IFK Helsinky – Zug 1:4 (kon.) | TPS – Liberec 3:1 (kon.) | Davos – Djurgården 3:1 (kon.)
Linköping – JYP 4:3 (kon.)
konec
TPS Turku
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 02.09.2016, 18:00 • HK Areena, Turku (FIN) • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Bílí Tygři Liberec v pátek zavítají na led TPS Turku a v případě vítězství se mohou přiblížit postupu do playoff. Českému mistrovi chybí hráči, kteří by byli schopni zlomit vyrovnaná utkání, přesto mu ve skupině H patří se třemi body druhé místo. Speciální utkání čeká opět Tomáše Mojžíše, který se vrátí na led bývalého zaměstnavatele, do jehož sítě v prvním zápase jako jediný dokázal vstřelit gól. Zajímavým zápasem z HK Areeny Vás s potěšením provede Tomáš Reiner.
     
    Pokud by TPS Turku doma Bílé Tygry porazilo, nejenže by si zajistilo postup, ale navíc také první místo ve skupině. Pokud by zápas došel do prodloužení, hráči finského klubu neskončí v tabulce hůře než Liberec. Svěřenci trenéra Pešána potřebují bodovat, ale Tomáš Mojžíš věří, že k postupu bude stačit případná výhra na ledě Lorenskogu.
     
    Úvodní sestavy:

    TPS Turku: Georgijev (Setänen) – Tallinder, Keskitalo, Dudas, Reunanen, Forström, Eronen, Kojo, Berger – Perrin, Kallio Thorell – Spina, Ahtola, Karvonen – Virta, Vähätalo, Lindsten – Virtanen, Siiki, Taavitsainen.

    Bílí Tygři Liberec: Will (Lašák) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, Plutnar – Svačina, Bulíř, Radivojevič – Jelínek, Bartovič, Vantuch – Vlach, Bližnák, Stránský – Ordoš, Mikyska, Špaček.

    Rozhodčí: Soren Persson (SWE), Jari Suorsa (FIN) – Markus Hagerstrom (FIN), Daniel Osterholm (FIN).
    Pohled do HK Areeny v Turku půl hodiny před začátkem.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Utkání mezi TPS Turku a Libercem bylo zahájeno. V bráně českého mistra začal Will, Lašák je připraven na střídačce.
     
    00:58
    Hráči finského týmu vybojovali v blízkosti střídaček puk a poté ho nahodili za bránu Liberce, tam byl ovšem pouze připravený brankář Will, který se vydal za svou svatyni a nikým neatakován rozehrál.
     
    01:40
    Georgijev musel v rychlém sledu dvakrát zasahovat, nejednalo se ovšem o žádný vážný zákrok.
     
    01:51
    TPS Turku se nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po levici Georgieva.
     
    02:35
    Domácí hokejisté se dostali do přečíslení tři na dva a z Libercem už to vypadalo po střele z pravého kruhu pro vhazování hodně špatně, jenže Bílé Tygry podržel fantastický Will, který pravým betonem střelu letící těsně nad ledem vyrazil!
     
    03:35
    Liberec hraje zatím s TPS Turku vyrovnaný zápas, a to je možná problém. Protože pokud jsou zápasy Bílých Tygrů vyrovnané, marně hledají někoho, kdo by taková utkání zlomil.
     
    04:03
    TPS Turku se vydalo do útoku, ten ovšem zastavila nepřesná rozehrávka, po níž puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    04:50
    TPS právě vstřelilo branku!
    JASPER LINDSTEN se ocitl po nádherné přihrávce za obranou Liberce a poté kulišáckým lobem přehodil bezmocného Willa, který se sice na poslední chvíli snažil zasáhnout holí, to už ale bylo příliš pozdě. Asistence: Jani Forsstrom.
    04:50 Jasper LINDSTEN - 1:0
     
    06:15
    Před bránou Willa bylo opět horko, ale brankářovi Liberce dokázali pomoci spoluhráči, kteří pokusy o dorážku domácích hokejistů zablokovali.
     
    07:07
    TPS Turku se nepodařilo rozehrát a puk potřetí zamířil na zakázané uvolnění. Domácí hokejisty to ale příliš mrzet nemusí, protože po krásném padáčku Jespera Lindstena vedou nad Bílými Tygry Liberec 1:0.
     
