Vsetín – Opava 6:2 (kon.) | Technika Brno – Kopřivnice 2:3 (kon.) | Šumperk – Val. Meziříčí 10:2 (kon.)
Mor. Budějovice – David Servis 10:3 (kon.) | Žďár n/S – Písek 7:2 (kon.) | Nymburk – Pelhřimov 4:6 (kon.)
Havlíčkův Brod – Jindř. Hradec 8:3 (kon.) | Tábor – Kolín 2:1 (po pr.) | Řisuty – Bílina 5:1 (kon.)
Trutnov – Klášterec nO 2:1 (2:0 po s.n.) | Jablonec n/N – Sokolov 5:2 (kon.) | Kobra – Děčín 7:0 (kon.)
Klatovy – Vrchlabí 5:6 (po pr.)
konec
BK Havlíčkův Brod
8:3 (0:1, 4:1, 4:1)
KLH Vajgar Jindřichův Hradec
Středa 25.01.2017, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Střed (ČR) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný středeční večer! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u sledování zápasu BK Havlíčkův Brod – KLH Vajgar Jindřichův Hradec, který se odehraje v rámci 29. kola 2. ligy. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod si prošel v předešlých pěti kolech menší krizí. Ve 24. kole doma podlehl Nymburku a vzápětí padl v rámci derby Vysočiny na žďárských Bouchalkách, kde mu k bodovému zisku nestačil ani komfortní náskok 4:0. Dvakrát za sebou prohrál poprvé v sezoně. Následně si však Bruslaři spravili chuť, když vyhráli třikrát po sobě. Před svými fanoušky skolili 5:2 Moravské Budějovice a po tuhém boji si odvezli všechny tři body i z Písku (8:5). V předchozím utkání sice vyhráli v derby Vysočiny na kluzišti Pelhřimova 7:6 po samostatných nájezdech, jenže předtím opět neudrželi čtyřgólové vedení a z 6:2 Lední Medvědi vyrovnali na 6:6.
     
    Jindřichův Hradec se v poslední době přeci jen trochu zvedá, během předchozích pěti vystoupení dokázal dvakrát vyhrát. Po porážce 4:8 v Pelhřimově si Jihočeši vyšlápli na českobudějovický David Servis, na jehož půdě zvítězili 6:5, a stejným poměrem po samostatných nájezdech zdolali v domácím prostředí po senzačním obratu i favorizovaný Písek. Předešlá dvě kola však Vajgar prohrál, když na své půdě nestačil na Kolín (2:7) ani v derby na Tábor (2:6).
     
    Postavení v tabulce:

    Havlíčkův Brod – 1. místo, 59 bodů, skóre 136:80
    Jindřichův Hradec – 10. místo, 9 bodů, skóre 72:175
     
    Vzájemné zápasy v této sezoně:

    Jindřichův Hradec – Havlíčkův Brod 0:5 (kontumace)
    Havlíčkův Brod – Jindřichův Hradec 8:2
    Jindřichův Hradec – Havlíčkův Brod 5:6
    Derby rozhodl brodský kapitán Miroslav Třetina

     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Bušek, T. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek – Přidal, Třetina "C", Kuchta – Voříšek, Kozlík, Michálek – Chlubna, Ludvík, Navrátil – Nguyen, Křížek, Beneš

    KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Formánek (Pírs) – Straka, Pípal "A", T. Kohút, Růžek, Zderadička, Bureš "A" – Furch, D. Kohút, Heldák, Šalamoun, Lazorišák "C", Jaša, Svatuška, Červený, Jambor, Beran, Vantuch

    Rozhodčí: Rudolf Volf – Aleš Vavruška, Jakub Oudes.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté byli úspěšnější na úvodním vhazování ve středovém kruhu a zavezli puk do rohu útočného pásma. Tam o něj chvíli bojovali a pak o něj přišli.
     
    00:48
    Brankář Novák si sáhl poprvé na puk, když zmařil ránu z prostoru pravého kruhu. Hra je přerušena, buly v pásmu Bruslařů.
     
    01:21
    Havlíčkův Brod si probil cestu do útočného pásma´, kde si několikrát vyměnil kotouč, ale nakonec nedokázal ohrozit brankáře Formánka.
     
    01:50
    Vajgar získal kotouč dříve, než stihli domácí něco nebezpečného vymyslet s pukem u brankáře Formánka. Nyní už se hraje v blízkosti gólmana Nováka.
     
