Philadelphia – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Florida – Carolina 5:2 (kon.)
New Jersey – Toronto 5:1 (kon.) | Columbus – Chicago 5:4 (po pr.) | Minnesota – Calgary 1:2 (kon.)
Montreal – Tampa 5:2 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 3:4 (po pr.) | St. Louis – Washington 1:5 (kon.)
Dallas – Nashville 3:2 (kon.) | Vancouver – Edmonton 4:3 (3:2 po s.n.) | Los Angeles – Winnipeg 3:4 (0:1 po s.n.)
San Jose – Arizona 1:0 (kon.)
konec
Dallas Stars
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Nashville Predators
Neděle 10.04.2016, 02:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    NASHVILLE PREDATORS

    Predátory čeká poslední zápas základní části aktuálně probíhající sezóny, také oni už mají jistý postup do play-off, vyřazovacích bojů se tedy zúčastní stejně jako v tuto dobu před rokem. Pouze s tím rozdílem, že nyní Nashville nepůjde do play-off v roli hlavního favorita, což by hokejistům týmu z města country muziky mohlo hodně psychicky pomoci. Čtvrtý celek Centrální divize ztrácí šest bodů na třetí Chicago Blackhawks a zároveň si drží náskok na páté Minnesota Wild devět bodíků, takže Predators už svou pozici v tabulce nezmění, ať pro ně závěrečné utkání základní sezóny dopadne jakkoli. Nashvillští oba poslední mače vyhráli, když nejdříve přehráli 4:3 Colorado Avalanche, aby následně doma stačil také na Arizona Coyotes v prodloužení. Jak se kádru vyvede závěrečné střetnutí?
     
    DALLAS STARS

    Už teď mohou v Dallasu konstatovat, že se jim sezóna povedla, a to ještě Stars stále mohou získat titul pro vítěze Centrální divize, po kterém se mocně natahují. Aktuálně první celek divizního pořadí sice má 107 bodů a je první, avšak stejný počet na kontě vlastní také druzí St. Louis Blues, kteří opět skvěle zvládli dlouhodobou sezónu. A tak pro Dallas bude mač s Nashvillem hodně důležitý, co se týče boje o první příčku. V předchozím setkání narazily Hvězdy na Colorado Avalanche, které dokázaly udolat výsledkem 4:2, ještě o utkání dříve Dallas padl s Anaheim Ducks. V zápase s Lavinami se mimo jiné dvěma kanadskými body ukázali čeští forvardi Aleš Hemský a Radek Faksa. Texaskému týmu potom hraje do karet, že má k dispozici domácí prostředí.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly na konci měsíce března, když se Dallas Stars představili proti Nashville Predators na domácím ledě a porazili je poměrně jasným výsledkem 5:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Aleš Hemský (DAL) (13 + 26)
    Radek Faksa (DAL) (5 + 7)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou týmů Centrální divize, který bude pro oba celky posledním v základní části sezóny. Zatímco Dallas Stars bojují o výhru v divizi, Nashville Predators si v tabulce už polepšit nemohou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Russell, Goligoski, Jordie Benn, Klingberg, Oduya, Johns – Jamie Benn, Eakin, Sharp – Ničuškin, Spezza, Sceviour – Roussel, Faksa, Hemský – McKenzie, Fiddler, Moen

    Nashville Predators: Hutton (Mazanec) – Ekholm, Ellis, Bitetto, Granberg, Jackman, Potter – Wilson, Johansen, Neal – Forsberg, Järnkrök, Smith – Nystrom, Sissons, Arvidsson – Watson, Gaustad, Bass

    Rozhodčí: Morton, Watson – Wheler, Murray.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme asi o deset minut později.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Už se začalo a jako první na buly uspěli hokejisté Nashville Predators, kteří se také hned pokusili o útočný výpad směrem na Niemiho branku.
     
    00:19
    Nashville právě vstřelil branku!
    Moc dlouho jsme tedy na úvodní branku utkání dnes čekat nemuseli, opravdu jen několik vteřin to zabralo, než se kus černé gumy zatřepotal v síti. A to konkrétně za zády finského gólmana v domácích barvách Anttiho Niemiho, jenž teď musí být zklamaný. RYAN ELLIS se napřáhl z dálky, opřel se do kotouče a snažil se co nejpřesněji trefit zařízení Dallas Stars. A to se mu také nakonec povedlo, trefil touš do sítě a posílá svůj výběr do vedení o jeden zásah, pěkně vymetené pavučinky. Tak uvidíme, jak si s tím teď poradí muži Dallas Stars. Bez asistence.
    00:19 Ryan ELLIS - 0:1
     
    02:25
    Už se hraje zase hodně aktivně a ze strany na stranu, ani jedna strana teď nechce udělat chybu a připustit tak další změnu ve skóre.
     
