Chicago – Philadelphia 3:0 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Vancouver – New Jersey 0:2 (kon.)
Anaheim – Toronto 1:3 (kon.) | San Jose – Nashville 4:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 02.11.2017, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Patrick Marleau (TOR) (1 + 1)
    Hampus Lindholm (ANA) (0 + 0)
    Ondřej Kaše (ANA) (1 + 0) (05:42:57)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (1 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 14:50)
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 29

    Toronto Maple Leafs: 29
     
    Je hotovo. Sledovali jsme velmi vyrovnané utkání, ve kterém dlouho nebylo jasné, kdo si nakonec odnese body do tabulky. Toronto Maple Leafs šli v první třetině brzy do vedení, avšak Anaheim o pár vteřin později odpověděl vyrovnáním. Na další gól se čekalo až do začátku poslední dějství, kdy vstřelil nakonec rozhodující branku útočník hostů Patrick Marleau. Ducks se hnali za vyrovnáním, a dokonce jej málem dosáhli. Jenže pro kopnutí puku rozhodčí neuznali trefu Jacoba Silfverberga. Toronto následně zvýšilo na 3:1 gólem do odkrytého zařízení a bere tak dva body za výhru v základní hrací době. Javorové listy tím pádem přerušily sérii tří porážek za sebou. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Už jen poslední okamžiky do závěrečné sirény, tohle už Ducks nestihnou.
     
    59:02
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby a domácí to znovu zkoušejí s prázdnou brankou. Nyní mají k dispozici vhazování v útočném pásmu.
    58:30 Leo KOMAROV - 1:3
     
    58:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je tu navíc další špatná zpráva pro domácí mužstvo. Anaheim Ducks zkusili hru bez brankáře, John Gibson vyjel z branky a doufal, že vše proběhne v pořádku. Ale vhazování ve středním pásmu nakonec lépe zvládli Maple Leafs. Načež LEO KOMAROV vyrazil proti prázdné kleci, aby ji bez větších potíží trefil. Hosté tedy vedou o dva zásahy a pravděpodobně dnes zvítězí v základní hrací době. Asistence: Patrick Marleau.
     
    58:22
    Verdikt po kontrole na videu potvrzen. Branka neplatí a Toronto tedy nadále vede o jeden zásah.
     
    58:22
    Anaheim Ducks se už radovali z vyrovnání, jeden z rozhodčích gól potvrdil. Ale druhý byl proti, jelikož Jacob Silfverberg kotouč zasáhl bruslí. Ještě se ale bude kontrolovat video, tak uvidíme.
     
    57:48
    Komarov poslal puk mezi kruhy na Kadriho, který pálil přes bránícího hráče. Gibson jen tak tak zvedl puk ramenem nad branku a zabránil třetímu kotouči ve své síti.
     
    57:11
    Už jen necelé tři minuty do konce základní hrací doby a je jasné, že Anaheim Ducks budou muset začít riskovat. Zatím ale domácí hráč mají problém dostat se vůbec do útočné třetiny.
     
    56:39
    Gibson pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, aby se zbytečně nezdržovali v obranném pásmu. Pak ale stejně puk pro Leafs získal Gardiner, který nahazoval na branku.
     
    56:10
    Maple Leafs velmi dobře hlídají střední pásmo. Montour i Lindholm se ho nyní snažili přejít, ale pokaždé je někdo v bílém trikotu na poslední chvíli vyrušil.
     
    55:46
    Také že teď William Nylander prověřil pozornost domácího gólmana, který znovu musel do rozkleku a přerušit hru.
     
    55:28
    Ačkoli Toronto vede, rozhodně se nechce nechat uspokojit a nadále je vepředu aktivní. Tím pádem se Ducks nemohou v klidu soustředit jen na útočné akce.
     
    55:09
    Až nyní sledujeme přerušenou hru, John Gibson má po nahození soupeře kotouč v lapačce. Uvidíme komerční přestávku, za chvíli pokračujeme.
     
    54:54
    Stále ještě rozhodčí nepřerušili hru. Kossila nahodil puk od levého mantinelu na branku, jenže někdo v bílém dresu kotouč vytečoval pryč.
     