    02:30
    Domácí hokejisté zatím diktují tempo hry. Častěji drží puk na holích a okupují po většinu času útočnou zónu, ale bez výraznější příležitosti.
     
    02:50
    Hra je přerušena, další buly v pásmu Jihočechů.
     
    03:13
    Havlíčkobrodská družina se v útočném území probila několikrát ke střele, ale neseštelovala si dobře mířidla, brankář Formánek zůstal v klidu.
     
    03:37
    Broďáci sice dlouho drželi puk v útočném pásmu, ale nakonec o něj přišli a musejí dobývat poctivý obranný blok soupeře až od své brány.
     
    03:58
    Havlíčkobrodská střela z pravého kruhu nezasáhla svůj cíl, byla sražena protihráčem jen do ochranné sítě za brankářem Formánkem.
     
    04:05
    Bruslaři předvedli v útočném pásmu hezkou rotaci a rozhýbali tak defenzivu soupeře. Obránce Jakub Lacina měl dost prostoru na zakončení, ale nepropasíroval puk za Formánkova záda z pravého kruhu.
     
    04:32
    Brankář Novák si v pohodě poradil s nahozeným pukem od modré čáry a raději ho podržel v náruči až do přerušení hry, hosté se k němu rychle sjeli.
     
    04:50
    Filip Navrátil nabral rychlost na pravém křídle, sjel si blíže k bráně a z blízkosti kruhu vystřelil. Brankář Formánek byl pozorný a přerušil hru.
     
    05:21
    Havlíčkův Brod má i nadále více ze hry a žene se za prvním gólem. Jindřichův Hradec ale zatím velmi dobře brání a soupeři toho moc nedovoluje.
     
    05:54
    Tohle už byla větší šance! David Bušek z prostoru kruhu nechal vyniknout jen beton gólmana Formánka, jeho spoluhráči doráželi rovněž do maskované opory Vajgaru!
     
    06:15
    Domácí teď rychlým pohybem pořádně zvířili prach v jindřichohradeckém pásmu a byla z toho další velká šance. Zblízka zakončoval volný Luboš Voříšek, ale bekhendem mířil jen do brankáře Formánka!
     
    06:39
    Nápor Bruslařů nabírá na intenzitě víc a víc. Jindřichův Hradec je schoulen do obranné ulity u svého gólmana Formánka, jenž má spoustu práce.
     
    07:06
    Bruslaři i nadále svírají soupeře u jeho brány a pálí ze všech možných pozic útočného pásma, ale zatím jim v koncovce není přáno.
     
    07:34
    Kryštof Kulhánek si vybruslil s pukem do levého kruhu a zápěstím vystřelil, ale nasměroval svůj projektil jen do nachystané Formánkovy náruče.
     
    08:11
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:18
    Aleš Furch chvíli po vhazování vypálil z levé strany, brankář Novák vyrazil letící puk u bližší tyčky a chvíli vůbec nevěděl, kde hrací předmět je! Ten poskakoval na jeho horní síťce!
     
    08:36
    Gólman Novák musel znovu zasahovat, vyrazil svižnou ránu po levě z pravého kruhu. Hosté dál tlačí soupeře v jeho pásmu, Bruslaři mají spoustu práce v obraně.
     
    09:03
    Vajgar právě vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Bruslaře, poslední celek tabulky využívá přesilovku a v Kotlině senzačně vede! David Kohút vypálil od modré čáry a ALEŠ FURCH vykouzlil mezi kruhy parádní teč, jež zapadla za záda bezmocného gólmana Nováka! Asistence: David Kohút.
     
    09:32
    Svěřenci kouče Romana Kaňkovského se snažili okamžitě odpovědět, jenže v útočném pásmu si nedokázali dobře přihrát a o kus černé gumy přišli.
     
    09:59
    Kotouč opustil hrací plochu, buly proběhne ve středním pásmu. Fanoušci Brodu vycítili, že hráči potřebují podpořit. Po první brance jsou možná trochu zaskočení.
     
    10:05
    Jihočeši sice vyhráli vhazování ve svém pásmu, jenže vzápětí odpálili kus černé gumy přes všechny čáry za bránu soupeře jen na zakázané uvolnění.
     
    10:11
    David Vala přebral na modré čáře nahrávku po vhazování a vypálil, ale jeho ránu hosté srazili do ochranné sítě. Hra je přerušena.
     
    10:32
    Domácí hráči na chvilku ztratili kotouč, ale už jsou zpět v útočném postavení a hledají si cestu k ohrožení gólmana Formánka.
     
