Anglie – Bosna 5:0 (kon.) | Kypr – Nizozemsko 1:4 (kon.) | Kazachstán – Norsko 0:3 (kon.)
Turecko – Slovensko 1:1 (kon.) | Srbsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Arménie – Wales 1:3 (kon.)
Bulharsko – Rumunsko 2:0 (kon.) | Litva – Itálie 0:0 (kon.) | Malta – Moldavsko 3:2 (kon.)
Dánsko – Lucembursko 4:1 (kon.) | Rusko – Finsko 1:1 (kon.) | Rakousko – Německo 1:4 (kon.)
Lichtenštejnsko – Portugalsko 1:7 (kon.) | Belgie – Lotyšsko 0:1 (kon.) | S. Makedonie – Skotsko 2:0 (kon.)
Island – Ukrajina 2:4 (kon.) | Sev. Irsko – Francie 0:3 (kon.)
konec
Island
2:4 (1:0)
Ukrajina
Úterý 11.10.2016, 18:45 • Laugardalsvöollur, Reykjavík • Kvalifikace ME U21 • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím, děkuji za pozornost a zase někdy u online přenosu na počtenou. (20:42:53)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 10:11.
     
    Mladická divočina se odehrála na Islandu. Ten dlouho držel postupové naděje, ale hosté poslali do druhé půle dvojici Zubkov – Borjačuk, která odehrála fantastický druhý poločas. Hlavně druhý jmenovaný svými dvěma góly a jednou gólovou asistencí udělal hostům celý zápas a podepsal se pod vítězstvím 4:2. V emotivním závěru pak ještě musel kvůli červené kartě i Besedin.

    Nic to nemění na tom, že mladíci z Islandu přišli v posledním kole skupinových bojů o postup do Polska na finálový turnaj ME do 21 let.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    A ještě jedna trefa hostů! Borjačuk ke dvěma gólům přidává i přihrávku na OLEXANDRA ZUBKOVA, který dává čtvrtou branku Ukrajinců a definitivně tak ukončuje dnešní přestřelku!
     
    90+3
    A Besedin po nespočtu ofsajdů se teď opravdu dostává mimo hru, a to už nevratně. Červená karta hned z fleku!
     
    90+3
    Z aktivních islandských hráčů potrestán faulující Elías Ómarsson i Thrándarsson, který se pak dostal do konfliktu s Besedinem.
     
    90+3
    A už to líta! Elías Ómarsson fauloval Besedina, viděl žlutou kartu, ale následně se hráči do sebe pustili a už nestačí dánský sudí mávat kartičkama, dokonce vidíme i červenou kartu!
     
    90+2
    Znovu Island míří vpřed, ale nevím nevím, nastavovat se totiž mají čtyři minuty a toho času už je opravdu velice, ale velice málo.
     
    90+2
    A Pidkivka samozřejmě s rozehrou odkopu od své branky nikterak nespěchá. "Času dost, kam bych se hnal..."
     
    90+1
    Rohový kop domácích sice znovu stačil na vypracování si gólové pozice, ale Finnbogason minul.
     
    90
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Jenže veškeré naděje berou rychle za své a hlavně je tedy Islanďanům bere fantasticky hrající ANDREJ BORJAČUK. Hosté se dostali do rychlého kontru, Treťjakov nepřemýšlel, poslal přihrávku na svého spoluhráče a ten druhou trefou v zápase sráží mladé Islanďany do hluboké deprese! Místo touhy po vítězném gólu přichází tvrdý kontraúder!
     
    88
    Island právě vstřelil branku!
    Tak bacha! Island pomýšlí na obrat! Finnbogason se dostal do akce, přišla přihrávka na ELÍASE MÁRA ÓMARSSONA a domácí útočník zakončil přesně! Je vyrovnáno a domácí ještě mohou živit šanci na vítězství ve skupině!
     
    87
    Po Finnbogasonově faulu měli mladí Ukrajinci příležitost v podobě přímého kopu, ale nic z toho.
     
    86
    No čas běží a spolu s ním mizí i šance domácích na cestu do Polska. A co hůř pro domácí, nic nenasvědčuje tomu, že by se mladíci z ostrovního státu ještě měli dostat k obratu výsledku.
     