    54:08
    Kaše dostával před brankoviště nabídku od Granta, ale nedokázal puk přizvednout pod horní tyčku. Kačeři ale tlačí soupeře kolem jeho klece a snaží se s výsledkem něco udělat.
     
    53:30
    Anaheimu se začíná hodně rychle krátit čas a domácí to samozřejmě dobře vědí. Navíc sledujeme dlouho hru bez přerušení, což za současného stavu více vyhovuje hostům.
     
    52:55
    Nylanderovi nesedla střela zápěstím na levém kruhu, čehož mohl litovat. Útočník Toronta se totiž nacházel v ideální pozici pro vstřelení branky.
     
    52:15
    Po nahození Komarova z dálky Gibson zachytil puk do náruče, ale překvapivě nepřerušil hru, ještě rozehrál za branku na svého obránce.
     
    51:53
    Leivo se hnal za pukem k zadnímu mantinelu, měl tam ale proti sobě dva soupeře, takže nemohl uspět. Ale i přesto se ještě Toronto na chvíli udrželo v pásmu.
     
    51:21
    Moc nechybělo, aby se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho. Patricku Marleauovi ale nakonec sjel kotouč z hokejky, takže nemohl z ideální pozice zakončit.
     
    50:49
    Maple Leafs na pár okamžiků dostali soupeře pod tlak, ale pouze optický. Žádnou střelu na branku z toho vytěžit nedokázali.
     
    50:08
    Bozak zkusil nahodit na spoluhráče za branku po mantinelu, ale místo toho trefil jen hokejku soupeře. Popravdě ve třetí třetině nesledujeme bůhvíjak pohledný hokej.
     
    49:24
    Na druhé straně Sami Vatanen tvrdě vypálil. Frederik Andersen sice měl puk v lapačce, ale pak mu vypadl a klidně z toho ještě mohla být velká šance.
     
    49:12
    Hodně těsně, ale Megna nakonec prohrál sprinterský souboj s hráčem Toronta. Takže tu máme další icing a přesun před branku Ducks.
     
    48:40
    Obě strany zkoušejí získávat pásmo hlavně nahozenými kotouči, klasickými přechody přes modrou čáru to nejspíš nepůjde. Jedinou lepší střelu z dálky si nyní připsal Montour.
     
    48:19
    Teď jsou to ale hosté, kdo zbytečně uspěchal rozehrávku a vyhodil na zakázané uvolnění. Posledních pár okamžiků se nám hra docela kouskuje.
     
    47:55
    Opět pokračujeme, u puku jsou nyní Ducks. Ale jejich nahození o zadní mantinel k ničemu nevedlo, na tohle byli Maple Leafs moc dobře připraveni.
     
    47:37
    Grant vypálil a Andersen raději přerušil hru, protože se další Kačeři chystali k dorážkám. Následuje první komerční přestávka této třetina, za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    47:15
    Ducks už byli v plném počtu, takže vyhození přes všechny čáry je posouzeno jako zakázané uvolnění.
     
    46:58
    Poslední vteřiny do návratu Perryho na ledovou plochu, tohle oslabení Anaheim nejspíš zvládne bez inkasování.
     
    46:18
    Až nyní se domácím podařilo dostat kotouč aspoň do středního pásma. Tahle početní výhoda Maple Leafs ale vypadá hodně nebezpečně.
     
    45:50
    William Nylander na brankovišti ve veliké šanci. Nejdříve trefil betony Gibsona, potom snad i tyčku. Teď měl pro změnu brankář Anaheimu veliké štěstí.
     
    45:04
    Jsou tu navíc další trable pro domácí mužstvo. Útočník Corey Perry dostává dvě minuty za podražení a jeho spoluhráči se tím pádem budou muset bránit v oslabení.
     
    44:36
    Kaše poslal puk na Granta, druhý jmenovaný hokejista kalifornského celku potom pálil z první. Jen o kousek minul prostor u pravé tyče.
     
    44:08
    Vatanen předvedl dobrou obrannou práci, když za svou klecí obral o kotouč Kadriho a následně dostal puk aspoň do středního pásma.
     
    43:36
    Toronto je nadále v útočném pásmu aktivní, na další střelecký pokus ale čeká. Na druhé straně hrací plochy to sám zkusil Cogliano, ale spíše ještě potřeboval někoho do kombinace.
     