    08:10
    Pešán o powerbreaku promluvil ke svým svěřencům, které nabádal slovy: „Dali gól z jedné jediné šance. Nic se neděje.“
     
    09:17
    Je za námi téměř polovina první třetiny a zatím se ani na jedné straně nevylučovalo. Liberec nehraje špatně. TPS Turku si zatím vytvořilo pouze dvě slibné šance, problém je, že ta druhá skončila gólem.
     
    11:11
    Liberec se vehementně snaží o odpověď, jenže se stěží dostává do šance. Když už Bílí Tygři vystřelí, tak je jejich pokus zablokován.
     
    12:17
    Fanoušci Liberce sice nedorazili do TPS Turku v nikterak hojném počtu, přesto ale dokázali hlasitě svůj tým podpořit.
     
    12:56
    Útočnou snahu Bílých Tygrů Liberec zastavilo postavení mimo hru, po kterém následuje během první třetiny druhý powerbreak. Hráči si mohou odpočinout a trenéři udělit v klidu pokyny.
    Liberec dnes hraje na ledě TPS Turku bez dvou opor.

     
    13:40
    První třetina se pomalu ale jistě blíží ke svému konci a Liberec si zatím nevypracoval žádnou slibnou brankovou příležitost. Zatím je to hodně vyrovnané utkání, ačkoliv skóre hovoří o něčem jiném.
     
    14:22
    Liberec je lepší na vhazování. Statistika vhazování: TPS Turku 7 Bílí Tygří Liberec 9.
     
    15:41
    Dave Spina byl zahákován těsně před bránou v samostatném úniku a následovat bude trestné střílení!
     
    15:41
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ondřej Vitásek – trestné střílení).
     
    15:41
    TPS právě vstřelilo branku!
    DAVE SPINA sice neměl během trestného střílení vysokou rychlost, ve finále to ale udělal nádherně, když vykoupal brankáře Willa, který šel příliš brzo k ledu, a útočník TPS Turku vymetl pravý horní roh brány.
    15:41 Dave SPINA - 2:0
     
    17:17
    TPS Turku si sice vytvořilo během dosavadního průběhu utkání pouze tři slibné šance, jenže z prvních dvou dokázalo vstřelit gól a po třetí bylo nařízeno trestné střílení, které proměnil s přehledem Dave Spina.
     
    18:00
    Do konce první třetiny zbývají odehrát 2 minuty a Liberec prohrává ve Finsku již o dvě branky.
     
    18:57
    Bílí Tygři se vydali do útoku po pravém křídle, jenže nepřejeli modrou čáru v rámci pravidel a bylo jim odpískáno postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    19:34
    Hokejisté TPS Turku nahodili puk od modré čáry směrem na bránu, jenže Will měl pěkný výhled a puk v pohodě ukryl ve své výstroji.
     
    19:57
    Tři sekundy před koncem první třetiny to domácí opět zkusili od modré čáry a tentokrát z toho byla nebezpečná střela mířící k levé tyči, Will u ní byl ale včas.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    TPS Turku si během první třetiny vytvořilo tři slibné šance a hned dvě z nich dokázalo přetavit v gól. Skóre utkání otevřel neortodoxním obloučkem Jasper Lindsten, na jehož gól necelých pět minut před koncem první třetiny navázal po trestném střílení Dave Spina. Liberec se do žádné vážné brankové příležitosti během úvodních 20 minut nedostal. Skóre po první třetině. TPS Turku 2 Bílí Tygři Liberec 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:53.
     
    Statistiky po první třetině: Zákroky: Georgijev (TPS) 10 Will (LIB) 7. Střely na bránu: TPS 9 Liberec 10.
     
    Hráči už se vrací zpět na led a před námi je 2. třetina.
     
    Začátek druhé třetiny začne s mírným zpožděním, jelikož za jednou z bran v rohu kluziště dochází k upevnění plexiskla.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Ačkoliv Liberec prohrává po první třetině 2:0, během úvodní části byli jeho hráči střelecky aktivnější, když na Georgijeva vyslali rovných deset střel.
     
    20:54
    Dave Spina šlápl na pravém křídle do pedálů a od mantinelu napřáhl k prudké střele zápěstím, která mířila k přední pravé tyči a stala lahůdkou Willa, jenž ji ukryl po pěkném zákroku v lapačce!
     
    21:28
    Liberec hraje na evropské scéně další vyrovnané utkání a dostal se již k několika střelám, jenže byla příliš slabé na to, aby domácího Georgijeva překonaly.
     
