Jihlava – Ústí n/L 5:1 (kon.) | Třebíč – Frýdek-M. 0:5 (kon.) | Most – Kadaň 3:2 (kon.)
Litoměřice – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Havířov – Motor ČB 1:2 (kon.) | Kladno – Prostějov 3:1 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
HC Frýdek-Místek
Středa 05.10.2016, 17:30 • MANN + HUMMEL ARENA • Chance liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A je to. Hosté si vezou na sever Moravy tři body. Třebíč potvrdila, že jí vyhovuje hra na papírově silnějšího. Je třeba vyzdvihnout výkon Šimbocha, který dnes pro domácí učinil svou bránu nedobytnou. On-line přenos končí. Hezký večer. (19:46:43)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Poslední vhazování před Šimbochem vybojoval Frýdek, který už čeká na závěrečný hvizd.
     
    59:33
    Hosté v plném počtu.
     
    59:00
    Poslední minuta utkání už s největší pravděpodobností nepřinese ani kýžený gól, který by vymazal z počítadla nad ledem nulu na straně Třebíče. Vypadá to, že ani pětka na straně Frýdku – Místku nedodjde změny.
     
    57:33
    Vyloučen hráč číslo 81 David Cienciala (FRM) na dvě minuty – sekání. Cienciala přesekl svému jmenovci Davidu Dolníčkovi hůl.
     
    57:16
    Třebíč má početní výhodu.
     
    55:39
    Přestože hráči Třebíče se po ledě pohybují rychle, jejich střelám chybí přesnost a nelehkou situaci jim komplikuje i urputnost soupeře. Teď navíc mohl další branku vstřelit Káňa.
     
    55:21
    Hosté v plném počtu.
     
    54:08
    V tuto chvíli navzdory vlastní přesilovce se domácím dlouhou dobu nedaří opustit vlastní obranné pásmo. Až teď se dostal ke střele v mezikruží Kusko, ale jeho střela byla sražena do ochranné sítě.
     
    53:21
    Vyloučen hráč Jan Sonnek (FRM) na dvě minuty – podražení.
     
    53:17
    Když už se domácím podaří dostat do středního pásma, tak se následně dopustí ofsajdu. Snad jim pomůže nadcházející přesilovka.
     
    52:33
    Série nájezdů do třetiny domácích nebere konce, Pavel Jekel si dnes řádně procvičí ruce, nohy i třísla
     
    51:59
    Hosté jsou si moc dobře vědomi, že výhru jim může vzít už jenom zázrak, a proto se jejich hra mění v uvolněnou exhibici.
     
    51:08
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Již pátou branku Frýdku – Místku vstřelil ONDŘEJ KOVAŘČÍK, kterému střela napoprvé nevyšla, ale poté ji dorazil za záda Jekela. Asistence: Michal Kovařčík, Radek Meidl.
     
    50:13
    Po kombinaci hostů ve středním pásmu se na modré domácích dostal k puku Kanko a dvakrát pokusil štěstí, které mu zhatil Pavel Jekel.
     
    49:50
    Hosté v plném počtu.
     
    49:23
    Je to neuvěřitelné, ale i velké sérii střel odolal Šimbok s čistým štítem.
     
    48:40
    Pěkná střela od modré, kterou vyslal Bartejs, lapačkou ji pokryl golman hostů.
     
    47:50
    Po snaze domácích vstřelit gól se hra dostala za záda Šimbocha, kde se do konfliktu po krosčeku Zahradníčka (FRM) se dostal třebíčský Čejka. Vyloučen hráč Jan Zdráhal (FRM) na dvě minuty – krosček.
     
    46:43
    Oba týmy vystřídaly, Čejka zakládá za zády Jekela další pokus o stažení čtyřgólového rozdílu. Na modré hostů našel Havránek Patáka, který si ještě o několik málo metrů popojel před bránu Šimbocha, který si se střelou poradil.
     
    46:28
    Domácí v plném počtu.
     
    45:06
    Hosté předvádí pěknou přesilovku. Následně se ke střelám dostávají Erat a Bartejs. Oba dva od pravého kruhu prověřují Šimbocha, ale jejich střelám chybí přesnost.
     
    44:27
    Vyloučen hráč číslo 88 Milan Přibyl (TRE) na dvě minuty – vysoká hůl.
     
    44:14
    Jan Wasserbauer prohrál vhazování, následně se hra přesouvá do středního pásma, kde chybuje Přibyl a Třebíč čeká další oslabení.
     
