Liberec – Zlín 4:3 (2:1 po s.n.) | HC Litvínov – Slavia 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Jihlava 2:3 (po pr.)
Pardubice – Kometa Brno 5:3 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
2:3 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 10.11.2016, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý čtvrteční podvečer z královéhradecké FORTUNA arény, kde dnes od 18 hodin budeme svědky střetnutí mezi domácím celkem juniorů Mountfield HK a HC Dukla Jihlava.
     
    Pro obě mužstva se bude jednat o teprve první duel v letošní sezóně. Kdo ze souboje vyjde jako vítěz?
     
    Mountfield HK:

    Pro nejstarší mládežnickou kategorii Mountfieldu se bude jednat o první klání po právě skončené reprezentační přestávce.
    Hradečtí junioři mají od úvodu sezóny kolísavou formu, kdy střídají vyhrané zápasy s prohrami. V posledních utkáních se ale zvedli a vyhráli tři duely v řadě, což se jim letos ještě nepovedlo.

    V tabulce DHL extraligy se Hradečtí nacházejí na 11. příčce se získanými 24 body. V posledním zápase před zmíněnou reprezentační pauzou se mládežníci Mountfieldu utkali s Bílými Tygry z Liberce, které porazili s přehledem 4:1.
     
    HC Dukla Jihlava:

    Ani hokejisté Dukly nemohou být se svým herním projevem úplně spokojeni. Nepovedl se jim totiž především vstup do letošního ročníku, když si v úvodních zápasech připsali rovnou tři porážky. Stejně jako Hradeckým, tak i Dukle se vyvedlo trio posledních odehraných klání, ze kterých si odnesli 8 bodů.

    V tabulce se Jihlavští nachází jen o dvě příčky výše než jejich dnešní soupeř, tedy na 9. místě s 25 vybojovanými body. Naposledy se junioři Dukly střetli s Kohouty z Olomouce, od kterých si přivezli výhru 5:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Bechný (Špirek) – Hroudný, T. Kynčl, Havránek, Gaspar, Šalda, Lier, Bureš – D. Matouš, Dufek, Zahradník, Štohanzl, Hnik "C", J. Dvořák, Jirásek, Řepík, Hidveghy, Chalupa, Hejna.

    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Pospíchal, Vála, Srnský, Váňa, Huňáček, Kadlec, Hrabaň – Maštera, Heinrich, Mejzlík, Adam, Berka, Peschout "C", Geier, Čermák, Kraučuk.
     
    Na rozbruslení můžeme v hradeckém dresu vidět Martina Hejnu, pro nějž se bude jistě jednat o pikantní souboj. Do hradeckého klubu se totiž vrátil po hostování právě z celku Dukly Jihlava. Opačným směrem naopak nedávno zamířil Vojtěch Maštera, který se v dresu Jihlavy též postaví proti "svým".
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Dufek se jako první ujal kotouče a vydal se do útočného pásma, kde ho však v souboji v rohu zbrzdil jeden z bránících hráčů.
     
    00:45
    Hidveghy si objel hostující klec a snažil se překvapit Brože zasunutím puku pod betony. Jihlavský gólman pozorný.
     
    01:30
    Jihlavští se nebezpečně pohybovali kolem brány Daniela Bechného, jejich šanci ale maří Šalda, který vyváží kotouč z pásma.
     
    02:29
    Hra se plynule přesunula do prostoru před Brožem, domácí se však nedokázali na delší dobu usadit v pásmu a tak jsou u touše znovu hosté.
     
    03:18
    Dvořák si vybruslil z pravého kruhu, kličkou obehrál dva bránící hráče a vystřelil. Jihlavský gólman vytěsnil střelu ramenem.
     
    03:44
    Vzápětí to z druhé strany zkoušel Šalda, jenž svou typickou ranou provětral Brožovy betony.
     
    04:16
    Hejnovo nahození na bránu od mantinelu se odrazilo jenom k jihlavskému Huňáčkovi, jemuž se ale nepodařilo dostat kotouč z pásma.
     
    05:09
    Jenže Geier už byl úspěšný a vydal se na útočný výlet, kde nepříjemnou ranou vyzkoušel pozornost hradeckého muže v masce.
     
    05:34
    Havránkovi se nepodařilo dostat kotouč z pásma a hráči Dukly tak pokračují v kombinaci před Bechným.
     
    06:05
    Exhradecký Maštera teď vyslal jedovatou střelu na Bechného. Ten ji nejprve vyrazil, a poté zneškodnil i poskakující kotouč, který ukryl ve své lapačce.
     
