Německo – Česko 1:2 (kon.) | Itálie – Švédsko 4:1 (kon.) | Rusko – Norsko 9:0 (kon.)
konec
Rusko
9:0 (2:0, 3:0, 4:0)
Norsko
Neděle 10.04.2016, 18:00 • Östersund Arena, Östersund (SWE) • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Suverénní Rusko je na letošním mistrovství Evropy k nepřekonání a likviduje jednoho soupeře za druhým. Poslední překážkou v cestě za zlatými medailemi bude Norsko, které ale jen horko těžko dokáže rozjeté a stoprocentní Rusy zastavit. Posledním utkáním šampionátu Vás s radostí provede Tomáš Reiner.

     
    Souboj o medaile napínavý až do konce:

    Sledge hokejisté Itálie si zhruba před hodinou v předposledním utkání Mistrovství Evropy 2016 vyšlápli na domácí Švédy, které porazili snadno 4:1 a výrazně tak zamíchali s popředím tabulky. Italové jsou nyní se dvanácti body první, jenže Rusko má lepší vzájemnou bilanci poté, co vyhrálo všechny čtyři dosavadní utkání a navíc má neuvěřitelné skóre 42:2 (+/- +40). Norsko je se třemi výhrami na třetím místě a má už zajištěný bronz a v případě vítězství může pomoci Itálii.
    Spokojení Italové, kteří si zajistili minimálně stříbrné medaile.

     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Ivanov – Varlakov, Lysov, Kuzminych, Seljukin, Kuzněcov, Peryškov – Panfilov, Lisov (C), Šichov, Amosov, Sokolov, Petrov, Terentěv, Volkov. Hlavní trenér: Sergej Samojlov.

    Norsko: Groenlie (Hamar) – Vaernes, Nordstoga, Avdal, Oiseth – Pedersen, Kirstistuen, Svee, Bogle, Sorheim, Solberg, Hamre, Bakke, Jacobsen. Hlavní trenér: Espen Hegde.

    Rozhodčí: Samuelsson – Lundén, Nothegger.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Rusové vstoupili do posledního utkání Mistrovství Evropy ve sledge hokeji pořádně zostra a Nikolaj Terentěv spěchal rychle za volným pukem, ke kterému se sice dostal, z blízkosti ale zamířit mezi tři tyče nedokázal!
     
    01:08
    Rusko dalo hned v úvodu utkání jasně najevo, že je ho hráči budou tím týmem, který bude tahat za delší konec lana.
     
    02:12
    Sergej Panfilov se snažil vstřelit úvodní gól zápasu, jeho pokus z levého kruhu pro vhazování ale zamířil mimo.
     
    02:22
    Norsko se během úvodních minut pouze brání a nyní jeho hokejisté vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    03:09
    Před norskou bránou vznikl obrovský závar, brána Johana Groenlieho ale odolala! Hodně mu pomohli obránci, kteří několik střel v blízkosti pravé tyče zablokovali.
     
    04:58
    Poslední zápas letošního mistrovství Evropy je zároveň prvním utkáním, které má atmosféru. Manželky a přítelkyně hráčů přišli podpořit své partnery a bedlivě sledují a fandí na tribunách.
     
    05:03
    Rusové jsou hodně nepříjemní a nyní se to dokonale potvrdilo, když se z blízkosti pokusili zamířit u levé tyče pod břevno, jejich střela z úhlu ale skončila na výstroji připraveného Johana Groenlieho.
     
    05:03
    Thomas Jacobsen (NOR) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    06:37
    Svěřenci trenéra Sergeje Samojlova mají k dispozici první přesilovou hru, zatím se ale během ní do žádné nebezpečné příležitosti nedostali.
     
    06:58
    Rusku se poprvé nepodařilo u mantinelu v blízkosti boxu časoměřičů rozehrát a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    07:02
    Vyloučený Thomas Jacobsen je zpět na ledě a Norsko, které zvládlo úvodní oslabení skvěle, hraje v plném počtu.
     
    08:42
    Alexej Amosov spěchal na levém křídle za ztraceným pukem, který se mu dojet nepodařilo a v rohu ledové plochy by navíc čelil trojnásobné přesile.
     
