Anderlecht – Charleroi 2:1 (kon.) | Standard – Gent 0:3 (kon.) | Waasland-Beveren – Club Bruggy 1:2 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
2:1 (1:1)
Sporting Charleroi
Neděle 24.01.2016, 14:30 • Stade Constant Vanden Stock, Brusel • Belgická Jupiler Pro League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji Vám úspěšný vstup do nového pracovního týdne. Na počtenou! (16:41:18)
     
    Parádní utkání je u konce, Anderlecht nakonec poráží Charleroi 2:1! Sledovali jsme skvělý fotbal od obou celků, k vidění byla řada pohledných momentů, jednodušeji řečeno – tomuto klání opravdu nic nescházelo! Gólový účet už ve druhé minutě otevřel hostující Jeremy Perbet, ovšem už minutu nato bylo srovnáno, když si míč do vlastní sítě nešťastně srazil Amara Baby! Fialky v první půli dělaly časté chyby v obranné fázi hry, jejich soupeř se tak dostal ještě do několika zajímavých příležitostí, ty ale proměnit nedokázal.

    Úvod druhé půle ale patřil domácím, kteří podnikali jeden útočný výpad a ve čtyřiapadesáté minutě se dočkali nakonec rozhodujícího zásahu, Penneteaua hlavou překonal Stefamo Okaka! Poté se však Fialky mírně zatáhly a málem na to doplatily, Sporting měl totiž hned několik šancí, v nichž mu ale pokaždé scházel opravdu jen kousíček. Nejprve brankáři Protovi pomohlo břevno, poté zcela prázdnou svatyni nepochopitelně minul Perbet a v nastaveném čase Mbodji na poslední chvíli nad břevno vytěsnil dělovku z kopačky Stevance!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nádherná akce Charleroi, po které bylo málem vyrovnáno! Ninis nádhernou uličkou oslovil rozběhnutého Matu, kterému centr sice úplně nesedl, avšak míč doputoval až ke Stevancemu, jehož dělovku ale nad horní tyč protečoval celou situaci zachránivší obránce Mbodji!
     
    90+2
    Ninis ve snaze urychlit postup Zeber směrem vpřed chtěl hru přenést k na levé straně rozběhnutému Stevancemu, ten dělal vše, co bylo v jeho silách, ovšem kulatý nesmysl před přechodem přes postranní lajnu zastihnout nedokázal.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
     
    90
    Najar nesmírně přesným nákopem našel Suáreze, který se i díky zaváhání Clintona Maty dostal až na dostřel hostující svatyně, místo toho však zvolil ještě jednou kličku navíc, po níž jej o kulatý nesmysl obral ve skluzu hrající Dessoleil.
     
    89
    Poslední střídání tohoto klání, za potlesku z ohozů stadionu hřiště opouští střelec zatím rozdílové branky Okaka, místo něj si zahraje výrazně defenzivněji laděný Michaël Heylen.
     
    88
    Po zaváhání stoperské dvojice Charleroi Praet špičkou své kopačky přiťukl balón pro Suáreze, ten měl spoustu času na to něco kloudnějšího vymyslet, místo toho ale vypálil z první a navíc velice nepřesně.
     
    87
    Pollet se snažil přejít přes Najara, ten si ale celou situaci zkušeně pohlídal a následně kulatý nesmysl doputovat až za čáru. S uvedením míče zpět do hry nebude brankář Proto pochopitelně spěchat.
     
    86
    Okaka si šikovně narazil se Syllou, následně mu balon ale utekl do nohou, italský útočník v barvách Fialek jej sice dokázal získat zpět, ovšem učinil tak jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    85
    Až nyní vidíme první žlutou kartu tohoto utkání, po faulu na Deschachta ji sudí Lardot udělil Jeremymu Perbetovi.
     
    84
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Sağlık, přichází Benavente.
     
    83
    Zebry následně zaspaly při návratu zpět do obrany, načež se až do šestnáctky prokličkoval Trezéguet, okolo clonícího obránce Dessoleila si přehodil míč na pravačku, ovšem jeho rána zamířila nad branku.
     
    82
    To je škody, to je škody.. Clinton Mata svou parádní kličkou poslal na párek hned dva protihráče, následně se ocitl úplně sám, ale svým nepřesným pasem nadějně vypadající možnost hostí zhatil.
     
    81
    Střídající Trezéguet se téměř ihned zapojil do kombinace Bruselských, když se z pravé strany pokusil oslovit v šestnáctce bojujícího Okaku, ale nebyl až zas tak přesný a kulatý nesmysl poslal jen do náruče připraveného Penneteaua.
     
    80
    Do konce utkání nám zbývá už jen deset minutek plus nějaké to drobné nastavení. Dokáží fotbalisté Charleroi z nepříznivým skóre ještě něco udělat?
     
    79
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Lukebakio, přichází Trezéguet.
     
    78
    Ouuu, tak tahle byla zdravá! Střídající Stevance využil mezírky v obranném postoji Fialek, udělal tři rychlé kroky a navedl si míč na střed. Zhruba z pětadvaceti metrů se odhodlal ke střele, která byla opravdu nebezpečná, ale míči k zasáhnutí levé šibenice scházely centimetry!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 3. Baby (vla.), 54. Okaka – 2. Perbet

    Karty:   85. Perbet (CHL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 7:8. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:9.
    RSC Anderlecht: Proto "C" – Najar, Mbodji, Deschacht, Acheampong – Lukebakio (79. Trezéguet), Defour (74. Suárez), Tielemans, Praet – Okaka (89. Heylen), Sylla
    Náhradníci: Roef – Suárez, Nuytinck. Heyle, Trezéguet, Matthys

    Sporting Charleroi: Penneteau – Mata, Martos, Dessoleil, N'Ganga "C" – N'Dongala (60. Ninis), Marcq, Sağlık (84. Benavente), Baby (76. Stevance) – Perbet, Pollet
    Náhradníci: Mandanda – Willems, Zajkov, Stevance, Benavente, Ferber, Ninis

    Rozhodčí: Lardot – Conotte, Godelaine
    bahis siteleri