Havlíčkův Brod – Pardubice 4:2 (kon.) | Č. Budějovice – Jihlava 1:3 (kon.) | Slavia – Kladno 4:3 (2:0 po s.n.)
Chomutov – K. Vary 2:3 (kon.) | Havířov – Zlín 2:3 (1:2 po s.n.) | Sparta – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 5:4 (po pr.) | Plzeň – HC Litvínov 2:1 (kon.) | Vítkovice – Třinec 1:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:2 (0:0, 0:2, 4:0 - N 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 08.09.2018, 12:00 • ZS Kotlina • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu druhého kola DHL Extraligy juniorů, ve kterém BK Havlíčkův Brod vyzve HC Dynamo Pardubice. Utkání začíná v 12:00.
     
    BK Havlíčkův Brod má za sebou vydařený vstup do sezony. Hradci Králové sice vstřelil jedinou branku, díky dobré defenzivě a výbornému výkonu brankáře Dominika Arbelovského to ovšem stačilo na nejhubenější možné vítězství za tři body.

    Bruslaři navíc neinkasovali ani v nadstavbě, po vyhraných nájezdech získali i bonusový čtvrtý bod. Naváží domácí na podařené představení i proti Pardubicím?
     
    HC Dynamo Pardubice sehrálo první kolo v Mladé Boleslavi, kde mu absolutně nevyšla úvodní dvacetiminutovka. Domácí celek nasázel do sítě Východočechů tři branky a vypadalo to na pořádný debakl.

    Jenže hosté se nevzdali. Ve druhé periodě zlepšili hru a třetí třetinu už opanovali. Hokejistům z města perníku se podařilo vyrovnat, a utkání tak dospělo do prodloužení. V něm o svém vítězství po necelých dvou minutách rozhodli mladoboleslavští mladíci, Dynamo tak má po prvním kole v tabulce alespoň jeden bod. Spraví si chuť v Havlíčkově Brodě?
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Nedvěd) – Vacík, Dudycha, Nepokoj, Pejchal (A), Najman, Dvořák, Krejčí – Veverka, Cachnín (A), Tecl (C) – Petržilka, Hromádka, Fiala – Vaňous, Košťál, Kopic – Klofáč, Pokorný

    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Leder, Nedelka, Bučko, Jelínek, Kaštánek – Rouha, Rozlílek (C), Antoníček, Koffer, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek (A), Trejbal, Tobiáš

    Rozhodčí: Petr Lacina – Ondřej Polák, Lukáš Rampír.
     
    Oba týmy se pozdravily a vše už je nachystáno k úvodní buly. Domácí Bruslaři nastupují v bílých dresech, hostující Dynamo v červených.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Ve středním pásmu nakonec vybojovali kotouč hosté a zavezli jej do útoku. Tam si ale pomohli přihrávkou rukou a hra je vykázána zpět do středního pásma.
     
    00:54
    Dynamo poprvé zahrozilo. Dominik Arbelovský nejprve maskou vyrazil střelu Michala Hrádka od modré čáry, následně lapil do rukavice pokus Michala Rouhy z prostoru mezi kruhy.
     
    01:39
    Brankář Havlíčkova Brodu je v permanenci. Domácí se pak dostali na chvíli do útoku, jenže Marek Tecl (HBR) se provinil nedovoleným bráněním a Bruslaři se budou bránit ve čtyřech.
     
    02:21
    Dynamo svírá svého soka v jeho pásmu. Dominik Arbelovský chytil střelu Tomáše Jelínka od modré čáry do lapačky. Po následném vhazování se hosté znovu udrželi na puku a rána Martina Bučka od modré čáry se zastavila o pravou tyč havlíčkobrodské klece!
     
    03:22
    Tomáš Jelínek znovu pálil od modré čáry, před brankovištěm ještě šikovně tečoval Michal Hrádek. Domácí brankář puk ve výstroji neudržel, hra pokračuje.
     
    04:04
    Bruslaři už jsou kompletní, Pardubice ale útočné pásmo neopouštějí. Dominik Arbelovský si připsal další sérii úspěšných zákroků.
     
    04:35
    Přesilovou hru si vyzkouší také mužstvo z Vysočiny. Radek Šír (PCE) při obranné snaze zasáhl protihráče vysokou holí, za což míří na trestnou lavici.
     
    05:28
    Dynamo se zatím brání pozorně a úspěšně. Bruslaře už dvakrát připravilo o kotouč a vyhodilo jej až za svatyni Dominika Arbelovského.
     
    06:22
    Havlíčkův Brod se usadil v útočné třetině a mohl začít kombinovat. Celá akce vyústila pokusem Martina Nepokoje, jehož výzva pro tečování skončila v lapačce Vojtěcha Nečase.
     