    06:39
    Hejna teď šikovně našel v mezikruží postaveného Dufka, jemuž ale černá pryž přeskočila hůl a hradecký útočník ho tak nezpracoval dle svých představ.
     
    07:42
    Jenže na druhou stranu kluziště si najel Berka, jenž vyslal dělovku od modré čáry. Ta, naštěstí pro domácí, mířila mimo hradeckou klec.
     
    08:03
    A Jihlavští pokračují v nebezpečné kombinaci. Z levého kruhu zkusil štěstí Heinrich.
     
    08:17
    Hosté si teď nerozuměli a vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    08:31
    Zahradník dostal přesnou přihrávku do jízdy od Hroudného a už sám mířil na Brože. V poslední chvíli ho ale dojel jeden z jihlavských beků, který zatáhl za záchrannou brzdu a jeho šanci zmařil. Poprvé v utkání se bude vylučovat.
     
    09:10
    A byl to právě Vojtěch Maštera (JIH), kdo se provinil nedovoleným bráněním a odsedí si 2 minuty.
     
    09:59
    Jihlavští se ale rychle osvobodili a junioři Mountfieldu musí začít odznova.
     
    10:28
    Tak ne. Ani tentokrát se Hradeckým nepodařilo usadit před Brožem. Hosté znovu vyhazují.
     
    11:04
    Přechod Hradce do pásma navíc končí ofsajdem.
     
    11:10
    Hosté v plném počtu.
     
    11:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští poprvé v dnešním souboji otevírají skóre. Berka se protáhl podél mantinelu až do útočného pásma, odkud zavezl černou pryž za bránu Bechného. Tam si chvíli počkal na najíždějící ho DOMINIKA ADAMA, jenž v mezikruží nezaváhal a rozvlnil síť hradecké brány – 0:1. Asistence: Josef Berka, Martin Kadlec.
     
    13:02
    Hradečtí se přesunuli do pásma, kde se snažili vymyslet rychlou odpověď. Jenže dorážející hostující beci znovu posílají hru do středního pásma.
     
    14:16
    Nepříjemnou střelu od modré teď vyslal Matěj Vála. Bechný jeho střelu přes bránící hráče vůbec neviděl a měl štěstí, že ji našel na svých betonech.
     
    15:27
    Peschout jedovatou ranou prověřil hradeckého strážce svatyně. Ten byl však i napodruhé pozorný.
     
    15:55
    Jenže Hradečtí budou pykat za nedovolený zákrok. Nicolas Bureš (HKR) putuje za katr za nedovolené bránění.
     
    16:15
    Mountfield se ihned po buly osvobozuje vystřelením kotouče do neutrální zóny.
     
    16:41
    A daří se mu to znovu. Teď navíc drží kotouč za Brožovou svatyní a střádají čas.
     
    17:02
    Jihlavští ani na třetí pokus nezaložili útok, Dufek odpaluje kotouč přes celé kluziště.
     
    17:55
    Domácí v plném počtu.
     
    18:05
    Havránek zavezl kotouč do útočného pásma, kde přesným pasem našel Dominika Řepíka. Ten ale zakončoval jen do připraveného Brože.
     
    18:36
    Tomáš Kynčl teď překvapil nejen hostujícího gólmana, ale i všechny přítomné aktéry na ledě, když si u mantinelu sebral kotouč a zápěstím vystřelil jedovku na Brože. Ten ji však vytěsnil betony mimo tři tyče.
     
    19:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jenže hráči Dukly z protiútoku zvyšují těsně před sirénou na rozdíl dvou branek. Čermák si šikovně obhodil jednoho z hradeckých bránících hráčů a našel volného JAKUBA KRAUČUKA, jenž překonal bezmocného Bechného – 0:2. Asistence: David Čermák, David Váňa.
     
    19:40
    Hradečtí mohou zkusit vymyslet rychlou odpověď. Peschout (JIH) se provinil hákováním.
     
    19:59
    Se závěrečnou sirénou mohl ještě zvýšit na rozdíl tří branek Aleš Heinrich, jenž ujel do samostatného úniku! V zakončení však trefil jen břevno hradecké klece.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství duelu mezi Mountfieldem HK a HC Dukla Jihlava. Ačkoli po dlouhou dobu nebyla ani na jedné straně k vidění žádná vyložená šance, zvládl se hostující celek prosadit hned dvakrát. Nejprve ve 12. minutě zásluhou Josefa Berky a poté v poslední minutě třetiny, když druhý zásah přidal Jakub Kraučuk. Jak se vyvine druhá třetina?
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Hejna vyzkoušel hned v úvodu Brožovu pozornost, ten je ale pozorný.
     