    02:45
    Ellis zpátky na ledové ploše, teď se ovšem do zakončení nedostal, protože byl příliš daleko od branky Anttiho Niemiho na to,aby si takový počin mohl dovolit.
     
    03:25
    Práci musel řešit také Hutton, ale pro něj se nejednalo o nic tolik těžkého, ale teď je určitě rád, že už je přerušená hra a bude si moc odpočinout.
     
    03:50
    Už se ale znovu hraje a nějaký ten čas se kus černé gumy pohyboval v obranné třetině Nashvillu. Následně ovšem hra přerušena, protože kotouč skončil mimo hrací plochu.
     
    04:02
    Eaves hledal prostor, kudy by se dostal do zakončení bekhendem. A nakonec jej opravdu našel, i když Hutton si dobře pohlídal volný prostor u pravé tyčky.
     
    04:45
    Tentokrát už Dallas Stars nemohli rychle do útočného pásma, protože se nacházeli v postavení mimo hru, což jim také čárový rozhodčí velmi důrazně naznačil.
     
    05:28
    Ničuškin a jeho rozehrávka, ta sice neměla moc přesný charakter, ale pak mu ještě pomohli spoluhráči a vyřešili největší trable Hvězd.
     
    05:38
    Hra přerušena ve středním pásmu, tam se také bude zanedlouho znovu vhazovat.
     
    05:55
    Ekholm dával pozor, aby mu kus černé gumy z hokejky při rozehrávce neutekl na hůl soupeře, což se mu brzy vyplatilo, když po něm šli hned dva muži v zeleném. Pak Nashville odhazuje pryž pryč.
     
    06:35
    To Dallas měl za svou brankou na rozehrávku dostatek času, taky že ji domácí nikterak neuspěchali a spoléhali se především na přesnost. Ani tak ale útočné pásmo nezískali.
     
    07:04
    Zakázané uvolnění Dallas Stars, hra se vrací před Anttiho Niemiho.
     
    07:11
    Vzápětí úplně stejná situace, znovu domácí icing a znovu buly v obranné třetin texaského celku.
     
    07:30
    Na ledové ploše už je také Radek Faksa, kterému se povedlo minulé utkání proti Coloradu a český forvard chce svým trenérům, že to v žádném případě nebyla náhoda. Jeho střelecký pokus ale každopádně mířil vedle.
     
    08:09
    Hra přerušena, nejspíše z nějakého technického důvodu. Uvidíme komerční přestávku, za chvíli samozřejmě v utkání pokračujeme.
     
    08:09
    Tak nakonec je z toho všeho vyloučení a přesilovou hru si zahrají hostující hráči Nashville Predators. Na dvě minuty totiž za katr míří Antoine Roussel (DAL), který se dle soudu rozhodčího provinil krosčekem. Takže je tu šance pro Predátory.
     
    08:33
    Počet hráčů na ledě se ale velmi rychle srovnává, jelikož Ryan Johansen (NSH) inkasuje dvě minuty za sekání, takže bude také muset trávit čas na trestné lavic. Bude se tedy hrát ve čtyřech.
     
    08:49
    Jako první to při hře ve čtyřech zkusil přechodem do útočného pásma Nashville, ale hosté se tam moc dlouho na kotouč neudrželi, čehož se snažil Dallas zužitkovat.
     
    09:40
    Aleš Hemský si dělal zálusk na samostatný průnik, ale proti němu se postavila hned dvojice mužů v bílém trikotu, přes které už nedokázal snadno projít a musel touš odevzdat.
     
    10:10
    Zákrok pro Anttiho Niemiho pravým betonem, ale finský brankář to ke své levé tyčce stihl jen tak tak. Oba týmy jsou už v plném počtu, tedy v pěti hráčích na ledě.
     
    10:57
    Ekholm založil novou akci z pohledu Predators, také že se mu to povedlo moc dobře a získal pro svůj tým možnost. Jenže pak se mu nikdo nenabídl na přihrávku.
     
    11:25
    Také Dallas to zkusil rychlým přechodem kupředu, ale to už byla formace Stars na ledě příliš dlouho, tudíž musela zamířit co nejdříve střídat.
     
    12:05
    Hraje se poměrně bez přerušování a už jsme nějaký ten moment ve druhé polovině první třetiny, domácí hokejisté teď vyčkávají na klidnou rozehrávku za Niemiho svatyní.
     