    07:49
    Ani jeden z brankářů teď nemusí řešit nějaké komplikace. Útočnou snahu Havlíčkova Brodu zastavila hostující obrana, nahození Víta Rozlílka od mantinelu v klidu zastavil Dominik Arbelovský.
     
    08:35
    Pavel Vaňous inkasoval tvrdý úder a na střídačku odjíždí značně otřesený. Tomáš Jelínek (PCE) je za tento souboj oceněn pětiminutovým trestem + trestem do konce utkání, pro něj tak zápas končí. Pětiminutový trest za něj odpyká Ondřej Rohlík.
     
    10:05
    Bruslaři se drží v útočném pásmu, teď je hra ovšem přerušena. Filip Koffer (PCE) s Vojtěchem Veverkou (HBR) jsou vzájemně vyloučení za podražení.
     
    10:46
    Síly na ledě se vyrovnají. Adam Dvořák (HBR) zatáhl při úniku pardubického útočníka za záchranou brzdu a je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    11:57
    Pavel Vaňous vybojoval kotouč za hostující bránou, objel jí a od mantinelu hledal mezi kruhy najíždějícího Marka Kopice. K němu se ale sjeli pardubičtí obránci a kotouč mu vypíchli.
     
    12:46
    Adam Dvořák se vrací do hry, Bruslaři jsou znovu kompletní. Z jejich přesilové hry už ale příliš času nezbývá.
     
    13:25
    Domácí využili početní převahy a usadili se v útočném pásmu. Richard Cachnín vystřelil z pravého kruhu, jeho ránu ale zastavil Vojtěch Nečas.
     
    14:47
    Jiří Bucek dostal přihrávku na pravé křídlo, kde měl dostatek prostoru. Rychle se k němu ale stačil vrátit Radim Pejchal, jenž hostujícího útočníka nepustil před brankoviště. Pardubický forward narazil do brány, která kvůli tomu vypadla ze svého postavení, a hra je tak přerušena.
     
    15:55
    Michal Hrádek postupoval středním pásmem s pukem na holi, měl ale za sebou už dlouho střídání, tak jej jenom nahodil do pásma a odjel si odpočinout.
     
    16:47
    Ani jednomu celku se nedaří dostat do výraznější brankové příležitosti. Domácí teď sice vystřelili z levého kruhu, nebylo to ale nic, co by mělo Vojtěcha Nečase nějak ohrozit.
     
    17:38
    Před Filipem Klofáčem se otevřel prostor, ten mu ale zavřel Petr Antoníček (PCE). Jenže havlíčkobrodského útočníka srazil k ledu kolenem, za což vyfasoval dvouminutový trest.
     
    19:36
    Dynamo se rychle osvobodilo, pak ale dlouho čelilo náporu Havlíčkova Brodu. Bruslařům se kolikrát rýsovala zajímavá příležitost, jenže v poslední chvíli je zradila nepřesnost. Nakonec vystřelil z levé strany alespoň Vojtěch Veverka, s jeho ránou z úhlu si však Vojtěch Nečas dokázal poradit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodu prvního dějství byli aktivnější hosté, kteří zasypali Dominika Arbelovského pořádnou sprškou střel. Moc nechybělo, aby se dostali dokonce do vedení, rána Martina Bučka od modré čáry se ale v přesilové hře zastavila o tyč. Postupně se ovšem hra vyrovnala a žádná branka zatím nepadla. Druhá perioda začne přibližně ve 12:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Jiří Bucek se snažil přechytračit domácího brankáře. Když měl namířeno za bránu, lehkým obloučkem poslal puk před brankoviště. Dominik Arbelovský byl ovšem pozorný a puk ze vzduchu shrábl lapačkou.
     
    21:02
    Radim Pejchal napřáhl na modré čáře, Vojtěch Nečas jeho přízemní ránu vyrazil levým betonem. Dorážet mohl ještě Jakub Petržilka, jeho pokus byl ale zablokovaný obranou.
     
    22:55
    Obě mužstva se potýkají s nepřesností v rozehrávce. Puky létají ze strany na stranu, ani jeden celek jej ovšem nemá ve své moci.
     
    23:17
    Vojtěch Veverka se snažil situaci změnit individuální akcí. Z pravé strany se tlačil před brankoviště. Tam jej ale hostující beci nepustili a Vojtěch Nečas si bližší tyč pohlídal.
     
    24:37
    Bruslaři zakládali další útočnou akci, puk zavezl do útočné třetiny Marek Kopic. Po přechodu modré čáry nahodil puk na bránu a pardubický brankář nechal raději přerušit hru.
     
