Nitra – Banská Bystrica 4:3 (kon.) | Košice – Poprad 3:1 (kon.) | Trenčín – Martin 5:1 (kon.)
Zvolen – Nové Zámky 2:1 (po pr.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 2:7 (kon.)
konec
HC Košice
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
HK Poprad
sk Pátek 09.09.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
    Košice dnes v derby s Popradom. Ako sa zápas skončí?
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri priamom prenose z 1. kola najvyššej hokejovej súťaže našej krajiny, Tipsport ligy, v rámci ktorého si sily zmerajú HC Košice a HK Poprad.

    Steel aréna zažije už v prvom kole Tipsport ligy v ročníku 2016/2017 skutočný hokejový sviatok. Narazia na seba totiž dva východniarske celky, najúspešnejší hokejový klub Slovenska HC Košice a hokejoví chlapci spod Tatier – HK Poprad.

    HC Košice by sa nepochybne rád vrátil na ligový trón. Košičanom v uplynulej sezóne absolútne nevyšiel úvod do súťaže, keď sa postupne zosunuli až na dno tabuľky, avšak rýchlymi krokmi sa im podarilo medzi ligovú elitu vrátiť. Aj preto dokázali Oceliari napokon základnú časť s prehľadom vyhrať, čím sa navyše kvalifikovali už po tretíkrát do Champions Hockey League (CHL). Avšak play-off už Košičanom veľa dôvodov na radosť neprinieslo. Ašpirant na zisk majstrovskej trofeje totiž zaváhal v semifinálovej sérii s Banskou Bystricou sa napokon sa tak musel uspokojiť „len“ s bronzom.

    HK Poprad sa v uplynulom ročníku musel opäť vyrovnávať s nepríjemnými existenčnými problémami, pričom istý čas sa zdalo, že hokej môže pod Tatrami definitívne skončiť. To je už ale minulosťou a Kamzíci sa na ligovú scénu plánujú vrátiť v plnej sile. Svedčí o tom aj doplnenie kádra o nových hokejistov, nové trénerské zloženie, ako aj zaujímavý ťah vo forme takzvaného „Try outu“. Ten prilákal do Popradu niekoľko desiatok hráčov, ktorí bojovali o stabilné miesto v zostave. Tí najlepší a najúspešnejší z nich následne získali novú zmluvu a v Tipsport lige tak chýbať nebudú. Možno aj vďaka nim bude môcť Poprad pomýšľať na lepšie umiestnenie, ako tomu bolo v prípade 6. priečky z uplynulej sezóny.
    Košičania absolvovali autogramiádu
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Michalčin, Šedivý, Matejka, Šmach – Spilar, Suja, Nagy – Bicek, Hruška, Bartánus – Hričina, Boltun, Varga – Šoltés, Milý, Bartoš – Klíma

    HK Poprad: Fernström (Šúrek) – Troliga, Zagrapan, Ježek, Brejčák, Suchý, Pokovič, Dinda, Šterbák, Kroták, Lapšanský, Lichanec, Paločko, Bondra, Fabian, Kurali, Cutting, Výhonský, Tibenský, Vašaš, Václav

    Rozhodca: J. Konc, Štefik – M. Korba, Smrek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Rozkorčuľovanie v Steel aréne
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk získali po krátkom súboji v stredovom kruhu na svoje hokejky domáce Košice, ktoré sa tak čo najrýchlejšie pokúsia presunúť pred bránu Linusa Fernströma.
    Steel aréna počas štátnej hymny Slovenskej republiky
     
    00:48
    Spilar sa teraz snažil nájsť spätnou prihrávkou Nagya, avšak skúsený útočník si to namieril na opačnú stranu klziska. Aj preto Košice o puk prišli.
     
    01:09
    Popradu prechod cez stred klziska nevyšiel, aj preto sa hostia spoľahli na prihrávku do obrannej tretiny. V tomto priestore krotil puk Pokovič.
     
    02:00
    Druhá minúta stretnutia patrila hosťom, ktorí sa s pukom natlačili do pásma súpera, avšak tam sme sa presnejšej kombinácie nedočkali. Košice súpera podržali len pri mantineli.
     