    86
    Takový folkór dnešního zápasu, Besedin samozřejmě v ofsajdové pasti.
     
    84
    Hraje se na opačné straně trávníku než jak by si přáli domácí fanoušci. Ukrajina znovu s balónem na noze nedaleko Rúnarssonovy šestnáctky.
     
    83
    Poprvé v utkání si Rúnarsson připisuje úspěšný zákrok! Pálil Borjačuk, ale tentokrát byl islandský brankář ve vzájemném měření sil úspěšnější.
     
    82
    I Ukrajina již vypotřebovala všechna střídání, místo Kabajev vběhl do hry Maxim Treťjakov.
     
    81
    Domácí tým naposledy střídá, hřiště opouští jediný domácí úspěšný střelec Grétarsson, který při rohových kopech činil hostům velké problémy, nahrazuje jej Óttar Magnús Karlsson.
     
    80
    Zatímco střídající Borjačuk dal gól, tak domácí střídající hráč Vilhjálmsson teď dvakrát v rychlém sledu zajel do soupeře, odnesli to Lukjančuk a Charatin.
     
    78
    A domácí tým využívá přerušení k rychlému střídání, odchází poměrně neviditelný Aegisson, nahrazuje jej Albert Guðmundsson.
     
    78
    A další ukrajinský faul, znovu dnes hodně důrazný Vakulko.
     
    77
    A i třetí žlutý kartonek v utkání je tasen pro ukrajinského hráče, tentokrát se provinil Borjačuk a Tykgaard ani na chvíli nezaváhal.
     
    76
    Lukjančuk fauloval Finnbogasona.
     
    75
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    A tohle už vypadá s domácími nadějemi opravdu hodně, ale hodně špatně! Byť tedy víme, že Island umí v závěru otáčet výsledek 1:2 na 3:2, ale jestli toho dosáhne i tento trápící se výběr? Zubkov našel ARTEMA BESEDINA, který prostřelil Rúnassona! Ten tedy v zápase nechytil zatím ani jeden střelecký pokus! Ukrajina vede v Reykjavíku 2:1 a naděje ostrovního celku na účast v Polsku na ME do 21 let se sakra tenčí.
     
    75
    Spíš bych čekal ofenzivní nápor od Islandu, ale je to Ukrajina, kdo je snad opticky více aktivnější a kdo má větší chuť po vítězství. A nebo se jen domácím lepí nervozita na kopačky.
     
    74
    Akce Ukrajiny končí po faulu z domácí strany.
     
    74
    A autor první branky Grétarsson se znovu dostal do zakončení, tentokrát byl Pidkivka pozorný!
     
    73
    Domácí otevřeli skóre z rohového kopu, teď si mohou zkusit střihnout repeté. Z pravé strany jej bude rozehrávat Bödvarsson.
     
    73
    A na druhé straně se stejným prohřeškem provinil Zubkov.
     
    72
    Až moc rychlý byl nyní Finnbogason, další ofsajd.
     
    70
    A Aegisson hned po opětovném zahájení hry pálí, ale mimo ukrajinskou branku.
     
    70
    První změna v kádru na domácí straně, okolnosti si ji žádají. Odchází Jónsson, novou tváří na hřišti je Árni Vilhjálmsson.
     
    69
    Další ofsajd hostů, znovu lapen za obrannou linií Besedin. Jen pro zajímavost, nyní 7:1 na střely na branku pro domácí, skóre 1:1. Trochu k uzoufání, ale bez střelecké produktivity se vyhrávat nedá.
     
    68
    Jenže domácí teď mají velké problémy se dostat aspoň k velkému vápnu. Jejich útok nyní skončil za půlící čárou, protiakci Ukrajinců končí faulem na Besedina Orri Ómarsson.
     
    67
    Ukrajinci nelení a znovu útočí, tentokrát však jejich akce skončila již před velkým vápnem.
     
    66
    Kabajev fauloval Jónssona, pro domácí to znamená přímý kop z levého křídla, ale stále dost daleko od ukrajinské branky.
     
