Heracles – Willem II 3:1 (kon.) | GA Eagles – Nijmegen 2:2 (kon.) | Feyenoord – Twente 2:0 (kon.)
Eindhoven – Alkmaar 1:0 (kon.)
konec
Go Ahead Eagles
2:2 (0:1)
NEC Nijmegen
Neděle 14.08.2016, 14:30Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše! Užijte si krásný zbytek víkendu a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou. (16:30:14)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:12.
     
    Máme za sebou utkání nejvyšší nizozemské soutěže mezi domácím Go Ahead Eagles a hostujícím NEC Nijmegen.

    Domácí fotbalisté vstoupili do druhého dějství naprosto odlišně, než do toho prvního. Během prvních dvanácti minut dokázali skóre překlopit na svou stranu, když se nejprve přesně trefil z dálky kapitán Duits. Poté se ke slovu dostal Ojamaa, který nádhernou křižnou střelou z pravého rohu vápna zvyšoval na 2:1 pro Eagles. Stejně jako první, tak i závěrečné slovo měl francouzský útočník Kévin Mayi. Ten se dokázal prosadit po rychlém protiútoku, když dokázal prostřelit vyběhnutého brankáře domácích. V závěru se ještě ocitl v obrovské šanci Wolters, toho však velmi dobře vychytal brankář Delle a tak utkání skončilo asi zaslouženou remízou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ojamaa se postavil k zahrávání volného přímého kopu, jeho pokus ovšem nebyl vůbec povedený a mířil hodně nad bránu, kterou stráží Delle.
     
    90+2
    Rayhi se snažil sprintovat do vápna soupeře a dostihnout dlouhou přihrávku ze středu hřiště od van Haackeho, brankář domácích byl však u míče dříve.
     
    90+1
    Dlouhý míč mířil na hranici vápna Nijmegenu, kde se jej snažil vybojovat Daemen. Při souboji se soupeřem však fauloval, za což mu rozhodčí udělil žlutou kartu.
     
    90
    No a je zde poslední střídání dnešního utkání. Ze hry je stažen autor dvou branek Kévin Mayi, na hrací ploše jej nahradil Rayhi.
     
    89
    Kévin Mayi se dostal do rychlého protiútoku, dobře jej však dokázal zakřižovat obránce Teijsse, který jeho rychlý postup včas pro domácí zastavil.
     
    88
    Domácí hráči se v závěru zápasu snaží překlopit skóre opět ve svůj prospěch, zatím však se jim nedaří dostat ani do vápna.
    87. Stoprocentní šance domácího Wolterse.
     
    87
    Obrovská šance domácích! Wolters se dostal k sólu na brankáře Delleho, jenž mu však skvěle zmenšil střelecký úhel a Wolters jej pouze trefil do ruky!
     
    86
    Podél pravé lajny se snažil přejít přes Dyrestama rozběhnutý Brands, hostující obránce jej však skvěle pokryl a získal míč pro svůj celek.
     
    85
    Dnešní poslední střídání na straně domácích Eagles. Ze hry jde útočník de Kogel, na hrací ploše jej nahradí Daemen.
     
    83
    Kévin Mayi se snažil prokličkovat ve vápně domácího týmu, pozorná obrana v čele s Fischerem jej však do žádné šance nepustila.
     
    82
    Domácí fotbalisté se snažili o kombinaci ve středu hřiště, jejich akci však překazil von Haacke, který výborně přečetl hru Eagles a vypíchl přihrávku na Suka.
     
    81
    Na pravém rohu vápna hostí se snažil k míči dostat Wolters, ten však při své snaze fauloval jednoho z obránců Nijmegenu, který může pokračovat ve hře.
     
    80
    Další střídání v řadách domácího celku. Ze hry jde obránce Lambooij, nahradil jej Groenbast.
     
    79
    Lundholm se snažil prosadit z pravé strany, když hledal přízemním centrem Mayieho. Toho sice našel, ale francouzský útočník nedokázal dobře zpracovat.
     
    78
    Hostující fotbalisté pouze kombinují na vlastní polovině. Hráči Eagles se je sice snaží napadat, moc se jim to však nedaří.
     