    43:50
    Huňa u levého kruhu ve třetině hostů pokusil štěstí, to mu nevyšlo. Vzápětí znovu střílel z mezikruží a Šimboch zajišťuje svým zásahem Třebíči vhazování.
     
    43:35
    Po ofsajdu hostů se vhazuje ve středním pásmu.
     
    43:14
    Pěknou střelu od modré ukázal Bartejs, ale Šimbochovy betony jí zatarasily cestu do sítě.
     
    42:50
    Dobrý zásah Jekela uchránil domácí od páté branky. Třebíči se podařilo dostat do třetiny hostů, zde vyvinuli tlak a přiměli Frýdek – Místek k zakázanému uvolnění.
     
    41:33
    Po zakázaném uvolnění Třebíče se vhazovalo před Jekelem, puku se chopil Havránek, dopravil jej do třetiny hostů, kde domácí sice drží pásmo, ale jsou nepřesní.
     
    41:11
    Po úvodním oslabení se k puku dostal Huňa, ve středním pásmu našel Čejku, který vyhodil puk za záda Šimbocha, aby domácí mohli vystřídat.
     
    40:47
    Domácí v plném počtu.
     
    40:02
    První vhazování třetí třetiny vyhráli domácí, kteří sice drží puk na své holi, ale na změnu stavu to zatím nevypadá.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Do třetí třetiny vstoupí hosté v početní výhodě, která bude trvat 47 sekund. Ve druhé však více faulovali Severomoravané a to v poměru 2:4. Zároveň vstřelili další dvě branky. Tato drobná statistika svědčí o tom, že hosté jsou dnes aktivnější. Navíc se mohou opřít o skvěle chytajícího a zatím bechybného Šimbocha. Na ruku jim jde i fakt, že Horákům dnes příliš nepřeje ono pomyslené štěstí. Třetí třetina začne přibližně v 19:13.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:07
    Severomoravané úřadovali před svatyní Horáků, ale puk skončil v hledišti. Nyní se snaží opět dostat do třetiny domácích, ale Třebíč se v závěru druhé třetiny úspěšně brání.
     
    38:48
    Vyloučen hráč číslo 34 Jan Zdráhal (TRE) na dvě minuty – držení protihráče.
     
    37:38
    Před Jekelem se ztrhla pěkná motanice, ze které vzešel puk odražený od brusle jednoho z hostů a následná opakovaná snaha dorážet.
     
    37:04
    Je vidět, že čtyřgólový rozdíl hře hostů očividně svědčí. Neustále napadají obranu domácích, kteří jen horko těžko jejich náporu odolávají.
     
    36:22
    Dlouhé sekundy se teď puk a hra držely ve třetině hostů, nicméně na stav utkání to nemělo vliv.
     
    34:51
    Doudera vystřelil na Jekela, domácí puk zpracovali a hru přesunuli zpět do třetiny hostů. Je vidět, že se snaží urputně změnit stav, což jim kazí především skvěle chytající Šimboch.
     
    34:09
    Juráň poté, co hosté ztratili pásmo, mířil kolem levého mantinelu za pukem, ale před Šimbochem ho zachytil jeden z hostů a poslal ho zpět před Jekela, čímž se Juráňova snaha změnila z útoku na prostou projížďku po ledu.
     
    33:19
    Rychlý nájezd Matěje Psoty Juraj Šimboch opět vychytal, čímž skvěle chytající golman hostů domácího hráče zjevně rozčílil.
     
    33:08
    Hosté v plném počtu.
     
    32:38
    Třebíči se nedaří najít vhodnou pozici ke střele. Teď se trefil, ale špatně, Niko.
     
    31:50
    Frýdek velmi úspěšně napadá útočící Třebíč, Lojek poslal puk na modrou hostů, kde jej zachytil Erat, od něj puk směřoval do středu hřiště, puk byl však tečován jedním z hostů a putoval mezi diváky.
     
    31:07
    Vyloučen hráč David Cienciala (FRM) na dvě minuty – hákování.
     
    30:43
    Další vhazování ve středním pásmu usadilo puk na hokejky hostů, kteří zakládají akci před Šimbokem, podařilo se jim dostat až do třetiny domácích, kde se k puku dostal Luka a následně hosté faulují.
     
    30:04
    Hosté v plném počtu.
     
    29:05
    Domácí v plném počtu.
     