    12:38
    Bitetto poslal dobrý pas z obranného pásma až na Johansena, ale druhý jmenovaný neměl dostatečnou rychlost na to, aby hned vypálil na branku.
     
    13:18
    Antti Niemi dostal možnost zahrát si s kotoučem za svou klecí, poté ale musel řešit hned dvě nebezpečné situace, nejdříve střelu a následně také dorážku jednoho z útočníků Nashvillu.
     
    14:04
    Ještě stále hra zůstává nepřerušena, z čeho pramení rychlá hra a výpady na jednu či druhou branku. Možná by teď hra potřebovala malinko uklidnit ve středním pásmu.
     
    14:40
    Nedá se ani říci, že by měla jedna či druhá strana více ze hry. Stále se kotouč přelévá tam a zpátky, akorát Nashville zkouší častěji zakončovat.
     
    15:20
    James Neal a jeho střela po samostatné akci na levé straně útočného pásma. Antti Niemi měl ovšem výborně připravené své rameno, jímž dokázal touš vytěsnit pryč.
     
    15:57
    Až nyní přerušená hra a hned z toho byly problémy pro Huttona. V hodně slibné příležitosti se totiž ocitl Ničuškin, kterému se málem podařilo procpat puk až do sítě hostů.
     
    16:04
    Po skončení komerční přestávky hra pokračuje a Nashville hned hledá cesty, jak se co nejdříve dostat do pásma soupeře. V akci ale také český šikula Radek Faksa na druhé straně.
     
    16:29
    Aleš Hemský si na modré čáře povodil puk a dokázal je zavčas zkrotit, takže ještě udržel útočnou třetinu pro Dallas. To ale nakonec stejně k žádnému pokusu o zakončení nevedlo.
     
    17:06
    Arvidsson sice měl na zádech hned dva soupeře, přesto situaci dobře zvládl a dostal puk až do středního pásma. Pak už se kotou přesunul na nějaký čas za domácí zařízení.
     
    18:13
    Následuje ještě jedna komerční přestávka, za chvíli budeme pokračovat ve zbytku úvodního dějství.
     
    18:13
    Zároveň je tu ovšem vyloučení a přesilovku si zahrají Dallas Stars, protože trest za nedovolené bránění dostává hostující bojovník Anthony Bitetto (NSH). Tak uvidíme, co teď domácí a jejich přesilovka.
     
    18:25
    Od modré čáry se napřahoval velmi slibně Jason Spezza, ale jeho zakončení končí hodně vysoko nad úrovní horní tyčky. Pak už Nashville vyhazuje pryč.
     
    18:58
    Gaustad se dobře postavil dvěma mužům v zeleném a následně znovu vyhodil kus černé gumy pryč, Predátoři se v oslabení zatím velmi dobře brání.
     
    19:22
    Už začala poslední minuta první třetiny, velmi rychle proběhla úvodní část tohoto mače. Nyní puk v ochranné síti, kam po střely domácích z dálky zamířil.
     
    19:39
    Ještě čas na poslední střely od domácích v přesilovce a do hry se bude pomalu moci vrátit vyloučení Bitetto.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny vše, úvodní periodu jsme opravdu mohli vidět proběhnout v rekordně rychlém čase. Padla zatím jediná branka, a to hned v první minutě zápasu, když se kvalitní střelou z dálky prosadil hostující Ryan Ellis. A tak mají Predators o jeden gól náskok.
     
    Střely na branku v první třetině

    Dallas Stars: 6

    Nashville Predators: 15
     
    Nebude dlouho trvat a odstartuje druhá třetina dnešního utkání. Dallas Stars zatím prohrávají 0:1, avšak stále mají domácí dostatek času na to, aby s výsledkem ještě něco provedli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Na úvodním vhazování ve druhé třetině si vedli lépe hokejisté Stars. Ti pak ale přišli o puk a pozor musel dávat brankář Antti Niemi.
     
    20:25
    Eakin hned hledal prostor, kudy by se procpal až k brance soupeře. Jenže velmi dobře se o něj postarali dva hostující obránci a bylo po šanci.
     
    20:58
    Radek Faksa při svém prvním střídání v prostřední periodě velmi aktivní, ale ani on se nestihl dostat ke střele. Poté už ve středním pásmu pracuje s kotoučem na hokejce Aleš Hemský.
     
    21:39
    Ještě stále se hraje ve druhé části bez přerušení, takže i začátek druhé periody poměrně rychle plyne.
     
    22:00
    Zatím sledujeme spíše nahazování kotoučů o zadní mantinel než nějaké větší a jasnější střelecké příležitosti na jedné či druhé straně hrací plochy.
     
