Srbsko – Nizozemsko 2:3 (kon.) | Čína – Španělsko 0:2 (kon.) | Belgie – Srbsko 4:2 (kon.)
Island – Čína 7:4 (kon.) | Nizozemsko – Španělsko 3:2 (po pr.)
konec
Belgie
4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
Srbsko
Neděle 10.04.2016, 13:00 • Pabellon de Hiello, Jaca, Španělsko • Mistrovství světa - II. A Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Vítejte u onlajn přenosu MS druhé divize skupiny B v ledním hokeji mezi Belgií a Srbskem. Tradiční celky této fáze šampionátů se utkají na půdě spíše fotbalové země hned na úvod a bitva slibuje velkou vyrovnanost, loňské vzájemné měření sil dopadlo na půdě hlavního islandského města Rejkjavíku až na samostatné nájezdy úspěchem pro tým z Beneluxu, který zvítězil 3:2. Vůbec Belgie má v novodobé historii MS, kdy se začaly dělit mimo divizí také skupiny, bilanci s balkánským klubem na výsost pozitivní. Srbové získali pouhý bod, právě na loňském šampionátu. Uvidíme, zda-li svěřenci trenéra Marka Kovačeviče přehoupnou misky vah dějin těchto utkání malinko více na svou stranu...
     
    Od už zmíněného rozdělení skupin MS na výkonnostní části se oba celky zdržují mimo jednoho šampionátu výhradně v áčku druhé divize. Jedinou výjimku tvoří rok belgického přeřazení v úvodu do B skupiny. V roce 2012 byli hráči, jejichž země se dělí na tři regiony (Vlámský, Valonský a hlavní město Brusel), posláni do tohoto výkonnostního koše, aby okamžitě v dějišti šampionátu, jíž byla bulharská Sofie, ukázali, že tam byli zařazeni neprávem. Celý turnaj ovládli suverénním a stoprocentním způsobem a postoupili do A skupiny, v níž jsou dodnes.
     
    Srbové disponují neuvěřitelnou konzervativností, co se výsledků a získaných bodů týče. Kromě islandského MS v roce 2012, kdy na úkor Nového Zélandu udrželi A skupinu druhé divize, získávají pravidelně 6 až 7 bodů za šampionát. Týmu, kterému se povedl právě v roce 2012 uhrát nejvyšší pozitivní výsledek své hokejové historie, kdy v boji o záchranu rozdrtil už zmíněný sestupující celek Nového Zélandu 17:0, nechybí na tomto šampionátu tři jeho největší hvězdy. Brankář Crvene Zvezdy Bělehrad Arsenije Rankovič, obránce Stefan Ilič hrající italskou Serii A za Vallipelice a v neposlední řadě asi nejlepší Srb na hokejovém poli – útočník druholigového německého celku Crimmitschau Nemanja Vucurevič. Třeba se srbskému národnímu týmu podaří převrat a postup?... Šance existuje, zvláště když sestoupivší nováček druhé divize, Nizozemsko ,nemůže počítat z důvodu klubových povinností se svými největšími hvězdami.
     
    Na posledních třech šampionátech se z vítězství ve vzájemném zápase vždy radovala Belgie. První dva zápasy byly hodně jednoznačné, o čemž svědčí výsledky 4:0 a 8:3. Ten loňský už ale přinesl drama a Belgičané tak rozhodli o vítězství 3:2 až v prodloužení.
    Ve španělské Jace se v těchto dnech koná hokejový šampionát II. divize skupiny A. Jak uspějí Belgičané?

    WK Seniors 2016 in Jaca komt eraan!

    Zveřejnil(a) Royal Belgian Ice Hockey Federation dne 5. duben 2016
     
    Do šampionátu v Jace vstoupili lépe Belgičané. Ti na úvod udolali 5:4 po nájezdech celek Islandu. Belgičané v zápase nejprve dotahovali, ale nakonec to byli oni, kdo v poslední minutě přišel o tříbodové vítězství. Prémiový bod v nájezdech pak celku z Beneluxu trefil Yoren de Smet, jenž byl jediným úspěšným exekutorem.