    02:23
    Poprad dal gól!
    Šoltésovi teraz prepadol puk cez čepeľ, vďaka čomu sa do samostatného úniku dostal MAREK ZAGRAPAN. Ten už v situácii jedného proti jednému vedel, čo s pukom. Asistencie: Ján Brejčák, Radoslav Suchý.
    02:23 Marek ZAGRAPAN - 0:1
     
    03:20
    Tibenský puk podržal na čepeli, oba celky budú striedať.
     
    03:29
    K voľnému puku sa teraz dostal Hruška, ktorý vypálil z ľavej strany poriadne tvrdo. Fernström bol nútený reflexívnym zákrokom ľavou Rukou Poprad podržať nad vodou!
     
    04:50
    Hra mierne stratila na svojom tempe, sledovali sme viacero nepresných kombinácii na oboch stranách. Tie napokon znamenali aj niekoľko prerušení, ktoré tímy využili aspoň na prestriedanie.
     
    05:10
    Bojovný Milý puk vydoloval na hokejky svojich spoluhráčov, avšak Bartoš následne nemal pri rozohrávke ideálnu pozíciu. Jeho puk na modrú čiaru tak hostia dokázali prečítať.
     
    05:13
    Vhadzovanie po pravici Habala.
     
    05:40
    Pokračujeme v zápase, v ktorom sa pomerne často prerušuje. Dôvodom je séria postavení mimo hry v podaní Popradu, ako aj prihrávka rukou. Aj tou sa prezentovali práve hostia.
     
    05:45
    A ďalšie prerušenie, tentokrát to musel Výhonský vyriešiť zakázaným uvoľnením. Poprad tak striedať nemôže.
     
    05:55
    Nebezpečná situácia pred Fernströmom, ktorý sa teraz musel mať skutočne na pozore! Nahodenie puku od modrej čiary totiž ešte jemne tečoval Hruška, nanešťastie pre Košice len priamo do hrude gólmana.
     
    06:55
    Krásna individuálna akcia Ladislava Nagya, ktorý puk zaviezol do pásma po jeho ľavej strane, počkal si na ideálny čas na streľbu a skúsil to švihom. Puk tesne minul priestor troch žrdí.
     
    07:45
    A ďalšia obrovská šanca Košíc! Tentokrát si do pozície centra nakorčuľoval mladý Boltun, ktorý tvrdo vypálil na lapačku Fernströma. Tomu síce puk vypadol, avšak len za bránu.
     
    08:40
    Pokovič rozohral popri pravom mantineli smerom dopredu s úmyslom naštartovať útočné motory hostí, avšak to sa mu nepodarilo. Puk totiž prepadol na hokejky Košičanov.
     
    08:45
    Zakázané uvoľnenie v podaní HK Poprad.
     
    09:10
    Formácia vedená Marekom Bartánusom sa dokázala usadiť v útočnom pásme, pričom sme videli aj jednu strelu. Nanešťastie pre Košice sa ale ani Bartánus, ani Hruška k dorážke nedostali.
     
    09:46
    Košice dali gól!
    Nádherný gól Košíc znamená, že stav zápasu je opäť vyrovnaný. Košičania doslova vleteli do pásma súpera, kde si ešte pred bránou GABRIEL SPILAR puk prehodil na bekhend a Fernströmovi tak nedal šancu na zákrok. Asistencia: Ladislav Nagy.
    09:46 Gabriel SPILAR - 1:1
     
    10:10
    Vhadzovanie po ľavici Fernströma.
     
    10:25
    Túto situáciu zvládol Poprad pomerne jednoducho, navyše puk nebezpečne nahodil aj na bránu súpera. Sledovali sme zaujímavý súboj útočníka s Habalom, ktorý nebojácne šprintoval smerom do poľa. Napokon uspel práve on.
     
    11:12
    Košičania sa s pukom chceli presunúť pred bránu svojho súpera, úmysel im ale prekazil hlavný arbiter. Ten videl hru so zdvihnutou hokejkou, puk sa tak do hry vhodí pred Habalom.
     
