Žižkov – Třinec 0:3 (kon.) | Vlašim – Chrudim 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – Jihlava 2:0 (kon.)
Brno – Vítkovice 4:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
4:1 (3:0)
MFK Vítkovice
Neděle 04.11.2018, 18:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek ze Srbské vše, přeji pěkný zbytek dne. (19:53:01)
     
    Dnešní duel je u konce a Zbrojovka zcela zaslouženě vítězí doma nad Vítkovicemi vysoko 4:1. O utkání se rozhodlo už v první půli, kdy domácí nasázeli tři branky. Ve druhé půli svůj náskok zbrojováci drželi a i když hosté na konci díky přesně hlavičce Cverny snížili, tak střídající domácí kanonýr Magera v závěru zakončil duel gólem na 4:1. Zbrojovka tak poráží svého tabulkového souseda a jde o dva body před něj. Brno je nyní v tabulce na 5. místě.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí dávají zaslouženou čtvrtou branku a o zisku tří bodů není pochyb. Zbrojovka zahrávala přímý kop z pravé strany a Bartolomeu posadil naprosto přesný centr na hlavu LUKÁŠE MAGERY, který nikým nehlídán trkl míč přesně k tyči. Šustr neměl šanci zasáhnout, a tak zůstal strnule stát na čáře. Devátý zásah pro domácího kanonýra v letošní sezóně – 4:1.
     
    90+1
    Po rohu v akci znovu Škoda, který tentokrát pálil z otočky, ale jeho ránu zastavil skvělým zákrokem znovu Šustr!
     
    90
    A další tutovka ze strany Brna! Bartolomeu dostal krásný pas do vápna, kde si odstavil beka a kolem něj se prodral přes Šustra. Míč nadvakrát procpal ke Škodovi, jeho střelu do poloprázdné branky ale hostující gólman fantastickým skokem vyrazil!
     
    89
    Fotbalisté v červeném inkasovali ve druhé lize po 450 minutách bez obdržené branky, ale další šanci soupeře chtějí předejít a znovu se ženou vpřed.
     
    88
    Zbrojovka ale závěr zápasu neponechává náhodě, opět je aktivně usazena v útoku a šetří další cenné vteřinky s dvougólovým náskokem v zádech.
     
    87
    Domácí mohli ale bleskově odpovědět, když Škoda parádním centrem skrz vápno našel na zadní tyči Bartolomea, ale ten v jasné tutovce z voleje branku minul!
     
    86
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté snižují, bude se konat drama? Vítkovičtí zahrávali další rohový kop, kdy načechraný centr doputoval na zadní tyč k úplně volnému VÁCLAVU CVERNOVI, kterého domácí obrana ponechala bez povšimnutí, a tak hostující bek neměl problém prudkou hlavičkou mimo dosah Melichárka snížit – 3:1!
     
    85
    Na dnešní utkání bylo vydáno 2103 vstupenek.
     
    84
    Po něm se pro změnu k hlavičce dostal na zadní tyči Michal Škoda, navrátilec do sestavy Brna po dlouhém zranění hlavou mířil jen do rukavic gólmana Šustra.
     
    83
    Po rohu zahrávali domácí parádní signál, kdy Eismann načechral míč na okraj hranice vápna pro ránu z voleje Bartolomeovi, tomu ještě balón pustil Škoda, ale nakonec pokus domácího křídelníka srazil jeden z hostů na další roh.
     
    82
    Na zadní tyči se do zakončení tlačili jak Krejčí, tak Štěpanovský, a nakonec první jmenovaný vybojoval pro svou družinu další rohový kop.
     
    81
    Bartolomeu velmi dobře doběhl míč vzduchem na útočnou polovinu, udržel obránce na svých zádech a nakonec v těžké pozici vybojoval rohový kop.
     
    80
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Damián Bariš, přichází Michal Škoda.
     
    80
    Václav Cverna na polovině hřiště fauloval svého soupeře a za svůj skluz je oceněn žlutou kartou.
     
    79
    Ani tentokrát ale jejich pas nepřinesl kýžené ovoce, centr byl odvrácen, a podobně dopadly i další dva zpětné centry směrem do šestnáctky Zbrojovky.
     
    78
    Ale již tradičně byl míč nepřesný, hosté však dostanou z druhé strany šanci na reparát.

    Daniel Kinc

    Branky: 15. L. Krejčí, 21. Štepanovský, 29. Štepanovský, 90+2. Magera – 86. V. Cverna

    Karty:   55. Kryštůfek (BNO), 55. Eismann (BNO) – 34. Hýbl (VIT), 80. V. Cverna (VIT)


    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Sukup, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – L. Krejčí, Bariš (80. Michal Škoda) – Štepanovský, Růsek (51. Kříž), Bartolomeu – Zikl (63. Magera).
    Náhradníci: Halouska – Pavlík, Kříž, Lutonský, Michal Škoda, Magera, Jakub Šural.

    MFK Vítkovice: Šustr – Celba, Mikula (C), V. Cverna, Hýbl – Matěj, Motyčka (39. Bzirský), Holiš, Ožvolda – Súkenník – Mišinský (62. Mrázek).
    Náhradníci: Simkanič – O. Cverna, Bzirský, Končal, Mrázek, Praus, Moučka.

    Rozhodčí: Matějček – Vodrážka, Dohnálek

    Diváci: 2103
    ocianews.com