    20:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield využívá přesilovku a snižuje na rozdíl jediné branky. Zahradník dlouho kombinoval s kotoučem u mantinelu a počkal si na volného DANIELA LIERA, který číhal na modré čáře. Ten vyslal dělovku, která skončila až za Brožovými zády – 1:2. Asistence: Dominik Řepík, Tomáš Zahradník.
     
    21:07
    Gólman Brož (JIH) teď vyhodil puk do ochranné sítě a rozhodčí uděluje dvě minuty, které odsedí Josef Berka.
     
    22:00
    Hradečtí se sice usadili před hostujícím gólmanem, ten ale nepříjemnému obléhání branky odolal. Jihlavští se osvobozují.
     
    23:07
    Hosté v plném počtu.
     
    23:57
    Hroudný v souboji u mantinelu vyvezl kotouč a ihned ho vyslal na Brože, který poskakující pryž raději ukryl pod vyrážečkou.
     
    24:13
    Dufek předvedl pěknou kombinace s Hnikem, když si dvakrát vyměnili kotouč a druhý jmenovaný zakončoval. Jeho střelecký pokus Brož vyrazil holí.
     
    25:18
    Řepík se "pere" o puk za brankou v souboji s Kadlecem, jenž však předává černou pryž jednomu ze spoluhráčů.
     
    26:03
    Mountfield dostává další příležitost k vyrovnání skóre. 2 minuty za držení si odpyká René Geier (JIH).
     
    26:30
    Junioři Hradce se úspěšně usadili před Brožem, avšak kombinovali tak dlouho, až puk uzmul Hrabaň a vyhodil ho až k Bechnému.
     
    26:50
    Lier obdrželo na modrou přesný pas, jenže se střelou vyčkával moc dlouho, až mu do ní vložil hůl Maštera a odrazil ji do ochranné sítě.
     
    28:03
    Hosté v plném počtu.
     
    28:12
    Vála se na druhé straně ledové plochy nebezpečně obkroužil kolem branky a zadovkou posunul kotouč až k Bechnému. Hradecký brankář vyrazil kutálející se pryž až k mantinelu.
     
    29:09
    V současné chvíli jsou vyloučeni Štohanzl (HKR) hrubost a Hrabaň (JIH) taktéž za hrubost.
     
    29:17
    Jenže ve čtyřech na obou stranách se nebude hrát dlouho. Za nesportovní chování je vyloučen Hroudný (HKR). Hradec ve třech.
     
    30:20
    Kraučuk teď výborně našel Matěje Válu, který z prostoru mezi kruhy střílel jen do náruče Bechného.
     
    30:44
    Na ledě se přiostřuje! Bureš (HKR) nevybíravým zákrokem poslat Brože hlavou na mantinel, za což si vysloužil 2 minuty za napadení. Za hrubost si pak posedí Mejzlík (JIH).
     
    30:51
    Vypadá to, že je Brož v pořádku. Pokračuje se ve hře.
     
    30:58
    Jihlavští se rovnou po buly vydali do útoku. Bechného um prověřil Heinrich, jehož rána skončila v lapačce hradeckého muže v masce.
     
    31:33
    Oba celky již pokračují ve standardní hře pět na pět.
     
    31:38
    Hrabaňovu nepříjemnou střelu zblokoval Štohanzl.
     
    32:33
    Z vyloučeními jako by se roztrhl pytel. Hradečtí si zahrají přesilovku, když na lavici hanby putuje Srnský (JIH) za nedovolené bránění.
     
    33:11
    Domácí se snaží něco vymyslet v útočném pásmu, avšak Kadlec vložil hůl do nahrávky Martina Hejny a osvobozuje svůj celek.
     
    34:02
    Hradec teď dlouho nepříjemně působil před Brožem. Hostující brankář ale drží vedení svého týmu.
     
    34:40
    Dvořák udržel kotouč na modré čáře, nabil Hidveghymu, jenž tvrdou ranou pálil jen do připraveného Brože.
     
    35:26
    Jenže se bude znovu vylučovat. Rozhodčí teď přísně posoudili Havránkovo (HKR) zastavení jihlavského hráče. Hradecký bek si odsedí 2 minuty za hákování.
     