    11:12
    Aleš Ježek (POP) – 2 minúty – seknutie.
     
    11:45
    Košičania sú v pásme, zatiaľ je to bez strely.
     
    12:05
    Nagy poslal puk na modrú čiaru, odtiaľ prišlo zakončenie tesne nad úrovňou ľadu. Fernström musel zakročiť svojím pravým zákrokom, ale uspel.
     
    12:25
    Košičania to skúsili ešte raz, tentokrát pálil spred bránkoviska bez prípravy Jakub Suja. Jeho zakončenie ale smerovalo len priamo do gólmana.
     
    13:00
    Puk je v strednom pásme.
     
    13:16
    V momente, kedy sa Ježek vrátil na ľad, sa Košičania prezentovali ďalšou strelou. Puk letel od pravého mantinelu, pričom bol ešte tečovaný. Nanešťastie pre Košice nie do brány.
     
    13:50
    Tak toto bol veľmi tvrdý súboj v strednom pásme, po narazení na mantinel ostáva jeden z domácich hráčov ležať na ľadovej ploche. Pravdepodobne bude musieť byť aj ošetrovaný.
     
    13:50
    Zraneným je Boltun, ktorý ťahá svoju nohu za sebou. Z ľadu ale odchádza bez ošetrenia, snáď to tak nebude až také vážne.
     
    14:30
    V súboji Bartoša so Suchým úspešnejší Košičan, ktorý ešte puk posunul na mladého Milého. Ten to skúsil strelou k ľavému mantinelu, puk ale do siete v tomto prípade neprepadol.
     
    15:00
    Do konca prvej tretiny ostáva 5 minút.
     
    15:20
    Nagy puk ukradol Cuttingovi pri mantineli, nakorčuľoval si s ním pred bránku súpera. kde ešte zakončoval do protipohybu Fernströma. Priestor troch žrdí napokon nezasiahol.
     
    16:15
    Košičania v prečíslení dvoch proti jednému, avšak Bartánus si po finálnej prihrávke ešte musel puk prikopnúť. Jeho strela tak bola mierne oneskorená a Fernström ju dokázal vykopnúť.
     
    17:05
    Poprad chcel puk vyhodiť von z obrannej tretiny, napokon ale hrací predmet skončil medzi divákmi. Vhadzovať sa tak bude po pravici Fernströma.
     
    17:30
    Na opačnej strane klziska sa hostia rýchlo presunuli pred Habala, kde to skúšali strelou z medzikružia. Táto rana ale presná nebola.
     
    17:50
    Pred bránou teraz číhal Nagy, ktorý chcel po strele dorážať, avšak puk sa k jeho čepeli napokon neodrazil.
     
    18:30
    Spilar puk posunul medzi kruhy Nagyovi, ten to skúsil bez prípravy. Jeho ranu príklepom pritom Fernström ľavým betónom zrazil do bezpečnej zóny.
     
    19:46
    Prvá tretina sa dohráva v pásme Košíc, kde sa po nahodení puku na bránu v podaní Popradu strhla aj menšia šarvátka. Bez vylúčení sa to nezaobíde.
     
    19:46
    Šedivý (KOS) – 2 minúty – hrubosť.
     
    19:46
    Fabian (POP) – 2 minúty – seknutie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina prvého kola Tipsport ligy medzi Košicami a Popradom je už minulosťou. Prvých dvadsať minút východniarskeho derby pritom prinieslo aktívnu hru z oboch strán, a tak nemali diváci o kvalitný hokej núdzu.

    Pomer striel po 1. tretine: 12:6

    Druhá tretina sa začne približne o 18:20.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:11
    Úvodné buly prostrednej časti zápasu bolo vhodené. Aj v tomto prípade pritom platilo, že si na vhadzovaní počínali lepšie Košice, ktoré puk opätovne vydolovali na svoje hokejky. Uvidíme, čo sa im podarí vymyslieť smerom dopredu.
     
