Philadelphia – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Florida – Carolina 5:2 (kon.)
New Jersey – Toronto 5:1 (kon.) | Columbus – Chicago 5:4 (po pr.) | Minnesota – Calgary 1:2 (kon.)
Montreal – Tampa 5:2 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 3:4 (po pr.) | St. Louis – Washington 1:5 (kon.)
Dallas – Nashville 3:2 (kon.) | Vancouver – Edmonton 4:3 (3:2 po s.n.) | Los Angeles – Winnipeg 3:4 (0:1 po s.n.)
San Jose – Arizona 1:0 (kon.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
5:4 (0:3, 3:0, 1:1 - 1:0)
Chicago Blackhawks
Neděle 10.04.2016, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:28 Scott HARTNELL - 5:4
     
    62:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Modré kabáty se nakonec loučí se sezónou i fanoušky vítězstvím nad obhájci Stanley Cupu! Střela Cama Atkinsona byla tečována bránícím hráčem i před brankou clonícím SCOTTEM HARTNELLEM a kotouč tak doplachtil až za záda bezmocného Coreyho Crawforda. Hartnell si dnes připsal čtyři kanadské body (2+2) – Asistence: Cam Atkinson a Seth Jones.
     
    61:34
    Atkinson byl ale zahákován Teuvem Teräväinenem! Domácí tak mají k dispozici přesilovku 4 na 3, což je velká šance rozhodnout zápas!
     
    61:34
    Cam Atkinson jel sám na Crawforda, ale po kličce do forhendu už nedokázal zasunout puk za záda hostujícího brankáře!
     
    58:54
    V oslabení ujel Cam Atkinson, ale jeho střelu Crawford vytěsnil mimo svou klec!
     
    58:24
    Sergej Bobrovskij hned dvakrát zachránil domácí tým! Nejprve "motýlím" zákrokem vychytal Patricka Kanea, který střílel do poloodkryté branky, ale Bobrovskij se přesunul a vyrazil kotouč ramenem. Poté zastavil střelu Panarina, která také měla gólové parametry.
     
    57:42
    David Savard sekl Patricka Kanea a hosté budou hrát 48 sekund přesilovku 5 na 3! To je obrovská šance na rozhodnutí zápasu.
     
    57:35
    Teräväinen nahrál na zadní tyč Richardovi Pánikovi, kterého skvěle vychytal Bobrovskij!
     
    56:31
    A opět souboj stejné dvojice! Nick Foligno srazil obránce Chicaga, který v tu chvíli ani nebyl v držení puku a dostává tak trest na dvě minuty za nedovolené bránění!
    49:49 Patrick KANE - 4:4
     
    49:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté vyrovnávají! Brent Seabrook nahodil ze středního pásma kotouč za branku, u mantinelu ho následně vybojoval Marcus Krüger, který jej předložil mezi kruhy PATRICKOVI KANEOVI a ten trefil odkrytou polovinu Bobrovského svatyně – 4:4. Asistence: Marcus Krüger a Brent Seabrook.
     
    47:36
    Vynikající Sergej Bobrovskij! Ten nejprve vyrazil střelu Weiseho a poté nějakým zázrakem nepustil za svá záda dorážku Andrewa Desjardinse! Domácí jsou v plném počtu.
     
    45:35
    Matt Calvert si nyní vyšlápl na Richarda Pánika a vysloužil si tak trest za hrubost. Hosté budou hrát přesilovku.
     
    45:00
    Od modré pálil Murray a Crawford měl co dělat, aby nedovolil Atkinsovovi dotlačit kotouč za jeho záda! Domácí hrají od druhé třetiny výborně.
    43:09 Alexander WENNBERG - 4:3
     
    43:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    To je obrat jako hrom! Scott Hartnell našel přihrávkou zpoza branky ALEXANDERA WENNBERGA, kterého si obrana hostí nepohlídala a domácí útočník z bezprostřední blízkosti překonává bezmocného Crawforda, jemuž návrat po zranění začíná hořknout – 4:3. Asistence: Scott Hartnell a Ryan Murray.
     
    39:02
    Další pěkná akce domácích! Atkinson hledal před odkrytou brankou Brandona Duinského, který ale zakončil pouze do Crawforda, jenž se stačil včas přesunout!
    37:00 Brandon SAAD - 3:3
     
    37:00
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí dokázali vyrovnat ze stavu 0:3 až na 3:3! Modrokabátníci sehráli naprosto dokonale rychlý protiútok. Kombinaci mezi Hartnellem, Wennbergem a BRANDONEM SAADEM zakončoval posledně jmenovaný do zcela odkryté klece. Asistence: Alexander Wennberg a Scott Hartnell.
     