    22:28
    Will šel rychle k ledu a v boku se snažil zakročit proti nebezpečné střele z levého kruhu pro vhazování, ta ale byla na poslední chvíli tečována jedním z hráčů a zamířila mimo.
     
    23:29
    Vyloučení v týmu TPS Turku (Elmeri Eronen – 2 min., držení protihráče).
     
    23:35
    Liberec si po faulu Elmeriho Eronena za vlastní bránou zahraje první přesilovou hru a má ideální možnost vytvořit si poprvé v zápase souvislejší tlak.
     
    24:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    VLADIMÍR SVAČINA využívá fantastické práce svého spoluhráče a v přesilové hře vrací Bílé Tygry zpět do zápasu! Michal Bulíř na pravém křídle krásně na modré čáře pronikl mezi dvěma protihráči do útočného pásma a poté bekhendovou přihrávkou našel ze druhé vlny najíždjějícího Vladimíra Svačinu, který nad pravým betonem Georgijeva zamířil k levé tyči. Asistence: Michal Bulíř.
    24:26 Vladimír SVAČINA - 2:1
     
    25:30
    Liberec kontaktní gól nakopl a jeho hokejisté začali ostře chodit do osobních soubojů.
     
    25:57
    TPS právě vstřelilo branku!
    Elias Karvonen na levém křídle v útočném pásmu vybojoval puk a poté ho bekhendem přiťukl k Daveovi Spinovi, ten následně přenesl hru krásnou přihrávkou do pravého kruhu pro vhazování, odkud JESSE DUDAS nádhernou střelou zápěstím vymetl pravý horní roh brány. Asistence: Dave Spina a Elias Karvonen.
    25:57 Jesse DUDAS - 3:1
     
    27:59
    Bílí Tygři se ze snižující gólu příliš dlouho neradovali. TPS Turku ve hře pět na pět nalezlo rychlou odpověď a opět vede o dvě branky. Tentokrát 3:1.
     
    29:38
    Vyloučení v týmu TPS Turku (Henrik Tallinder – 2 min., napadení).
     
    30:19
    Hokejisté Liberce rozestavili přesilovkový deštník a tvrdě vypálili z pravého kruhu pro vhazování, jenže Georgijev byl na svém místě a vyrážečkou puk vyrazil!
     
    30:38
    Vyloučený Henrik Tallinder se vrací zpět na ledovou plochu a druhá přesilová hra Liberce v zápase zůstala nevyužita.
     
    31:45
    Hráči Liberce už se po pěkné souhře radovali z vyrovnávacího gólu, jenže brankář Georgijev předvedl neskutečného motýlka a tvrdou střelu z levého kruhu pro vhazování dokázal zázračně vyrazit!
     
    33:08
    Po přerušení hry přišel na řadu další powerbreak, během něhož Pešán svým svěřencům řekl: „Jdeme, jdeme. Pojďme. Hlavně neuděláme žádnou p*čovinu. Nebudeme zbytečně lítat. Pořád je to "2:0".“
     
    33:24
    Vyloučení v týmu TPS Turku (Erik Perrin – 2 min., sekání).
     
    34:44
    Topi Taavitsainen dostal do levého kruhu pro vhazování krásnou přihrávku přes šířku útočného pásma a po srovnání puku napřáhl k dělové střele s příklepem, ta ovšem zamířila pouze do výstroje připraveného Willa.
     
    35:35
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vladimír Svačina – 2 min., hákování).
     
    36:45
    Vladimír Svačina využil přesilovou hru a dostal Liberec na dostřel, jenže před pár okamžiky právě on fauloval a TPS Turku se může v závěru druhé třetiny poprvé v zápase dostat na rozdíl tří branek, což už by bylo pro Bílé Tygry zřejmě neřešitelné.
     
    37:38
    TPS Turku přesilovou hru nevyužilo a na ledové ploše zůstala ležet rukavice jednoho z hráčů domácího celku, nebylo to ovšem zaviněno žádnou bitkou, což je možná pro diváka škoda.
     
    38:14
    Hráči Liberce se zdravě naštvali a v závěru druhé třetiny hrají domácím hodně do těla.
     
    38:59
    Zatímco před pár okamžiky ještě k bitce nedošlo, tak nyní už dvojice hráčů shodila rukavice a nekompromisně se pustila do sebe! Adam Jánošík to nevydržel a pustil se do Virtanena. Souboj skončil smírně a rozhodčí oba hráče od sebe odtrhli.
    38:59 Bitka mezi Jonnem Virtanenem a Adamem Janošíkem.
     