    77
    Brankář Zwarthoed dokázal zlikvidovat nebezpečnou střelu z rohu vápna, kterou vyslal hostující Lundholm.
     
    76
    Ve středu hřiště se pustil do souboje s de Kogelem stoper Dumić, který však útočníka Eagles fauloval.
     
    75
    Hostující Nijmegen se snaží hlavně bránit, do útoku se tolik nehrne. Domácí Eagles však mají s překonáním obrany hostí velké potíže.
     
    74
    Hostující von Haacke si počínal nedovoleně při souboji s jedním z domácích, což neušlo rozhodčímu van den Kerkhofovi, který píská faul.
     
    73
    Domácí hráči se snažili založit útok na levé straně, školácká chyba při zpracování u Nievelda je však zabrzdila. Následně vystřídali i hosté, ze hry jde Ofosu a na hřiště Švéd Lundholm.
     
    72
    Hostující Nijmegen se hnal do rychlého útoku po chybě Dumiće v rozehrávce, Ofosu byl však zastaven praporkem pomezního, který signalizoval ofsajd.
     
    70
    Tak nakonec to bude s Duitsem pravděpodobně vážnější. Domácí hráč musí ze hřiště dolů, na hrací ploše jej nahradil Nieveld.
     
    69
    Na hrací ploše zůstal ležet kapitán domácího týmu Duits, který se nechává ošetřit. Vypadá to však, že po malé pauze bude v pořádku.
     
    68
    Hostující Bikel se snažil projít přes kapitána domácích Duitse, který jej však dokázal perfektním zákrokem čistě odzbrojit.
    66. Kévin MAYI - 2:2
     
    66
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    A máme znovu srovnáno! Hosté se dostali z ojedinělé akce do rychlého protiútoku, který dokázal zakončit svou druhou brankou KÉVIN MAYI, který prostřelil vyběhnutého brankáře Eagles. Stav utkání 2:2.
     
    65
    Hráči Nijmegenu se do útoku moc nehrnou a pouze kombinují na vlastní obranné polovině. Eagles je nemusí moc napadat, tento stav jim vyhovuje.
     
    64
    Na pravém křídle se dokázal krásně uvolnit Ojamaa, který odcentroval do malého vápna. Tam zaváhal Delle, ovšem domácí toho nevyužili.
     
    63
    Máme zde první střídání zápasu. Ze hry jde ghanský útočník Owusu-Abeyie a na hrací ploše jej nahradil Sleegers.
     
    62
    Hostující von Haacke dokázal přejít přes dva soupeře ve středu pole, akce Nijmegenu poté však skončila nepřesnou střelou německého záložníka.
     
    61
    Domácí jsou na polovině soupeře, kde se jim zatím daří v klidu kombinovat. Nijmegen je hodně zatažen a soustředí se především na bránění.
     
    60
    Na levé straně se s míčem prohnal van der Meer, ten jej však nakonec nechal za sebou a útočit mohou naopak hosté.
     
    59
    Hosté rázem prohrávají a musejí začít útočit, pokud chtějí s výsledkem něco udělat a neprohrát na půdě nováčka nejvyšší soutěže.
    58. Henrik OJAMAA - 2:1
     
    58
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Tak to je parádní obrat! Domácí se pustili do další akce na pravé straně, kterou zakončil parádní střelou HENRIK OJAMAA, který tak zvyšuje na 2:1 pro Eagles!
     
    57
    Hosté jsou ve druhém poločase zatažení a domácí je jednoznačně přehrávají. Další útok vedl Duits, tentokrát však neuspěl.
    55. Velká šance Eagles.
     
    55
    Velká šance domácích! Z pravé strany letěl velmi nebezpečný přízemní centr do malého vápna, který na zadní tyči nedokázal usměrnit jeden z hráčů domácích.
     
    55
    Wolters se dokázal dostat do šance po krásné přihrávce od jednoho ze spoluhráčů. Jeho střela z rohu vápna však byla sražena a přeletěla bránu hostí.
     
    54
    Velmi dobrý míč do vápna poslali hosté, Ofosu byl však o krok pomalejší než brankář Zwarthoed, který se k míči dostal jako první.
     
    53
    Máme tu další žlutou kartu, tentokrát pro van der Meera, který ji dostal za drsný skluz na pronikajícího von Haackeho.
     
    52
    Domácí se hnali do další útoku po pravé straně. Odcentrovat do vápna dokázal Suk, ten však překopl jak de Kogela, tak Wolterse.
     