    43:04
    Ducks nebyli vůbec přesní v rozehrávce, puk do útočného pásma dostali jen za cenu zakázaného uvolnění. A tak se bude vhazovat před zraky jejich brankáře.
     
    42:35
    Anaheim se snaží rychle odpovědět. Ondřej Kaše to dnes už podruhé zkoušel z otočky, tentokrát ale neuspěl, Frederik Andersen jeho střelu moc dobře viděl.
    41:09 Patrick MARLEAU - 1:2
     
    41:09
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hostující mužstvo jde dnes podruhé do vedení, a to poměrně nečekaně. Vše začalo na modré čáře v útočném pásmu Toronta, odkud vypálil Ron Hainsey. Nebylo to nic nebezpečného, puk sotva doletěl k brankovišti a John Gibson jej navíc moc dobře viděl. Jenže pak se dostal k dorážce PATRICK MARLEAU, který bekhendem i s troškou štěstí umístil puk za záda domácího ochránce klece. Maple Leafs tedy mají svůj těsný náskok zpátky a bude zajímavé sledovat, zda ho tentokrát dokážou udržet. Asistence: Ron Hainsey.
     
    40:48
    Puk končí sražený někam do hlediště, a tak následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    40:35
    Cogliano hledal volného Silfverberga na pravé straně, švédský forvard ale nestihl z kruhu udeřit do kotouče. Jinak by měl asi Andersen velké potíže.
     
    40:07
    Úvodní buly třetí třetiny zvládl lépe Anaheim. Pak se ale Ducks zahnali do svého pásma a málem musel Gibson řešit komplikace.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zanedlouho začne třetí třetina duelu. Dočkáme se rozuzlení ještě v základní hrací době?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Anaheim Ducks: 24

    Toronto Maple Leafs: 18
     
    Více už se toho ve druhé třetině nestane. K vidění bylo více šancí než během úvodní dvacetiminutovky, ale paradoxně nepadl ani jeden gól. Velký podíl na tom mají oba brankáři, Frederik Andersen a John Gibson. Ti zatím drží své celky. O vítězi tedy bude muset rozhodnout třetí třetina, případně prodloužení či samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Frederik Andersen raději přerušil hru u své branky, vytušil, že mohou přijít nebezpečné dorážky. Takže ještě aspoň jedno buly v této části utkání.
     
    39:18
    Ještě Zajcev převzal za pravým kruhem nahrávku od spoluhráče. Ani zadák Toronta ale nedostal prostor k tomu, aby lépe zakončil.
     
    39:04
    Už běží poslední minuta prostřední části, Megna nahodil puk o zadní mantinel a doufal, že s k němu někdo z jeho spoluhráčů dostane. To se ale nestalo.
     
    38:20
    Borgman nepozorně rozehrával, ve středním pásmu trefil pouze hokejku soupeře. Pak ale Toronto stejně dostal puk pod kontrolu.
     
    37:43
    Vyloučený Gardiner je zpátky ve hře. Tohle byla zatím jednoznačně nejlepší přesilovky Ducks v zápase. Ani tentokrát to ale domácím na vedoucí branku nestačilo.
     
    37:16
    Zase rána Ondřeje Kašeho, to už má Andersen puk v lapačce. Teď si může brankář Toronta oddechnout, poslední okamžiky měl plné ruce i nohy práce.
     
    36:58
    Také Ondřej Kaše v obrovské šanci před klecí, ale český útočník v klíčovém okamžiku zlomil hokejku. Sledujeme nyní pohledný hokej a řadu šancí.
     
    36:20
    Beauchemin napálil pořádnou peckou z dálky tyčku branky Frederika Andersena. Opět domácím chyběl jen kousíček.
     
    35:50
    Střela beka Ducks od modré čáry doletěla až k brance, ale Andersen dobře zasáhl. Když potom útočníci doráželi, nikdo nedostrčil puk až za záda brankáře.
     
    35:37
    Sotva se jeden vyloučený hráč vrátil na led, další bude muset do boxu. Konkrétně hostující Gardiner, který se dle rozhodčí provinil držením protihráče. Takže nyní pro změnu šance pro domácí.
     