    20:40
    Ešte stále prebieha vylúčenie Šedivého a Fabiana, uvidíme, ktorému celku bude viac priestoru na ľadovej ploche vyhovovať.
     
    20:50
    Pokus o krížnu prihrávku na Spilara neúspešný, puk tak na svoje hokejky prebral Poprad. Ten sa ale smerom dopredu absolútne neponáhľa.
     
    21:20
    Až teraz sa Tibenský s pukom presunul k bráne súpera, tam mu bol ale puk odobraný domácou obranou.
     
    21:45
    Tak napokon z toho predsa len bola strela, vypálil Aleš Ježek. Jeho tvrdá rana pritom pristála priamo na hrudi pozorného Habala.
     
    22:10
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    23:00
    Prienik Suju po ľavom krídle do útočnej tretiny nepriniesol nič zaujímavé, útočník Košíc bol totiž včas zatlačený na mantinel a bola mu tak znemožnená streľba.
     
    23:10
    Martin Dudáš sa ocitol na útočnom výpade, kedy s absolútnou drzosťou obkrúžil okolo brány súpera a následne sa bekhendovou ranou pokúšal nachytať Fernströma na hruškách. Puk skončil v moci gólmana.
     
    23:40
    Košičania v príležitosti na skórovanie, puk teraz preletel popred bránkovisko Popradu. Našťastie pre hostí ho nik z domácich výraznejším spôsobom nezasiahol.
     
    24:00
    Na opačnej strane sa do streleckého zakončenia natlačil Brejčák, ktorý to skúšal strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie. Tento puk ale skončil v moci Vladislava Habala.
     
    24:45
    Deyl puk drží za bránou Košíc, tie striedajú.
     
    24:55
    Napokon chcel skúsený obranca hru presunúť na opačnú polovicu klziska, avšak bolo z toho len zakázané uvoľnenie.
     
    25:30
    Hra sa pomerne často presúva zo strany na stranu, diváci sledujú aktívny hokej zameraný na útočenie. Chýba tomu ale početnejšia streľba.
     
    26:01
    Košičania sa s pukom usadili pred bránou súpera, tam ale zlyhali vo finálnej fáze. Prihrávka pred bránkovisko niekoľkokrát našla len hráča odetého v modrom.
     
    26:40
    Klzisko opustil dnes už druhý puk, peknú spomienku na tento zápas tak bude mať ďalší z fanúšikov prítomných v hľadisku Steel arény.
     
    27:20
    Lapšanský sa v súboji s Matejkom snažil dostať pred Vladislava Habala, avšak napokon mu nepomohol ani spätný pohyb naznačený pravou nohou. Skúsený obranca vo farbách Košíc si dal v tejto situácii pozor.
     
    27:45
    Fernström musel puk po akomsi nastrelení ukryť vo svojej lapačke, vhadzovať sa tak bude po jeho pravej ruke.
     
    28:20
    Deyl sa musel mať pri útočnej snahe na pozore, avšak obranca Košíc si dokázal telom odstaviť útočiaceho Dindu a pripraviť ho tak o puk. Pekný moment v rámci pravidiel.
     
    28:45
    Bicek si teraz puk niekoľkokrát vymenil s Hruškom, ktorý sa napokon odvážil aj na priame strelecké zakončenie z priestoru pravého kruhu. Fernström si pripísal úspešný zákrok, túto ranu totiž vyrazil.
     
    29:40
    Puk bol v obrannej tretine Popradu, tam si ale Košičania nerozumeli a do svojej moci ho nezískali.
     
    30:00
    Polovica riadneho hracieho času je už za nami. Stále pritom platí nerozhodný stav v pomere 1:1.
     
    30:25
    Košičania sa na malý moment ocitli v prečíslení troch proti dvom, puk mali ale v nevýhodnej pozícii a presnejšie tak rozohrať nedokázali. Medzičasom sa Poprad v obranných radoch opäť sformoval.
     
    30:40
    Na štadióne to teraz len tak zhučalo, v priestore pred bránkoviskom totiž prišlo k zaujímavému streleckému zakončeniu. Linus Fernström puk prikryl na ľadovej ploche.
    30:40
     
    31:10
    Nebezpečná situácia pre Košice, Matejka totiž prehral rýchlostný súboj s Lapšanským, ktorý tvrdo zakončil z ľavej strany. Len do betónu pozorného Habala.
     