    25:24
    Dominik Arbelovský předvedl reflexivní zákrok proti střele z mezikruží. k odraženému kotouči se dostala domácí obrana, nepřesná rozehrávka ale doklouzala jen na zakázané uvolnění.
     
    26:49
    Domácí se budou muset bránit ve čtyřech. Štěpán Dudycha (HBR) za vlastní bránou podrazil soupeře, za což musí být potrestán.
     
    26:55
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se v přesilové hře rychle prosazují a připravují Dominika Arbelovského o jeho neprůstřelnost! Dominik Chára hned po buly přihrál MARTINU BUČKOVI, jenž se nemýlil! Asistence: Dominik Chára, Vít Rozlílek.
     
    29:00
    Domácí mají šanci vyrovnat v přesilové hře. Michal Rouha (PCE) se provinil útočným faulem, je vyloučen za hákování.
     
    29:39
    Dominik Vacík nejprve nebezpečně vystřelil od modré čáry, Vojtěch Nečas jeho pokus vyrážel pravým betonem. Pak se ale musel rychle vracet zpátky, když se proti němu řítila dvojice pardubických útočníků. Mladý bek Havlíčkova Brodu situaci zvládl.
     
    30:44
    Ve zbytku oslabení se ale Pardubice brání úspěšně a svého soupeře k ohrožení brány vůbec nepouští. Dokonce se dokázaly dlouhým vyhozením přes všechny čáry osvobodit.
     
    31:33
    Michal Rouha se hned zapojil do útočné akce. Dominik Arbelovský při jeho ráně z pravého kruhu neměl ideální výhled, přesto však kotouč dokázal vyrazit.
     
    32:03
    Pavlovi Vaňousovi se puk zamotal mezi bruslemi a skončil pod lapačkou Vojtěcha Nečase. Následné vhazování vyhráli hosté, nepřesná rozehrávka ale skončila zakázaným uvolněním, buly v jejich pásmu se tak bude opakovat.
     
    32:24
    Marek Tecl si udělal prostor před hostujícím brankoviště a z bezprostřední blízkosti se snažil dotlačit puk do brány, pod betony Vojtěcha Nečase ale žádná skulinka nezůstala.
     
    33:57
    Domácí chybovali při rozehrávce, čehož využil Martin Kostka. Byl ale zády k bráně, musel tak rychle vystřelit z otočky. Dominik Arbelovský si prostor u pravé tyče pokryl dobře a soupeřovu ránu udržel ve výstroji.
     
    34:39
    Marek Tecl vybojoval Kotouč a za modrou čarou přihrál Richardu Cachnínovi tak šikovně, že se z toho rýsovalo přečíslení dvou na jednoho. Skvělou práci ovšem odvedl obránce Pardubic, jenž si lehl do následné přihrávky, a celou akci tak zastavil.
     
    35:54
    Martin Nepokoj předvedl pohlednou individuální akci, když se dostal až do zakončení, Vojtěch Nečas jeho bekhendový pokus ovšem lapil. Dorážka Jakuba Petržilky byla zablokována do ochranné sítě.
     
    36:46
    Dominik Arbelovský neudržel nahození Petra Antoníčka, Michal Rouha (PCE) si ale při snaze o dorážku počínal až příliš důrazně, a je tak vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    37:25
    Štěpán Dudycha vyslal hodně nepříjemnou ránu z osy hřiště, se kterou měl Vojtěch Nečas plné ruce práce, nakonec si s ní ovšem dokázal poradit. Na puku se i přesto drží Bruslaři dál.
     
    37:55
    Teď si ale musel dávat dobrý pozor Dominik Arbelovský. Dynamo ukořistilo kotouč a vydalo se s ním na útočnou polovinu. Po zákroku domácí brankáře se hra přerušuje.
     
    38:48
    Michal Rouha je zpátky na ledě, hosté se nakonec poměrně bez problémů ubránili. Kromě nebezpečné rány Štěpána Dudychy si domácí větší šanci nevytvořili.
     
    39:14
    Pavel Vaňous (HBR) míří na trestnou lavici za hákování. Je to ale pro něj přijatelnější varianta, bez jeho zákroku by Jiří Bucek mohl zasunout puk do odkryté klece.
     
