, tudíž domácí forvard neměl žádnou příležitost na balon dosáhnout.
     
    66
    James Vaughan se dostal do situace jeden na jednoho s bránícím Bailym Cargillem, který ho ale o míč dokázal obrat a zabránil tak jakémukoliv nebezpečí. Adam Federici mu za to jistě poděkuje.
     
    67
    Jonathan Grounds chyboval a musel hodně pospíchat do obrany. Cherries rozjeli protiútok, který nakonec ale skončil vyboxovaným centrem díky dobré práci brankáře Legzdinse. Ani jeden z Adamů v brankách obou celků se tak nenudí.
     
    68
    Střídání v týmu Birmingham City: ze hřiště odchází Viv Solomon-Otabor, přichází Jon Toral.
     
    72
    V Birminghamu se poměrně rozpršelo, což ale fanouškům ani jednoho celku nevadí. Z obou stran je tvořena velice dobrá atmosféra, tudíž se dá říci, že proti sobě hraje dvanáct hráčů!
     
    74
    Jon Toral se pár minut po svém příchodu pokusil vymyslet akci, která by v tom nejlepším případě vedla ke gólu na 2:1. Věřil Vaughanovi, na kterého posílal poměrně dobrý centr, jenomže hostující zadáci na něj byli perfektně připravení.
     
    75
    Bournemouth v rohu hřiště přišel o míč a díky tomu si tak dokázal gólovou příležitost vytvořit Jacques Maghoma, jehož střelecký pokus se ale naštěstí pro „třešničky“ odrazil od tyče do bezpečí!
     
    76
    Birmingham si dokázal vytvořit poměrně solidní tlak! Blues nyní dokázali vybojovat další rohový kop, když se k hlavičce v pokutovém území dostal jen bránící Sylvain Distin, od něhož se kulatý nesmysl odrazil nad bránu Federiciho.
     
    78
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Yann Kermorgant, přichází Glenn Murray.
     
    79
    James Vaughan odvedl velice dobrou práci a vybojoval další roho pro svůj tým. Druholigový celek teď pořádně provětrává hostující obranu.
     
    79
    A k hlavičce se dostal Španěl Jon Toral, jenomže nedokázal hlavičkovat dle svých představ. Nic z toho tedy nebylo a výkopu od své svatyně se může ujmout brankář Adam Federici.
     
    81
    Debutant Jordan Lee se nyní moc dobře nevyznamenal, když nabídl šanci Jamesi Vaughanovi. Tomu dnes ovšem zatím vůbec nebylo přáno, tentokráte se jeho střelecký pokus snesl jen vedle brány.
     
    83
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Jordan Lee, přichází Steve Cook.
     
    85
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Přišel, viděl, skóroval! GLENN MURRAY nestrávil na hřišti ani deset minut a poprvé v utkání posílá Cherries do vedení! Adam Legzdins nejprve dokázal vyrazit hlavičkový pokus Shauna MacDonalda po centru Stevea Cooka, na dorážku Murrayho ze vzniklé skrumáže už byl ovšem krátký!
     
    88
    Birmingham zahrával rohový kop a provedl to velice dobře. Z nebezpečí ale nakonec sešlo, australský brankář Adam Federici totiž centr do vápna dokázal velice dobře vyboxovat a sklidil tak potlesk od fanoušků svého týmu.
     
    89
    A už mohlo být definitivně rozhodnuto! Matt Ritchie se dostal k hlavičkovému pokusu po perfektním centru od Marca Pugha a při Adamu Legzdinsovi (a vlastně celém Birminghamu) stáli všichni svatí, jelikož balon zasáhl tyč!
     
    90
    Rozhodčí nastaví druhý poločas ještě o čtyři minuty!
     
    90+1
    Velký tlak Birminghamu již vzniká! James Vaughan se uvolnil k velice dobré střele, kterou ovšem skvěle dokázal vyrazit brankář Adam Federici. Následný pokus o dorážku už zblokoval Baily Cargill.
     
    90+2
    Šance neubývají! Jacques Maghoma to nyní odvedl dobře a přesunul hru k Davidu Davisovi, jehož pokus byl ovšem zblokovaný na rohový kop.
     
    90+2
    Ten Blues nic nepřinesl a do protiútoku okamžitě pádil střelec zatím poslední branky Glenn Murray. Po chvilce váhání se rozhodl svou akci zakončit, na což byla připravená domácí defenziva.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    A zápas je u konce! Bournemouth postupuje do čtvrtého kola FA Cupu, když dokázal obrátit utkání na hřišti Birminghamu.

    Druholigový celek se v zápase ujal vedení jako první, hlavičkou se prosadil kapitán Michael Morrison. Ve 44. minutě ale Cherries dostali k dispozici penaltu, kterou proměnil Lee Tomlin.

    Velkou šanci na rozhodnutí utkání měli Birminghamští rovněž z penalty, James Vaughan ale v 60. minutě touto šancí pohrdl a bránu soupeře přestřelil. Dvanáct minut před koncem základní hrací doby přišel na hřiště Glenn Murray, který se sedm minut nato později dokázal prosadit a rozhodnout tak o výhře svého týmu!
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:6.
     
    Z mé strany to bude pro dnešek všechno. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera, na počtenou! (17:58:23)

    Michal Belšán

    Branky: 40. Morrison – 44. Tomlin (pen.), 85. Murray

    Karty:   44. Morrison (BIR)

    Neproměněná penalta: 60. Vaughan (BIR), mimo


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:6.
    Birmingham City: Legzdins – Eardley (46. Lowry), Morrison (C), Spector, Grounds – Cotterill (46. Maghoma), Davis, Kieftenbeld, Solomon-Otabor (68. Jon Toral) – Shinnie, Vaughan
    Náhradníci: Kuszczak – Gleeson, Donaldson, Maghoma, Jon Toral, Lowry, Brock-Madsen

    AFC Bournemouth: Federici – Lee (83. Cook), Distin, Cargill (C), Butcher – Pugh, MacDonald, O’Kane, Tomlin – Kermorgant (78. Murray), Rantie (39. Ritchie)
    Náhradníci: Allsop – Cook, Ward, Wakefield, Ritchie, Green, Murray

    Rozhodčí: Jones – West, Mainwaring

    Diváci: 13 140
    bahis siteleri