Lazio – Spal 4:1 (kon.) | Chievo – Sassuolo 0:2 (kon.) | Parma – Frosinone 0:0 (kon.)
Sampdoria – Turín 1:4 (kon.) | Bologna – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Udinese – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
S. S. Lazio
4:1 (2:1)
Spal
Neděle 04.11.2018, 12:30 • Stadio Olimpico (Řím) • Italská Serie A • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:8. (14:25:12)
     
    Hlavní rozhodčí ani nenechal uplynout dvě nastavené minuty a ukončuje zápas jedenáctého kola. Lazio v domácím prostředí přehrálo Spal jasně 4:1.

    V prvních minutách se ani jednomu týmu nechtělo příliš útočit. Vše ale změnil Ciro Immobile, který proměnil Cataldův centr od rohového praporku povedeným volejem. Vedení Lazia ale netrvalo dlouho. Ihned o dvě minuty později se prosadil po přihrávce Lazzariho Mirco Antenucci. Ještě do přestávky se ale římský tým vrátil do vedení po parádní práci Felipe Caiceda a tečovaném zakončení Cira Immobileho. Po změně stran sice Spal přidal v útočné aktivitě, ale na kolena hosty srazily dvě nádherné střely ze střední vzdálenosti od Danila Cataldiho a Marca Parola.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Přece jen se ještě ke střele odhodlal ze střední vzdálenosti Mirko Valdifiori. Balon se ale odrazil od jeho kopačky jen nad domácí branku.
     
    89
    Zápas už se pouze dohrává. O třech bodech je dávno rozhodnuto. Spal se sice dostal po delší době k balonu, ale pouze si ho přesouvá ze strany na stranu.
     
    88
    I nadále si domácí hlídají držení balonu daleko od vlastní branky. Hosté už rezignovali na napadání a už jen čekají před vápnem na útoky soupeře.
     
    87
    Domácí fanoušci tlačí svůj tým k ještě jednomu zásahu. Cataldi spolupracoval ve středu pole s Parolem, následně se zapojil do kombinace i Patric, ale následný pokus byl zblokován.
     
    86
    Hostující celek se snaží alespoň snížit velkou ztrátu. Po parádním převzetí balonu ve středu pole se Valdifiori otočil kolem bránícího Parola, ale poté mu balon utekl k domácím.
     
    85
    Tentokrát si zaběhl za domácí obranu Alberto Paloschi, ale po převzetí balonu je pískán ofsajd. Ani nyní se hosté k ohrožení branky Tomase Strakoši nedostali.
     
    84
    Domácí rozehrávali rohový kop signálem na hranici vápna, ale k balonu se dostal Parolo až příliš pozdě a jeho rána tak šla pouze do vystupujících obránců.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. O třech bodech už je nejspíše rozhodnuto, ale oba týmy se pořád pokoušejí útočit.
     
    82
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Everton Luiz, přichází Lorenzo Dickmann.
     
    81
    Milinković-Savić nyní uchránil svůj tým od páté inkasované branky. Z levé strany se na něj totiž hnal Immobile, který ale pálil jen do těla hostujícího gólmana.
     
    80
    Také Spal si vybojoval po dlouhé době rohový kop. Hostující celek se ale k zakončení nedostal ani hlavou ani následnou ránou z velké vzdálenosti.
     
    79
    Hra se tak přesunula znovu před Milinkoviće- Saviće. Pátá branka Lazia nebyla daleko, po nadýchaném centru totiž hlavičkoval do tyče Acerbi.
     
    78
    Domácím se velmi rychle podařilo získat míč zpět pod kontrolu. Immobile se hnal za balonem, ale jen za cenu žluté karty ho dokázal zastavit Cionek.
     
    76
    Lazio ještě nemá dost. Po levé straně se prosmýkl kolem lajny Jordan Lukaku. Střídající fotbalista si následně chtěl narazit s Immobilem, ale míč se k němu už nevrátil.

    Vít Schück

    Branky: 28. Immobile (Cataldi), 36. Immobile (F. Caicedo), 61. Cataldi, 72. Parolo – 29. Antenucci (Lazzari)

    Karty:   21. Acerbi (LAZ) – 60. Everton Luiz (SPAL), 71. Felipe (SPAL), 78. Cionek (SPAL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:8.
    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace, Acerbi, Radu – Patric, Parolo, Cataldi, S. Milinković-Savić (74. Valon Beriša), Lulić (C) (65. J. Lukaku) – F. Caicedo (62. Correa), Immobile.
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Luiz Felipe, J. Lukaku, Valon Beriša, Alberto, Correa, Durmisi, Bastos, Cáceres, Marušić, Murgia.

    Spal: V. Milinković-Savić – Felipe (C), Vicari, Everton Luiz (82. Dickmann) – Lazzari, Missiroli, Bonifazi (46. Cionek), Valdifiori, F. Costa – Petagna (71. Paloschi), Antenucci.
    Náhradníci: A. Gomis, Thiam – Cionek, Šimić, Floccari, Moncini, Dickmann, Paloschi, Nikolić, Viviani, Vitale.

    Rozhodčí: Guida – Passeri, Fiore
    thejrc.org