    51
    Hráči Nijmegenu jsou vyrovnáním trošku zaskočeni. Další chybu v rozehrávce udělal Dumić, soupeř ji však nedokázal nijak využít.
    49. Sander DUITS - 1:1
     
    49
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    No a hned zkraje poločasu máme vyrovnáno! První branku Eagles v nejvyšší soutěži vstřelil SANDER DUITS! Ten vyslal za hranicí vápna dělovku po zemi, kterou trestuhodně neudržel Delle. Stav utkání je 1:1.
     
    48
    Domácí se tlačili do útoku po pravé straně, tam však přes Dyrestama nepřešel Suk.
     
    47
    Domácí Teijsse měl velké problémy v rozehrávce, kde ho pod tlak dostal Mayi. Naštěstí pro Eagles však tuto situaci zvládl vyřešit.
     
    46
    Rozehrávky ve druhém poločase se ujali hráči Nijmegenu. Dlouhý centr na pravou stranu na rozběhnutého Ofosu však nebyl přesný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první polovinu utkání mezi Go Ahead Eagles a hostujícím NEC Nijmegen.

    Hosté byli po celý poločas jednoznačně aktivnějším týmem. Od začátku se drali do vápna Eagles a snažili se o centry ze stran. Dlouho se však hostím nedařilo nic vymyslet a s postupem času začali hrozit také domácí hráči. Jejich centry a rohy byli pro Nijmegen velmi nebezpečné, avšak ani domácí neskórovali. Ve 34. minutě však dostal krásnou přihrávku za obranu Kévin Mayi, který dokázal prostřelit brankáře domácích a vstřelil zatím jediný gól utkání.

    Co nám přinese druhá polovině, to zjistíme přibližně v 15:32.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Hostující von Haacke se snažil najít přihrávkou na pravé straně Ofosu, ten byl však faulován Woltersem, který dostal žlutou kartu.
     
    43
    Wolters se již po několikáté v dnešním utkání dokázal uvolnit na levé straně, ani tentokrát však jeho centr nebyl vůbec přesný a rozehrávat budou od brány hosté.
     
    42
    Teijsse ani za pomoci faulu nedokázal zastavil hostujícího Ofosu, ten však dostal výhodu. Po zbytečných kličkách ve vápně Eagles však o míč přišel.
     
    41
    Teijsse se snažil dlouhým centrem najít na hrotu volného Wolterse, toho však míč z kopačky domácího obránce dlouze přelétl.
     
    40
    Na pravé straně se zkoušel s míčem probít hostující Ofosu, toho však celkem nevybíravě zastavil van der Meer.
     
    39
    Domácí Eagles se snažili dostat před Delleho dlouhý nákopem, obrana Nijmegenu však oba útočníky domácích pohlídala.
     
    37
    Hostující von Haacke se snažil projít středem hřiště, míč se mu však zamotal pod nohy a těžit z toho mohou domácí.
     
    36
    Domácí se budou snažit do konce poločasu o rychlou odpověď. Útok po pravém křídle vedl Suk, narazil však na dobře se vracejícího Breinburga.
    34. Kévin MAYI - 0:1
     
    34
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Hráči hostujícího týmu se ujímají vedení! KÉVIN MAYI dostal přihrávku za obranu a otevírá tak skóre dnešního utkání! Hosté vedou 1:0.
     
    33
    Hosté dostali Hosté dostali možnost zahrávat přímý volný kop z dobré pozice, nevyužili jej. Standardní situaci hostí předcházel faul Fischera, který následně dostal žlutou kartu.
     
    32
    Hosté se snažili o rozehrávku středem hřiště, tam však narazil Mayi na pozorného Duitse, který mu míč sebral.
     
    30
    Domácí hráči se začali více tlačit do útoku a obrana Nijmegenu s tím má trochu problémy. Další rohy Eagles však dokázal ze vzduchu sebrat Delle.
     
    29
    Lambooij se Sukem předvedli rychlou kombinaci na pravém křídle, bohužel pro Eagles nedokázal Suk odcentrovat přes Dyrestama.
     
    28
    Na levé straně se snažil Dyrestam ubránit Suka, ten mu však nasadil velmi slušivé jesličky, ovšem krátce na to Suk míč ztratil.
     