    35:11
    Antoine Vermette je zpátky na ledě, John Gibson má puk v lapačce a my v tomto dějství uvidíme ještě jednu komerční přestávku. Ducks první oslabení zvládli bez větších komplikací.
     
    34:52
    Znovu Marleau a jeho pokus, pak další vyhození. Už zbývají jen poslední vteřinky do konce vyloučení Vermetteho.
     
    34:28
    Teď ale Gibson zastavil v dobré šanci Marleaua, kterému chyběl na brankovišti jen kousíček, aby kotouč dopravil až do zařízení.
     
    33:58
    A znovu. Maple Leafs mají očividně problém udržet se s pukem v útočné třetině. Vypadá to, že početní výhody dnes nebudou ani pro jednu stranu velkou výhodou.
     
    33:34
    Také Ducks se ale zatím velmi dobře brání. Hned po vhazování ve své třetině se osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    33:05
    Rozhodčí budou poprvé v zápase vylučovat také na straně Anaheimu. Antoine Vermette totiž podrazil naprosto jasně Hymana, a tak nebylo co řešit. Toronto se může těšit na úvodní přesilovku utkání.
     
    32:24
    Obrana Anaheimu zabránil průchodu dvou hráčů v modrém dresu, pak se domácí málem dostali do přečíslení. Ale ani teď neměli moc prostoru pro nějaké lepší kombinace.
     
    31:58
    Další nahození od mantinelu v podání Ducks, ale tentokrát nepřesné. Kačeři jsou každopádně aktivnější než doposud, rádi by získali vedení na svou stranu.
     
    31:39
    Montourovu pecku od modré čáry Frederik Andersen ukázkově lapil do rukavice. Navzdory tomu, že před sebou měl několik hokejistů a moc toho nejspíš neviděl.
     
    31:13
    John Gibson pomohl spoluhráčům s rozehrávkou na brankou. I tak ještě domácí bekové dlouho čekali, než se odhodlali k založení další akce kupředu.
     
    30:58
    Marner rychle nabruslil do útočného pásma. Už to vypadalo, že bude zakončovat, ale pak posunul mezi kruhy na volného Bozaka. Ten krásnou střelou trefuje pouze náruč připraveného Gibsona. Ale moc pohledná akce.
     
    30:19
    Patrick Marleau se spoluhráčem unikal do přečíslení dva na jednoho. Ale celou situaci vyřešil dobře obránce Ducks Vatanen, který nahrávku kanadského útočníka zblokoval a zabránil tak pohromě pro domácí.
     
    30:00
    Ránu Perryho z prostoru mezi kruhy bránící hráči Maple Leafs přizvedli do ochranné sítě, jinak by měl Frederik Andersen daleko větší potíže.
     
    29:50
    Puk končí sražený za mantinelem, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    29:35
    Opět pokračujeme a do šance se snažili dostat hosté. Jenže Ducks opět znamenitě zablokovali střední pásmo, takže z toho nic pro Toronto nebylo.
     
    29:22
    Montourova střela měla oči, nakonec ale úplně minula branku. Uvidíme první komerční přestávku v prostřední části, za malý okamžik ovšem budeme pokračovat.
     
    28:50
    Cogliano dostal puk na Vermetteho a druhý jmenovaný zkoušel před brankovištěm zakončit ze vzduchu. Kotouč sice trefil, ale stejně tak trefil betony připraveného Andersena.
     
    28:39
    Zakázané uvolnění Toronto Maple Leafs, hra se tak musí vrátí před Frederika Andersena. I když se to hostujícímu celku moc nelíbí.
     
    27:50
    Rielly nenápadně zavezl puk přes modrou čáru a čekal, že Moore vystřelí. K tomu ale nedošlo, protože Ducks kotouč zavčas zblokovali.
     
    27:08
    Chris Wagner zase na druhé straně chtěl jít do kombinace s Ritchiem. Ale druhý jmenovaný útočník Ducks nezměnil na brankovišti směr kotouče tak, aby mířil do sítě.
     
    26:41
    Nylander nejdříve zavezl puk do třetiny soupeře, potom hledal volného Matthewse. Ale nikdo v bílém dresu zakončení na branku nevyslal.
     
    26:04
    Maple Leafs jsou kompletní, přesto se ještě musí bránit, protože domácí mají v útočném pásmu puk na hokejkách a velmi nepříjemně napadají.
     