    35:21
    Také hosté málem využili odraz od zadního mantinelu. Po Seabrookově střele se dostal před brankou ke kotouči Dennis Rasmussen, jenž se ho z otočky snažil poslat za Bobrovského záda. Ruský brankář ale natlačil beton ke své bližší tyčce včas a podržel tak svůj tým.
    32:55 Matt CALVERT - 2:3
     
    32:55
    Columbus právě vstřelil branku!
    A už je to jen o jediný gól! Chybu Michala Rozsívala potrestal MATT CALVERT, který za brankou obral českého veterána o kotouč a bekhendem překonal Coreyho Crawforda, jenž si sice na puk sáhl, ale zabránit mu v cestě do sítě nedokázal – 2:3. Bez asistence.
    26:29 Scott HARTNELL - 1:3
     
    26:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí snižují! Brandon Saad sice netrefil branku, ale kotouč se od zadního mantinelu odrazil zpět do brankoviště, kde už číhal SCOTT HARTNELL, který černou pryž pohotově dorazil za záda dezorientovaného brankáře Crawforda – 1:3. Asistence: Brandon Saad a David Savard.
     
    21:25
    Brandon Saad orazítkoval střelou z vrcholu pravého kruhu vzdálenější tyčku hostující branky!
     
    20:50
    Brent Seabrook podrazil pronikajícího Dubinského a síly na ledě se na chvilku srovnají.
     
    19:59
    Kotouč po ose Kane – Seabrook doputoval až k Artěmijovi Panarovini. Ten ranou z vrcholu levého kruhu ještě pořádně zaměstnal Bobrovského, který se musel hodně natáhnout, aby vyrazil tento projektil!
     
    19:11
    David Savard sekl Daleho Weiseho a hosté tak budou hrát přesilovku. Tu první rychle využili, prosadí se i podruhé?
    14:06 Artěmij PANARIN - 0:3
     
    14:06
    Chicago právě vstřelilo branku!
    ARTĚMIJ PANARIN přidává svůj druhý gól! Tentokrát se dostal do samostatného úniku a jeho střela propadla krajanu Bobrovskému mezi betony – 0:3. Bez asistence.
    11:25 Artěmij PANARIN - 0:2
     
    11:25
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté se s tím nemazlili a využívají přesilovku po 13 sekundách! ARTĚMIJ PANARIN ještě na první pokus napálil tyčku, ale o pár sekund později mohl střílet znovu a tentokrát už z levého kruhu zamířil z voleje naprosto přesně – 0:2. Asistence: Patrick Kane a Brent Seabrook.
     
    11:12
    Hosté budou hrát přesilovku. Za podražení je vyloučen Nick Foligno.
     
    04:17
    Na druhé straně to výborně udělal Richard Pánik. Slovenský útočník objel obránce a dostal se až před Bobrovského, který domácí podržel.
     
    03:13
    Scott Hartnell trefil dokonce brankovou konstrukci! Hosté jsou pod velkým tlakem.
    00:09 Patrick KANE - 0:1
     
    00:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    To je neskutečný začátek zápasu! Dennis Rasmussen vyhrál úvodní buly na Seabrooka, který posléze rozehrál zpět na Rasmussena. Ten poté posunul kotouč Artěmijovi Panarinovi, jenž v oslovil PATRICKA KANEA a již jistý vítěz Art Ross Trophy trefuje z první poloodkrytou klec. Nádhera! Asistence: Artěmij Panarin a Dennis Rasmussen.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 27. Hartnell (Saad, Savard), 33. Calvert, 37. Saad (Wennberg, Hartnell), 44. Wennberg (Hartnell, Murray), 63. Hartnell (Atkinson, Jones) – 1. Kane (Panarin, Rasmussen), 12. Panarin (Kane, Seabrook), 15. Panarin, 50. Kane (Krüger, Seabrook)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Jones, Murray, Savard, Kukan, Prout, Falk – Atkinson, Jenner (A), Dubinsky (A) – Foligno (C), Wennberg, Saad – Bourque, Karlsson, Hartnell – Boll, Campbell, Calvert. Trenér: John Tortorella
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Ehrhoff, Van Riemsdyk, Seabrook (A), Svedberg, Rozsíval (A), Gustafsson – Pánik, Teräväinen, Ladd – Kane (A), Rasmussen, Panarin – Weise, Desjardins, Bickell – Fleischmann, Krüger, Mashinter. Trenér: Joel Quenneville

    Rozhodčí: Sutherland, McIsaac – Berg, Sericolo

    Diváci: 19177
    bahis siteleri