    32:10
    Po puku sa teraz pred bránkou naťahoval Dinda, napokon sa k nemu ale nedostal. Ostalo to tak bez strely v podaní hostí.
     
    32:40
    Veľký tlak Popradu, domáci hokejisti teraz absolútne zabudli na Výhonského, ktorý to skúšal tromi strelami v sérii, ani jedna si ale cestu za fantastického Habalu nenašla!
     
    33:43
    Košice dali gól!
    A Košičania sa po prvýkrát v zápase ujímajú vedenia! Na radosť domáceho celku sa tak deje ešte v druhej tretine, keď sa dokázal gólovo presadiť JAKUB SUJA. Asistencia: Dávid Šoltés.
    33:43 Jakub SUJA - 2:1
     
    34:15
    Nuž, uvidíme ako na túto situáciu zareagujú hostia.
     
    35:00
    Do konca prostrednej časti riadnej hracej doby ostáva ešte 5 minút.
     
    35:30
    Fabian (POP) – 2 minúty – držanie.
     
    35:45
    Košičania si rozhodili obranu súpera a skúsili to niekoľkými strelami. Fernström už ležal na ľade, puk sa medzi tri žrde napriek tomu nedostal!
     
    36:17
    Ďalšia šarvátka pred bránou hostí, tentokrát sa to ale zrejme zaobíde bez vylúčení.
     
    36:30
    Rana od modrej v podaní Radeka Deyla, tento puk ale skončil len na zadnom mantineli. Košičania aj naďalej ostanú v pásme súpera.
     
    37:00
    Domáci celok páli nepresne a puk smeruje k Habalovi.
     
    37:25
    Tak toto bola nádherná herná situácia! Ladislav Nagy sa prezentoval krásnou individuálnou akciou a strelou švihom k vzdialenejšej žrdi, Fernström mu ale vystavil ešte krajší semafor!
     
    37:45
    Poprad hrá medzičasom už v pätici.
     
    38:10
    Fernström sa teraz rozhodol rozohrať spoza vlastnej brány, tento zámer ale Popradčania celkom nepochopili. Niektorí z nich totiž odišli na striedačku.
     
    38:40
    Na opačnej strane klziska sa črtal samostatný únik Lichanca, ten bol ale zastavený čistým spôsobom. Strelu sme tak nevideli.
     
    38:40
    Lichanec ešte pri páde strhol bránku Habala, ktorú museli postranní arbitri vrátiť na svoje miesto.
     
    39:00
    Beží posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:20
    Tibenský si robil priestor medzi kruhmi, Hruška sa ale postaral o to, aby k nemu prihrávka neprešla. Už sa zrejme nič podstatné neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Za sebou máme už 40 minút riadnej hracej doby, pričom pred poslednou prestávkou platí stav 2:1. Uvidíme, či sa ešte bude skóre v tretej tretine výraznejšie meniť, alebo pôjde už len o prípadné kozmetické úpravy.

    Pomer striel po 2. tretine: 30:12

    Tretia tretina sa začne približne o 19:05.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    Úvodné buly tretej tretiny bolo v tejto chvíli vhodené. Puk aj v tomto prípade dopadol na hokejky domácich Košíc. My budeme zvedaví na to, či si už Košičania tesné vedenie postrážia, alebo sa Popradu ešte podarí vyrovnať.
     
    40:50
    Košičania sa stiahli k vlastnej bráne, odkiaľ to skúšali kolmicou smerom dopredu. Tento puk ale presný nebol a dopadol len na hokejky hostí.
     
    41:10
    Spilar v tejto chvíli aktívne napádal rozohrávku Pokoviča, ten sa ale zastrašiť nenechal a za bránkou stráženou Fernströmom nepochybil. Puk tak ostal v moci hostí.
     
    41:40
    Hostia sa s ním ale absolútne nedokážu presunúť stredom poľa. To môže byť pri cieli vyrovnať skutočne obrovským problémom.
     
    41:56
    Postavenie mimo hru v podaní domácich.
     
    42:14
    Košice dali gól!
    Košičania sa výrazne priblížili k trojbodovému zisku, do siete Fernströma totiž smeruje aj tretí puk. Ruky nad hlavu zodvihol tentokrát DÁVID ŠOLTÉS. Asistencie: Peter Bartoš, Christián Michalčin.
    42:14 Dávid ŠOLTÉS - 3:1
     
    42:40
    Poprad je v tejto chvíli aktívne zatláčaný do obrannej tretiny, odkiaľ sa mu budú góly strieľať len veľmi ťažko.
     
    43:10
    Uvedomuje si to aj Marek Zagrapan, ktorý v tejto chvíli naštartoval svoje útočné motory. Vôbec si pri tom ale nevšimol, že sa dostal do ofsajdovej pozície.
     
    43:40
    Puk bol v rohu klziska, kde oň zviedli súboj hneď štyria hokejisti. Do svojej moci ho získali Košice, tie sa ale nemajú kam ponáhľať. Aj preto odchádzajú striedať počas hry.
     
    44:00
    Fernström bol pripravený, napokon ale zakročiť nemusel. Košičanov totiž zastavilo postavenie mimo hru, ktorému sa v tejto chvíli nedokázali vyhnúť.
     
    44:30
    Opäť sa začína časový úsek, ktorý zrejme prinesie podstatne viac prerušení hry, ako sme v priemere zvyknutí. To tempu zápasu rozhodne nepomôže.
     
    44:40
    Prerušovalo sa aj v tejto chvíli, keď Habal puk preventívne ukryl vo svojej lapačke.
     
    45:10
    Konečne sme videli nejakú strelu. Stalo sa tak po akcií Košíc, ktorú ukončil ranou z pravého kruhu Marek Bartánus. Puk Fernströmovi vypadol a dokotúľal sa do bezpečnej zóny.
     
    46:10
    Košičanom sa aj s trochou šťastia podarilo založiť postupnú útočnú akciu, na konci ktorej bol Varga. Útočník v službách Košíc poriadne preveril pozornosť gólmana, Fernström ale nepochybil.
     
    47:04
    Puk bol zblokovaný na ochrannú sieť, vhadzovať sa preto bude po ľavici švédskeho brankára v službách Popradu.
     
    47:40
    Čas plynie v tejto chvíli pomerne rýchlo, čo hrá v neprospech Popradu. Ak chcú hokejisti spod Tatier bodovať, musia streliť ešte minimálne dva góly.
     
    48:20
    Suja mohol pridať aj svoj druhý gól v zápase, inkasoval totiž zaujímavú prihrávku spoza brány. Medzi kruhmi sa ale pošmykol, navyše bol pokrytý z oboch strán, preto jeho zakončenie úspech neprinieslo.
     
    49:10
    Na opačnej strane klziska predviedol Habal ďalší zo série zákrokov „na istotu“. Vlastislav Habal dnes nenecháva nič na náhodu a pokrýva aj jednoduché puky. Aj preto inkasoval len raz.
     
    49:20
    Pekná strela Tibora Vargu z ľavého kruhu na vhadzovanie, Varga to tentokrát skúšal príklepom. Fernström opäť zakročil, opäť pomocou svojho obľúbeného ľavého betónu.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 10 minút.
     
    50:45
    Zápas v tejto chvíli mierne stratil na svojom tempe. Na ihrisku sa nedialo nič zaujímavé, puk sa totiž presúval len zo strany na stranu.
     
    50:45
    Gólman Fernström má zrejme problém s výstrojom, nahradí ho tak Šúrek. Pravdepodobne ale pôjde len o dočasnú zmenu.
     
    51:30
    My pokračujeme v taktickom hokeji, Košičania sa v tejto chvíli zbytočne do bezhlavého útočenie nepúšťajú. Domáci celok aj naďalej vychádza zo zabezpečenej defenzívy a pozorne sa tak bráni.
     
    51:40
    Ako sme avizovali, zmena gólmana dlho netrvala. Fernström je má chrániče napravené a opäť ho vidíme na ľadovej ploche.
     
    52:20
    Martin Dudáš sa medzi kruhmi natlačil do zakončenie, jeho ranu ale Fernström zaregistroval včas a puk tak dokázal vykopnúť do bezpečného priestoru.
     
    53:40
    Košičania držia svojho súpera ďaleko od Habala, v tejto chvíli si už domáci dovoľujú aj zaujímavejšie kombinácie v útočnej tretine.
     
    54:20
    Spilar sa síce pošmykol a spadol, napriek tomu ale zaregoval na voľný puk najlepšie zo všetkých prítomných a získal ho do moci Košíc. Za to si vyslúžil potlesk fanúšikov.
     
    55:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva 5 minút.
     
    55:20
    Suchý teraz v zúfalosti puk prebral za svätyňou Fernströma, smerom dopredu ale nerozohral. Všetci jeho spoluhráči totiž odišli na striedačku.
     
    56:00
    Takýmto spôsobom to zrejme nepôjde. Poprad pomerne často prepadáva vo svojich obranných radoch a nič tak nenasvedčuje tomu, že by sme sa ešte mali dočkať vyrovnania.
     
    56:37
    Košičania sa usadili v pásme, po krátkej kombinácii prišla aj strela z medzikružia. Vyslal ju Ladislav Nagy, na túto bombu ale Fernström výborne zareagoval hruďou.
     
    57:15
    Aj naďalej sledujeme tlak Košíc. V žiadnom prípade nechcem hostí podceniť, ale teraz sa im podarí vyrovnať už len veľmi ťažko.
     
    57:50
    Fernström zakončil betónom, nevedel však, kam sa mu puk odrazil. Našťastie pre Poprad smeroval pomerne ďaleko od bránky hostí.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny.
     
    58:20
    Fernström smeruje na striedačku, power-play hostí!
     
    58:45
    Hričina o puk bojoval v pásme súpera a aj keď ho nezískal, vybojoval aspoň cenné sekundy.
     
    59:10
    Posledných 50 sekúnd tretej tretiny a dovolím si tvrdiť, že aj zápasu. Puk je totiž ďaleko od svätyne Košíc.
     
    59:23
    Oddychový čas hostí.
     
    59:30
    Hlavný tréner Popradu, pán Petr Jonák, to ešte skúša aj oddychovým časom, uvidíme, či krátka prestávka a rozdanie si pokynov jeho zverencom pomôžu.
     
    59:32
    Záver tretej tretiny sa napokon ešte slušne naťahuje, Košičania sa totiž dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    59:50
    Nagy prázdnu bránu netrafil, puk mu v rozhodujúcej chvíli mierne skĺzol z čepele hokejky.
     
    59:50
    Vhadzovanie v strednom pásme, Fernström sa vráti do bránky.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas úvodného kola Tipsport ligy, v ktorom HC Košice poráža HK Poprad pomerom 3:1 a do tabuľky si tak pripisuje prvé tri body. Prvé východniarske derby tak v prospech Košíc, už teraz ale vieme, že sledovať túto sériu bude ešte veľmi zaujímavé.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:37:58)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 10. Spilar (Nagy), 34. Suja (Šoltés), 43. Šoltés (Bartoš, Michalčin) – 3. Zagrapan (Brejčák, Suchý)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Michalčin, Šedivý, Matejka, Šmach – Spilar, Suja, Nagy – Bicek, Hruška, Bartánus – Hričina, Boltun, Varga – Šoltés, Milý, Bartoš – Klíma
    HK Poprad: Fernström (Šúrek) – Kurali, Suchý, Fabian, Dinda, Cutting, Pokovič, Brejčák, D. Šterbák – Lichanec, Zagrapan, Lapšanský – Tibenský, Troliga, Kroták – Výhonský, Ježek, D. Bondra – Václav, Paločko, Vašaš

    Rozhodčí: J. Konc, Štefik – M. Korba, Smrek
    bahis siteleri