    09:48
    Rosové tvrdě vypálili na pravém křídle od mantinelu, jejich následná střela ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    11:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ILIA VOLKOV předvedl před bránou velký důraz a posílá Rusko do zaslouženého vedení!! Ilia Volkov se sice před bránou napoprvé neprosadil, jeho následná dorážka už ale pod brankářem Norska zamířila do brány. Asistence: Jevgenij Petrov.
    11:51 Ilia VOLKOV - 1:0
     
    12:00
    Rusové jsou výrazně lepší a úvodní gól jim může do zbytku utkání dodat velké sebevědomí a klid.
     
    12:38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    KONSTANTIN ŠICHOV střílí nádherný gól a posílá Rusy do dvoubrankového vedení!! Nikolaj Terentěv se dostal na pravém křídle k puku a poté ho mezi kruhy pro vhazování předložil Konstantinovi Šichovi, který krásnou střelou pravým zápěstím zamířil přesně do levého horního rohu brány. Asistence: Nikolaj Terentěv.
    12:38 Konstantin ŠICHOV - 2:0
     
    14:56
    Morten Vaernes (NOR) dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Rusko vstoupilo do utkání pořádně zostra a od úvodních minut na ledě dominovalo. Norsko sice dlouho odolávalo, během posledních čtyř minut prvního dějství ale dvakrát inkasovalo, když se nejprve prosadil Ilia Volkov a hned vzápětí Konstantin Šichov. V závěru první třetiny byl navíc vyloučen Morten Vaernes, takže Rusové budou vstupovat do druhé části v početní výhodě, která potrvá 1 minutu a 56 sekund. Skóre po první třetině. Rusko 2 Norsko 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:34.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:15
    Vstupujeme do druhé třetiny posledního utkání mistrovství utkání, v jejímž úvodu Rusko vede nad Norskem 2:0 a navíc má k dispozici téměř kompletní přesilovou hru.
     
    15:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    VASILIJ VARLAKOV využívá přesilovou hru a nádhernou střelou zvyšuje svým druhým gólem na šampionátu na 3:0!! Vasilij Varlakov si v levém kruhu pro vhazování srovnal puk na hůl a poté vymetl přesně vzdálenější pravý horní roh brány. To byla výstavní trefa. Asistence: Ivan Kuzněcov, Alexej Amosov.
    15:50 Vasilij VARLAKOV - 3:0
     
    16:20
    Rusko je na letošním šampionátu jako parní válec, kterého nemůže nikdo zastavit, a válcuje jednoho soupeře za druhým.
     
    17:37
    Rusko právě vstřelilo branku!
    MAKSIM KUZMINYCH střílí z pozice obránce obránce svůj čtvrtý gól na mistrovství Evropy a posílá Rusko do čtyřbrankového vedení!! Maksim Kuzminych vyrazil po nádherné kolmé přihrávce Andreje Sokolova do samostatného úniku, který sice v blízkosti pravé tyče využít nedokázal, vzápětí se ale prosadil z dorážky. Asistence: Andrej Sokolov.
    17:37 Maksim KUZMINYCH - 4:0
     
    18:48
    Audun Bakke byl zřejmě tím hráčem, který málem zvedl hrstku diváků ze sedadel a vstřelil úvodní gól Norska v dnešním utkání, jenže jeho následná střela z prostoru mezi kruhy pro vhazování zamířila vedle levého horního rohu brány!
     
    19:15
    Rusové krátce po přestávce vstřelili opět dva rychlé góly a vypadá to vypadá, že zcela suverénně ovládne letošní šampionát, jehož sílu pocítila i česká reprezentace, která v úvodním utkání prohrála vysoko 5:0.
     
    20:04
    Zajímavost:

    V sestavě Ruska dnes figurují pouze tři hráči, kteří nedokázali vstřelit ani jeden gól – 11 ze 14 hráčů vstřelilo gól a hned deset z nich potom zaznamenalo více než jednu branku. Neuvěřitelné!
     
    21:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ALEXEJ AMOSOV se prosazuje z dorážky a Norsko je zralé na ručník!! Konstantin Šichov nádhernou střelou z levého kruhu pro vhazování orazítkoval tyč a puk vzápětí z dorážky poslal do levého horního rohu Alexej Amosov, který stejně jako před ním Maksim Kuzminych vstřelil na šampionátu čtvrtý gól. Asistence: Konstantin Šichov.
     