    38:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Jánošík – 10 min. osobní trest, nesportovní chování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    38:59
    Vyloučení v týmu TPS Turku (Jonne Virtanen – 10 min. osobní trest, nesportovní chování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    39:40
    Vyloučení v týmu TPS Turku (Martin Švec – 2 min., držení protihráče).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Liberec ve druhé třetině dokázal zareagovat na nepříznivý vývoj, když se v přesilové hře prosadil Vladimír Svačina a dostal Bílé Tygry na dostřel, jenže TPS Turku bleskově zareagovalo a opět odskočilo na rozdíl dvou branek, když se krásnou střelou do pravého horního rohu brány prosadil Jesse Dudas. Závěr druhé části nabídl ještě bitku mezi Virtanenem a Jánošíkem, která skončila smírem. Skóre po druhé třetině. TPS Turku 3 Bílí Tygři Liberec 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:48.
     
    Statistiky druhé třetiny: Zákroky: Georgijev 11, Will 8. Střely na bránu: TPS 9 Liberec 12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Martin Švec byl v závěru druhé třetiny vyloučen za hákování a TPS Turku tak vstupuje do závěrečné části v početní výhodě.
     
    41:10
    Liberci se podařilo vyhodit a Tomáš Mojžíš vzápětí schytal v obranném pásmu tvrdý úder od Tomiho Kallia, který ho loktem udeřil do hrudníku.
     
    41:12
    Vyloučení v týmu TPS Turku (Tomi Kallio – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:59
    Přesilová hra Liberce se chýlí ke svému konci a domácí stále vedou o dvě branky.
     
    43:37
    Vyloučený Tomi Kallio po zbytečném zákroku během vlastní přesilové hry je zpět na ledě a oba týmy hrají v plném počtu.
     
    43:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., podražení).
     
    44:10
    Liberec se bleskově osvobodil a navíc se dostal na levém křídle ke střele, Georgijev si s ní ale hravě poradil a po vytřepání puku u své pravé tyče rychle rozehrál.
     
    44:45
    Domácí se v levém kruhu pro vhazování dostali do šance, ta ovšem nakonec zůstala pouze u náznaku, jelikož střely TPS Turku byly zablokovány a Willům semafor vyletěl do vzduchu naprázdno.
     
    45:32
    Jedno se Liberci upřít nedá, hraje hrozně obětavě. TPS Turku se dostalo ke střele na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jeden z libereckých hráčů se do ní ale obětavě vrhl po hlavě a vleže ji zablokoval.
     
    46:24
    Po návratu Petra Jelínka na hrací plochu a přerušení hry přišel na řadu powerbreak. „Máme pořád dost času. Hlavně žádný zbytečný útočný faul, bere nám to síly,“ varoval Pešán své svěřence.
     
    47:15
    Bílí Tygři se to sice snaží ukecat, jenže Liberec špatně střídal a rozhodčí jasně ukázal, že hráli v šesti.
     
    47:15
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    47:42
    Thorell zbytečně přistrčil v levém rohu útočného pásma TPS Turku jednoho z hráčů Liberce a nemůže se divit, že se mu to nelíbilo.
     
    48:28
    K dalšímu trestu ani na jedné straně nedošlo a TPS Turku pokračuje v přesilové hře.
     
    48:43
    TPS Turku tvrdě vypálilo od modré čáry a jeho následná střela byla zablokována. Ve stejný moment Tomáš Mojžíš u pravé tyče fauloval Thorella a domácí si zahrají krátkou přesilovou hru 5 na 3!
     
    48:44
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Tomáš Mojžíš – 2 min., hrubost).
     
    49:14
    Přesilová hra 5 na 3 domácího týmu trvala 30 sekund, které jsou již minulostí a Bílí Tygři hrají ve čtyřech.
     
    50:39
    Liberec dobře napadá rozehrávku TPS Turku, které se marně snaží nahodit puk do útočné třetiny.
     
    51:06
    Zajímavostí dnešního utkání je, že byl Liberec po první i druhé třetině střelecky aktivnější, na rozdíl od svého soupeře se mu ovšem podařilo vstřelit pouze jeden gól.
     