    25:50
    Poslední vteřinky z trestu van Riemsdyka, ještě je puk vytečovaný někam mezi diváky. Vypadá to, že Toronto ubrání i třetí oslabení v zápase. Přesilovky Ducks zatím nejsou ideální.
     
    25:20
    Nejdříve Ondřej Kaše a pak Correy Perry v šanci. Druhý jmenovaný trefil tyčku Andersenovy klece, Honda Center to jen zahučelo. Perry napálil přesně spojnici.
     
    24:46
    Jeden z domácích borců před sebou měl polovinu odkryté branky, nejspíš Vatanen. Ale nestihl přesně zakončit. Tady by se Andersen nestihl přesunout.
     
    24:10
    Leo Komarov zkusil štěstí ve vlastním oslabení, když se dostal do útočného pásma. Ve výsledku netrefil branku, ale aspoň našetřil vteřinky v oslabení.
     
    23:54
    Třetí trest v zápase a potřetí pro hráče Maple Leafs. James van Riemsdyk od arbitrů inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Tak uvidíme, jak si Ducks s přesilovkou poradí.
     
    23:45
    James van Riemsdyk okamžitě po dalším buly zakončoval, ale trefil pouze mantinel za brankou.
     
    23:33
    Další Matthewsova střela v této třetině, tentokrát z velkého úhlu od mantinelu a přes klubko hráčů. Přesto John Gibson musel zasahovat, kotouč doletěl až do jeho brankoviště.
     
    23:00
    Opět sledujeme opatrnější úvod třetiny, celky hrají ze zajištěných obran, a to se projevuje na menším počtu šancí. Puk je sražený na střídačce javorových listů.
     
    22:43
    Nyní už Frederik Andersen pro jistotu podržel kotouč, i když nemusel. Proti němu však mířila trojice hráčů Ducks, takže gólman hostů nechtěl nic riskovat.
     
    22:22
    Zatím pokračujeme bez přerušení. Zajcev hledal na modré čáře prostor k nahození, ale nakonec raději ještě stáhl puk zpátky do středního pásma.
     
    21:51
    Gibson vyjel za branku, aby si tam zahrál s kotoučem a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Což se mu nakonec docela povedlo.
     
    21:14
    Sotva se Nikita Zajcev vrátil na led, je tu příležitost Maple Leafs. Sám proti Gibsonovi unikal Auston Matthews, ten však napálil pouze konstrukci zařízení.
     
    20:37
    Ještě to Ducks zkoušejí, než se Zajcev vrátí na led. Konkrétně Ondřej Kaše měl dobře najeto přes střední pásmo. Jenže než stihl vypálit, puk ztratil a bylo po šanci.
     
    20:08
    Toronto se okamžitě po vyhraném vhazování osvobozuje, podle očekávání bude chtít dohrát zbytek početní nevýhody v klidu a neinkasovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zanedlouho začne druhá třetina utkání. Uvidíme v ní více branek než v zahajovacím dějství?
     
    Střely na branku po první třetině

    Anaheim Ducks: 7

    Toronto Maple Leafs: 12
     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi Anaheimem a Torontem. Nakonec v ní padly dvě branky, a to hned těsně po sobě, i když si kádry obecně moc šancí netvořily. Ducks ještě na začátku prostřední dvacetiminutovky budou pokračovat v započaté početní výhodě. Aktuálně tedy máme srovnáno 1:1. Za hosty skóroval Connor Brown, za domácí srovnával český forvard Ondřej Kaše.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    John Gibson zákrokem ve stylu Dominika Haška zabránil inkasování ve vlastní přesilovce, když se Leafs dostali do přečíslení. Opravdu moc nechybělo.
     
    19:28
    Rakell našel v útočném pásmu volného Montoura, jenže potom Ducks kotouč ztratili a byly z toho pro ně velké potíže.
     
    19:11
    Hned na úvod oslabení se Maple Leafs osvobozují. To už běží poslední minuta první třetiny.
     
    18:55
    Ještě jeden trest v této třetině pro Maple Leafs. A opět si půjde sednout obránce hostujícího týmu Nikita Zajcev. Tentokrát musí pykat za držení protihráče. Možnost pro Ducks otočit výsledek.
     