    To Srbsko nestačilo na celek Nizozemska, kterému podlehlo těsně 2:3. Srbové v utkání prohrávali už 0:3, ale zásahy Rakoviće a Popravky dokázali v závěru druhé části snížit na rozdíl jediného gólu. V závěrečné dvacetiminutovce už však Nizozemci výhru uhájili.
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Prodi (Jansen) – Gyesbreghs (A), Thurara, Distate, Paulus (C), Franssen, van Rooy – Vercammen, B. Kolodziejczyk (A), Pellegrims – Bogaert, Smet, Bremer – Goris, Dewin, Kolyašnikov – Henry, van Noten, A. Kolodziejczyk. Trenér: Danny Peters

    Srbsko: Ranković (Stěpanović) – Bibić, U. Novakovič, Ilić (A), Birkusanin, Luković, Podunavać, Komazec, Sabados – Vucurević, Sretović (A), Popravka – Bjelogrlić, Filipović, Milovanović (C) – Raković, Ristić, Djumić – Lestarić, Kerežović, P. Novaković. Trenér: Marco Kovačević

    Rozhodčí: Kepa (POL) – Kacej (SVK), Meyer (ESP).
    Belgičané zveřejnili video, které mapuje jejich zážitky z dosavadního pobytu v Jace.
     
    Trojice rozhodčích je již na ledě. Nyní čekáme na hráče obou celků.
     
    Na led už naskákali v červeném hrající Belgičané. Nyní již nastupují i hokejisté Srbska. Ti budou hrát v bílých dresech.
     
    Vše je již nachystáno k úvodnímu buly zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly vyhrál srbský centr Filipović.
     
    00:49
    Belgie právě vstřelila branku!
    Výborný začátek pro Belgičany! Alexandre Bremer nahrál od zadního mantinelu YORENOVI DE SMETOVI a ten z levého kruhu zamířil naprosto přesně. Asistence: Alexandre Bremer a Ben van den Bogaert.
    00:49 Yoren de SMET - 1:0
     
    01:54
    Srbsko se snaží odpovědět, nyní získalo buly v útočném pásmu.
     
    02:07
    Belgický protiútok přerušilo postavení mimo hru.
     
    03:09
    Vyloučení na obou stranách. Pellegrims dostává dvě minuty za vražení a Filipović je potrestán za následnou hrubost.
     
    03:45
    Nebezpečný protiútok srbského týmu. Jeden z hráčů se objevil téměř sám před Prodim, ale zamířil pouze do dobře postaveného brankáře Belgie.
     
    04:04
    Nyní se dopředu vydala dvojice Popravka – Milovanović. Bekhend druhého jmenovaného končí v Prodiho výstroji.
     
    04:30
    Opět zahrozilo stejné duo! Pavel Popravka ve velké šanci před Prodim neuspěl, ale ještě stačil objet branku a servíroval kotouč Markovi Milovanovićovi před prázdnou klec. Srbský kapitán však skákavý kotouč nezkrotil a Belgie se tak se štěstím ubránila.
     
    05:10
    Oba celky jsou již v plném počtu.
     
    06:06
    Srbové po inkasovaném gólu opravdu buší do defenzivy Belgie. Tom Prodi už má na svém kontě šest zákroků!
     
    06:06
    Balkánci budou navíc hrát přesilovku! Emiel Goris dostává dostává trest na 2+2 minuty za vysokou hůl!
     
    07:29
    Belgie se zatím dobře brání, soupeře v oslabení dosud k ničemu nepustila.
     
    08:25
    Nikola Bibić si sjel s kotoučem na osu a nahodil ho na branku. U brankoviště se ještě snažil dorážet Uros Bjelogrlić, ale Prodi se natáhl a schoval puk pod sebou!
     
    09:51
    Belgičané vyhazují a mohou vystřídat bránící čtveřici.
     
    10:07
    Rudí ďáblové kritické chvíle přestáli a už jsou v plném počtu.
     
    11:19
    Belgičané mohli trestat chybu v soupeřově rozehrávce. Střela útočícího hráče ale byla sražena a kotouč, který se následně snesl k brankovišti, odpálil holí do bezpečí pozorný Ranković.
     
    11:57
    Akce srbského výběru skončila jen postavením mimo hru. Vhazovat se tedy bude ve středním pásmu.
     
    12:54
    Srbové vedou na střely na branku už 4:9, přesto se ale z vedení mohou těšit hokejisté Belgie. Ty zatím drží výborně chytající Tom Prodi.
     