    51:14
    Bulíř narazil za Georgijevovou svatyní na mantinel Eronena a okamžitě se tam objevil hlouček hráčů, kteří se do sebe pustili, a fanoušci v hledišti ocenili vzniklou potyčku potleskem.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Branko Radivojevič – 2 min., naražení zezadu + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    51:14
    Vyloučení v týmu TPS Turku (Elias Karvonen – 2 min., hrubost).
     
    51:39
    Ve Finsku se po delší odmlce kvůli udělení trestu opět hraje a domácí hokejisté mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    52:51
    Pokud dnes na něco Liberec doplatil, tak jsou to fauly. Bílí Tygři se kolikrát hloupě nechali vyloučit a sebralo jim to spousty sil.
     
    53:36
    Přitom ve hře pět na pět jsou svěřenci trenéra Pešána domácímu TPS Turku více než vyrovnaným soupeřem.
     
    54:01
    Možná si říkáte, kde jsou popisky vážných brankových příležitostí, jenže těch v tomto bojovném utkání příliš nebylo, přesto jsme se dočkali čtyř gólů a ještě nějaký věřme přijde.
     
    55:23
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých pět minut a je tu poslední powerbreak, před nímž hráči Liberci šli dobře do brány, pozorný Georgijev ale vyražený puk rychle zmrazil na ledě lapačkou.
     
    55:23
    „Budeme to hrát po čtvercích a půjdeme do brány. Téměř pět minut máme na to, abychom vstřelili gól a poté zkusili powerplay,“ udílel pokyny v závěru zápasu Pešán.
     
    56:58
    Stránský pěkně vypálil z pravého kruhu pro vhazování na přední tyč, jenže Georgijev byl u ní včas a jeho střelu ukryl v lapačce.
     
    57:11
    Bílí Tygři Liberec si po střele z levého křídla a dalším spolehlivém zákroku Georgijeva vyžádali oddechový čas.
     
    57:22
    Klec Liberce zůstala prázdná a Roman Will sleduje zbytek utkání z lavičky. Málem viděl gól TPS Turku, kotouč ale mířil vedle levé tyče a navíc byl příliš pomalý, takže z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:47
    Liberec vybojoval útočné pásmo a jeho klec zůstává prázdná!
     
    58:28
    Liberec se na levém křídle dostal v rychlém sledu ke dvěma střelám, žádný z nich ale na překonání Georgijeva nestačila.
     
    59:16
    Do konce utkání zbývá odehrát 44 sekund a TPS Turku se marně snaží zacílit do prázdné brány, zatímco Liberec na opačné straně vstřelit kontaktní gól.
     
    59:43
    Lukas Derner zachytil na pravém křídle vyhození TPS Turku a od modré čáry napřáhl ke tvrdé střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde ji Georgijev vyrazil!
     
    60:00
    Vyloučení v týmu TPS Turku (Elias Karvonen – 2 min., hákování).
     
    Konec zápasu.
     
    Bílí Tygři bojovali v Turku jako praví tygři, ani tentokrát to ovšem na zisk bodů nestačilo. Domácí dali v první třetině českému mistrovi lekci z produktivity, když ze tří šancí dvě proměnili. Základ vítězství TPS položili v první třetině Jasper Lindsten a Dave Spina. Vladimír Svačina sice v úvodu druhé části využil přesilovou hru, jenže hned vzápětí na opačné straně pohřbil naděje Liberce Jesse Dudas. Bílí Tygři v bojovném utkání nestačili na TPS Turku a o jejich účasti v playoff rozhodne poslední duel na ledě Lorenskogu. Konečný výsledek. TPS Turku 3 Bílí Tygři Liberec 1. (20:35:30)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Lindsten (Forsstrom), 16. Spina (TS), 26. Dudas (Spina, Karvonen) – 25. Svačina (Bulíř)


    TPS Turku: Georgijev (Setänen) – Tallinder, Keskitalo, Dudas, Reunanen, Forström, Eronen, Kojo, Berger – Perrin, Kallio Thorell – Spina, Ahtola, Karvonen – Virta, Vähätalo, Lindsten – Virtanen, Siiki, Taavitsainen.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Lašák) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, Plutnar – Svačina, Bulíř, Radivojevič – Jelínek, Bartovič, Vantuch – Vlach, Bližnák, Stránský – Ordoš, Mikyska, Špaček.

    Rozhodčí: Soren Persson (SWE), Jari Suorsa (FIN) – Markus Hagerstrom (FIN), Daniel Osterholm (FIN)
    bahis siteleri