Liberec – Zlín 4:3 (2:1 po s.n.) | HC Litvínov – Slavia 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Jihlava 2:3 (po pr.)
Pardubice – Kometa Brno 5:3 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
5:3 (1:2, 4:0, 0:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 10.11.2016, 18:00 • Tipsport arena • DHL Extraliga juniorů • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Junioři Dynama natočili na svůj instagram videopozvánku na dnešní duel.
     
    Zdravím všechny čtenáře z prochladlé malé haly pardubické Tipsport areny! Na led čtrnáctého Dynama přijíždí druhý celek tabulky DHL Extraligy juniorů – brněnská Kometa.

    Domácí celek zatím neprožívá úplně ideální ročník. Ze 16 odehraných zápasů dokázal zvítězit jen 6x a aktuálně se pohybuje mimo postupové pozice do playoff. Nejvyšší česká juniorská soutěž je ale velmi specifická a ztráta 7 bodů na 8. místo není nic, co by se nedalo dohnat během třeba dvou hracích víkendů.

    Jihomoravané jsou na tom o poznání lépe. Nedávno sice prohráli v přímém souboji o čelo tabulky s Motorem ČB, jinak se ale stále pyšní nejlepším útokem celé soutěže a vzhledem k papírové kvalitě kádru by se měli až do konce základní části rvát o přední příčky tabulky, tak jako doposud.
     
    Protože jsou dnešní soupeři každý v jiné územní skupině, bude jejich vzájemné střetnutí zároveň premiérovým v letošní sezoně.

    V sestavách obou týmů budeme moci nalézt řadu současných i bývalých mládežnických reprezentantů, utkání tedy slibuje velmi zajímavou podívanou a já osobně se na něj hodně těším.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Kulich (Jánský) – Faltys, Klinecký, Kučera, Rudy, Šklíba, Trejbal, Zukal – Bureš, Dušek, Hoskovec, Kaut, Martinec, Petrus, Roubal, Štefka, Voženílek, Zadina, Zídek

    HC Kometa Brno: Slavíček (Krček) – Furch, Kabelka, Král, Sedláček, Slabý, Trnka, Zábranský – Čejka, Gajarský, Hasoň, Havlát, Horký, Hroudný, Jajcay, Kratochvíl, Mlynář, Süss, Škvrně

    Rozhodčí: Hrubý – Bosák, Kajínek.
     
    Pardubičtí už vyšli z kabiny jsou nastoupeni na modré čáře, na hosty se stále čeká...
     
    ...dočkali jsme se, utkání za malou chvíli začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Václav Zídek se při svém prvním střídání za Pardubice blýskl nádherným tvrdým a hlavně čistým hitem, při zakládání útoku sestřelil Kratochvíla!
     
    00:48
    V první velké šanci zápasu se ocitl brněnský Mlynář, tváří v tvář Kulichovi ale nedokázal zakončit přesně.
     
    01:12
    Třetí formace Komety si po buly dokázala vybojovat tlak v útočném pásmu, vše ale přerušuje pardubický brankář, který puk přikryl rukavicí.
     
    01:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se brzy ujímají vedení – expardubický útočník Andreas Jajcay v rohu kluziště výborně napadal, nakonec vybojoval puk a jako na zlatém podnose ho předložil před branku svému zcela osamocenému spoluhráči DANIELI HROUDNÉMU, který přesnou střelou překonal Kulicha! Asistence: Andreas Jajcay.
     
    02:29
    Po faulu na Jakuba Martince je nařízeno trestné střílení!
     
    02:29
    Domácí útočník ale na brzký gól Komety neodpověděl, jeho bekhendovou kličku chytil Slavíček do své lapačky!
     
    03:30
    Hra se teď chvíli přelévala nahoru dolů a na konci této pasáže měla velkou šanci Kometa! Mlynář byl v druhé velké šanci, když se ocitl po dobré Škvrněho přihrávce sám v mezikruží. Kulich s potížemi jeho dobrou střelu vyrazil!
     