    13:39
    Po souboji u mantinelu zůstal ležet na ledě kapitán Belgie Jordan Paulus. Po chvíli se ale zvedl a vypadá to, že by měl být v pořádku.
     
    14:15
    Rychlou akci Srbska zakončoval ranou z mezikruží Dmitrije Filipović. Ani on si na pozorného Prodiho prozatím nepřišel.
     
    14:55
    Srbsko právě střelilo branku!
    Je vyrovnáno! Srbové se radují po kuriózní situace, kdy se brankář Prodi dostal až za svou branku, kde ale nemohl podle pravidel zalehnout kotouč. Puk tak po velké mele vytáhl zpět do hry důrazný SRDJAN RISTIĆ, který ho uklidil do prázdné klece. Prodi protestuje, ale rozhodčí Kepa ukazuje do středového kruhu. Bez asistence.
    14:55 Srdjan RISTIĆ - 1:1
     
    16:27
    Nyní operují v útočném pásmu hokejisté z Belgie. Nic nebezpečného z toho zatím nebylo.
     
    17:21
    Srbové jeli do přečíslení 2 na 1. Popravka však nedokázal přes položenou hůl obránce přihrát Filipovićovi.
     
    18:30
    Srbsko právě střelilo branku!
    Srbové jsou lepším týmem a zaslouženě otáčejí skóre zápasu! Střelu Pavla Popravky Prodi vyrazil za svou branku. Tam se sice kotouče ujal belgický obránce, ale toho odzbrojil právě Popravka, jenž pak nahrál do prostoru mezi kruhy MARKU SRETOVIĆOVI a ten už Prodiho prostřelil – 1:2. Asistence: Pavel Popravka.
    18:30 Marko SRETOVIĆ - 1:2
     
    19:01
    Začala poslední minuta první části hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Belgičané odstartovali utkání fantasticky a už po 49 sekundách hry šli do vedení, když srbského brankáře překonal Yoren de Smet. Od té chvíle ale byli Srbové jasně lepším týmem a v závěru periody skóre zaslouženě otočili. V 15. minutě se nejprve svým důrazem prosadil Srdjan Ristić a v čase 18:30 dokonal obrat Marko Sretović.

    Střely na branku v 1. třetině – 9:15.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:47.
     
    Nejvyšší soutěží v Belgii byla až do minulé sezóny Championnat de Belgique. První ročník se uskutečnil už v roce 1912 a od roku 1934 se hrála nepřetržitě – s výjimkou sezóny 1994/95, která byla anulována. Počet klubů v soutěži každoročně kolísal, v poslední sezóně 2014/15 ji hrálo šest týmů. Po základní části se hrávalo play off, ale pro sezónu 2014/15 bylo vyměněno za final four.

    Od letošní sezóny už ale jde jen o nižší soutěž. Belgičané totiž vstoupili do společného projektu se sousedním Nizozemskem, jehož výsledkem je nově vzniklá BeNeLiga. Tu hraje šestnáct klubů a z toho šest dodává Belgie. Všechny celky v této soutěži jsou plně profesionální. Vítězem premiérového ročníku se stal belgický Replay HYC Herentals.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Obránce Gyesbreghs zavezl kotouč až do rohu útočného pásma a nahodil ho do brankoviště soupeře. Žádný z jeho spoluhráčů však tuto nabídku nedokázal tečovat.
     
    21:24
    Kolyašnikov přenesl křížným pasem hru na pravé křídlo, kam mu najížděl Emiel Goris. S prudkou střelou si ale poradil brankář Ranković.
     
    21:57
    Pavel Popravka nešťastně vyhodil kotouč do hlediště a dostává trest za zdržování hry. Belgie tedy bude hrát přesilovku!
     
    22:21
    Srbsku se nyní podařilo vyhodit.
     
    22:57
    Srbové v oslabení zahrozili a Prodi si dokonce musel připsat zákrok.
     
    23:49
    Od modré vypálil Maxime Pellegrims, Ranković byl na místě.
     
    23:58
    Belgičané oslabení přestáli a už jsou v plném počtu.
     
    24:47
    Moc nechybělo a do velké šance se dostal Uros Bjelogrlić. Srbskému útočníkovi puk před brankou přeskočil hůl.
     
    25:22
    Belgičané odehráli kotouč jen na icing. Jejich hráčů už byli na ledě poměrně dlouho, ale po zakázaném uvolnění se samozřejmě střídat nesmí.
     