    22:26
    Teď už ovšem šance pro Fiddlera a Hutton měl co dělat, aby dokázal zastavit puk u své levé tyčky. Nakonec to ale zvládl velmi dobře.
     
    22:41
    Až teď má gólman Nashville Predators touš ve své rukavici a rozhodčí tak píská do píšťalky, sledovali jsme další hodně dlouhou pasáž hry.
     
    22:46
    Neposedná pryž sražena někam mezi diváky, brzy se tak buly bude muset opakovat znovu.
     
    22:55
    Dallas Stars musí začít celou akci znovu až od svého zařízení, to se jim ale vyplatilo, protože Ničuškin vzápětí zůstal skoro sám na pravém kruhu a tvořil si slibnou možnost.
     
    23:30
    Dallas na začátku druhé třetiny jednoznačně aktivnější celkem na ledě a snažil se to střelou od modré čáry dokázat také Klingberg, který jen těsně netrefil prostor u horní tyče.
     
    23:59
    A další slibná šance pro tým z Texasu, Carter Hutton se určitě nemůže nudit a zachraňuje svůj tým v nelehkých situacích.
     
    24:17
    Ekholm ztratil po vyhraném buly touš za svou brankou a hned z toho zase málem byly potíže pro Nashville. Stars stále ještě v útočném pásmu.
     
    24:48
    Už to vypadalo, že se hostujícím hokejistům podaří vyhodit, ale místo toho český útočník Aleš Hemský ještě dokázal zachytit puk, načež letěly směrem na Huttona další pokusy.
     
    24:51
    Nashville Predators si vybírají oddechový čas a není se čemu divit, v posledních momentech před svou brankou zažívali opravdové peklo.
     
    24:55
    Znovu vítězné vhazování pro Hvězdy, to už se ovšem daří také hostům vyhodit puk pryč z obranné třetiny a Antti Niemi dokonce musel řešit situaci, když na něj mířil samotný Arvidsson. Ale domácí brankář v klidu vše zvládl.
     
    25:16
    Po dlouhé časové odmlce se do útočného pásma tedy podíval také Nashville, přestože na další jeho střelecké pokusy to, alespoň zatím, nevypadá.
     
    25:40
    Klingberg se snažil obrat soupeře o kotouč ve středním pásmu. To se mu nepovedlo a Dallas navíc brzy vyhazuje puk až na zakázané uvolnění.
     
    25:58
    Ryan Ellis by si rády připsal další přesný zásah, také proto se napřáhl od modré čáry a doufal, že kotouč zapadne do sítě. To se ovšem nyní nestalo.
     
    26:19
    Nashville Predators budou mít k dispozici početní výhodu, jelikož Cody Eakin (DAL) musí jít odsedět dvě trestné minuty za hákování. Po domácím tlaku se tak naopak mohou ukázat v útočném pásmu Predátoři.
     
    26:25
    Už se po konci komerční přestávky hraje a Dallas se okamžitě osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, hru v oslabení tedy začíná poměrně v klidu.
     
    26:50
    Antti Niemi sice dokázal zastavit puk výborně betonem v jasně gólové šanci hostů, ale je tu další trest pro domácí, takže Nashville bude hrát v pěti proti třem. Dvě minuty inkasuje hokejista Stars Alex Goligoski (DAL) za hákování.
     
    27:06
    Radek Faksa a jeho výborná práce, právě český forvard se nakonec zasloužil o to, že se Dallas osvobodil a dostal puk do střední třetiny.
     
    27:32
    Teď už dokonce kus černé gumy u zařízení Cartera Huttona, už jen zhruba čtyřicet sekund, pak budou Stars hrát ve čtyřech mužích.
     
    28:04
    Zásah Anttiho Niemiho a následně opět vyhození až k hostující brance, domácí publikum je tedy samozřejmě spokojené.
     
    28:23
    Nashville právě vstřelil branku!
    Už to pomalu vypadalo, že se Dallas Stars ubrání a ve dvojnásobném oslabení neinkasují, protože Antti Niemi předváděl velmi dobrý výkon v posledních okamžicích, stejně jako celá obrana Dallasu. Jenže ani tak to na ubránění nestačilo, už při přesilové hře pět na čtyři dostal kus černé gumy do domácí svatyně CALLE JÄRNKRÖK, jenž tak posílá Predators do vedení o dvě branky. Teď samozřejmě Nashville bude moci hrát daleko více v klidu než doposud. Asistence: Filip Forsberg, James Neal.
    28:23 Calle JÄRNKRÖK - 0:2
     
    29:11
    Pokračuje se vhazováním před klecí Anttiho Niemiho, který teď ale práci řešit nemusí, protože se chystají útočit jeho spoluhráči.
     