    35:48
    Maštera zavezl kotouč do útočného pásma a poslal ho do klubka těl před hradeckou klecí. Tam se však nejlépe zorientoval Šalda, jenže odpálil kotouč mimo dosah hradecké brány.
     
    37:06
    Chalupa s Lierem si nabruslili do dobré střelecké pozice. Zakončující Lierova střela ale skončila znovu jen na hrudi jihlavského brankáře.
     
    37:26
    Domácí v plném počtu.
     
    38:09
    Hradečtí junioři bojují o puk v souboji u mantinelu, jenže Jihlavští vyváží puk až před Bechného.
     
    38:40
    Jenže Šalda (HKR) si počínal nedovoleně a oslabuje svůj tým. Na trestnou lavici putuje za sekání.
     
    38:59
    Dominik Matouše ve velké šanci! Střelou z levého kruhu ale proti Brožovi tváří v tvář neuspěl!
     
    39:45
    Jenže síly na ledě si vyrovnají. Za katr už míří Mejzlík (JIH) za krosček.
     
    39:45
    Nikým nehlídaný Peschout dostal přesnou přihrávku do pravého kruhu, kterou Bechný s menšími problémy udržel ve své náručí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I ve druhé třetině jsme se dočkali branky. Tentokrát však na druhé straně, když se po pěkné souhře prosadil Dominik Řepík, který tak snížil náskok Dukly na rozdíl jednoho gólu. V poslední desetiminutovce se na ledě navíc výrazně přiostřilo a rozhodčí udělil několik trestů. Ani jeden z týmů však nabídnuté početní výhody nedokázal využít a tak je skóre stále 1:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Dvořák si hned po úvodním hvizdu nabruslil do útočného pásma, odkud prověřil Brožovu pozornost. Ten však chytá ve velké pohodě.
     
    41:02
    Tomáš Kynčl teď nastřelil kotouč až k Brožovi, kde byl ještě připravený Řepík. Ten ale nedokázal poslat černou pryž do jihlavské svatyně.
     
    42:02
    Hroudný nahodil kotouč do pásma, odkud ho ale vzápětí vyváží Huňáček.
     
    43:00
    Chalupa drží puk za Brožovou klecí, jenže v blízkosti není nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    43:46
    Kraučuk s Heinrichem se dostali do přečíslení dvou na jednoho. Na modrou čáru však stihl včas dobruslit Šalda, který útočnou akci hostů zbrzdil.
     
    44:48
    Opět je tu vyloučení. Tentokrát putuje na trestnou lavici Hidveghy (HKR), jenž si odsedí 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    45:17
    Hosté velmi aktivně bojují v útočném pásmu. Bechný teď nadvakrát musel hasit Váňovu dělovku od modré čáry.
     
    46:15
    Šaldovi se nepodařilo vyhodit kotouč a Jihlavští tak nadále napadají v útočeném pásmu.
     
    46:48
    Domácí v plném počtu.
     
    47:39
    Jsou to právě Jihlavští, kdo teď udává tempo zápasu.
     
    48:01
    Dvořák nahodil puk do pásma a našel dobře najetého Dufka, který pálil jen mimo.
     
    48:55
    Jenže Jaroslav Dvořák (HKR) zbytečně oslabuje svůj tým a dnešní utkání pro něj končí. Na trestnou lavici putuje na 2+10 za zásah do hlavy nebo krku. Trest odsedí Filip Jirásek.
     
    50:08
    Mountfield se prozatím dobře brání a nedává Jihlavským prostor k zakončení.
     
    50:55
    I nyní se přesouvá hra do středního pásma. Domácí hrají v plném počtu.
     
    51:14
    Hejna sebral kotouč v neutrální zóně a míří s ním do útočeného pásma, kde hledá volné spoluhráče.
     
    51:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    A v hradecké FORTUNA aréně máme vyrovnáno! Po kombinaci v útočném pásmu si sebral kotouč RADIM ŠALDA, jenže se s ničím nepáral a svou typickou ranou od modré čáry prostřelil jihlavského gólmana mezi betony – 2:2. Asistence: Tomáš Zahradník.
     
    53:00
    Hradečtí nyní hrají v ponechané výhodě, Jihlavští půjdou do čtyř.
     
    53:11
    Ponechaná výhoda končí. Za katr už míří Matěj Vála (JIH) za vražení na hrazení.
     
    53:27
    Mountfield v obrovské šanci! Lier na modré čáře nahrál volnému Zahradníkovi, který z pravého kruhu trefil boční síť Brožovy klece.
     
