Třinec – Pardubice 4:1 (kon.) | Vítkovice – Sparta 3:2 (2:0 po s.n.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 4:5 (po pr.)
Chomutov – K. Vary 3:2 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:3 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
4:5 (3:1, 1:2, 0:1 - 0:1)
BK Mladá Boleslav
Pátek 09.09.2016, 17:10 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Diváci protestují, ale rozhodčí posílají 40 vteřin před koncem třetí třetiny na trestnou lavici Blaže Gregorce za držení.
     
    54:24
    Martin Štajnoch u mantinelu ošklivě trefil Matěje Stříteského, ale rozhodčí se po domluvě dohodli udělit pouze dvouminutový trest. Klasifikace zákroku je vražení na hrazení.
     
    42:19
    Čtvrtá šance pro Mladou Boleslav v přesilovce! A domácí obrana hlásí poplach. Na trestné lavici sedí René Vydarený, za držení.
     
    38:22
    Hned záhy si oslabení zahrají i domácí. Bedřich Köhler putuje za katr za napadení. Udrží si Boleslav stoprocentní bilanci využití přesilových her?
     
    35:39
    Mladoboleslavští si příliš neodpočinou! Další hráč v zeleno-černém dresu míří na trestnou lavici. Tentokrát je to David Štich, jenž trefil vysokou holí svého soupeře.
     
    30:22
    Marek Trončinský trefil hrůzostrašně Stanislava Dietze kolenem a dostává zasloužený trest 5 minut + trest do konce utkání. Hradecký obránce se nemůže zvednout z ledu a nevypadá to s ním dobře.
     
    28:18
    Jiří Šimánek totiž v obranné třetině nedovoleně bránil protihráči v hraní, a po komerční přestávce tak přijde šance pro Boleslav na snížení.
     
    25:46
    Režisér Jaroslav Bednář vytáhl majstrštyk a našel Köhlera, který byl při otočce zahákován Matějem Stříteským. 89 sekund přesilovky 5 na 3 pro Hradec!
     
    25:16
    Martin Látal zbytečně podrazil hradeckého hráče a přichází tak čtvrtá přesilovka pro Mountfield. Dvě z nich už domácí využili. Co teď?
     
    17:51
    Vzápětí je na dvě minuty vyloučen Zdeněk Čáp za vražení na hrazení a Bruslaři mají první příležitost početní výhody.
     
    15:32
    Emoce teď tryskají proudem! Další faul Jakuba Orsavy už rozhodčí viděli. Jakub Orsava je potrestán na dvě minuty za hákování.
     
    09:29
    Radovan Pavlík se dostal do samostatného úniku, ve kterém byl zahákován! Celou akci však dohrál a pokusil se o bekhendový blafák, který však nezakončil. Jan Hanzlík už sedí na trestné lavici, kde pyká za hákování.
     
    00:54
    Tomáš Voráček si navíc pomohl nedovoleně a krosčekoval svého protihráče. Hradec si zahraje první přesilovku.
    Marken.cz

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 3. Köhler (Bednář, Červený), 17. Bednář (Gregorc, Džerinš), 18. T. Knotek (Vydarený, Plášil), 22. Köhler (Dej) – 19. Vampola (Urban, Klepiš), 30. Žejdl (Pacovský, Stříteský), 40. Hyka (Stříteský, Žejdl), 41. Urban (Štich, Pospíšil), 62. Urban (Pacovský)


    Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Čáp, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Plášil, Vydarený, Barák – Bednář (C), Džerinš, Červený – Jarůšek, Potulny, Šimánek – Köhler, Kukumberg, Dej – Bulík, T. Knotek, Pavlík.
    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – T. Voráček, Stříteský, Štich, Trončinský, Kurka, Hanzlík – Pospíšil, Klepiš (C), Hyka – Pabiška, Urban, Pacovský – Jonák, Vampola, Látal – Lenc, Žejdl, Orsava.

    Rozhodčí: Horák, Svoboda – Brejcha, Ondráček
    thejrc.org