Táborsko – Pardubice 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 2:2 (4:2 po pen.) | Hr. Králové – Vyšehrad 3:3 (3:4 po pen.)
Zlín – Bohemians 1905 0:0 (5:4 po pen.)
po penal. (5:4)
FC Zlín
0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Neděle 24.01.2016, 13:30Tipsport liga • Finále
Předzápasové kurzy
     
    88
    Po rohovém kopu hostů šel míč mírně k levé tyči, kde ale svoje předchozí zaváhání tygřím skokem jasně napravil brankář Zlína. Příznivci Bohemians už pomalu začínali slavit vedoucí a pravděpodobně i rozhodující branku, skóre se však nemění a zůstává stále 0:0!
     
    86
    Obrovská šance Bohemians! Brankář Zlína vyběhl do strany vápna, kde ve skluzu netrefil balón a dostal se ze svého území. Jeden z hráčů hostujícího celku však přihrál míč ještě na střed hřiště pro své spoluhráče, kteří ale do prázdné brány nezakončili, protože nestihli prudkou přihrávku zachytit!
     
    85
    Povedeně zatočený míč k pravé tyči nekončí v bráně jen díky výbornému zákroku Fryštáka, který tak drží naděje svého týmu. Hosté každopádně v klidu být nemohou, budou totiž vzápětí bránit rohový kop.
    33. Bohemians se nadále tlačí do zlínské branky.
     
    33
    Rychlé přečíslení končí nakonec možná prozatím největší šancí zápasu. Jeden z hostujících hráčů totiž dostal před malé vápno naservírovaný balón, branka navíc byla odkrytá, v tíživé situace ale míč letí nakonec nad břevno a bude to pouze odkop pro Holého.
     
    32
    Michal Šmíd zastavil za cenu žluté karty jednoho z rozjetých útočníků Zlína, který by po vypíchnutí míče šel zřejmě sám na bránu Bohemians.
     
    22
    Také, že ne! Zlínští to rozehráli do levého křídla, odkud přišel po zasekávačce vysoký balón do vápna. Nebýt včasného a rychlého výběhu brankáře Bohemians, tak by se pravděpodobně dnes poprvé měnilo skóre!
    13. Obrovská šance Bohemians.
     
    13
    A značná šance přichází i z kopaček Pražanů! Holý musel vyrážet nebezpečnou střelu, který vyšla z levé strany velkého vápna. Míč se pak odrazil ještě před šestnáctku, odkud už ale přišla střela nad bránu.
     
    12
    Zlín šel do rychlého přečíslení po pravé straně, až se nakonec míč dostal do prostoru penalty, kde stál jeden z osamocených hráčů domácích. Ten však nedokázal efektivně zakončit, proto měl Fryšták u své pravé tyčky lehkou práci.

    Ondřej Novotný

    Branky:

    Karty:   32. Šmíd (BOH)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Schick (BOH)
    1:1   Matějov (ZLN)
    2. série:
    1:1   Jindřišek (BOH)
    2:1   Fantiš (ZLN)
    3. série:
    2:2   Jirásek (BOH)
    3:2   Bartolomeu (ZLN)
    4. série:
    3:3   Acosta (BOH)
    4:3   Hájek (ZLN)
    5. série:
    4:4   Mosquera (BOH)
    5:4   Tomáš Poznar (ZLN)


    FC Zlín:
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – Hašek, Krch, Šmíd, Havel – Hradecký – Čížek, Blecha, Lulič, Bartek – Mikuš.

    Rozhodčí: Kocourek – Šimáček, Ratajová
    bahis siteleri