    28:59
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Velmi pěknou úspěšnou akci nyní předvedli hráči Frýdku, kteří si ve třech sáhli na puk a zvýšili stav utkání na 4:0. Gól vstřelil MILOŠ ROMAN. Asistence: Lukáš Danček, Lukáš Jašek.
     
    28:50
    O střelu se z mezikruží pokusil David Dolníček.
     
    28:30
    Hra 4 na 4.
     
    27:56
    Vyloučen hráč číslo 10 Petr Kanko (FRM) na dvě minuty – sekání.
     
    27:50
    Po vhazování ve třetině domácích se k puku za zády Jekela dostal Král, následně faulují hosté.
     
    27:26
    Hra 4 na 4 v tuto chvíli přináší poměrně neučesanou, ale na straně Třebíče zrychlující se hru.
     
    27:20
    Po třebíčské hře vysokou holí se hra přesouvá do středního pásma.
     
    27:05
    Třebíč si početní výhodu příliš dlouho neužila. Lojek (TRE) si jde sednout na trestnou lavici na dvě minuty – sekání.
     
    26:29
    Paták udělal chybu před Jekelem, ten musel chytit puk, který mu utekl z hole, nicméně si Paták následně vynutil faul a na trestnou lavici míří Luka (FRM) na dvě minuty – sekání.
     
    25:48
    Krásnou přihrávku přes všechny čáry dostal Matěj Psota, objel bránícího protihráče a z bezprostřední blízkosti vypálil na Šimbocha. Tato akce končí za zády golmana hostů drobnou potyčkou.
     
    25:10
    K samostatnému breaku se dostal Kusko, který před Šimbochem tušil k němu směřující puk. Nicméně z akce nic nebylo.
     
    24:25
    Niko za levým kruhem hostů našel v mezikruží stojícího Dolníčka, který předvedl velmi hezkou teč, která však za záda Šimbocha neprošla.
     
    23:19
    Ke střele se nyní po vhazování ve třetině hostů dostal na modré i Zdráhal, ale Horákům v tuto chvíli chybí herní pohoda a hra se vrací před Jekela.
     
    22:19
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Další branku vstřelili hosté poté, co se před jekelem strhla bitva o puk, puk následně putoval zpět k modré odkud si našel cestu k volně stojícímu MICHALU KOVAŘČÍKOVI, který jej poslal za záda Jekela. Asistence: Lukáš Jašek, Miloš Roman.
     
    21:21
    Severomoravané se nachvíli zabetonovali ve třetině domácích, Kanko od pravého kruhu trtefil tyč Jekelovy brány. A tentokrát se ke střele dostal jeden z hráčů Frýdku – Místku, který netrefil svatyni domácích.
     
    20:53
    Vyloučen hráč číslo 10 David Dolníček (TRE) na dvě minuty – hákování.
     
    20:02
    První vhazování druhé třetiny na své hole stáhli hosté, dovezli puk z vlastní třetiny do třetiny domácích, odkud se pokouší Horácká Slavie dostat hru před Frýdek, který má v tuto chvíli výhodu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vlažně rozjíždějící se utkání přineslo v 11. minutě holí Adámka první změnu stavu ve prospěch hostů. Tu avizovala už nějakou tu minutu stoupající aktivita Severomoravanů. Zaskočené Bílé hvězdy během hledání receptu na vyrovnání o necelých 7 minut později inkasovaly druhou branku a závěr první třetiny tak byl více méně v režii hostů. Jestli se recept na změnu stavu podaří Horácké Slavii nalézt alespoň během první přestávky, se dozvíme ve druhé třetině, která začíná přibližně v 18:19.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Těsně před závěrečným hvizdem si ještě jednou na puk sáhl Jekel a vhazuje se před jeho bránou. Domácí však nad pukem drží kontrolu a tak to vypadá, že se do konce třetiny nic vážnějšího nestane.
     
    18:06
    Havránek zakládá akci za zády Jekela, nachází na modré Kuska, který se mu snažil vrátit na modrou puk. Díky nepřesné rozehrávce však přichází třebíčští o puk. Vzápětí se ke kotouči opět ve třetině hostů dostal Psota a během samostatné jízdy na bránu Šimbocha nepřekvapil.
     
    17:06
    Třebíč otřesená jak na ledě tak na tribunách, se znovu snaží nahodit motor a vyvrátit pověst, že s tabulkově slabšími týmy neumí.
     