    25:51
    Šikovný Pavel Popravka si prohodil belgického beka a dostal se i k nebezpečné střele. Ta ale netrefila branku a Prodi si mohl oddechnout.
     
    26:28
    Při hře 5 na 5 je Srbsko lepším týmem. TOm Prodi se má nyní co ohánět.
     
    27:09
    Balkánci získali kotouč důrazným forčekingem a dostali se do dobré pozice. Bekhendové zakončení zlikvidoval v rozkleku Prodi.
     
    27:42
    Srbsku bylo odpískáno postavení mimo hru. Vhazovat se bude poblíž útočné modré čáry celku v bíločervených dresech.
     
    28:10
    Boris Koljašnikov pronikl po levém křídle a střelou na lapačku prověřil pozornost Rankoviće.
     
    28:10
    Útočník Belgie byl navíc atakován Nikolou Bibićem (krosček) a Srbové se budou muset bránit.
     
    28:52
    Belgičané se sami připravili o přesilovku! Na ledě jich bylo šest a tak se bude hrát 4 na 4.
     
    29:22
    Milovanović otestoval pozornost belgického gólmana střelou z velmi ostrého úhlu. Prodi se natlačil ke své tyčce a vyrazil puk hrudníkem.
     
    29:55
    Belgii bylo odpískáno hraniční zakázané uvolnění. Dojíždějící útočník byl na úrovni srbského obránce.
     
    30:11
    Srbsko v plném počtu, balkánský celek tak hraje zkrácenou přesilovku.
     
    30:17
    Srby zastavil v rozletu ofsajd.
     
    30:57
    Také Belgie už je v plném počtu. Hru nyní přerušil brankář Prodi, který svým zákrokem přerušil hru.
     
    31:17
    Srbové jsou herně lepší, ale pokud chtějí uspět, měli by být také disciplinovanější. Nyní je za sekání vyloučen Aleksa Luković.
     
    31:33
    Za brankou, kterou hájí Prodi, zůstává ležet jeden z belgických hráčů. Bohužel nevidím, o koho se jedná.
     
    31:33
    Hráč Belgie odjel za pomoci svých kolegů na střídačku. Vylučovat se nebude, pokračuje tedy přesilová hra Belgie 5 na 4.
     
    32:18
    Jeden z hráčů Belgie si vybruslil až na vrchol pravého kruhu. Jeho ránu schoval Arsenije Ranković někde v klíně.
     
    33:06
    Belgie právě vstřelila branku!
    Celek z Beneluxu početní výhodu přeci jen využívá a srovnává stav! Gólmana Rankoviće překvapil ranou z ostrého úhlu BEN VAN DEN BOGAERT – 2:2. Asistence: Timo Dewin.
    33:06 Ben van den Bogaert - 2:2
     
    34:24
    Srbové tedy doplatili na svou nedisciplinovanost. V plném počtu soupeře přehrávají, ale pak jdou zbytečně do oslabení.
     
    36:03
    Srbsko se zase snaží vyzrát na defenzivu Belgie. Ta ale akce soupeře úspěšně zastavuje.
     
    37:25
    Hraje se už poměrně dlouho bez přerušení. Týmy teď mají problémy projít přes útočnou modrou.
     
    38:19
    Srbové teď jen nahodili puk za branku, aby mohli vystřídat. Kotouče se tedy ujala Belgie.
     
    38:56
    Nenad Raković objel branku a bekhendem se snažil dostrkat kotouč za čáru. Prodi ale přitlačil beton k tyčce a zakročil úspěšně.
     
    39:33
    Dobrým zákrokem se blýskl Ranković. Srbský gólman lapil letící puk a přerušil hru.
     
    39:49
    Ještě jedno přerušení hry. Vhazovat se bude po pravici Toma Prodiho.
     
    39:58
    Puk je v rohu kluziště a ve druhé části se tak už nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se prosadili pouze hráči Belgie, kteří srovnali skóre duelu na 2:2. Hokejovější Srbové doplatili na zbytečná vyloučení a gól inkasovali právě ve vlastním oslabení. Ve 34. minutě se z úhlu trefil Ben van den Bogaert. Před závěrečnou dvacetiminutovkou je tedy vše naprosto otevřené.