    04:57
    Pardubice teď drží puk, ve dvou šancích se krátce po sobě ocitli Voženílek, který přestřelil, a Martinec, jehož teč ukryl Slavíček pod svými betony.
     
    06:17
    Zápas má teď velice slušné tempo, ani jedna strana se však nedokáže dostat do nebezpečnějšího zakončení. Zatím velmi dobrá úroveň hry!
     
    07:12
    Štefka teď jen o kousek na dlouhou hůl nedosáhl na přihrávku Petrus, mohl se býval dostat do dobré šance.
     
    08:06
    Hoskovec se od mantinelu vyháčkoval až před Slavíčka, v dobré střelecké pozici se ale už možná zbytečně snažil najít Duška. Jeho nahrávku ale srazil Slabý a velká šance se tak nekonala.
     
    08:25
    Havlát se ramenem natlačil před domácího beka a objevil se sám před Kulichem, tísněný ale nedokázal lépe zakončit!
     
    09:11
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice srovnávají! DAVID VOŽENÍLEK se mezi kruhy dostal k odraženému puku a jeho přesnou střelu zastavila až síť brněnské branky. Bez asistence.
     
    10:40
    Pardubice se teď dostaly do obrovského tlaku! Nejdřív střílel Kaut, pak dvakrát po sobě Zadina, poté ještě Martinec. Slavíček měl plné ruce i nohy práce!
     
    12:18
    Hoskovec ujel po křídle, s obráncem na zádech objel branku a přesnou nahrávkou našel sjíždějícího Rudyho, jehož přízemní střela jen těsně minula tyč branky Komety!
     
    13:10
    Zábranského střela mířila přesně do růžku, Kulich dobře zasáhl vyrážečkou.
     
    13:50
    První lajna Pardubic zatím hraje výborně, Faltysovu střelu teď šikovně tečoval Zadina a brněnský brankář s obtížemi zasahuje. Nakonec se musel činit i proti Martincově dorážce z bezprostřední blízkosti.
     
    15:15
    Hostující obránce Filip Král se teď dokázal od mantinelu vymotat skoro až do šance, jeden z pardubických beků mu ale na poslední chvíli kotouč odebral.
     
    16:01
    Kometa se už dokázala vymanit z předchozího tlaku a srovnala hru.
     
    16:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané byli velkou část třetiny pasivnějším týmem, přestou jdou nyní do vedení! Do odraženého puku se nádherným příklepem opřel FILIP KRÁL a propálil vše, co mu stálo v cestě – včetně pardubického brankáře. Hezký gól reprezentanta do 18 let, který ho také náležitě oslavil! Bez asistence.
     
    17:52
    Pardubice se stejně jako na začátku zápasu snaží o rychlou odpověď, nedokáží se teď ale udržet delší dobu na puku.
     
    18:50
    Opět první formace domácích! Zadina dlouho kroužil s pukem, až našel volného Faltyse, jehož střelu vyrazil Slavíček pouze před sebe. Martincovi chyběly milimetry ke gólové dorážce!
     
    19:42
    Poslední šance pro domácí, Hoskovcovu nahrávku na Voženílka ale přerušil Furch.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Kometa se brzy ujala vedení, pak ale převzaly otěže zápasu Pardubice, které se dočkaly zaslouženého vyrovnání. Poslední slovo v této části hry měl ale opět hostující celek – přesnou trefou poslal Brňany do kabin s jednogólovým vedením Filip Král.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Proti svým bývalým spoluhráčům se chtěl vytáhnout Lukáš Zukal. Pardubický zadák se prokličkoval až do zakončení, bránu Komety ale přestřelil.
     
    21:10
    A opět Lukáš Zukal, tentokrát si najel s pukem až za bránu, odkud hledal Filipa Zadinu. Pardubický útočník byl v obtížné pozici a bekhendem nezakončil dle svých představ.
     
    21:40
    Další šance na straně Dynama! Tentokrát se dostal do gólového zakončení Martin Kaut, vychytal jej ale brankář Slavíček.
     