    66
    Island má stále ještě dost času na to, aby vrátil vedení na svou stranu, a tím i šance na postup. Ale ve druhé půli hosté k držení míče přidali i střelbu a teď pálil Zubkov nepříjemně, ale mimo.
     
    63
    Dva ostré fauly Ukrajinců v rychlém sledu, po Borjačukovi se provinil i Vakulko, který by měl brát zřetel na to, že už jednu žlutou dnes viděl a druhá by mohla hostům přinést vážné komplikace.
     
    62
    Po exekuci rohového kopu v podání Bödvarssona se k zakončení dostal Thrándarson, jeho pokus ale Pidkivka chytá a skóre se tak nemění!
     
    60
    Islanďané samozřejmě navýšili tempo a Elías Már Ómarsson vyslal na Pidkivkovu bránu štiplavý pokus, který však ukrajinský gólman vytěsnil na roh.
     
    59
    A druhá žlutá karta zápasu, znovu pro ukrajinskou stranu. Taras Kacharaba fauloval Thrándarsona.
     
    57
    Připomínám, že do Polska na finálový turnaj postoupí jen vítězové skupin, v tuto chvíli v pomyslné "live" tabulce tedy z této skupiny překvapivě Makedonci!
     
    56
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    A hostující kouč měl v poločase zlatou ruku! Střídající ANDREJ BORJAČUK totiž srovnává stav utkání, což znamená pro islandskou jednadvacítku obrovské komplikace v posledním zápase kvalifikace na ME do 21 let!
     
    55
    Nyní se ale rýsuje šance, když Arnarson fauloval na levé straně obrany Borjačuka, nového muže na hřišti. Pro Ukrajinu tak zajímavá standardní pozice.
     
    54
    A teď už to je opravdu jen Ukrajina, kdo ovládá držení míče a obraz hry, jenže islandská jedenáctka houževnatě brání.
     
    51
    Ofenzivní choutky už dávají najevo i Ukrajinci, ale znovu bez střeleckých pokusů.
     
    49
    Island od úvodních minut druhého poločasu je aktivnějším týmem a nebezpečnějším, což je takový první hmatatelný rozdíl oproti dění před odchodem do kabin. Ukrajinci drželi v úvodní půlce zápasu míč častěji, déle hrací doby byli v útoku než jejich soupeř, ale střelecky se prakticky neprojevovali.
     
    47
    Besedin, který kvůli ofsajdu přišel v závěru poločasu o vyrovnávací gól, byl i nyní znovu lapen za obranou soupeře a mává se technický prohřešek.
     
    46
    Hosté o poločasu oživili sestavu dvěma novými hráči, na trávník tak vbíhají Olexandr Zubkov, který nahradil Mysyka, a Andrej Borjačuk, který zaujme v sestavě pozici Guculjaka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas by měl začít pár minut po třičtvrtě na osm.
     
    A ačkoliv tedy dokázali hosté dostat v závěru poločasu míč do sítě, nic z toho a Island tak odchází zásluhou trefy Grétarssona přibližně z poloviny prvního poločasu do kabin s náskokem jedné branky. Na paty však Islandu šlape Makedonie, která vede v duelu se Skotskem již 2:0! Stejným poměrem vede i Francie nad Severním Irskem. Ve skupině tak sice zůstává Island první, ale již jen o jeden gól.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    A Ukrajinci se již dočkali i branky, když se k zakončení dostal Artem Besedin, ale všechna ukrajinská radost marná, útočník hostů stál v ofsajdu a stav se tak nemění!
     
    44
    Znovu hosté hrající ve žlutých dresech operují kolem šestnáctky islandského týmu...
     
    42
    Jenže ukrajinské útoky mají zatím jednu obrovskou vadu na kráse. Končí před velkým vápnem a hlavně bez jakékoliv střely na branku. Rúnarsson se do hry prakticky nedostal a stále čeká, kdy se jej pokusí soupeř ohrozit.
     
    41
    Po krátkém výletu domácích hráčů za půlku to jsou znovu hráči z východní Evropy, kteří se snaží zaútočit. Tentokrát jim to jde o něco lépe.
     
    40
    Žádný ze soupeřů nyní nemůže proniknout za obranu soupeře, teď se o to snaží středem hřiště Ukrajinci.
     