    54:11
    Jenže pořádné horko bylo na druhé straně i Bechnému. Po chybě hradeckých beků uháněl do úniku Aleš Heinrich, jenž nejprve trefil Bechného betony. Jenže se poté dostal i k odraženému puku, který si do své klece málem sám srazil hradecký bek Lier.
     
    54:57
    Další nedovolený zákrok. Vyloučen je Štěpán Havránek (HKR) za držení protihráče.
     
    55:07
    Ale junioři Dukly nebudou hrát v početní výhodě dlouho. Hnika totiž nepříjemně trefil David Váňa (JIH), který je vyloučen za vysokou hůl.
     
    55:31
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    55:57
    Mountfield teď na chvíli zamknul svého soka v pásmu. Radim Šalda přesným pasem našel Aleše Dufka, který z těžké pozice nedokázal překonat jihlavského gólmana.
     
    56:35
    Lavice hanby se plní i nadále. Za podražení na ni na 2 minuty usedá Martin Kadlec (JIH).
     
    56:35
    Mountfield si vyžádal oddechový čas.
     
    56:54
    Šalda ujel po levé straně do pásma, odkud zkusil pozornost Jana Brože. Jeho střela ale mířila vysoko nad jihlavskou klec.
     
    57:26
    Hradečtí drží hosty "pod zámkem". Šalda vyslal jedovatou dělovku od modré, ale Brož spolehlivými zákroky dál odolává.
     
    58:48
    Na druhé straně plochy zkusil štěstí Maštera, i hradecký strážce svatyně je však pozorný.
     
    59:17
    Šalda fauloval Vojtěcha Mašteru, který pojede trestné střílení!
     
    59:17
    Maštera na nic nečekal a rovnou vystřelil, ale Bechný byl na tuto variantu připraven a Mašterův pokus chytá.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani šedesát minut základní hrací doby o osudu utkání nerozhodlo, a tak na řadu přijde pětiminutové prodloužení. Kdo si odnese bonusový bod?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Hejna nabral rychlost a zamířil až k Brožovi, kde ho však obral o kotouč Peschout a hra se přesouvá před Bechného.
     
    60:42
    Ale hradecký útočník byl znovu u puku. V útočném pásmu zkusil Brožovu pozornost, ale jihlavský gólman kotouč vyrazil mimo tři tyče.
     
    61:04
    K odraženému kotouči se ještě dostal Hnik, i proti jeho střele ale Brož odolává.
     
    61:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Bod navíc putuje do Jihlavy. Peschoutův únik sice ještě Šalda zastavil, když se ale k odraženému kotouči dostal úplně volný TOMÁŠ MEJZLÍK, už si jen vychutnal Daniela Bechného v hradecké kleci – 2:3. Asistence: Richard Peschout.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi napínavé utkání, ze kterého jako vítěz odchází celek Dukly Jihlava. Jihlavští se hned v první třetině dostali do dvougólového vedení, na které však ve druhém dějství dokázali mládežníci Mountfieldu odpovědět. Když se navíc ve třetí periodě přesným zásahem trefil Šalda, bylo vyrovnáno a o osudu utkání tak musel rozhodnout až nastavený čas. V něm se po chybě domácích dostal do šance Tomáš Mejzlík, jenž nabídnout šancí nepohrdl a vystřelil svému celku bonusový bod.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Přeji krásný zbytek večera a u dalšího přenosu se s Vámi těším na viděnou. (20:26:19)

    Lenka Jonešová

    Branky a nahrávky: 21. Lier (Řepík, Zahradník), 52. Šalda (Zahradník) – 12. Adam (Berka, Kadlec), 20. Kraučuk (Čermák, Váňa), 62. Mejzlík (Peschout)


    Mountfield HK: Bechný (Špirek) – Hroudný, T. Kynčl, Havránek, Gaspar, Šalda, Lier, Bureš – D. Matouš, Dufek, Zahradník, Štohanzl, Hnik "C", J. Dvořák, Jirásek, Řepík, Hidveghy, Chalupa, Hejna. Trenér: Aleš Krátoška.
    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Pospíchal, Vála, Srnský, Váňa, Huňáček, Kadlec, Hrabaň – Maštera, Heinrich, Mejzlík, Adam, Berka, Peschout "C", Geier, Čermák, Kraučuk. Trenér: Patrik Augusta.

    Rozhodčí: Veselý – Svoboda, Maštalíř
    bahis siteleri