    23:05
    Brňané jsou nyní pod tlakem červenobílých, od modré střílel Lukáš Kučera. Brankář Komety si s jeho pukem pohrál v lapačce a přerušil hru.
     
    23:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tlak Východočechů v úvodu druhé části hry je odměněn vyrovnávací brankou! Od Lukáše Zukala dostal na modrou nabito FILIP ZADINA a ten ostrou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Lukáš Zukal.
     
    24:21
    Pardubičtí jsou při chuti, ze středního pásma nahazoval puk navrátilec Klinecký. Kotouč se od zadního mantinelu odrazil před kasu, odkud dorážel David Voženílek. Neuspěl však.
     
    24:43
    Jihomoravané se z pardubického sevření dostali za cenu zakázaného uvolnění. Pokračuje se po Slavíčkově pravici.
     
    24:48
    Jakub Martinec vyhrál buly, hned se jal zakončit ostrou střelou, tu mu ale jeho ještě nedávný spoluhráč Andreas Jajcay překazil nedovoleným bráněním. Přesilovka pro Dynamo.
     
    25:51
    Dynamo sice bylo nastěhováno v pásmu Komety, do šance se ale nepropracovalo. Do střední třetiny vytlačil Východočechy hvizd rozhodčího po přihrávce rukou.
     
    26:48
    Ve druhé přesilovkové minutě Kometa nedovolila domácím se usadit v pásmu, Andreas Jajcay se tak vrací do hry.
     
    28:00
    Hra se nyní přesunula spíše do středního pásma...
     
    29:00
    Malá hala Tipsport areny teď sledovala nápor Komeťáků v pardubické obraně. Minutu teď hosté svírali obranu Východočechů.
     
    29:20
    Ale skórovat mohly Pardubice! Konkrétně Martin Petrus, který se v brejku procpal do zakončení. S jeho pokusem si ale brankář Slavíček poradil.
     
    30:08
    David Sedláček teď od modré prověřil připravenost domácího brankáře Kulicha. Ten jeho ránu viděl a v pohodě zneškodnil.
     
    30:25
    Klička před modrou = ofsajd. Přesně toto se při přechodu do pásma vymstilo Filipu Zadinovi.
     
    32:00
    Sledujeme určitě nadprůměrný juniorský hokej. Oba týmy se snaží útočit, akce se přelévají ze strany na stranu.
     
    33:08
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Když nevíš, co s pukem – vystřel! Přesně tímto heslem se řídil JAKUB MARTINEC a strhává vedení na stranu domácích. David Voženílek poslal do jízdy Dominika Duška, ten přenechal puk "Marcellovi", který vletěl do pásma a prostě vypálil. Kotouč po jeho střele zapadl přesně nad Slavíčkovu lapačku! Asistence: Dominik Dušek a David Voženílek.
     
    35:00
    Brňané zvýšili svou aktivitu směrem dopředu. Marek Škvrně si převzal kotouč a ostře vypálil, netrefil se však dle svého zamýšlení.
     
    36:30
    Je to tak, hra se přesunula do pásma domácích hokejistů, ti teď ostřelují Tomáše Kulicha. Pardubický brankář ale drží těsné vedení Dynama.
     
    36:30
    Teď se chvíli nehraje, neboť pardubická brána byla posunuta a návrat do její pozice je na zručných ledařích Rozvojového fondu Pardubice.
     
    36:30
    Dílo se nepovedlo. Rozhodčí nyní ukončují druhou třetinu. Po úpravě ledové plochy se pokusí vrátit bránu do svého postavení.
     
    Druhá třetina skončila. Po neúplné druhé třetině vedou Pardubice 3:2, nejprve srovnal Filip Zadina pěknou střelou od modré, domácí poté neméně povedenou ranou poslal do vedení Jakub Martinec.

    V čase 36:30 rozhodčí ukončili druhou část hry, neboť se ledařům nepodařilo vrátit bránu do jejího postavení. Věřme, že spolu s rolbou se jim to povede, abychom si mohli užít zbylých 23 a půl minuty. Nebo více? Uvidíme.
     