    29:55
    Nashville vyhodí puk v klidu do středního pásma a odjede vystřídat, jde vidět, že Predators nechtějí za každou cenu riskovat.
     
    30:14
    Hra přerušena, hostující branka končí mimo své správné postavení, ihned po konci komerční pauzy budeme v zápase pokračovat.
     
    30:28
    Už se pokračuje a Nashville alespoň nahazuje puk do útočného pásma. Na touši ale jako první Radek Faksa, po jehož zahrání kotouče je hra z technických důvodů přerušena.
     
    30:46
    Dallas právě vstřelil branku!
    Ale pozor, máme tu poměrně rychlou odpověď od domácích Dallas Stars a už je to tedy zase jen o jedinou branku. Stačila chvilka nepozornosti a najednou se před Carterem Huttonem začaly dít věci. JASON SPEZZA totiž ukázal svoji velmi dobrou zkušenost, když se sám a poměrně nečekaně protáhl mezi bránícími hokejisty Nashvillu a zakončil naprosto přesně zápěstím. Šlo vidět, že gólman Predátorů jeho zakončení nečekal, jelikož nestihl zastavit puk a reagoval na střelu o trochu později. Domácí jsou zpátky v zápase a my se zase můžeme těšit na vyrovnanou bitvu. Asistence: Valerij Ničuškin, Johhny Oduya.
    30:46 Jason SPEZZA - 1:2
     
    31:34
    Postavení mimo hru Dallas Stars, vhazovat se tak musí ve středním pásmu na modré čáře.
     
    32:12
    Sledujeme klidnější pasáž hry, ani jedna strana teď nezkouší provádět větší útočné výpad, až Radek Faksa zkusil zaskočit soka.
     
    32:34
    Bude se vylučovat z řad Nashvillu, takže přesilovku si zahrají domácí hokejisté. Na trestnou lavici je odeslán Craig Smith (NSH) za podražení, samozřejmě se jedná o menší trest.
     
    33:05
    Dallas právě vstřelil branku!
    Další důkaz, že hokej umí během několika málo okamžiků přinést obrat a úplně jiný obrázek hry. A to přesně teď sledujeme na ledové ploše v Dallasu. Domácí muži moc dlouho nemuseli čekat na využití přesilovky, důvodem je i jejich dobrý důraz na brankovišti, kde dokázal puk za Cartera Huttona doklepnout připravený JASON SPEZZA, jenž tak dává nejen druhý gól Stars v tomto mači, ale i svůj druhý gól. Máme tedy vyrovnáno a začínáme prakticky od začátku, ani jeden celek teď nemá blíže k vítězství. Asistence: Jamie Benn, Patrick Sharp.
    33:05 Jason SPEZZA - 2:2
     
    33:48
    Nashville se ale nechce jen tak odevzdat a při hře pět na pět je opět nebezpečný. Antti Niemi nicméně zatím pozorný a všechny pokusy zastavuje.
     
    34:35
    Poměrně dlouhá pasáž bez přerušení, kterou teď můžeme sledovat. Nashville si dal za svou klecí hodně na čas s rozehrávkou, což se moc nelíbilo domácím fanouškům.
     
    35:25
    Patrick Sharp měl starosti se soupeřem před brankou, nakonec ale situaci zvládl a následuje komerční pauza. Po jejím konci pokračujeme ve zbytku prostřední části.
     
    35:28
    Už se znovu hraje a puk mají na hokejkách v pásmu soupeře hosté. Ovšem ne na dlouho, následně už akci na druhou stranu zakládají také Stars.
     
    36:05
    Sceviour a jeho dobrý pokus o střelu. Ale tento střelecký pokus ještě potřeboval nějakou teč těsně před brankou, ta ovšem nepřišla.
     
    36:16
    Znovu možnost pro Dallas Stars v přesilové hře, jelikož za katr už odjíždí další muž z řad Nashville Predators, konkrétně pak Filip Forsberg (NSH). Takže hosté se budou muset opět bránit.
     
    36:52
    Stars ještě nepřišli v této přesilovce o výhodu útočného pásma, ale na druhou stranu se ještě ani nedostali k nějakému vážnějšímu zakončení.
     
    37:24
    Puk končí mimo hrací plochu, ale vylučovat se určitě nebude, protože jej ještě předtím někdo stačil tečovat.
     
    37:44
    Už jen zhruba půl minuty do návratu Filipa Forsberga na ledovou plochu a domácí zatím tuto přesilovku moc dobře nehrají, Carter Hutton nemá větší práci.
     