    10:54
    Tomáš Semrád vypálil od modré čáry a kotouč se od brankáře Formánka, tedy od jeho betonů, odrazil před brankoviště. Tam však v nepřehledné skrumáži domácí nedokázali zakončit.
     
    11:09
    Vzápětí ještě střílel z pozice v levém kruhu kapitán Miroslav Třetina, ale rána mu nesedla a puk proplachtil nad horní tyčkou hostů.
     
    11:29
    Havlíčkův Brod se opět usadil v blízkosti gólmana Formánka a prověřil jeho pozornost dvěma střelami od modré čáry. Maskovaná opora Vajgaru si betony poradila.
     
    11:50
    Zatím sledujeme překvapivě poměrně vyrovnaný hokej, Havlíčkův Brod určitě nemá na své straně takovou převahu, jakou by si představoval.
     
    12:19
    A pozor, brodská defenziva teď zaspala a chybělo jen málo, aby hosté šli do trháku o dva góly! David Jaša se probil důrazně k puku mezi kruhy a jeho bekhendovou střelu chytil brankář Novák do náruče!
     
    12:50
    Hra je znovu přerušena, buly v pásmu Havlíčkova Brodu. Domácí hráči se viditelně trápí, určitě jim nepřidala na sebevědomí ani obdržená branka.
     
    13:00
    Další vyhození Brodu na zakázané uvolnění, hra se i v nejbližších okamžicích bude odvíjet v Novákově blízkosti. Bruslaři by potřebovali vyrovnat.
     
    13:06
    Parta z Kotliny po buly získala kotouč a tlačí se rychle do brejku.
     
    13:22
    Přihrávka rukou při útoku domácích, buly proběhne ve středním pásmu.
     
    13:34
    Kapitán Miroslav Třetina teď neproměnil obrovskou šanci! V samostatném úniku zkusil parádní zakončení ála Peter Forberg, ale jednoruč zřejmě o kousek minul bránu!
     
    14:00
    Bruslaři mají i nadále velký tlak a hledají si prostor ke střele.
     
    14:31
    Tomáš Semrád a David Kozlík pálili z blízkosti modré čáry, ale neseštelovali si dobře mířidla a poslali kotouč mimo Formánkovu klec.
     
    15:00
    Hosté získali puk a vyhodili na icing.
     
    15:15
    David Bušek si vybruslil zpoza brány až před gólmana Formánka, jenže zblízka vyprášil jen jeho připravené betony. Domácím to tam ne a ne padnout.
     
    15:37
    Akce Bruslařů pokračovala a z pravého kruhu vystřelil David Michálek, ale ani on si na skvěle chytajícího brankáře Formánka nepřišel.
     
    16:09
    Tomáš Chlubna nabral rychlost a ocitl se sice už poměrně v úhlu, ale z kruhu po otočce vyprášil povedenou ranou Formánkův beton.
     
    16:41
    Vajgar je teď pod obrovským tlakem, jenže Bruslaři se nemohou prosadit ani z té nejvyloženější střelecké příležitosti. Koncovka je zatím pořádně trápí.
     
    17:11
    Znovu puk poskakoval u brankoviště Vajgaru, ale nikdo z Bruslařů ho nedokázal doklepnout za Formánkova záda. Nápor domácích je mohutný, ale zatím nic z toho.
     
    17:34
    Kdepak, brána Jindřichova Hradce jako kdyby byla zakletá. Značná územní převaha Bruslařům zatím není vůbec nic platná, hosté i nadále nečekaně vedou.
     
    17:54
    Brankář Formánek si musí připadat jako na střelnici, puky létají kolem něj, jen to sviští. Nyní zkusil štěstí Tomáš Semrád, jenž při útočném výletě nezasunul puk z úhlu k bližší tyčce. Strážce svatyně Vajgaru opět zasáhl.
     
    18:09
    Domácí sice prohráli vhazování, ale snaží se o aktivní presink. Neúnavně napadají rozehrávku soupeře hned v jejím počátku. ale Jihočeši zatím nechybují.
     
    18:30
    Brodští fanoušci se snaží, seč jim síly stačí. Obrázek hry se nemění. Havlíčkův Brod buší do obranného valu soupeře, který se účinně brání.
     
    18:55
    Havlíčkův Brod pokračuje v náporu, Vajgar jen vyčkává na možnosti k brejkům, jinak se musí soustředit na obrannou činnost.
     
    19:21
    Tomáš Semrád nahodil od modré čáry puk na bránu, ale jeden z hostů tečoval letící hrací předmět mimo bránu gólmana Formánka.
     