    Střely na branku ve 2. třetině – 12:14, celkem – 22:32.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 14:34.
     
    Liga v Srbsku nese název Hokejaška Liga Srbije. Hraje se od roku 1991, tedy od rozdělení Jugoslávie. Některé kluby jsou profesionální. Počet účastníků každoročně kolísá. Ročník 2014/15 byl početně nejslabší za poslední roky, pouze pět týmů, z toho jeden maďarský. V této sezóně byla liga šestičlenná (jeden tým opět maďarský) a základní část se hrála 2x každý s každým, tedy na 10 kol. Klasické play off se nehrálo. Týmy na 3. a 4. místě si to v sérii na dvě vítězství rozdaly o bronz, první dva bojovaly o titul v sérii na tři vítězná utkání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Úvodní buly třetí třetiny vyhráli hokejisté Srbska. TI tak mohou založit útok.
     
    40:36
    To také udělali, ale jejich soupeř nyní dokázal alespoň vyhodit. Navíc se ani nejednalo o icing.
     
    41:04
    K individuálnímu průniku našlápl Pavel Popravka. Zakončil ho střelou vedle.
     
    41:33
    Ranković likvidoval nahození ze středního pásma. Puk vyrazil do rohu, kde si ho berou jeho spoluhráči.
     
    42:09
    Mirku Djumić měl před brankou zcela volného spoluhráče, ale nedokázal na něj procpat kotouč. Belgičané následně vyhazují na icing.
     
    42:09
    Belgie jde navíc do oslabení. Yente Franssen se provinil hákováním.
     
    43:01
    Belgičané vyhazují.
     
    43:26
    Srbům se nedaří nastěhovat do útočné třetiny. Nyní se vhazuje ve středním pásmu.
     
    44:11
    Tohle nebyla od Srbska povedená přesilovka. Belgičané jsou v plném počtu a Prodi téměř nemusel zasahovat.
     
    44:57
    Až při hře 5 na 5 se Srbsko usadilo v útočném pásmu. Postarala se o to druhá formace, kterou dal dohromady kouč Marco Kovačević. Větší šance z toho však nebyla.
     
    45:26
    Zakázané uvolnění Belgie. Hra se vrací před Prodiho.
     
    45:54
    Střela van den Bogaerta byla sražena do rohu. Ranković nemusel ve třetí třetině ještě zasahovat.
     
    46:18
    Belgie právě vstřelila branku!
    A hned první belgická střela mezi tyče v této dvacetiminutovce končí gólem! Jordan Paulus vystihl špatnou srbskou rozehrávku a vydal se do úniku proti Rankovićovi. Jeho střelu ještě tečoval u tyčky číhající BEN VAN DEN BOGAERT a gólman Srbska neměl šanci zasáhnout – 3:2. Asistence: Jordan Paulus.
    46:18 Ben van den Bogaert - 3:2
     
    47:53
    Belgie nyní zahrála na zakázané uvolnění.
     
    48:31
    Jordan Paulus byl nepříjemně zasažen vystřeleným kotoučem. Obránce belgického výběru si chvíli poležel na ledě, ale po chvíli se zvedl a sám odjel na střídačku.
     
    49:25
    Srbové dostávají soupeře pod tlak a snaží se vstřelit vyrovnávací gól. Tom Prodi však dnes chytá velmi dobře, ve třetí části má již osm zákroků.
     
    50:03
    Po ráně z pravé strany přišel další zásah belgického gólmana, který pustil jen dvě střely ze 40.
     
    51:16
    Jordan Paulus zavážel kotouč do útočného pásma, ale jeden ze spoluhráčů mu tam přejel dříve – ofsajd. Dobrou zprávou je, že kapitán belgického mužstva je po zásahu kotoučem v pořádku a pokračuje ve hře.
     
    51:59
    Po další akci Srbska Prodi přikryl puk a přerušil hru.
     
    52:31
    Srbové stále více otevírají obranu a Belgičané se dostávají do rychlých brejků. Žádný z nich zatím nedotáhli do konce.
     
    53:20
    Dopředu se vydal šikovný Popravka, ale bránící Gyesbreghs jej před sebe nepustil a vytlačil ho do rohu.
     
    54:47
    Na Srbech už začíná být znatelná nervozita. Najednou si mají problém nahrát.
     
