Česko – Kanada East 6:4 (kon.)
konec
Česko
6:4 (1:3, 3:0, 2:1)
Kanada East
Sobota 14.12.2019, 03:00 • Encana Events Centre, Dawson Creek • World Junior A Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Češi skončili ve skupině na fantastickém druhém místě a v semifinále turnaje se střetnou s Ruskem, zatímco vítězové skupiny USA v neděli narazí na Kanadu East. (05:57:12)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Philippe Chapleau (CANE) 1+1
    Robin Všetečka (CZE) 1+3
     
    Čeští hokejisté do 19 let porazili v závěrečném utkání skupiny Kanadu East a poprvé v historii World Junior A Challenge vyhráli v základní části tři střetnutí. Svěřenci Miroslava Přerosta vstupovali do druhé třetiny zápasu s dvoubrankovým mankem, jenže poté skórovali čtyřikrát za sebou a utkání už si po fantastickém obratu utéct nenechali. Výhru českého týmu dnes režíroval Robin Všetečka, který na začátku druhé třetiny nastartoval velký obrat gólem a celkem zaznamenal čtyři kanadské body. Konečný výsledek zní. Česko 6 Kanada East 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Ani jedna ze tří kanadských střel se neujala a Češi vyhodili puk vedle prázdné brány na zakázané uvolnění. Kanada East si vyžádala oddechový čas.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:20
    Cole O'Hara byl na levém křídle v útočném pásmu příliš rychle a proti Kanadě se pískalo postavení mimo hru.
    57:29 Filip PŘIKRYL - 6:4
     
    57:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    FILIP PŘIKRYL se zmocnil kotouče mezi kruhy obranného pásma českého týmu a následně ho táhlou střelou zápěstím poslal do prázdné sítě! Je hotovo! Stav 6:4. Asistence: Jakub Dobeš.
     
    56:59
    Kanada East měla dvě velké šance, když nejprve z blízkosti těsně minula levý horní roh brány a v blízkosti pravé tyče ji vychytal Jakub Dobeš!
    55:46 Cole O'HARA - 5:4
     
    55:46
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    COLE O'HARA si z pravého rohu útočného pásma vybruslil před českou bránu a jeho bekhendové zakončení se od brusle Daniela Poizla odrazilo ke vzdálenější levé tyči brány – 5:4! Bez asistence.
     
    55:09
    Jakub Dobeš šel rychle k ledu, aby pokryl spodní část brány, a jeho spoluhráči poté puk vyhodili.
     
    54:15
    Kanaďané na levém křídle vypálili ihned po vhazování a jejich ostrá rána byla na přední tyči zablokována.
     
    54:12
    Jakub Dobeš si snadno poradil s nahozením kanadských hokejistů a sevřel kotouč ve své lapačce.
     
    51:31
    Marcel Barinka objel kanadskou bránu a posílal puk do brankoviště, v něm ale nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by mohl skórovat do zcela odkryté sítě.
     
    50:53
    Devon Levi zmrazil tečované nahození Filipem Přikrylem pod lapačkou a následuje komerční přestávka.
     
    50:42
    Zack Malík vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho ostrá střela s příklepem byla zablokována.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Přikryl (Kowalczyk, Všetečka), 23. Všetečka (Jindra, Malík), 27. Rychlovský (Všetečka), 40. Morong (Barinka, Kowalczyk), 49. Jindra (Všetečka, Barinka), 58. Přikryl (Dobeš) – 6. Chapleau (MacArthur, C. O'Hara), 14. Alexander (McIntosh, Mosley), 17. Tremblay (Laframboise, Chapleau), 56. C. O'Hara


    Česko: Dobeš (Škorpík) – Poizl, Černohorský, Kowalczyk (C), Rutar, Šiller, Volráb, Z. Malík – Všetečka (A), Najman, Rychlovský – Bernat, Morong, Poppel – Princl, Přikryl, Jelínek – Barinka, Jindra. Hlavní trenér: Miroslav Přerost.
    Kanada East: Levi (Say) – Coulson, Lafrance, Chapleau, McIntosh, Kennette, Tanos, Biggar – Tinling, Laframboise, Tremblay (A) – R. O'Hara, Vermaeten, Craft – Mosley (C), Alexander, Martino – DeGrazia, Tverberg, MacArthur – C. O'Hara. Hlavní trenér: Martin Dagenais.
    ocianews.com