    Oba týmy už jsou zpět na ledové ploše a dohraje se zbytek druhé třetiny. Poté si domácí vymění s hosty strany a rovnou půjdeme na třetí třetinu!
     
    37:10
    Slavíček zastavil ostrou ránu Trejbala. Pardubice byly v pásmu poprvé po "přestávce".
     
    37:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice jdou do dvougólového trháku! Po pravé straně se do pásma prosmýkl Dominik Dušek, který s trochou štěstí procpal puk na najíždějícího DAVIDA VOŽENÍLKA. Útočník Dynama neměl problém z blízkosti trefit puk přesně nad Slavíčkovo rameno. Asistence: Dominik Dušek.
     
    38:35
    S hráči Komety čtvrtý gól domácích očividně trochu otřásl, puk jim teď odskakuje od hokejek a Pardubice se drží v tlaku.
     
    39:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak tohle dá LUKÁŠ ZUKAL svým bývalým spoluhráčům určitě pořádně sežrat! Šikovný obránce totiž před sezonou přestoupil do Pardubic právě z Komety, kterou teď sráží gólem na 5:2. Jeho střela vymetla všechny pavučiny v levém rohu Slavíčkovy brány! Asistence: Filip Zadina a Václav Zídek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ihned po výměně stran začala třetí třetina, hosté vystřídali brankáře. Do brány jde místo Slavíčka Krček!
     
    40:36
    Marek Škvrně se prodral na ose hriště až do střely, kterou Kulich kryl. Případný gól by ale stejně neplatil pro předchozích ofsajd. Hostující útočník sportovně klepnul domácího brankáře přes betony jako omluvu za střelu po odpískání.
     
    40:36
    Tak přece jen trest, ale pro jiného hráče. Tomáš Mlynář (KOM) si odpočine dvě minuty – nesportovní chování.
     
    41:25
    Dynamu se v přesilovce nedaří udržet v pásmu.
     
    42:36
    Hosté v plném počtu, oslabení přestáli bez větších problémů.
     
    42:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Dnes je nejspíš den, kdy se hráči trefují "z pomsty" proti svým bývalým klubům! ANDREAS JAJCAY byl před rokem v Pardubicích nechtěný, dnes si právě ve svém prvním souboji s Východočechy připisuje první gól a druhý bod v zápase. Jeho sražená střela nakonec s trochou štěstí zapadla za Kulichova záda! Bez asistence.
     
    43:32
    Zápas nám teď trochu zdivočel, sledujeme spoustu nepřesností na obou stranách.
     
    44:20
    Martin Kaut připravil dobrou šanci pro Duška, ten ale zblízka nedokázal procpat puk za vystřídavšího Krčka.
     
    45:50
    Hostující útočník se zkušenostmi z Tipsport extraligy, Petr Kratochvíl, se teď dral do šance, z bekhendové kličky ale trefil jen boční síť.
     
    46:32
    Střelu Horkého srazil Rudy vysoko nad branku. Kometa je teď ale v tlaku!
     
    47:33
    Havlát se snažil procpat před bránu, ale neuspěl. Kometa je teď na koni a snaží se o další snížení.
     
    47:41
    Další problém s ukotvením branky, snad to tentokrát půjde rychleji. Tohle je největší slabina malé haly pardubické Tipsport areny...
     
    47:41
    OK, opraveno, jedeme dál...
     
    48:49
    Domácí udělali obrovskou chybu v rozehrávce a rozjetý Horký si to namířil sám proti Kulichovi. Zakončoval střelou, brankář Dynama jeho svižný pokus vyrazil do rohu!
     
    49:38
    Pardubičtí se po delší době dostali ke střele, Štefkovo nahození ale Krček pokryl bez větších obtíží.
     
    50:58
    Dynamo se brání dalším a dalším atakům Brňanů, zatím úspěšně.
     