    39:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pavel Vaňous nakonec jen o pár sekund oddálil to, co se nakonec stejně muselo stát. Hosté přesilovou hru bleskově využívají, na konci rychlé kombinace stál úspěšný střelec MARTIN KOSTKA! Asistence: Jiří Bucek, Martin Bučko.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dynamo se ve druhé dvacetiminutovce díky dvěma využitým přesilovkám dostalo do dvoubrankového vedení. Nejprve otevřel skóre Martin Bučko, 39 sekund před druhou přestávkou pak navýšil pardubické vedení Martin Kostka. Dokáží domácí s výsledkem zápasu ještě něco udělat? To se začneme dozvídat přibližně od 13:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Takový vstup do třetí třetiny si domácí možná ani v tom nejideálnějším scénáři nepředstavovali. Dynamo chybovalo v rozehrávce a VOJTĚCH VEVERKA zůstal před bránou úplně sám. Kousek si puk potáhl a pak se trefil nad brankářovu vyrážečku! Bez asistence.
     
    41:51
    Nahození Jiřího Najmana na bránu neprošlo, na druhou stranu tak spěchal Adam Nedelka. Ten nahodil puk na brankáře ještě před modrou čarou, Dominik Arbelovský hru raději přerušil.
     
    42:52
    Bruslaře vstřelená branka viditelně nabudila. Domácí svírají svého soupeře, k vytvoření lepší šanci jim ale chybí špetka přesnosti ve finální fázi.
     
    43:24
    Pardubice se vymanily se soupeřova sevření a v permanenci je tak Dominik Arbelovský. Ten si nejprve poradil s pokusem Petra Antoníčka z pravé strany, následně lapil i ránu Adama Nedelky od modré čáry.
     
    44:27
    Jiří Bucek se s ničím příliš nepáral. Přejel útočnou modrou čáru a napřáhl ke střele. Jeho dělová rána ale o kousek minula levou tyč havlíčkobrodské klece.
     
    45:04
    Domácí se agresivně tlačili do brankoviště. Po nabídce Marka Tecla mohl zblízka zakončovat Vojtěch Veverka, hostující defenziva si ovšem poradila. Po zákroku Vojtěcha Nečase se bude vhazovat v pásmu Dynama.
     
    46:17
    Při rozehrávce chybovali domácí a Vít rozlílek mířil dopředu. Nejprve obešel jednoho protihráče, pak zkoušel přes druhého vystřelit, Matěj Krejčí ale jeho pokus zablokoval bruslí.
     
    47:19
    Vojtěch Veverka zavezl puk po pravé straně do pásma soupeře a žabičkou přistrčil puk Richardu Cachnínovi. Ten kotouč je jemně tečoval, Vojtěch Nečas byl však pozorný.
     
    47:45
    Teď se ale musí domácí bránit. Vojtěch Veverka (HBR) je potrestán dvěma minutami za pozdní dohrání.
     
    48:20
    Domácí se zatím brání dobře. Dokázali se osvobodit, Pardubice navíc měly problémy s rozehrávkou. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Vojtěchem Nečasem.
     
    49:17
    Jiří Hromádka mířil ve vlastním oslabení dopředu, místo toho se ale Bruslaři budou bránit ve třech. Radim Pejchal (HBR) ze střídačky zřejmě utrousil nějaké nevybíravé slůvko směrem k rozhodčím nebo soupeři a je vyloučen na dvě minuty za nesportovní chování.
     
    49:45
    Domácí se i ve třech dokázali osvobodit, teď už je navíc na ledě i Vojtěch Veverka, kterému trest už vypršel.
     
    50:54
    Pardubice se nastěhovaly do pásma Havlíčkova Brodu, kde se značnou dobu držely. výsledkem jejich kombinace byla ale jediná střela od modré čáry, kterou domácí brankář vyrazil pravým betonem.
     
    51:17
    Na led se vrací i Radim Pejchal, Bruslaři hrají v plném počtu. Pardubice kratší dvojnásobnou početní převahu nevyužily, výsledek utkání je tak stále otevřený.
     
    52:45
    Dynamo teď svíralo soupeře v jeho pásmu, místo navýšení vedení se ale muselo bránit. Marek Tecl vyslal dopředu Vojtěcha Veverku, který přešel přes jednoho protihráče, druhý už se o něj ale postaral a do šance jej nepustil.
     
    53:47
    Hra se přesunula do středního pásma. Na obou mužstvech je vidět snaha, v tuto chvíli je ale trápí přesnost při rozehrávce.
     
    54:55
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Dominik Arbelovský lehké nahození ze středního pásma okamžitě vytřepal z rukavice a rozehrál na spoluhráče. Pavel Vaňous pak nastartoval JAKUBA KOŠŤÁLA, jenž se dostal za hostující obranu a střelou za levý beton vyrovnal! Asistence: Pavel Vaňous.
     