    16:34
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Průměrně sehraná hra přesto přináší hostům další gól! Luka našel dobře postaveného BOHUMILA JANKA a ten zvyšuje gólový rozdíl o další bod. Asistence: Vladimír Luka.
     
    16:24
    I ve vlastním oslabení dokázala Třebíč holí Havránka prověřit Šimbocha.
     
    15:46
    Vyloučen hráč číslo 51 Jan Wasserbauer (TRE) na dvě minuty – sekání.
     
    15:16
    Frýdek skvěle bruslí ve třetině domácích a znemožňuje tak Horácké Slavii založit efektivní akci. Slavia teď navíc fauluje.
     
    14:18
    Velkou oporou v oslabení byl hostům, tak jako v předešlých minutách utkání, Šimboch. Třebíč se snažila během přesilové hry přetlačit puk za jeho záda, ale Šimboch svoji bránu kryl s přehledem.
     
    14:11
    Hosté v plném počtu.
     
    12:45
    Třebíč předvedla hezkých pár sekund své přesilové hry. Za zmínku stojí akce Erata, který našel na modré samostatně stojícího Lojka a ten tvrdě vypálil středem hřiště na Šimbocha.
     
    12:11
    Třebíč čarovala v bezprostřední blízkosti Šimbochovy branky, kterému se hosté dokázali ubránit jen za cenu faulu Tomáše Káni (FRM), který byl vyloučen na dvě minuty – podražení.
     
    11:32
    Po vstřelené bráně se hosté posadili na rychle cválajícího koně a opakovaně pronikají do třetiny domácích, kteří jen pomalu hledají herní jistotu.
     
    10:46
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Aktuální herní převaha hostů se projevila v následné akci, kdy rychle jedoucího ADÁMKA pohotově našel Doudera a ten podél levé tyče mění stav utkání. Asistence: Lukáš Doudera.
     
    09:40
    Po chybě hostů ve vlastní třetině se k puku dostal domácí Havránek, mihnul se kolem levého kruhu a hned dvakrát nepříjemně prověřil Šimbochovu výstroj. Golman hostů uchránil čistý štít.
     
    08:44
    Přihrávku do středního pásma na své levé rameno dostal Paták, snažil se prosmýknout obranou hostů, což se mu povedlo jen částečně a tak Šimboch neměl s jeho střelou příliš práce.
     
    08:29
    Hra se po úvodních nemastných minutách dostává do tempa, více z ní v tuto chvíli těží hosté.
     
    07:17
    Do nepříjemné situace se dostal Pavel Jekel, kterého hned třikrát ohrozili salvy z hokejek hostů, domácí golman předvedl pověstné fenomenální zákroky, zacož si vysloužil potlesk publika.
     
    06:55
    Po komerční přestávce se vhazuje před Jekelem, puk získal Luka, ale vzápětí se ho chopili domácí a za zády svého golmana zakládají útočnou akci, která končí ve středním pásmu.
     
    06:50
    Pěknou akci předvedl Kovařčík, který si našel Matyáše, a ten prověřil Jekelovu připravenost. Na druhé straně se ke střelám na Šimbocha dostali od modré Přibyl a dvakrát Schejbal.
     
    06:40
    Ve třetině hostů se při snaze Frýdku ji opustit dostal k puku Havránek a vypálil na v tu chvíli překvapeného Šimbocha, který puk vyrazil čelem helmy.
     
    02:48
    Jašek dostal ve středním pásmu puk, přejel modrou domácích podél levého mantinelu a v mezikruží našel rychle jedoucího Luku, který sice vystřelil, ale bránu Jekela minul.
     
    02:19
    Po vhazování poslal Erat puk ke Kristlovi a ten se pokusil z pravého kruhu dovézt puk před Šimbocha, který jeho snahu překazil.
     
    01:50
    Král provezl puk středním pásmem a šouravou přihrávkou poslal puk Wasserbauerovi, který z mezikruží neohrozil jen brankáře hostů, ale také nulu na počítadle.
     
    00:34
    Po srážce dvou frýdeckomísteckých hráčů, z nichž jeden byl Jank se Třebíč dostala k puku, dva hráči domácích vyrazili na Šimbocha, ale situaci nezvládli a gól nepadl.
     