    19:48
    Broďáci opět tlačili Vajgar u jeho brány a brankář Formánek nevěděl, kam dřív skočit, ale on i jeho spoluhráči celou situaci zvládli a dál drží hubené vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce a sluší se podotknout, že skončila hodně překvapivým výsledkem. V tabulce první Bruslaři měli na své straně značnou převahu a vytvářeli si velké šance, ale bez gólového efektu. Poslední Vajgar tak senzačně vede díky trefě Aleše Furcha, jehož teč zapadla při přesilovce za Novákova záda. Druhá třetina začne zhruba v 18:45, stav je 0:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Patrik Přidal uháněl sám na bránu a minul zblízka levou tyčku brankáře Formánka! Byl ale faulován a pojede trestné střílení!
     
    20:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nesmírně důležitá branka Bruslařů, kteří konečně protrhli střelecké trápení a vyrovnali! PATRIK PŘIDAL to udělal úplně stejně jako při samostatném úniku, když si sjel až k bráně a zblízka mířil k levé Formánkově tyčce, tentokrát už přesně!
     
    20:32
    Bruslaři pokračují v náporu. David Michálek se prohnal jako vítr po pravém křídle a zblízka pálil bekhendem, ale těsně minul první tyčku.
     
    20:50
    Hosté hráli vysokou holí, vhazovat se bude v jejich pásmu.
     
    21:07
    Havlíčkův Brod i nadále tahá za delší konec pomyslného provazu. Je vidět, že i první vstřelená branka Bruslaře pořádně nakopla, je jich plný led.
     
    21:41
    Havlíčkobrodská družina má i nadále více ze hry a tlačí se do útočného území. Jindřichův Hradec má spoustu starostí s hlídáním aktivních soupeřových střelců.
     
    22:05
    Sudí opět zadul do píšťalky, tentokrát proběhne vhazování v neutrální zóně.
     
    22:18
    Jindřichův Hradec rozehrává od své brány, Havlíčkův Brod se snaží aktivně napadat jeho rozehrávku. Vajgar má teď velké problémy, vůbec se mu nedaří dostat puk dopředu.
     
    22:59
    Tomáš Kohút si sjel nebezpečně do pravého kruhu a mířil ke vzdálenější tyčce. Nakonec ji minul, ale nebyl to vůbec špatný pokus.
     
    23:17
    Právě Tomáš Kohút po souboji upadl ve středním pásmu, ale sudí jednoznačně rozpažil na znamení, že vylučovat nebude. Pokračuje se ve hře.
     
    23:47
    Havlíčkobrodští fanoušci ženou svůj tým vpřed, je vidět, že Broďákům to hodně pomáhá.
     
    24:11
    Bruslaři teď pořádně provětrali jindřichohradeckou obranu. David Michálek se ocitl úplně sám před bránou, ale v těžké pozici, když byl zezadu tísněn, nedokázal zakončit. Navíc to zavánělo faulem, sudí opět nevylučuje.
     
    24:40
    Z dobré pozice blízko brány soupeře to zkoušel i Luboš Voříšek, ale jeho zápěstní projektil prověřil jen pevnost Formánkových betonů.
     
    25:15
    Hosté na chvíli vyvezli puk dopředu, čímž nechali na chvíli oddechnout jejich přetíženou defenzivu. Bruslaři už ale mají opět puk a řítí se vpřed.
     
    25:45
    Jindřichův Hradec čelí mohutnému tlaku a u jeho brány panuje čilý ruch. Havlíčkův Brod je teď na ledě jasným pánem a žene se za obratem.
     
    26:12
    Hra je opět přerušena a i nadále se bude hrát u gólmana Formánka, kde sudí vhodí kotouč zpět do hry.
     
    26:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    No to byla neskutečná paráda, jež by měla být zanesena zlatým písmem do hokejových učebnic! Jindřichův Hradec ztratil v útočném pásmu puk a stihl ho za to krutý trest, když Tomáš Semrád nahrál Petru Kuchtovi, jenž "buzarem", tedy nahrávkou o mantinel, našel rozjetého MIROSLAVA TŘETINU. Brodský kapitán se elegantně vyhnul hned dvěma protihráčům, uvolnil se před bránou a z mírného úhlu na levé straně nádherně vymetl protější šibenici! Asistence: Petr Kuchta, Tomáš Semrád.
     
    27:00
    A znovu pořádný závar u brány hostů, jež byla nakonec vychýlena ze svého postavení a ke střele od modré čáry tak nakonec nedošlo.
     