    55:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři dvěma slepenými góly zcela otáčí vývoj zápasu! Richard Cachnín přihrál na modrou čáru DOMINIKU VACÍKOVI, jenž se opřel do kotouče a jeho tvrdá rána se zastavila až v síti! Asistence: Richard Cachnín.
     
    55:14
    Pardubice se teď budou muset mnohem více tlačit dopředu. Richard Král si vzal pro svůj celek oddechový čas, aby svým svěřencům nakreslil taktiku pro zbytek utkání.
     
    56:46
    Hosté mají jedinečnou možnost k vyrovnání v přesilové hře. Štěpán Dudycha (HBR) si totiž při bránění pomohl podrážením.
     
    56:58
    Jiří Bucek si dvakrát vyměnil puk s obráncem a vystřelil z okraje pravého kruhu, jeho rána byla ale nepřesná a narazila jen do plexiskla za bránou.
     
    57:40
    Dominik Arbelovský chytil ránu od modré čáry. Hosté se ovšem udrželi v pásmu a domácí brankář se musel rychle přesunout, aby levým betonem vytěsnil střelu Jiřího Bucka.
     
    58:36
    Filip Koffer nabral ve středním pásmu rychlost a snažil se protlačit před bránu kolem Radima Pejchala. To se mu sice podařilo, tam ale zaúřadoval Dominik Arbelovský, který přikryl puk lapačkou.
     
    58:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru nevyužili, následně tak zkusili ještě hru bez brankáře. To se jim ale nevyplatilo. Kotouče se ujali domácí a RICHARD CACHNÍN jej nasměřoval do odkryté klece, čímž zřejmě pojistil tříbodové vítězství Bruslařů. Asistence: Marek Tecl, Štěpán Dudycha.
     
    58:59
    Oddechový čas si berou také domácí trenéři, aby své svěřence uklidnili a zbytek zápasu ubránili bez inkasované branky.
     
    59:29
    V závěru je ještě vyloučen Vojtěch Veverka (HBR), hosté tak mohou alespoň korigovat skóre v početní výhodě.
     
    59:38
    To se jim málem povedlo! Filip Koffer využil zmatků před havlíčkobrodským brankovištěm a nastřelil tyč!
     
    Konec zápasu.
     
    Havlíčkův Brod předvedl ve třetí dvacetiminutovce famózní obrat. Začalo to snížením Vojtěcha Veverky po třinácti sekundách, dílo pak dokonaly dva slepené góly Jakuba Košťála s Dominikem Vacíkem, které se vešly do rozmezí 19 sekund. Richard Cachnín pak už jen přidal pojistku do prázdné brány. Pokračovat ovšem bude ještě nadstavba o bonusový bod.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:32
    Dynamo bude hrát 53 sekund v pěti proti třem! Marek Tecl (HBR) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    60:52
    Hostující rána byla nepřesné a k odraženému puku se dostal Dominik Vacík. Ten jej pak vysokým obloučkem vyhodil přes všechny čáry.
     
    61:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Bonusový bod z nadstavby vybojovali hosté, když využili dvojnásobnou početní převahu. MARTIN BUČKO napřáhl na modré čáře po přihrávce Jiřího Bucka a jeho rána skončila za zády havlíčkobrodského brankáře! Asistence: Jiří Bucek, Filip Koffer.
     
    Konec zápasu.
     
    Pardubičtí přišli o dvoubrankový náskok, útěchou jim tak může být alespoň bonusový bod z nadstavby, který týmu v dvojnásobné přesilové hře vystřelil Martin Bučko. Tři body za vítězství v základní hrací době zůstávají v Kotlině, Bruslaři tak mají po dvou kolech 7 bodů.
     
    To je ode mne pro dnešek z Kotliny vše. Děkuji vám za pozornost, přeji hezký zbytek víkendu a budu se těšit u dalších onlajnů. (14:14:38)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 41. Veverka, 55. Košťál (Vaňous), 56. Vacík (Cachnín), 59. Cachnín (Tecl, Dudycha) – 27. Bučko (Chára, Rozlílek), 40. Kostka (Bucek, Bučko), 62. Bučko (Bucek, Koffer)


    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Nedvěd) – Vacík, Dudycha, Nepokoj, Pejchal (A), Najman, Dvořák, Krejčí – Veverka, Cachnín (A), Tecl (C) – Petržilka, Hromádka, Fiala – Vaňous, Košťál, Kopic – Klofáč, Pokorný
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Leder, Nedelka, Bučko, Jelínek, Kaštánek – Rouha, Rozlílek (C), Antoníček, Koffer, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek (A), Trejbal, Tobiáš

    Rozhodčí: Petr Lacina – Ondřej Polák, Lukáš Rampír
    thejrc.org