    27
    Domácí Wolters se dokázal uvolnit u levé lajny a odcentrovat. Jeho úmysl přečetl Heinloth, který jeho pokus srazil alespoň na roh.
     
    25
    Po zmatcích ve vápně Nijmegenu vyplaval míč před útočníkem de Kogelem, ten se však nestačil dostat ani ke zpracování a hostující obrana ho o míč obrala.
     
    24
    Hostující Owusu-Abeyie se tvrdě opřel do Suka na levé straně hřiště, což neušlo pozornosti hlavního sudího. Ten hostujícímu útočníkovi píská faul.
     
    23
    Hosté rozehráli standardní situaci velmi dobře, Ofosu se však nedokázal protlačit přes Teijsseho k hlavičce na bránu.
     
    22
    Byrestam se rozběhl s míčem z levé strany do vápna, od míče jej sice odstavil Lambooij, rozhodčí van den Kerkhof však i nyní píská faul. Domácí fanoušci mu pískotem dávají najevo, co si o jeho rozhodnutí myslí.
     
    21
    Breinburg se snažil proklestit si cestu středem hřiště, domácí obránce Fischer jej však velmi dobře zastavil. Rozhodčí nakonec však píská faul domácímu zadákovi.
     
    20
    Domácí se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině hřiště, hráči Nijmegenu je však nenechají vydechnout a urputně je napadají.
     
    19
    Na levé straně se hnal za míčem Owusu-Abeyie, toho však pokryl domácí obránce Lambooij a tak mají hosté k dispozici alespoň rohový kop.
     
    18
    Domácí se opět dokázali probít až do vápna Nijmegenu, tam si však Wolterse dokázal pohlídat obránce Dyrestam.
    17. Domácí de Kogel netrefil míč v dobré pozici.
     
    17
    Do rychlého protiútoku se dostali domácí hráči, centr z pravé strany vápna nedokázal na penaltě trefit v akrobatické pozici de Kogel.
     
    16
    Po čtvrthodince vidíme první žlutou kartu, rozhodčí ji ukázal hostujícímu záložníkovi Janio Bikelovi.
     
    16
    Mayi se dostal k odraženému míči ve vápně Eagles, bohužel pro něj se mu v nejdůležitější okamžik zamotal míč pod nohy.
     
    15
    Dyrestam si nádherně zpracoval těžký míč na levém křídle, jeho následný centr do vápna však tolik přesnosti neměl.
     
    14
    Brands zahrával standardní situaci z půlky hřiště do vápna Nijmegenu. Ačkoliv poslal slušný centr, nenašel se ve vápně nikdo, kdo by jej dokázal trefit.
     
    12
    Na pravé straně hřiště se dostal do souboje Bikel s Duitsem, tento souboj vyzněl ve prospěch záložníka Eagles. Ten však vzápětí kazí přihrávku na jednoho ze spoluhráčů.
     
    11
    Hosté jsou ze začátku utkání výrazně aktivnější než domácí Eagles. Další výpad po pravé křídle předvedl Heinloth, jeho centr do vápna byl však velmi nepřesný.
     
    10
    Do první šance utkání se dostal hostující Ofosu! Ten však nedokázal nepřesnou rozehru Eagles potrestat, narazil na připraveného brankáře domácích.
     
    9
    Dumić poslal lehký lob za obranu, pro který se řítil Ofosu. Míč byl však i na něj dlouhý a tak u něj byl první brankář Zwarthoed.
     
    8
    Domácí hráči se dostali na chvilku pod tlak, obranný odkop Teijsse jim však dal příležitost se z obrany dostat. Na hrotu se statečně rval o míč de Kogel, obrana Nijmegenu mu však nedala šanci.
     
    7
    NEC Nijmegen bude zahrávat další roh, tentokráte poté, co se Breinburg snažil projít s míčem z levé strany do vápna, ale zastavil jej Lambooij.
     
    6
    Domácí obránce Fischer poslal dlouhý nákop na levé křídlo. Tam si sice míč dokázal zpracovat Duits, jeho následný centr ovšem trefil pouze obránce Nijmegenu.
     
    5
    Hosté však zahráli roh bídně, nic z něj nedokázali vytěžit a ve hře budou moci pokračovat domácí Eagles.
     
    4
    Hosté poslali krásný centr do vápna, k míči se dral Mayi. Před ním však pozorný obránce domácích odehrál míč na roh, takže uvidíme první roh v dnešním utkání.
     