    37
    Vedoucí tým zápasu zůstává u míče poté, co se Guculjak dopustil faulu na půlce hřiště.
     
    37
    Tentokrát standardní situace Islandu gól nepřinesla, balon končí v zámezí a Pidkivka jej vrátí do hry odkopem od své branky.
     
    36
    A vzápětí další, již pátý rohový kop pro domácí. Znovu se exekuce ujme Jónsson.
     
    35
    Po Jónssonově exekuci odvrací hosté míč do zámezí, Island bude vhazovat.
     
    34
    Ale opět po souvislejší kombinaci hostů hrozí Island a Pidkivka se musel hodně natahovat, aby vytlačil Finnbogasonovu ránu aspoň na roh!
     
    33
    Hra nabrala na plynulosti, ale šance z toho nepramení. Aktivnější je znovu Ukrajina, která se však zatím propracovala jen ke dvěma vhazováním, opět z prostoru, kde operuje podhrotový křídelní útočník Kabajev.
     
    31
    Seveřané krátkou chvíli kombinovali směrem vpřed, ale pak přišli o míč a protiútok hostů zastavuje ještě před půlící čárou Finnbogason. Přímý kop pro Ukrajinu.
     
    29
    A další statistika se naklání na stranu Ukrajinců, byť z tohoto nemají asi moc radost. JURIJ VAKULKO obdržel žlurou kartu za faul na Elíasa Mára Ómarssona.
     
    29
    Více ze hry však mají opravdu hosté, kteří jinak drží míč a snaží se obléhat islandskou šestnáctku. Tomu také odpovídá držení míče, které vyznívá ve prospěch Ukrajiny v poměru 60 ku 40 procentům času.
     
    28
    Na druhý pokus se již Aegisson dostal ke střele a Pidkivka znovu tasil zákrok.
     
    28
    Island zatím velmi pozorně brání a znovu teď i přechází do útoku, tentokrát však o míč přišli domácí ještě před hranicí velkého vápna.
     
    26
    Island se dostal k míči a nakonec se hosté provinili faulem, když Vakulka zastavil Elíasa Mára Ómarssona nedovoleným způsobem.
     
    25
    Ani tato standardka nijak neohrozila Rúnarssona, ukrajinský tým ale aspoň zůstane u míče, znovu se vhazuje od levé postranní čáry z pohledu útočícího týmu.
     
    24
    A v závěru 24. minuty ještě končí míč za brankovou čárou po kontaktu s islandským hráčem, následuje tedy rohový kop, který rozehraje Mysyk.
     
    24
    Zatím z toho vytěžili jen vhazování, jako hodněkrát v dosavadním průběhu i tentokrát vedou Ukrajinci svůj útok po levé straně.
     
    24
    Ukrajinci se po inkasované brance zkouší přejít do útoku, teď kombinují kolem šestnáctky soupeře.
     
    22
    Island právě vstřelil branku!
    A Islanďané dělají výrazný krok k vítězství ve skupině! Po rohovém kopu se k míči dostal Orri Ómarsson, který ještě dostal míč k DANÍELI LEÓ GRÉTARSSONOVI a pro zadáka domácích nebyl již problém skórovat a poslat svůj tým do vedení!
     
    21
    Bödvarsson bude zahrávat rohový kop z pravé strany hřiště.
     
    18
    Ve středu hřiště fauloval Arnarson a z toho vyplývá přímý kop pro Ukrajince.
     
    17
    Jenže střelecky aktivnější jsou domácí, kterým jde opravdu o hodně. Ovšem ani Aron Elís Thrándarson, který jinak kope za norský prvoligový Aelesunds, neuspěl v souboji s Pidkivkou, který si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    16
    Ukrajinci se blíží domácí brance, nyní vhazují na levé straně útoku, nějakých třicet metrů od brankové čáry.
     
    15
    Po čtvrt hodině zápasu je na světě první střelecký pokus mířící mezi tyče! Finnbogasonovu střelu ale Pidkivka chytá a stav se tedy nemění.
     
