Ústí n/L – Jihlava 2:3 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 3:2 (2:1 po s.n.) | Havířov – Vsetín 2:0 (kon.)
Sokolov – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Kadaň – Motor ČB 1:7 (kon.) | Benátky n/J – Slavia 3:1 (kon.)
Třebíč – Přerov 4:5 (po pr.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Sobota 14.09.2019, 16:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 724 diváků. (18:31:01)
     
    Momentálně na ústeckém zimním stadionu krouží rolba a technici snáší dolů kamerové vybavení. Já zde dopisuji poslední řádky dnešního přenosu. Přeji vám klidný zbytek víkendu, potažmo sobotního večera a kdo ví, třeba se opět do Ústí nad Labem někdy podívám a nějaký zápas vám zprostředkuji.
     
    Dámy a pánové, dnešní utkání v ústecké aréně je minulostí! Po tuhém boji si připisuje další tři body do tabulky jihlavská Dukla, která nedopustila ztrátu svého vedení po druhé třetině. Povedlo se jí ho navýšit v čase 49:07, když se štěstím zaznamenal druhý gól do statistik Peter Lichanec. Už to sice vypadalo na klidný závěr, šťastný gól Tomáše Vildumetze v 58. minutě ale dal zpět prvek dramatu. Kdyby Severa v posledních sekundách zápasu během powerplay umístil kotouč do branky, ještě bychom tu asi hráli. Nicméně se tak nestalo a Dukla zůstává neporažena, tentokrát vyhrála poměrem 3:2.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Václav Veber pak možná trošku z frustrace přišpendlil Poletína společně se sirénou na mantinel a je posledním vyloučeným v tomto utkání.
     
    59:50
    Severa měl v posledních sekundách tutovou šanci na srovnání! Po přihrávce od Havla střílel z hranice brankoviště na vzdálenější tyč, kotouč ale lehce lízl pravou tyč a letěl dále do rohu kluziště!
     
    59:38
    Vysoký oblouček mířil na jihlavskou branku, Lundström si nebyl vůbec jist, a proto raději lapačkou puk zachytil, navíc i přerušil hru.
     
    59:24
    Až nyní se jí povedlo dotlačit kotouč do středního pásma, Slovan se dopustil následného ofsajdu. 36 sekund do konce, domácí kotel zbrojí na závěrečný chorál.
     
    59:01
    Buly ale vyhrála Jihlava. Nicméně nevyhodila a je stále pod tlakem šesti útočníků Ústí.
     
    58:58
    Oddechový čas pro Ústí! To už půjde určitě do hry v šesti 62 vteřin před koncem.
     
    58:49
    Jihlava střeží modrou čáru skutečně velice dobře a nepouští Ústí do hry. A když se to náhodou nepovede, tak vyhazuje na icing.
     
    58:17
    Jdeme pomalu do závěru, Ústí si vytváří postupný tlak a dá se čekat hra bez gólmana.
    57:25 Tomáš VILDUMETZ - 2:3
     
    57:25
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Pět sekund před koncem přesilové hry se skóre popáté mění! Vyhození zachytil Stahl a nahrál na TOMÁŠE VILDUMETZE, který přejel do útočného pásma a vystřelil. Tento pokus by zajisté Lundström měl, padající Staněk ale bruslí přizvedl puk nešťastně nad Lundströmův beton – 2:3! Asistence: David Stahl
     
    57:15
    Veber trefil jenom Lichance před sebou a Jihlava opět vyhazuje.
     
    56:33
    Hes dostal nabito na osu ledové plochy od Roubíka a opravdu se nebál skoro zlomit hokejku, ale na úkor přesnosti. Lundström ani nemusel zasahovat.
     
    55:30
    Michal Poletín v útočném pásmu sroloval jednoho ze soupeřů na mantinel a za napadení si míří odpočinout na trestnou. Tohle je pro Ústí asi opravdu poslední šance, jak se vrátit do utkání.
     
    55:06
    Během signalizované výhody vyplaval kotouč na volného Procházku před jihlavskou brankou, do střely ale v poslední chvíli skočil po hlavě Půža a troufám si tvrdit, že uchránil Duklu od gólu!
     
    53:39
    Dobře pokrytý brejk Slovanu značí, že ze situace 3 na 2 bylo hned 3 na 5 a Ústí bylo tím pádem bez šance. Dukla v závěru opravdu bojuje a nechce si nechat vedení vzít.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 34. Maršoun (D. Merta), 58. Vildumetz (Stahl) – 28. Čachotský (Poletín, Vála), 29. Anděl (D. Čermák, Chlubna), 50. Lichanec (Čachotský)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Volke) – Zelingr, Müller, Hes, Vl. Brož (A), D. Málek, Veber, Zukal, M. Zdvořáček – J. Havel (A), O. Procházka, Vildumetz – Kružík, Roubík (C), Severa – Maršoun, D. Merta, Wojnar – O. Bláha, Kordule.
    HC Dukla Jihlava: Lundström (Jan Brož) – Piegl, J. Pohl, Půža, J. Holý, Staněk, D. Kolář, Vála – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Poletín, Čachotský (A), Lichanec – Fronk, A. Zeman, Jiránek (A) – Harkabus, D. Čermák, Chlubna.

    Rozhodčí: Grech, Dědek – Kleprlík, Roischel

    Diváci: 724
    ocianews.com