    3
    Ojamaa podstoupil tvrdý hlavičkový souboj na hranici vápna soupeře. Ten sice dokázal vyhrát pro Wolterse, Wolters však nedokázal přejít přes obránce hostí.
     
    2
    Útočník Ofosu se snažil vybojovat dlouhý míč na hranici vápna, v souboji s Teijssem však neměl nejmenší nárok.
     
    1
    Utkání zahájili hráči Eagles. První útok vedl po pravé straně nákopem na de Kogela, toho však v hlavičkovém souboji předskočil jeden z obránců.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků již nastupují na hrací plochu, utkání tak může během pár minut začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Lambooij, Fischer, Teijsse, van der Meer – Suk, Brands, Duits – Ojamaa, de Kogel, Wolters.
    Náhradníci: Cummins – van Overbeek, van Ewijk, Maatsen, Džepar, Hendriks, ten Den, Nieveld, Daemen, Groenbast.

    NEC Nijmegen: Delle – Heinloth, Dumić, Golla, Dyrestam – Bikel, von Haacke, Breinburg – Ofosu, Mayi, Owusu-Abeyie.
    Náhradníci: Smits, van Duin – Lundholm, Mauk, Sleegers, Buwalda, Kadioglu, Jornell Grot, Rayhi, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Martin van den Kerkhof – Polman, Ketting. (vš. Nizozemsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    NEC Nijmegen

    Hostující Nijmegen se díky špatnému závěru umístil v loňské sezóně na 10. příčce. Mizerná forma v závěru sezony připravila Nijmegen o možnost startovat v evropských pohárech, což byla pro Nijmegen velká smůla, neboť i přes 4 porážky z posledních pěti kol jim uteklo předkolo EL jen o 2 body. V prvním utkání nového ročníku se Nijmegen střetl na svém hřišti se Zwolle. Utkání skončilo remízou 1:1, kterou pro Nijmegen zařídil Ofosu. Hosté tak budou určitě chtít ve svém druhém utkání letošního ročníku naplno bodovat.
     
    Go Ahead Eagles

    Domácí tým se letos poprvé představí na svém hřišti. Eagles postoupili v minulém ročníku po dlouhém boji, když si ve druhé lize zajistili pouze 5. místo, což znamenalo postup do semifinále baráže o postup do Eradivisie. Trnitou cestu nakonec však hráči tohoto týmu zvládli, tudíž je čeká odměna v podobě nejvyšší nizozemské soutěže. V první utkání v lize se Eagles představili na hřišti Den Haagu, kde podlehli celkem jednoznačně 3:0. Uvidíme, zda-li si při domácí premiéře povedou Eagles lépe.
     
    Krásné nedělní odpoledne všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes je na programu 2. kolo nejvyšší nizozemské soutěže a my se společně zaměříme na zápas mezi Go Ahead Eagles a hostujícím NEC Nijmegen. Úvodní výkop je naplánován na 14:30 a utkáním vás provede Jakub Hataš.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Jakub Hataš

    Branky: 49. Duits, 58. Ojamaa – 34. Mayi, 66. Mayi

    Karty:   33. Fischer (EAG), 44. Wolters (EAG), 53. van der Meer (EAG), 90+1. Daemen (EAG) – 16. Bikel (NIJ)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:12.
    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Lambooij (80. Groenbast), Fischer, Teijsse, van der Meer – Suk, Brands, Duits (70. Nieveld) – Ojamaa, de Kogel (85. Daemen), Wolters.
    Náhradníci: Cummins – van Overbeek, van Ewijk, Maatsen, Džepar, Hendriks, ten Den, Nieveld, Daemen, Groenbast, Dekker.

    NEC Nijmegen: Delle – Heinloth, Dumić, Golla, Dyrestam – Bikel, von Haacke, Breinburg – Ofosu (73. Lundholm), Mayi (90. Rayhi), Owusu-Abeyie (63. Sleegers).
    Náhradníci: Smits, van Duin – Lundholm, Mauk, Sleegers, Buwalda, Kadioglu, Jornell Grot, Rayhi, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Martin van den Kerkhof – Polman, Ketting. (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri