Nitra – Banská Bystrica 4:3 (kon.) | Košice – Poprad 3:1 (kon.) | Trenčín – Martin 5:1 (kon.)
Zvolen – Nové Zámky 2:1 (po pr.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 2:7 (kon.)
konec
HC Košice
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
HK Poprad
sk Pátek 09.09.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Partner:
     
    59:50
    Nagy prázdnu bránu netrafil, puk mu v rozhodujúcej chvíli mierne skĺzol z čepele hokejky.
     
    59:23
    Oddychový čas hostí.
     
    58:20
    Fernström smeruje na striedačku, power-play hostí!
     
    57:50
    Fernström zakončil betónom, nevedel však, kam sa mu puk odrazil. Našťastie pre Poprad smeroval pomerne ďaleko od bránky hostí.
     
    56:37
    Košičania sa usadili v pásme, po krátkej kombinácii prišla aj strela z medzikružia. Vyslal ju Ladislav Nagy, na túto bombu ale Fernström výborne zareagoval hruďou.
     
    52:20
    Martin Dudáš sa medzi kruhmi natlačil do zakončenie, jeho ranu ale Fernström zaregistroval včas a puk tak dokázal vykopnúť do bezpečného priestoru.
     
    49:20
    Pekná strela Tibora Vargu z ľavého kruhu na vhadzovanie, Varga to tentokrát skúšal príklepom. Fernström opäť zakročil, opäť pomocou svojho obľúbeného ľavého betónu.
     
    48:20
    Suja mohol pridať aj svoj druhý gól v zápase, inkasoval totiž zaujímavú prihrávku spoza brány. Medzi kruhmi sa ale pošmykol, navyše bol pokrytý z oboch strán, preto jeho zakončenie úspech neprinieslo.
     
    46:10
    Košičanom sa aj s trochou šťastia podarilo založiť postupnú útočnú akciu, na konci ktorej bol Varga. Útočník v službách Košíc poriadne preveril pozornosť gólmana, Fernström ale nepochybil.
     
    45:10
    Konečne sme videli nejakú strelu. Stalo sa tak po akcií Košíc, ktorú ukončil ranou z pravého kruhu Marek Bartánus. Puk Fernströmovi vypadol a dokotúľal sa do bezpečnej zóny.
    42:14 Dávid ŠOLTÉS - 3:1
     
    42:14
    Košice dali gól!
    Košičania sa výrazne priblížili k trojbodovému zisku, do siete Fernströma totiž smeruje aj tretí puk. Ruky nad hlavu zodvihol tentokrát DÁVID ŠOLTÉS. Asistencie: Peter Bartoš, Christián Michalčin.
     
    37:25
    Tak toto bola nádherná herná situácia! Ladislav Nagy sa prezentoval krásnou individuálnou akciou a strelou švihom k vzdialenejšej žrdi, Fernström mu ale vystavil ešte krajší semafor!
     
    35:45
    Košičania si rozhodili obranu súpera a skúsili to niekoľkými strelami. Fernström už ležal na ľade, puk sa medzi tri žrde napriek tomu nedostal!
     
    35:30
    Fabian (POP) – 2 minúty – držanie.
    33:43 Jakub SUJA - 2:1
     
    33:43
    Košice dali gól!
    A Košičania sa po prvýkrát v zápase ujímajú vedenia! Na radosť domáceho celku sa tak deje ešte v druhej tretine, keď sa dokázal gólovo presadiť JAKUB SUJA. Asistencia: Dávid Šoltés.
     
    32:40
    Veľký tlak Popradu, domáci hokejisti teraz absolútne zabudli na Výhonského, ktorý to skúšal tromi strelami v sérii, ani jedna si ale cestu za fantastického Habalu nenašla!
     
    31:10
    Nebezpečná situácia pre Košice, Matejka totiž prehral rýchlostný súboj s Lapšanským, ktorý tvrdo zakončil z ľavej strany. Len do betónu pozorného Habala.
    30:40
     
    30:40
    Na štadióne to teraz len tak zhučalo, v priestore pred bránkoviskom totiž prišlo k zaujímavému streleckému zakončeniu. Linus Fernström puk prikryl na ľadovej ploche.
     
    28:45
    Bicek si teraz puk niekoľkokrát vymenil s Hruškom, ktorý sa napokon odvážil aj na priame strelecké zakončenie z priestoru pravého kruhu. Fernström si pripísal úspešný zákrok, túto ranu totiž vyrazil.
     
    23:10
    Martin Dudáš sa ocitol na útočnom výpade, kedy s absolútnou drzosťou obkrúžil okolo brány súpera a následne sa bekhendovou ranou pokúšal nachytať Fernströma na hruškách. Puk skončil v moci gólmana.
     
    19:46
    Fabian (POP) – 2 minúty – seknutie.
     
    19:46
    Šedivý (KOS) – 2 minúty – hrubosť.
     
    18:30
    Spilar puk posunul medzi kruhy Nagyovi, ten to skúsil bez prípravy. Jeho ranu príklepom pritom Fernström ľavým betónom zrazil do bezpečnej zóny.
     
    16:15
    Košičania v prečíslení dvoch proti jednému, avšak Bartánus si po finálnej prihrávke ešte musel puk prikopnúť. Jeho strela tak bola mierne oneskorená a Fernström ju dokázal vykopnúť.
     
    15:20
    Nagy puk ukradol Cuttingovi pri mantineli, nakorčuľoval si s ním pred bránku súpera. kde ešte zakončoval do protipohybu Fernströma. Priestor troch žrdí napokon nezasiahol.
     
    14:30
    V súboji Bartoša so Suchým úspešnejší Košičan, ktorý ešte puk posunul na mladého Milého. Ten to skúsil strelou k ľavému mantinelu, puk ale do siete v tomto prípade neprepadol.
     
    13:50
    Tak toto bol veľmi tvrdý súboj v strednom pásme, po narazení na mantinel ostáva jeden z domácich hráčov ležať na ľadovej ploche. Pravdepodobne bude musieť byť aj ošetrovaný.
     
    13:16
    V momente, kedy sa Ježek vrátil na ľad, sa Košičania prezentovali ďalšou strelou. Puk letel od pravého mantinelu, pričom bol ešte tečovaný. Nanešťastie pre Košice nie do brány.
     
    12:25
    Košičania to skúsili ešte raz, tentokrát pálil spred bránkoviska bez prípravy Jakub Suja. Jeho zakončenie ale smerovalo len priamo do gólmana.
     
    12:05
    Nagy poslal puk na modrú čiaru, odtiaľ prišlo zakončenie tesne nad úrovňou ľadu. Fernström musel zakročiť svojím pravým zákrokom, ale uspel.
     
    11:12
    Aleš Ježek (POP) – 2 minúty – seknutie.
     
    10:25
    Túto situáciu zvládol Poprad pomerne jednoducho, navyše puk nebezpečne nahodil aj na bránu súpera. Sledovali sme zaujímavý súboj útočníka s Habalom, ktorý nebojácne šprintoval smerom do poľa. Napokon uspel práve on.
    09:46 Gabriel SPILAR - 1:1
     
    09:46
    Košice dali gól!
    Nádherný gól Košíc znamená, že stav zápasu je opäť vyrovnaný. Košičania doslova vleteli do pásma súpera, kde si ešte pred bránou GABRIEL SPILAR puk prehodil na bekhend a Fernströmovi tak nedal šancu na zákrok. Asistencia: Ladislav Nagy.
     
    07:45
    A ďalšia obrovská šanca Košíc! Tentokrát si do pozície centra nakorčuľoval mladý Boltun, ktorý tvrdo vypálil na lapačku Fernströma. Tomu síce puk vypadol, avšak len za bránu.
     
    06:55
    Krásna individuálna akcia Ladislava Nagya, ktorý puk zaviezol do pásma po jeho ľavej strane, počkal si na ideálny čas na streľbu a skúsil to švihom. Puk tesne minul priestor troch žrdí.
     
    05:55
    Nebezpečná situácia pred Fernströmom, ktorý sa teraz musel mať skutočne na pozore! Nahodenie puku od modrej čiary totiž ešte jemne tečoval Hruška, nanešťastie pre Košice len priamo do hrude gólmana.
     
    03:29
    K voľnému puku sa teraz dostal Hruška, ktorý vypálil z ľavej strany poriadne tvrdo. Fernström bol nútený reflexívnym zákrokom ľavou Rukou Poprad podržať nad vodou!
    02:23 Marek ZAGRAPAN - 0:1
     
    02:23
    Poprad dal gól!
    Šoltésovi teraz prepadol puk cez čepeľ, vďaka čomu sa do samostatného úniku dostal MAREK ZAGRAPAN. Ten už v situácii jedného proti jednému vedel, čo s pukom. Asistencie: Ján Brejčák, Radoslav Suchý.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 10. Spilar (Nagy), 34. Suja (Šoltés), 43. Šoltés (Bartoš, Michalčin) – 3. Zagrapan (Brejčák, Suchý)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Michalčin, Šedivý, Matejka, Šmach – Spilar, Suja, Nagy – Bicek, Hruška, Bartánus – Hričina, Boltun, Varga – Šoltés, Milý, Bartoš – Klíma
    HK Poprad: Fernström (Šúrek) – Kurali, Suchý, Fabian, Dinda, Cutting, Pokovič, Brejčák, D. Šterbák – Lichanec, Zagrapan, Lapšanský – Tibenský, Troliga, Kroták – Výhonský, Ježek, D. Bondra – Václav, Paločko, Vašaš

    Rozhodčí: J. Konc, Štefik – M. Korba, Smrek
    bahis siteleri