    27:15
    Hlavní rozhodčí Rudolf Volf teď poškodil Bruslaře, kteří se hnali do protiútoku a už skoro byli za obranou soupeře. Jeden z domácích byl jasně podražený přímo před zraky rozhodčího, jenž nepochopitelně nevylučuje a nechává pokračovat za pískotu Kotliny ve hře.
     
    27:40
    Hra pokračuje, nyní se bojuje hlavně v blízkosti středového kruhu o puk. Rozhodčí hru začali v prostřední části na obě strany hodně pouštět, snad se jim zápas nevymkne z rukou.
     
    28:19
    Havlíčkovu Brodu to teď trochu zaskřípalo při rozehrávce, kus černé gumy doklouzal jen na zakázané uvolnění. Buly u gólmana Nováka.
     
    28:36
    Domácí hokejisté se snaží rozehrát, ale Vajgar jim hodně znepříjemňuje život neúnavným napadáním rozehrávky. Fanoušci jsou nadále skvělí.
     
    29:05
    Tohle byla šance jako hrom! Patrik Přidal nádherně vykoupal protihráče a ocitl se až před bránou, ale zblízka bekhendem protáhl jen Formánkův levý beton!
     
    29:38
    Elitní útok Havlíčkova brodu teď pořádně zatápí Jihočechům u jejich brány, brankář Formánek už musel předvést několik skvělých zásahů.
     
    29:42
    Miroslav Třetina dorážel z mírného úhlu na levé straně, ale padajícího gólmana Formánka nedokázal přehodit. Buly u brány hostů.
     
    30:07
    Fanoušci stále přihlížejí stejné podívané. Hraje se v podstatě jen na jednu bránu, hosté se dostávají vpřed s pukem jen hodně sporadicky.
     
    30:36
    David Vala si odbruslil hezky od protihráče na útočné modré čáře do volnějšího prostoru a vypálil, brankář Formánek jeho projektil vyrazil.
     
    30:52
    Petr Kuchta vypálil hned po vhazování, ale jen do betonů brankáře Formánka. O bleskovou dorážku se snažil Patrik Přidal, ale nebyl úspěšný.
     
    31:17
    Havlíčkův Brod diktuje i nadále tempo hry a drží Jindřichův Hradec v šachu. Fanoušci se útočným hokejem a velkou převahou dobře baví.
     
    31:35
    Teď moc nechápu, čemu se David Bušek (HBR) diví. Jeho faul kolenem byl jednoznačný a je potrestán.
     
    31:54
    Havlíčkobrodská družina získala puk a rychle vyhodila.
     
    32:06
    Bruslaři vyhodili opět kotouč přes celou délku hřiště, ale hosté už jsou znovu v jejich pásmu. Přesilovky hrají hlavně posily z juniorky Slavie Praha, jsou na tom očividně skvěle bruslařsky.
     
    32:34
    Kotouč se i nadále zdržuje v pásmu Havlíčkova Brodu, jemuž se nedaří vyhodit hrací předmět do bezpečí.
     
    33:06
    Tomáš Chlubna spěchal za nahozeným pukem a brankář Formánek vyrazil proti němu ven ze svého brankoviště. Útočník domácích zkusil kličku a byl nakonec u puku o chlup dřív, ale jeho teč skončila těsně vedle prázdné brány!
     
    33:46
    Domácí jsou na ledě už v kompletním složení, ale dál se musí bránit.
     
    34:01
    David Kohút se uvolnil na levém křídle a z kruhu vystřelil, ale jeho projektil neměl potřebné parametry, když nezasáhl bránu.
     
    34:40
    Trio Tomáš Semrád – Miroslav Třetina – Patrik Přidal jelo do přečíslení 3 na 1 a nádhernou kombinací na jeden dotek rozebralo obranu soupeře, ale posledně jmenovaný netrefil zblízka odkrytou bránu!
     
    35:14
    Hosté byli i nadále pod velkým tlakem a raději po zisku puku zvolili nejjednodušší možné řešení – vyhození na zakázané uvolnění.
     
    35:31
    Kryštof Kulhánek se hned dvakrát opřel do puku golfákem na modré čáře, ale v obou případech mířil vedle pravé Formánkovy tyčky.
     
    35:55
    Domácí opět rozebrali obranu soupeře, ale dostali se s pukem na dobré zakončení už do moc velkého úhlu. Před bránou se pěkně uvolňoval David Michálek, ale neprobil se nakonec k zakončení.
     