    55:16
    Balkánci tak zvolili jednoduchý přechod do útočného pásma v podobě nahození kotouče na branku. Prodi jej raději přidržel a tak se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    55:28
    Belgičané byli v postavení mimo hru.
     
    55:37
    Puk byl tečován do ochranné sítě. Vhazuje se v obranném pásmu Red Devils, tedy Belgie.
     
    55:47
    Buly v témže místě. Tentokrát se bránící tým dopustil icingu.
     
    56:01
    Marko Sretović zůstal neobsazený na ose kluziště. Také dostal přihrávku, ale jeho pohotový volej skončil v lapačce Toma Prodiho, který tak potěšil skupinku belgických fandů v hledišti!
     
    56:59
    Srbsku pomalu dochází čas, výběr kouče Kovačeviće už má na vyrovnání jen tři minuty.
     
    57:15
    Puk skončil někde v hledišti, buly bylo nařízeno ve středovém kruhu.
     
    57:49
    Nádherně to udělal Alexandre Bremer, který si prohodil obránce a už byl sám před Rankovićem. Gólman Srbska však dokázal zasáhnout a udržel tak svůj tým ještě ve hře. Bude se ale vylučovat!
     
    57:49
    Vyloučen je Marko Brkusanin, který Bremera sekl. Srbsko tak bude hrát až téměř do konce zápasu oslabení a to je hodně nepříjemné.
     
    59:01
    Začala poslední minuta třetí třetiny. Belgičané se snaží především hrát co nejdále od své branky.
     
    59:10
    Srbové i v oslabení získali buly v útočném pásmu a berou si time-out!
     
    59:11
    A Srbsko to zkouší s prázdnou brankou!
     
    59:25
    Belgie právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Bryan Kolodziejczyk posunul puk před branku na BENA VAN DEN BOGAERTA a ten nemohl jinak, než zkompletovat hattrick. Asistence: Bryan Kolodziejczyk a Dean Thurara.
    59:25 van den Bogaert - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Belgičané si vyslechli národní hymnu a nyní se zdraví se svým soupeřem. Dnes nebyli lepším týmem, ale tři body nakonec získali. Hrdinou utkání se stal forvard Ben van den Bogaert, který zaznamenal hattrick. Další velkou postavou zápasu byl gólman Tom Prodi, jenž zlikvidoval hned 44 střel Srbů!

    Střely na branku ve 3. třetině – 8:15, celkem – 30:46.
    Po závěrečné siréně následovala velká radost belgických hokejistů.
     
    Hokejisté Belgie mají po dvou zápasech na svém kontě už pět bodů. Naopak Srbové zůstávají na nule a v dalších utkáních budou muset zabrat.
     
    Nejlepším hráčem Srbska byl vyhlášen Mirko Djumić. Na straně Belgie si cenu přebral kapitán Jordan Paulus.
     
    Utkání sledovalo v hale Pabellon de Hiello 150 hokejových nadšenců. Mezi nimi byla i skupinka belgických příznivců, kteří mohli odcházet spokojeni. Já se s Vámi loučím, ale vy můžete na onlajnech sledovat i další zápasy MS II. divize. Ten nejbližší je na programu od 16:30, kdy se utkají Island a Čína! (15:24:21)

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 1. de Smet (Bremer, van den Bogaert), 34. van den Bogaert (Dewin), 47. van den Bogaert (Paulus), 60. van den Bogaert (B. Kolodziejczyk, Thurara) – 15. Ristić, 19. Sretović (Popravka)


    Belgie: Prodi (Jansen) – Gyesbreghs (A), Thurara, Distate, Paulus (C), Franssen, van Rooy – Vercammen, B. Kolodziejczyk (A), Pellegrims – van den Bogaert, Smet, Bremer – Goris, Dewin, Kolyašnikov – Henry, van Noten, A. Kolodziejczyk. Trenér: Danny Peters
    Srbsko: Ranković (Stěpanović) – Bibić, U. Novakovič, Ilić (A), Birkusanin, Luković, Podunavać, Komazec, Sabados – Vucurević, Sretović (A), Popravka – Bjelogrlić, Filipović, Milovanović (C) – Raković, Ristić, Djumić – Lestarić, Kerežović, P. Novaković. Trenér: Marco Kovačević

    Rozhodčí: Kepa (POL) – Kacej (SVK), Meyer (ESP)

    Diváci: 150
    bahis siteleri