    38:17
    Ještě jedno vyhození a tohle už bude Nashvillu stačit. Predators své další oslabení zvládli bez inkasování a výsledek na kostce v hale je tedy stále vyrovnaný.
     
    38:52
    Pomalu se blížíme ke konci prostřední třetiny, ale to je tu ještě jedna větší možnost pro domácí a následný zásah Huttona.
     
    38:57
    Poprvé v zápase se nám malinko přiostřilo před domácím zařízením, ale nejde o nic vážného, jen o běžnou strkanici na brankovišti.
     
    39:04
    Začala poslední minuta druhé třetiny, Dallas Stars ještě drželi puk v útočném pásmu, ale už o něj přišli a střeleckou šanci si tak zkusí připsat jejich soupeř.
     
    39:38
    Russel s pukem za brankou, avšak už nemá moc času na to, aby se ještě pokusil něco vymyslet směrem dopředu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina utkání mezi Dallas Stars a Nashville Predators je u svého konce, v prostřední periodě diváci v Texasu viděli celkem tři branky, dvě z toho vstřelil jejich oblíbenec Jason Spezza, takže aktuální skóre je 2:2. Bude se tak muset rozhodnou ve třetí třetině, případně i v prodloužení či v samostatných nájezdech.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Dallas Stars: 19

    Nashville Predators: 22
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. Poznáme vítěze zápasu ještě v základní hrací době, nebo si na něj budeme muset počkat do nastaveného času? Uvidíme, čekají nás v závěrečném zápase základní části obou klubů ještě zajímavé chvíle.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Jako první se kotouče na buly ve třetí třetině zmocnili hráči Dallas Stars. I když chtěli okamžitě zaútočit, celá akce končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    40:18
    Antti Niemi nakonec neměl žádnou práci, protože obránci Stars se postarali o tom, aby kus černé gumy dostali co nejdříve zpátky alespoň do středního pásma.
     
    40:48
    Na druhé straně už šance pro dnes velice aktivního Aleš Hemského. Když už se zdálo, že se český forvard dostane do slibného zakončení, nakonec minul.
     
    41:08
    Antti Niemi má kus černé gumy v lapačce, bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    41:25
    Po kratším přerušení tedy hra znovu pokračuje, Fiddler si hledal co nejrychlejší cestu zpátky k brance Cartera Huttona. Ale potřeboval ještě pomoc některého ze spoluhráčů.
     
    41:47
    Znovu vyhození domácích barev na icing, takže Dallas je nucen opět pobývat v obranné třetině.
     
    42:08
    Wilson a jeho odvážný průnik po pravé straně útočného pásma, kde byl ale úplně sám proti dvěma hráčům v zeleném, takže neměl moc velikou šanci na úspěch.
     
    42:30
    Jde vidět, že ani jedna strana nechce hned na začátku třetí třetiny udělat chybu, která by ten který tým mohla stát zápas. I proto jsme svědky mnoha technických chyb na obou stranách.
     
    43:02
    Jamie Benn a jeho útočný výpad směrem dopředu. I když to vypadalo, že se nakonec dostane sám ke střele, nepovedlo se a pouze ztratil puk někde na pravém kruhu.
     
    43:28
    Carter Hutton si hodně povyjel z branky a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou touše.
     
    43:58
    Vypadá to, že na šance si budeme muset nějakou chvíli počkat, hra není ani zdaleka tolik aktivní jako v prvních dvou třetinách a sledujeme spíše vyčkávací taktiku.
     
    44:09
    Zakázané uvolnění Nashvillu, vhazování tedy proběhne před brankářem Carterem Huttonem.
     
    44:25
    A znovu přerušená hra, tentokrát zase nechtěl riskovat Antti Niemi a raději podržel plachtící puk ve vzduchu v lapačce. Není tak překvapením, že se bude vhazovat i teď před jeho zraky.
     
    44:40
    Radek Faksa hledal v oblasti kolem modré čáry svého krajana Aleš Hemského, tomu ovšem nesedl puk na hokejku vůbec přesně, takže se do případného úniku na branku nedostal.
     
    45:18
    Russel pouze nahodil pryž o mantinel od modré čáry a brankář Hutton toho okamžitě využil k vyjetí z klece a k rychlé rozehrávce.
     
    45:52
    Už se na poměry této třetiny poměrně dlouho nepřerušovalo, z hlediště se ozývají fanoušci Dallasu, kteří by rádi viděli výhru a zároveň tak tým na vítězné pozici v Centrální divizi.
     
    46:17
    Obrovská šance, kterou měl Sceviour, když se hnal proti Carteru Huttonovi úplně sám na branku. Ale gólman Nashville Predators si na útočníka domácího celku dobře počkal a stačil jej zastavit. Už mohli být Stars ve vedení.
     