    51:36
    Z ničeho nic se do samostatného úniku dostal Martin Kaut, rozpohyboval brankáře Krčka, puk mu ale v klíčové chvíli trochu sjel z hokejky a pardubický útočník zamířil těsně vedle!
     
    52:40
    Jihomoravané v dalším náporu v útočném pásmu, nedaří se jim však dostat do pořádné střelecké pozice.
     
    53:45
    Nepřesná rozehrávka a zakázané uvolnění Komety. Hostům už se pomalu krátí čas, do konce zbývá něco přes 6 minut...
     
    54:17
    V jednom ze soubojů za pardubickou brankou se za obličej chytil Dominik Dušek, vysokou holí ho totiž zasáhl Marek Škvrně (KOM). Přesilovka pro Dynamo.
     
    54:55
    Václav Zídek si mohl připsat první gól za Dynamo, jeho bekhendový pokus šel ale těsně vedle!
     
    55:27
    Domácí v klidu kombinují a spíše než o vstřelení další branky usilují o udržení již nabytého náskoku.
     
    56:17
    Hosté v plném počtu.
     
    56:36
    Škvrně po návratu z trestné lavice ujel a v samostném úniku byl faulován Voženílkem. Trestné střílení!
     
    56:36
    Hostující útočník se ale nedostal ani k zakončení, Tomáš Kulich mu puk vypíchl! Pardubický brankář dnes chytá velmi dobře.
     
    57:23
    Puk byl teď dlouhý čas zašlápnutý v rohu a rozhodčí nechal hru běžet, to domácím samozřejmě vyhovuje.
     
    58:22
    Další trestné střílení pro Brno, před bránou byl faulován Luboš Horký!
     
    58:22
    Útočník Komety přestřelil!
     
    58:22
    Hosté to zkusí v šesti!
     
    58:35
    Havlát uzmul na hranici faulu puk Zadinovi a vyslal štiplavou střelu na Kulicha, ten zasáhl maskou! Další dobrý zákrok domácího gólmana.
     
    58:35
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:48
    Lukáš Zukal vyhazuje šikovně obloučkem tak, aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:27
    Tentokrát to zakázané uvolnění je. Domácí trenér si bere oddechový čas, po předchozím tlaku unavená pětice to určitě vítá všemi deseti.
     
    59:37
    Vhazování po Kulichově levici.
     
    59:50
    Dynamo dnes vyhraje...
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí borci se mohou radovat! Podceňovaný tým si dnes vyšlápl na druhý celek tabulky a po výhře 5:3 zapisuje cenné tři body do tabulky. V Pardubicích jsme sledovali velmi hezký zápas plný povedených akcí a nasazení, oba týmy si za předvedený výkon zaslouží poděkování!
     
    Hokejisté Dynama si ještě užijí děkovačku s rodiči a krásnými přítelkyněmi (či těmi potenciálními) a mně se za minutu vybije počítač, takže se s vámi rychle rozloučím. Budu se na vás těšit u dalšího kvalitního mládežického hokeje v Pardubicích, hezký zbytek večera! (20:27:25)

    Karel Málek

    Branky a nahrávky: 10. Voženílek, 24. Zadina (Zukal), 34. Martinec (Dušek, Voženílek), 38. Voženílek (Dušek), 40. Zukal (Zadina, Zídek) – 2. Hroudný (Jajcay), 17. Král, 43. Jajcay


    HC Dynamo Pardubice: Kulich (Jánský) – Faltys, Klinecký, Kučera, Rudy, Šklíba, Trejbal, Zukal – Bureš, Dušek, Hoskovec, Kaut, Martinec, Petrus, Roubal, Štefka, Voženílek, Zadina, Zídek
    HC Kometa Brno: Slavíček (od 41. Krček) – Furch, Kabelka, Král, Sedláček, Slabý, Trnka, Zábranský – Čejka, Gajarský, Hasoň, Havlát, Horký, Hroudný, Jajcay, Kratochvíl, Mlynář, Süss, Škvrně

    Rozhodčí: Hrubý – Bosák, Kajínek
    bahis siteleri