    00:02
    Po vhazování se k puku dosta Lojek, který po modré přihrál na levé křídlo, hra se přesunula před Šimbocha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (D. Svoboda) – Lojek, J. Zdráhal, Niko, Bartejs, F. Král, Čejka, Schejbal, Přibyl – Kristl, Dolníček, R. Erat – Psota, T. Havránek, Kusko – Novák, Huňa, Jan Wasserbauer – Paták, Juráň, Všetečka.

    HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – L. Doudera, Jank, Matyáš, Michal Roman, Zahradníček, Jeník, Adámek – Cienciala, Jašek, Luka – Miloš Roman, Kanko, Christov – O. Kovařčík, M. Kovařčík, R. Meidl – Sonnek, T. Káňa, Samiec.

    Rozhodčí: Sýkora – Reich, Měkýš..
     
    Hezký hokejový podvečer z třebíčské MANN + HUMMEL ARÉNY, kde za 15 minut začne 12. kolo WSM ligy. Domácí Bílé hvězdy přivítají na právě upravovaném ledu hosty ze severu Moravy. HC Frýdek – Místek se po třech prohrách v řadě jistě pokusí odvézt si z Horácka co nejvíce bodů. Při vědomí, že se Třebíči proti papírově slabším soupeřům čas od času nedaří, můžeme očekávat hezké utkání.
     
    Ve středu 5. října se poperou o další tři body týmy SK Horácká Slavia Třebíč a HC Frýdek – Místek, které se utkají na domácím stadionu města Třebíče. Frýdek za sebou má tři nepříliš vyvedená utkání. Nejdříve prohrál s Kladnem 0:2, poté se Slavií Praha 2:3 a nakonec s Jihlavou, která rozmetala Frýdek porážkou 0:4. Oproti tomu Třebíč ve svých posledních třech zápasech prohrála dvakrát za sebou v prodloužení, poprvé s Litoměřicemi, kdy se Litoměřicím podařilo využít chyby Horácké Slavie a ukončit tak utkání se skórem 0:1p a poté s Mostem, se kterým se táhla také do prodloužení, ve kterém však opět neuspěla a prohrála tak 2:3p. Ve svém posledním zápase si Třebíč konečně spravila chuť po vítězství nad Kadaní 4:3. Co se produktivity hráčů týče, v třebíčských řadách bychom měli zmínit Richarda Kristla (6+3), z obrany nám také vyčnívá Jan Zdráhal (3+4), který coby obránce nasbíral nejvíce bodů. V bráně Horácké Slavie, ve které se vystřídali již tři gólmani, figuruje Pavel Jekel se svojí 91.91% úspěšností na pět zápasů. Podaří se Frýdku obrátit poslední tři prohry ve vítězství? Dokáže Třebíč využít dosavadní nadšení z výhry nad Kadaní ve svůj prospěch? To vše se dozvíme již v 18:30, kdy padne úvodní vhazování.

    Sestavy z minulého kola

    SK Horácká Slavia Třebíč: D. Svoboda – Lojek, Zdráhal, Niko, Bartejs, Schejbal, Král, Přibyl – Kristl, Dolníček, Erat – Psota, Havránek, Kusko – Novák, Huňa, Wasserbauer – Paták, Juráň, Dymáček.

    HC Frýdek-Místek: Daneček (Hlaváč) – Michal Roman, Matyáš, Jeník, Zahradníček, L. Doudera, Jank, Adámek – Luka, Kanko, Miloš Roman – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Christov – Chmielewski, Káňa, Sýkora – Meidl, Klimša, Franek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Jan Míšek

    Branky a nahrávky: 11. Adámek (L. Doudera), 17. Jank (Luka), 23. M. Kovařčík (Jašek, Miloš Roman), 29. Michal Roman (Daneček, Jašek), 52. O. Kovařčík (M. Kovařčík, R. Meidl)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (D. Svoboda) – Lojek, J. Zdráhal, Niko, Bartejs, F. Král, Čejka, Schejbal, Přibyl – Kristl, Dolníček, R. Erat – Psota, T. Havránek, Kusko – Novák, Huňa, Jan Wasserbauer – Paták, Juráň, Všetečka.
    HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – L. Doudera, Jank, Matyáš, Michal Roman, Zahradníček, Jeník, Adámek – Cienciala, Jašek, Luka – Miloš Roman, Kanko, Christov – O. Kovařčík, M. Kovařčík, R. Meidl – Sonnek, T. Káňa, Samiec.

    Rozhodčí: Sýkora – Reich, Měkýš.

    Diváci: 970
    bahis siteleri