    46:28
    Hra po konci komerční přestávky pokračuje a je to tentokráte hostující Wilson, kdo se snažil po svých kličkách ohrozit Niemiho klec. Ale zatím bez úspěchu.
     
    47:05
    Rozehrávka na najetého Johansena hostům moc nevyšla, tak se aspoň snažili kus černé gumy udržet ve středním pásmu, aby si nezpůsobili potíže u své branky.
     
    47:50
    Arvidsson hodně důrazně sražen v útočném pásmu u pravého mantinelu, ale vše bylo pravděpodobně v rámci pravidel v pořádku, takže hra může bez přerušení pokračovat.
     
    48:20
    Druhá útočná formace Dallasu na chvíli v přečíslení ve třech proti dvěma, ale nakonec z toho nebylo nic vážnějšího, protože beci Nashvillu si dali dobrý pozor.
     
    49:02
    Pomalu se blížíme k polovině třetí třetiny a skóre je stále vyrovnané, je docela možné, že příští vstřelená branka se zároveň může stát tou rozhodující.
     
    49:46
    Wilsonovy kličky za brankou úspěchem neskončily, ale Nashville si alespoň zahraje přesilovku. Podruhé v utkání je nucen zamířit na trestnou lavici Cody Eakin (DAL), tentokrát proto, že fauloval držením.
     
    50:05
    Stars se ale hned na úvod oslabení osvobozují a posílají touš pryž až k brance Cartera Huttona, domácí tak zároveň mají šanci vystřídat.
     
    50:36
    A znovu puk až v obranné periodě hostujícího týmu. Tato přesilovka zatím určitě není podle představ Predátorů.
     
    51:02
    Teď už sice dokázali hosté získat pásmo a dokonce si připsat jednu velmi dobrou střeleckou možnost, jenže na tu reagoval ještě lepším zákrokem pravým betonem Antti Niemi.
     
    51:38
    Už jen vteřiny do návratu vyloučeného Goligoskiho na ledovou plochu a vypadá to, že domácí nebudou mít problém tuto početní nevýhodu zvládnout.
     
    51:50
    Dallas v plném počtu, pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    52:12
    Už se znovu pokračuje a Dallas si hned po konci svého oslabení zkouší vytvořit šance, které by jej dostali poprvé v zápase do vedení. Ale Nashville u své klece prozatím dobře pozorný.
     
    52:44
    James Neal nahodil od modré čáry puk na branku a spíše doufal a věřil, že jej ještě někdo tečuje a změnit tak dráhu puku. Ale to se nestalo a kus černé gumy skončil mimo.
     
    53:20
    Antti Niemi se poměrně dost vyjel z branky za pukem, zároveň ovšem moc neriskoval, protože měl kolem sebe dostatek prostoru na rozehrávku a nikdo z hokejistů v bílém jej neobtěžoval.
     
    53:54
    Aleš Hemský obdržel puk za levým kruhem na hokejku a vůbec neváhal, hned střílel. Carter Hutton si na pokus českého útočníka celkem v pohodě počíhal svou lapačkou.
     
    54:12
    Puk sice skončil na hokejce jednoho z obránců Nashvillu, ale málem z toho ještě byly potíže pro Nashville. Stále sledujeme ve třetí třetině hodně vyrovnaný styl hokeje.
     
    54:50
    Už jen něco málo přes pět minut do konce základní hrací doby, týmy si uvědomují, že mohou rozhodnout ještě v normálním hracím čase a snaží si hledat místa a okýnka v obraně soupeře.
     
    55:38
    Valerij Ničuskin nyní nemohl do útočného pásma, protože by jemu a jeho týmu bylo odpískáno postavení mimo hru. Ještě jedna komerční přestávka, poté už budeme pokračovat ve zbytku základní hrací doby tohoto utkání.
     
    55:48
    Hra už může zase pokračovat, fanoušci Dallasu tuší, že vítězství jejich týmu v Centrální divizi je blízko, a to i vzhledem k výsledku duelu mezi St. Louis Blues a Washingtonem.
     
    56:22
    Mohlo být klidně rozhodnuto ještě v základní hrací době, protože Patrick Sharp zůstal na chvíli úplně volný na levé straně brankoviště a ještě hledal svého spoluhráče napravo. Byl to Spezza, ten ovšem nestačil dovršit hattrick.
     
    56:42
    Hra přerušena, mělo by se vhazovat ve středním pásmu.
     