    36:38
    Vajgar právě vstřelil branku!
    Tak to je rána z čistého nebe, v Kotlině je z ojedinělé šance hostů znovu vyrovnáno! Denis Heldák přiťukl puk na hůl DAVIDA KOHÚTA, který vypálil od modré čáry a jeho utěšený střelecký pokus nečekaně skončil za zády gólmana Nováka! Asistence: Denis Heldák, Aleš Furch.
     
    37:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To byla tedy rychlost, soubor z Kotliny bleskově odpověděl a vzal si zpět ztracené vedení! Luboš Voříšek nabil na modrou čáru MIROSLAVU DUBNOVI, který se opřel do kotouče a trefil se naprosto přesně ke vzdálenější tyčce! Byl to jeho první gól v sezoně, a to velmi důležitý! Asistence: Luboš Voříšek.
     
    38:06
    Havlíčkobrodská družina stále na hrací ploše jednoznačně dominuje, ale musí si dávat pozor na zadní vrátka. Vajgar už dvakrát dokázal skórovat, a to měl minimum šancí.
     
    38:28
    Znovu puky nebezpečně létaly kolem gólmana Formánka, který si nemůže ani na chvilku odpočinout. Bruslaři mají velkou převahu, dnes je trápí hlavně koncovka, jinak by už dávno vedli o více než jeden gól.
     
    38:50
    Rozhodčí zadul do píšťalky a přerušil hru, buly proběhne u gólmana Nováka.
     
    39:10
    Kryštof Kulhánek už byl ve velkém úhlu, ale i přesto nahrál mezi kruhy Miroslavu Třetinovi, jenž byl však dobře pokrytý a nestihl vypálit.
     
    39:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Obrovská euforie v Kotlině, tohle je důležitý gól do šatny bojovného soupeře! Petr Kuchta přiťukl puk na modrou čáru KRYŠTOFU KULHÁNKOVI, který šlehl do puku a ten se zatřepetal až v síti, když zapadl zřejmě někam k přední tyčce! Brankář Formánek vůbec nezareagoval, zřejmě přes dobře clonící protihráče vůbec nic neviděl! Asistence: Petr Kuchta, Miroslav Třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyšla jednoznačně lépe Bruslařům. Už v její 1. minutě vyrovnal z trestného střílení Patrik Přidal a obrat dokonal nádherným sólem Miroslav Třetina. Z ojedinělé šance sice vyrovnal David Kohút, jenže Bruslaři odpověděli zásluhou Miroslava Dubna a Kryštofa Kulhánek získali důležitý dvoubrankový náskok. Třetí perioda začne zhruba v 19:33, stav je 4:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Havlíčkův Brod se po vhazováni musel vydat pro nahozený puk za svou bránu, nyní tak rozehrává od svého gólmana Čeňka Nováka.
     
    40:18
    Bruslaři zavezli puk do útočného pásma a snažili se kombinovat. Hra je přerušena, jeden z hostů skončil v brankovišti gólmana Formánka.
     
    40:48
    David Kohút přebral přiťuknutí Denise Heldáka a vypálil z pravého kruhu, ale minul zařízení. Puk skončil vysoko nad břevnem.
     
    41:24
    Hra je teď značně neurovnaná, kotouč se rychle stěhuje sem a tam a střídá rychle svého majitele.
     
    41:50
    Vajgar byl chvilku přitlačen ke svému brankáři Formánkovi, ale nakonec vybojoval puk a vyvezl ho dopředu, kde se snaží něco vymyslet.
     
    42:11
    Domácí hokejisté se pokoušejí rozehrát od svého gólmana Nováka, zatímco Jindřichův Hradec se v útočném pásmu prezentuje aktivním forčekingem.
     
    42:40
    Domácí hráči už si probili cestu do útočné třetiny a kombinují.
     
    43:09
    Havlíčkův Brod drží po většinu času puk na svých holích a kombinuje u brankáře Formánka.
     
    43:42
    Hosté mají pod tlakem velké problémy uklidnit svou hru, kolem jejich brány teď panuje pořádný chaos. Kaňkovského družina tlačí dál a dál.
     
    44:03
    Vyloučení v týmu KLH Vajgar Jindřichův Hradec (D. Kohút – 2 min., vysoká hůl + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    44:35
    Tomáš Semrád stál na konci dlouhé a rychlé kombinace. Od modré čáry vypálil po ledě i s vidinou případné teče před brankovištěm, ale puk ukryl brankář Formánek ve své výstroji.
     