    13
    Stav se nemění a Ukrajinci jsou nyní u míče.
     
    12
    Teď už by ale mohlo, druhý roh v zápase zahrávají domácí, k míči se staví Ari Jónsson.
     
    11
    Dánský rozhodčí Tykgaard teď na obou stranách viděl v rychlém sledu jeden faul, nejprve se provinil Kabajev, na druhé straně pak Thrándarson, ani v jednom případě se však nic zvláštního ze standardní situace neurodilo.
     
    9
    Exekuce se ujal hráč Metalurgu Doněck Marian Mysyk, ale Ukrajinci z rohového kopu nic nevytěžili.
     
    8
    Tentokrát se k rohovému kopu propracovali fotbalisté Ukrajiny.
     
    6
    Besedin se tlačil do útoku, ale ukrajinskému hrotovému útočníkovi je odpískán ofsajd.
     
    5
    Domácí tým zahrává první rohový kop utkání, ale Island z něj nic nevytěžil.
     
    Úvodní sestavy:

    Island: Rúnasson – Grétarsson, O. Omarsson, Hermannsson (C), Arnarson – Bödvarsson, Aegisson – Thrándarson, Jónsson – E. Omarsson, K. F. Finnbogason.
    Náhradníci: Schram – Olafsson, Karlsson, H. V. Guðmundsson, Þórðarson, Vilhjálmsson, A. Guðmundsson.

    Ukrajina: Pidkivka (C) – Matvijenko, Kacharaba, Lukjančuk, Dančenko – Vakulko, Charatin – Kabajev, Mysyk, Guculjak – Besedin.
    Náhradníci: Bezruk – Svatok, Orichovskij, Zubkov, Borjačuk, Treťjakov, Dovbyk.

    Rozhodčí: Tykgaard – Rix, Hummbelgaard (vše Dánsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zápas za malou chviličku začne, zároveň vám také přinesu samozřejmě soupisky obou mužstev.
     
    Zápasem vás bude provázet Jaroslav Svoboda, přihlásím se vám pár minut před začátkem zápasu.
     
    V prvním vzájemném utkání hraném na Ukrajině vyhrál Island 1:0 gólem střídajícího Vilhjálmssona, byť domácí Ukrajinci soupeře jasně přestříleli.
     
    Skupina 3 je velice vyrovnaná, na prvním místě je sice Island, ale má stejně bodů jako druhá Makedonie, třetí Francie ztrácí jeden bod. Tyto týmy si pořád ještě dělají zálusk na postup, navíc každý hraje s jiným soupeřem, tudíž se bude jednat o velice zajímavý souboj na dálku. V něm má tedy nejlepší pozici domácí Island, zatímco Francie musí čekat na bodové zaváhání obou svých soupeřů.
     
    Dámy a pánové, vítejte u sledování online přenosu z utkání kvalifikace mistrovství Evropy do 21 let, kdy se na Islandu střetnou domácí fotbalisté s týmem Ukrajiny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 22. Grétarsson, 88. E. Ómarsson – 56. Borjačuk, 75. Besedin, 90. Borjačuk, 90+4. Zubkov

    Karty:   90+3. É. M. Ómarsson (ISL), 90+3. Thrándarsson (ISL) – 29. Vakulko (UKR), 59. Kacharaba (UKR), 77. Borjačuk (UKR)   90+3. Besedin (UKR)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 10:11.
    Island: Rúnarsson – Grétarsson (81. Karlsson), O. Omarsson, Hermannsson (C), Arnarson – Bödvarsson, Aegisson (78. A. Guðmundsson) – Thrándarson, Jónsson (70. Vilhjálmsson) – E. Omarsson, K. F. Finnbogason.
    Náhradníci: Schram – Olafsson, Karlsson, H. V. Guðmundsson, Þórðarson, Vilhjálmsson, A. Guðmundsson.

    Ukrajina: Pidkivka (C) – Matvijenko, Kacharaba, Lukjančuk, Dančenko – Vakulko, Charatin – Kabajev (82. Treťjakov), Mysyk (46. Zubkov), Guculjak (46. Borjačuk) – Besedin.
    Náhradníci: Bezruk – Svatok, Orichovskij, Zubkov, Borjačuk, Treťjakov, Dovbyk.

    Rozhodčí: Tykgaard – Rix, Hummbelgaard (vše Dánsko)
    bahis siteleri