    22:21
    Rusko má vývoj utkání pevně ve svých rukou a je jen otázkou, kolik gólů si Norsko z dnešního utkání odnese. Zatím sledujeme velkou ofenzivní smršť, aby z toho ještě nebyl pořádný debakl.
     
    23:59
    Nejvyšší vítězství:

    Rusové doposud zaznamenali nejvyšší vítězství ve čtvrtek proti Německu, do jehož sítě nastříleli 17 branek a zvítězili 17:0.
     
    24:30
    Norsko vyrazilo po levém křídle do protiútoku, Thomas Jacobsen ale na levém křídle nedokázal dojet prudký puk, který skončil v rohu ledové plochy u Rusů.

     
    26:48
    Vadim Seljukin se ocitl u pravé tyče ve stoprocentní šanci, když po přihrávce svého spoluhráče z levého křídla mohl puk z blízkosti dorážet do prázdné brány, brankář Johan Groenlie ale předvedl úžasný tygří skok a fenomenálním zákrokem jeho pokus zastavil!
     
    28:04
    Norsko před pár okamžiky vyrazilo do rychlého protiútoku a v hledišti se okamžitě rozezněly zvonečky, kterými jsou někteří diváci vybaveni.
     
    29:00
    Do konce druhé třetiny posledního zápasu Mistrovství Evropy ve sledge hokeji zbývá odehrát jedna minuta.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rusové po přestávce pokračovali ve své ofenzivní smršti a své čtvrté branky na turnaji vstřelili Maksim Kuzminych a Alexej Amosov, před kterými se prosadil Vasilij Varlakov a zaznamenal na šampionátu svůj druhý gól. Norsko je bezradné a je jen otázkou, kolik gólů inkasuje. Skóre po 30 minutách. Rusko 5 Norsko 0.

     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:10.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:04
    V Östersund Areně začalo závěrečných 15 minut letošního mistrovství Evropy a Rusko vstupuje do třetí třetiny s vysokým vedením 5:0. Pokud by se Norsku podařilo utkání zdramatizovat, rovnalo by se to zázraku.
     
    30:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    NIKOLAJ TERENTĚV střílí svůj devátý gól na šampionátu a stává se nejlepším střelcem!! Nikolaj Terentěv se dostal do samostatného úniku a vzápětí udělal pěknou kličku doleva, po které puk zasunul po ledě ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Aleksej Lysov.
    30:47 Nikolaj TERENTĚV - 6:0
     
    32:24
    Nikolaj Terentěv je neproduktivnějším hráčem Ruska, když během letošního šampionátu vstřelil devět gólů a celkem zaznamenal sedmnáct kanadských bodů.
     
    34:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ALEXEJ AMOSOV zakončil nádhernou kombinaci Rusů, kteří už vedou 7:0!! Parní válec v nepřetržitém provozu. Nikolaj Terentěv rohu útočného pásma vybojoval puk a poté ho předložil Konstantinovi Šichovi, který si všiml na vzdálenější pravé tyče volného Alexeje Amosova, a ten nikým naatakovaný zamířil pod horní tyč. Asistence: Konstantin Šichov, Nikolaj Terentěv.
    34:25 Alexej AMOSOV - 7:0
     
    35:35
    Norové vyrazili z ničeho nic do rychlého protiútoku a v levém kruhu pro vhazování se dostali ke střele, ta ovšem byla nepřesná a zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány.
     
    38:59
    Rusko vytvořilo před bránou Johana Groenlieho obrovský závar, v blízkosti pravé tyče se ale jeho hráčům puk za jeho záda propasírovat nepodařilo!
     
    39:47
    Ačkoliv v dnešním utkání padlo již sedm gólů, tři hráči avizovaní v průběhu zápasu stále čekají na první branku. Jsou jimi: Aleksej Lysov, Ivan Kuzněcov a Roman Peryškov.
     
    40:05
    Rusové otevřeli obranu a hraje se ve vysokém tempu ze hry na stranu, ani jeden z týmů se ale nemůže dostat k přesnému zakončení. Co nyní, ovšem může být.
     
    41:48
    Norsko vyrazilo po levém křídle do rychlého protiútoku, následná střela severského týmu ale zamířila vedle bližší levé tyče.
     