    44:45
    Havlíčkův Brod nahodil puk před bránu, ale před gólmanem Formánkem hlídali prostor jen hosté´, jimž se povedlo vzápětí vyhodit.
     
    45:07
    Domácí už drží přesilovkové postavení a nahrávají si.
     
    45:28
    Od modré čáry chtěl z voleje pálit Jakub Lacina, ale nastřelil jen před sebou padajícího protihráče. Havlíčkův Brod ale dál drží pásmo.
     
    45:49
    Další ránu vyrazil gólman Formánek betony, když na něj doplachtil puk od modré čáry, a Vajgar se opět osvobodil.
     
    46:09
    Jindřichův Hradec už je v plném počtu. Hned se Jihočeši pokusili usadit se v útočném území, ale poctivá defenziva soupeře jim to znemožnila.
     
    46:40
    "Šálalalalala, Haaaavlíčkův Brooood!", rozléhá se Kotlinou. Havlíčkobrodští fanoušci se snaží zahřát, v Kotlině panuje opravdu velká zima.
     
    47:05
    Havlíčkův Brod ztratil kotouč v pásmu soupeře a musí rychle zařadit zpátečku, protože soupeř se žene do bleskového kontru.
     
    47:28
    Pro brodské barvy vše dobře dopadlo, brankář Novák nemusel vůbec zasahovat, protože domácí hosty ke střele nepustili. Bruslaři rozehrávají.
     
    47:48
    Tempo hry teď trochu opadlo. Havlíčkův Brod se začal trápit s přechodem do útočné fáze, naopak hosté se čím dál tím častěji zdržují na dostřel gólmana Nováka.
     
    48:34
    Obrovské šance Vajgaru! Zblízka dorážel Ota Lazorišák, ale jen těsně vedle levé Novákovy tyčky. Vzápětí pálil zblízka mladík David Jaša, vyprášil ale jen Novákovy betony!
     
    49:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! "Pátá právě teď odbila...!", rozléhá se reproduktory v Kotlině, domácí drží komfortní náskok! Miroslav Třetina vypálil ještě do betonu gólmana Formánka, který se při zákroku dostal daleko ze svého brankoviště, a odražený puk z kruhu v pohodě uklidil do odkryté brány pohotový PATRIK PŘIDAL! Asistence: Miroslav Třetina, David Vala.
     
    49:40
    Havlíčkův Brod nepolevuje v nastoleném tempu a dál buší do obranného valu Vajgaru. Bruslaři určitě stále mají v hlavách, že už dvakrát ztratili i čtyřgólový náskok, nechtějí tak nic podcenit.
     
    50:20
    Brankář Formánek má i nadále napilno, soubor z Kotliny ho nechce nechat vychladnout a tak na něj pouští nebezpečné projektily ze všech stran.
     
    50:48
    Vajgar právě vstřelil branku!
    Kdepak, Vajgar se bez boje rozhodně nevzdá, nyní dokázal snížit! Skvělou práci odvedl Dominik Šalamoun, který zavezl puk do útočného pásma po levém křídle, navázal na sebe protihráče a adresoval skvostný pas před brankoviště OTOVI LAZORIŠÁKOVI, jenž rychlou střelou nad levý Novákův beton zkušeně skóroval! Asistence: Dominik Šalamoun.
     
    51:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    "Superstar, superstar!", skandují brodští fanoušci! Bruslaři bleskově reagují na změnu skóre a berou si zpět třígólové vedení! Ve skrumáži před jindřichohradeckým brankovištěm se nejrychleji zorientoval brodský kapitán MIROSLAV TŘETINA a prostřelil ležícího brankáře Formánka! Bez asistence.
     
    51:40
    Hosté se rozhodně nechtějí vzdát a dál pokračují v honbě za co nejlepším výsledkem. Nyní se usadili na Novákův dostřel a kombinují.
     
    52:20
    Bruslaři nakonec uklidnili situaci a přesunuli děj hry do soupeřova území.
     
    52:48
    Bruslaři se probili v útočném pásmu k několika střelám, po nichž to v ochozech jen smutně zahučelo. Chyběla jim totiž trochu větší přesnost.
     
    53:17
    Vajgar se zabydlel na dostřel brankáře Nováka a přihrává si.
     
    53:48
    Simon Beran přebral odražený puk v kruhu a vypálil, ale vyprášil jen připravené betony gólmana Nováka. Bruslaři uhánějí rychle do brejku.
     
    54:02
    Bojovníci z Kotliny opět přimáčkli Vajgar k jeho bráně a soupeř pod tlakem poslal kotouč přes všechny čáry jen na zakázané uvolnění.
     