    18:18
    Nazem Kadri mohl překvapit soupeře, jenže proti třem bránícím hráčům to měl pořádně těžké. Ve výsledku o kotouč podle očekávání přišel.
     
    17:45
    Pomalu se blížíme ke konci první třetiny a zatím nevypadá, že bychom v ní měli vidět další branku. Kdykoli jedna strana dostane puk na hokejky, končí se šancemi u modré čáry.
     
    16:55
    Marner zakončoval z otočky a hlavně z ostrého úhlu u tyče. Brankáře Kačerů ale nenachytal, Gibson si mezírku moc dobře utěsnil.
     
    16:15
    Zkoušel tu v pravém rohu osamocený Cogliano, který ještě vybízel spoluhráče. Jenže jeho nahrávka nebyla přesná, a tak hosté mohli zůstat v klidu, následně vyhodili.
     
    15:52
    Ducks mají nyní problém dostat se do nějaké lepší šance, hranici středního a útočného pásma si Maple Leafs hlídají opravdu důkladně.
     
    15:32
    Montour sice zvládl sám dostat puk až do útočného pásma, pak ale pouze nahodil bekhendem do náruče připraveného Andersena. Ještě nás čeká v této části jedna komerční pauza.
     
    15:03
    Connor a Komarov ve spolupráci za branko Anaheimu, ale ani teď nemají dostatek prostoru k tomu, aby ohrozili klec soupeřova brankáře. Pak to ještě zkoušel Kadri.
     
    14:30
    Sledujeme další dlouhou pasáž bez přerušení, ale bohužel také bez šancí. Do úprku se mohl hnát Rielly, jenže neměl ve středním pásmu dostatečnou podporu spoluhráčů.
     
    13:20
    Matthews vybídl spoluhráče na modré čáře ke střele z první. Ta sice přišla, jenže John Gibson měl velmi dobře připravenou vyrážečku, bez problému kotouč poslal do rohu.
     
    12:50
    Gardiner vykličkoval zpoza branky před Gibsona, ale prostor pro zakončení nenašel. Proto puk vrátil bekům na modrou čáru. Ani ti se ale ke střele neodhodlali.
     
    12:20
    Obě strany barikády jsou zatím hodně důrazné v obraně, což se projevuje na malém počtu šancí. Ale dá se předpokládat, že postupně bude chyb přibývat.
     
    11:55
    Rickard Rakell zkusil sám štěstí po pravém mantinelu. Následně ale musel přihrávat bekům zpátky na modrou čáru, protože proti sobě měl hned dvojici hráčů v bílých dresech.
     
    11:31
    Je tu další komerční pauza, za chvíli ale budeme pokračovat.
     
    11:18
    Gibson musel dávat pozor, protože ho z levé strany zkoušel překonat Nylander. Ale tento pokus nakonec zblokoval obránce Ducks.
     
    10:55
    Austonu Matthewsovi nevyšlo nahození o zadní mantinel, pak navíc jeho spoluhráči opět vyhodili přes všechny čáry bez teče. Takže Maple Leafs musí zůstat ve své třetině.
     
    10:26
    Další zakázané uvolnění Toronta, hra tedy míří zpět před Andersena.
    09:09 Ondřej KAŠE - 1:1
     
    09:09
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jenže máme velmi brzy vyrovnáno. Ani tentokrát Anaheim soupeře nijak nepřehrával a těžko se dostával k brance. Domácímu celku ale v tomto případě přálo štěstí. Český útočník ONDŘEJ KAŠE totiž neváhal a z levé strany zkusil vypálit z otočky. Kdyby puk nikdo netečoval, pravděpodobně ho Frederik Andersen zastaví. Jenže po Kašeho střele se puk odrazil od nohy bránícího hráče a zamířil přímo do sítě. Takže máme vyrovnáno a začínáme prakticky od nuly. Asistence: Derek Grant, Josh Manson.
    07:54 Connor BROWN - 0:1
     
    07:54
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Zatím nebyly k vidění prakticky žádné šance. Ale z první větší příležitosti tohoto zápasu se Toronto Maple Leafs okamžitě prosazují. Hosté jednoduše získali útočné pásmo, konkrétně měl puk na hokejce James van Riemsdyk. Ten z pozice kolem levého kruhu moc dobře viděl najetého CONNORA BROWNA. První jmenovaný nahodil kotouč směrem na branku Ginbsona a Brown následně tečoval puk přesně mezi betony anaheimského ochránce svatyně. Moc povedená hostující souhra. Uvidíme, co na to Ducks. Asistence: James van Riemsdyk, Ron Hainsey.
     
    07:31
    Patrick Marleau se po úspěšném buly nečekaně uvolnil, vybruslil až mezi kruhy, odkud rychle zakončovat. Mířil však přesně do náruče Gibsona.
     
    07:13
    Třetí útočná formace Ducks nahodila puk do útočného pásma, aby o něj pak v levém rohu bojoval. Ale znovu si vedla lépe torontská obrana. Poté rozhodčí přerušují hru kvůli ofsajdu.
     
    06:53
    Příliš nepřesná rozehrávka od kanadského týmu, vyhozený kotouč končí až na zakázaném uvolnění, takže příští vhazování proběhne před zraky Frederika Andersena.
     
    06:20
    Maple Leafs vyhráli vhazování v útočném pásmu a snaží se co nejdříve ohrozit Gibsona. Zatím ale bez výsledku, například pokus zadáka Gardinera pouze orazítkoval zadní mantinel.
     
    06:09
    Nahození od modré čáry má John Gibson v lapačce. Pokračovat budeme hned po skončení první komerční přestávky, a to vhazováním u zařízení domácích.
     
    05:47
    Kačeři si dali záležet na rozehrávce za svou klecí, ani tak ale kus černé gumy nedostali za modrou útočnou čáru, nakonec jej pouze odevzdali soupeři.
     
    05:14
    Nadále čekáme na první velkou šanci zápasu. Chris Wagner zkusil překvapit obranu Toronta, jenže ztroskotal na posledním bránícím hráči soupeře.
     
    04:56
    Anaheim Ducks jsou v postavení mimo hru, čehož si čároví rozhodčí moc dobře všimli.
     
    04:35
    Hosté mají puk na své polovině hrací plochy a využívají toho k vystřídání formací. Pak se ovšem nenápadně na puk dostal Ondřej Kaše, který málem přesně vypálil.
     
    04:03
    Marleau nahodil puk k zadnímu mantinel a snažil se jej dojet. A také že u něj byl jako první. Tím pádem mohl nabídnout šanci spoluhráčům před brankovištěm.
     
    03:30
    Sledujeme dlouhou pasáž bez přerušení. Poprvé se do útočné třetiny dostalo také Toronto. Nahození Marnera z dálky ale Ginsona mohlo ohrozit jen těžko.
     
    02:51
    Ducks během přesilovky neposlali ani jednu střelu na branku, úvodní početní výhoda střetnutí jim tedy rozhodně nevyšla podle představ.
     
    02:18
    Třetí vyhození až ke Gibsonovi těsně za sebou a tohle už vypadá pro Toronto dobře. Nikita Zajcev se za pár okamžiků vrátí zpátky na ledovou plochu.
     
    01:46
    Znovu stejná situace. Domácí mají problém udržet se v útočném pásmu a vymyslet nějakou lepší kombinace, která by je dostala do šance.
     
    01:02
    Nejdříve musel dávat Frederik Andersen dobrý pozor po nahození z dálky, potom už se Maple Leafs dokázali osvobodit vyhozením přes všechny čáry.
     
    00:37
    Ještě neutekla ani minuta první třetiny a už tu máme úvodní trest. Hráč Toronta Nikita Zajcev od rozhodčích dostává dvě minuty za vysokou hůl, to je tedy šance pro Anaheim.
     
    00:26
    Domácí zavezli puk do útočného pásma, ale zatím nevyslali střelu na branku. Bude se však poprvé vylučovat.
     
    00:05
    Jako první si kotouč na buly vzali hokejisté Toronta. Právě ti ale vjeli na modré čáře do postavení mimo hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno na úvodní vhazování. Už si jen poslechneme hymnu. Hokejisté obou celků jsou již na ledě.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Beauchemin, Montour, Vatanen, Holzer – Rakell, Kossila, Perry – Cogliano, Vermette, Silfverberg – N. Ritchie, D. Grant, O. Kaše – Rasmussen, Wagner, L. Shaw.

    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Martin, D. Moore, Co. Brown..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat střetnutí mezi týmy Anaheim Ducks a Toronto Maple Leafs. Zatímco domácím se poslední dobou daří, hosté ztratili vítěznou slinu.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (4 + 2)
    Roman Polák (TOR) (0 + 1)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly letos v březnu, avšak ještě v rámci minulé sezóny. Anaheim Ducks tenkrát doma porazili Toronto Maple Leafs 5:2.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Úvod ročníku nebyl z pohledu Anaheimu ideální. Kačeři vzdorovali několika zraněním na soupisce a body těchto chybějících hokejistů jim chyběli. Avšak dotyční se pomalu začínají uzdravovat a na výsledcích Ducks to je znát. Z posledních čtyř utkání dotáhli do vítězného konce hned tři, minule jim museli k úspěchu gratulovat Carolina Hurricanes, kteří sice nad Anaheimem dlouho vedli, ale ve výsledku padli 3:4 po samostatných nájezdech. Stejně tak Kaliforňané vyškolili Tampu Bay (4:1) a Philadelphii Flyers (6:2), jediným výpadkem tak je utkání s Floridou, jež Panthers opanovali jednoznačně 8:3. Ducks v tabulce Pacifické divize náleží čtvrtá pozice, ale na třetí Vancouver jim chybí pouhý bod. Navíc z příštích devíti mačů sehrají hned osm na domácím ledě, takže mají ideální šanci šplhat pořadníkem vzhůru. Podaří se jim to?

    Po statistické stránce se z hráčů Ducks nejvíce daří Andrew Coglianovi (3 + 6), ale také švédskému útočníkovi Rickardu Rakellovi (5 + 2) nebo Brandonu Montourovi (4 + 3). Anaheim Ducks se na svém kluzišti představí po čtyřzápasové pauze.
     
    TORONTO MAPLE LEAFS

    Hokejisté Toronta zatím nemají důvod panikařit. Se ziskem čtrnácti bodů jim patří třetí příčka Atlantické divize a na druhé Ottawa Senators jim chybí pouhý bodík. Takže co se průběžného postavení týče, jsou Maple Leafs naprosto v klidu. O něco hůře už to vypadá s aktuální herní formou. Zatímco na samotném rozjezdu sezóny kanadský klub dával co proto jednomu celku za druhým, nyní má na kontě tři porážky v řadě. Nejdříve svěřenci kouče Mikea Babcocka padli doma 3:6 s Carolinou Hurricanes, aby jim nevyšel ani duel proti Philadelphia Flyers (2:4). Naposledy potom Toronto začalo trip po Kalifornii, nejprve zavítalo do San Jose.

    Tam sice sahalo po bodech, jenže nebylo tolik aktivní jako domácí Sharks a po těsné prohře 2:3 skončilo bez bodu. Šanci na reparát tedy modrobílí mají pod střechou Honda Center, ani tam je však nečeká nic snadného. Jestliže vezmeme v potaz uplynulých pět střetnutí, dotáhli Maple Leafs do vítězného konce jediné.

    Kanadské bodování kádru z Atlantické divize táhne mladý útočník Auston Matthews (9 + 7), který se trefil také před publikem v San Jose. Stejně tak na ledě Sharks skóroval druhý muž torontských statistik Nazem Kadri (6 + 5). Teď ale Maple Leafs budou potřebovat, aby se zapojili také jiní. Utkání v Anaheimu bude mít speciální nádech pro brankáře Frederika Andersena, který v dresu Ducks dříve působil.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 10. O. Kaše (D. Grant, Manson) – 8. Co. Brown (J. van Riemsdyk, Hainsey), 42. Marleau (Hainsey), 59. Komarov (Marleau)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Beauchemin, Montour, Vatanen, Jaycob Megna – Rakell, Kossila, Perry – Cogliano, Vermette, Silfverberg – N. Ritchie, D. Grant, O. Kaše – Rasmussen, Wagner, L. Shaw.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Martin, Leivo, Co. Brown.

    Rozhodčí: Brenk, O'Rourke – Rody, Gibbons

    Diváci: 15 628
    bahis siteleri