    43:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    VADIM SELJUKIN se prosazuje přesnou střelou z mezikruží, která zamířila přesně do levého horního rohu brány a střílí svůj třetí gól na letošním mistrovství Evropy! Asistence: Nikolaj Terentěv, Konstantin Šichov.
    43:17 Vadim SELJUKIN - 8:0
     
    43:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ANDREJ SOKOLOV se prosazuje pouhých 10 sekund po Vadimovi Seljukovi a pochybě norské obrany zvyšuje z blízkosti už na 9:0!! Andrej Sokolov se ihned po vhazování vydal neohroženě vydal neohroženě do útočného pásma, když ve středovém kruhu ukořistil puk, a následný samostatný únik zakončil střelou z blízkosti k levé tyči. Bez asistence.
    43:27 Andrej SOKOLOV - 9:0
     
    44:00
    Knut Andre Nordstoga (NOR) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Rusové nedali Norsku pražádnou šanci a po suverénní jízdě se stávají mistry Evropy pro rok 2016! Rusko ve třetí třetině vstřelilo další čtyři góly, o které se postarali Nikolaj Terentěv, Alexej Amosov a během pouhých deseti sekund Vadim Seljukin s Andrejem Sokolovem. Konečný výsledek. Rusko 9 Norsko 0.
    V Östersund Areně začíná závěrečný slavností ceremoniál.

     
    Nejlepší hráči utkání:

    Magnus Bogle (NOR) 0+0
    Maksim Kuzmynich (RUS) 1+0
    Norové sice podlehli Rusku 9:0, nyní ale přebírají cenný bronz.

     
    Nejlepší hráči ME ve sledge hokeji 2016:

    Nikolaj Terentěv (RUS) – nejlepší útočník
    Gianluigi Rosa ( ITA) nejlepší obránce
    MICHAL VÁPENKA (CZE) – nejlepší brankář
    Stříbrní sledge hokejisté letošního mistrovství Evropy - Itálie!

     
    Bronzové a stříbrné medaile již byly rozdány a nyní přichází na řadu ocenění nových mistrů Evropy, kteří jsou z Ruska! Rusové získali na evropském šampionátu cenný kov vůbec poprvé, zatímco obhájci titulu z roku 2011 získali ve Švédsku tentokrát stříbro a Norsko získalo třetí cenný kov, když stejně jako před pěti lety skončilo třetí a v roce 2007 dosáhlo na metu nejvyšší.
    Rusové, noví evropští šampióni, přebírají zlaté a první medaile!

     
    V Östersund Areně dozněla hymna na počest vítězného a mistrovského týmu. Nyní následují slova ředitele turnaje, kterého se letos zúčastnilo šest týmů. Švédsko pořádalo mistrovství Evropy podruhé v řadě a v roce 2011 zde bylo o čtyři týmy více. Věřme, že se příštího ročníku zúčastní více týmů a souboj o cenné medaile bude dramatičtější. Z Mistrovství Evropy ve sledge hokeji je to ode mne pro tuto chvíli vše. Věřím, že se Vám naše přenosy líbily a za celé onlajny.com Vám děkuje za pozornost Tomáš Reiner.

     
    Kompletní pořadí týmů:

    1. Rusko
    2. Itálie
    3. Norsko
    4. Česko
    5. Švédsko
    6. Německo (20:10:43)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Volkov (Petrov), 13. Šichov (Terentěv), 16. Varlakov (Kuzněcov, Amosov), 18. Kuzminych (Sokolov), 22. Amosov (Šichov), 31. Terentěv (Lysov), 35. Amosov (Šichov, Terentěv), 44. Seljukin (Terentěv, Šichov), 44. Sokolov


    Rusko: Ivanov – Varlakov, Lysov, Kuzminych, Seljukin, Kuzněcov, Peryškov – Panfilov, Lisov (C), Šichov, Amosov, Sokolov, Petrov, Terentěv, Volkov. Hlavní trenér: Sergej Samojlov.
    Norsko: Groenlie (Hamar) – Vaernes, Nordstoga, Avdal, Oiseth – Pedersen, Kirstistuen, Svee, Bogle, Sorheim, Solberg, Hamre, Bakke, Jacobsen. Hlavní trenér: Espen Hegde.

    Rozhodčí: Samuelsson – Lundén, Nothegger
    bahis siteleri