    54:19
    Havlíčkův Brod drží hru v pásmu soupeře. Jak se v hokejových kruzích často říká, nejlepší obrana je totiž útok. A proti poslednímu týmu tabulky to musí platit dvakrát tolik.
     
    54:47
    Jindřichův Hradec neskládá zbraně a dál se žene za snížením. Nyní si svěřenci kouče Milana Mazance nahrávají v blízkosti gólmana Nováka.
     
    54:51
    Puk opustil hrací plochu, po přerušení se bude vhazovat v pásmu Havlíčkova Brodu po levici gólmana Nováka. Utkání sleduje 406 fanoušků.
     
    54:58
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Heldák – 2 min., podražení).
     
    55:15
    Hosté získali kotouč a rychle vyhodili.
     
    55:35
    A znovu se dostal puk až do hájemství brankáře Nováka.
     
    55:53
    Brankář Formánek vyrazil ránu od modré čáry a Patrik Přidal dorážkou zblízka útočil na hattrick, ale puk do brány neprocpal!
     
    56:09
    Havlíčkův Brod už zavezl kus černé gumy do útočného pásma a kombinuje v přesilovkovém postavení.
     
    56:34
    Jakub Lacina se opřel do puku v těsné blízkosti modré čáry, ale jeho dělovka skončila jen v nachystané náruči gólmana Formánka.
     
    57:00
    Hosté už jsou v plném počtu, ale stále se ještě musí bránit.
     
    57:19
    Hosté zachytili puk ve svém pásmu a rozehrávají. Ještě chtějí utkání alespoň trochu zdramatizovat, domácí se snaží neudělat hloupou chybu.
     
    57:42
    Bruslaři už se drží na dostřel gólmana Formánka a nahrávají si.
     
    58:09
    O vítězi už je zřejmě rozhodnuto, to by musel být velký zázrak, aby s tímhle ještě hosté dokázali něco většího vymyslet. Navíc se musejí i nadále bránit.
     
    58:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A havlíčkobrodská "Superstar" se dočkala hattricku, na led tak přistála z brodského kotle čepice! Luboš Voříšek narýsoval hezký pas mezi kruhy, kde se kapitán a velká hrající legenda havlíčkobrodského hokeje opřela do puku, který skončil pod horní tyčkou! Asistence: Luboš Voříšek.
     
    58:57
    Domácí ještě vyhodili na icing, buly u gólmana Nováka.
     
    59:08
    Dnes hodně aktivní Denis Heldák vypálil z pravého kruhu, ale rána mu nesedla podle jeho představ a brankáře Nováka nakonec neohrozila.
     
    59:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    No vida, předci jen se ještě domácí hráči dočkali další gólové radosti! Filip Navrátil nahrál na pravé křídlo TOMÁŠI CHLUBNOVI, který si vybruslil do lepší palebné pozice a z blízkosti kruhu vyzrál hezkou ranou na gólmana Formánka! Asistence: Filip Navrátil.
     
    59:40
    Bruslaři ještě drží hru v útočném pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Aktuální lídr tabulky z Havlíčkova Brodu splnil povinnost a v Kotlině porazil poslední Jindřichův Hradec. Úplně lehký zápas to ale pro něj zejména v první části utkání ale rozhodně nebyl, papírový outsider byl nepříjemný. Bruslaři si užívají zaslouženou děkovačku, do tabulky získali další tři bosy za výhru 8:3. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou! (20:06:58)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 21. Přidal (TS), 27. Třetina (Kuchta, T. Semrád), 38. Duben (Voříšek), 40. Kulhánek (Kuchta, Třetina), 50. Přidal (Třetina, Vala), 52. Třetina, 59. Třetina (Voříšek), 60. Chlubna (Navrátil) – 10. Furch (D. Kohút), 37. D. Kohút (Heldák, Furch), 51. Lazorišák (Šalamoun)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Bušek, T. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek – Přidal, Třetina "C", Kuchta – Voříšek, Kozlík, Michálek – Chlubna, Ludvík, Navrátil – Nguyen, Křížek, Beneš
    KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Formánek (Pírs) – Straka, Pípal "A", T. Kohút, Růžek, Zderadička, Bureš "A" – Furch, D. Kohút, Heldák, Šalamoun, Lazorišák "C", Jaša, Svatuška, Červený, Jambor, Beran, Vantuch

    Rozhodčí: Rudolf Volf – Aleš Vavruška, Jakub Oudes

    Diváci: 406
    bahis siteleri