    56:55
    Stars to zkouší na konci třetí třetiny z každí pozice a znovu se ukazuje, že mají chuť zápas rozhodnout ještě dříve, než dojde na prodloužení či dokonce samostatné nájezdy.
     
    57:25
    Radek Faksa v další dnešní útočné situaci, ani teď neměl daleko k tomu, aby se mu podařilo Cartera Huttona překvapit. Ale měl na zádech dva soupeře, takže nakonec o touš přišel.
     
    58:02
    Už se rozběhly poslední dvě minuty základní hrací doby, Filip Forsberg se vydal sám na útočný výlet a dělal si zálusk na přesnou střelu. Jenže místo toho je tu Antti Niemi a jeho připravená lapačka.
     
    58:28
    Goligoski zkoušel dlouhou nahrávkou hledat spoluhráče v útočném pásmu, jenže ti měli k puku ještě hodně daleko, takže celá akce končí pro Dallas pouze zakázaným uvolněním.
     
    59:00
    Dallas právě vstřelil branku!
    No tak se na to podívejme, opravdu ještě nejspíše poznáme vítěze zápasu v základní hrací době, protože Dallas Stars přesně minutu před koncem třetí třetiny otáčejí skóre zápasu a jen tak podtrhují už tak jistý divizní titul v Centrální divizi. A hádejte, kdo se za Stars prosadil? Ano, je to JASON SPEZZA, kdo přeci jen dovršuje hattrick. Nutno podotknout, že zaslouženě, jelikož jej dnes bylo na ledové ploše pořádně vidět. Spezza krásně poslal puk pod horní víko Huttonovy klece a na led pochopitelně létají čepice. Krásná hokejová podívaná a hala bouří. Asistence: John Klingberg, Alex Goligoski.
    59:00 Jason SPEZZA - 3:2
     
    59:00
    Jenže pozor, po celé této radosti si ještě trenér Nashville Predators vyžádal kontrolu videa, zda se nejednalo o postavení mimo hru. To by samozřejmě výrazně měnilo celou situaci.
     
    59:00
    Ale výsledek se nemění, rozhodčí po konzultaci s videem branku potvrzuje a Dallas minutu před koncem opravdu vede.
     
    59:13
    Nashville Predators už hrají s prázdnou branku a Jamie Benn se ji okamžitě pokusil trefit. Jenže trefil pouze prvního bránícího hokejistu soupeře před sebou.
     
    59:45
    Už skoro na brankové čáře poskakoval puk, ale přeci jen jej nakonec domácí nestačili do sítě dopravit. I tak už ale nejspíše zvítězí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, máme za sebou výbornou hokejovou podívanou, která končí vítězstvím Dallas Stars. A Hvězdy mají hned několik důvodů k oslavám. Ze stavu 0:2 Dallas otočil výsledek na 3:2, Jason Spezza dal všechny tři góly a minutu před koncem základní hrací doby završil hattrick. A co fanoušky Stars zajímá nejvíce, jejich oblíbenci se tímto stávají šampiony Centrální divize. Dallas tak dnes splnil svůj úkol na maximum, Nashville naopak ztratil body v posledních momentech utkání, přestože Predators to v končeném součtu tolik mrzet nebude. Ode mě je to pro dnešek vše a přeji hezkou neděli, pomalu se můžeme začít těšit na play-off!
     
    Střely na branku v zápase

    Dallas Stars: 24

    Nashville Predators: 30
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 532 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Aleš Hemský (DAL) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 14:19)
    Radek Faksa (DAL) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 13:07)
     
    Tři hvězdy utkání

    Jason Spezza (DAL) (3 + 0)
    Antti Niemi (DAL) (28 zásahů)
    Ryan Ellis (NSH) (1 + 0) (04:44:50)
    Spokojený střelec čistého hattricku Jason Spezza

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 31. Spezza (Ničuškin, Oduya), 34. Spezza (Jamie Benn, Sharp), 59. Spezza (Klingberg, Goligoski) – 1. Ellis, 29. Järnkrök (Forsberg, Neal)


    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Russell, Goligoski, Jordie Benn, Klingberg, Oduya, Johns – Jamie Benn, Eakin, Sharp – Ničuškin, Spezza, Sceviour – Roussel, Faksa, Hemský – McKenzie, Fiddler, Moen
    Nashville Predators: Hutton (Mazanec) – Ekholm, Ellis, Bitetto, Granberg, Jackman, Potter – Wilson, Johansen, Neal – Forsberg, Järnkrök, Smith – Nystrom, Sissons, Arvidsson – Watson, Gaustad, Bass

    Rozhodčí: Morton, Watson – Wheler, Murray

    Diváci: 18 532
    bahis siteleri