Česko – Německo 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Německo
Sobota 14.12.2019, 16:30 • Vierumäki Sport Institute • Euro Hockey Tour (ženy U18)
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:34:04)
     
    Střely na branku: 22 – 32
     
    Nejlepší hráčkou na německé straně byla vyhlášena Ronja Harková, na té české pak brankářka Julie Pejšová.
     
    Je dobojováno. Český tým bez větších problémů porazil ten německý 5:1 a na turnaji ve Finsku si tak připisuje první výhru. Němky naopak podruhé padly a na první skalp soupeře tak stále čekají. Už zítra před polednem našeho času čeká české hokejistky duel s domácí reprezentací, a sice s Finskem a nečeká je vůbec lehká práce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Dvanáct vteřin před koncem třetí třetiny se ještě vhazuje po pravé ruce Julie Pejšové, střídačka na české straně už odpočítává poslední vteřiny, troufám si napsat, zápasu.
     
    59:05
    Český tým je znovu před brankou německého celku a ještě se zkouší o nějakou střelu.
    58:08 Tereza MAZANCOVÁ - 5:1
     
    58:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak teď už je definitivně hotovo. TEREZA MAZANCOVÁ si v obranném pásmu hodila kotouč o mantinel, ten se dostal do středního pásma a odtud ho pak pohodlně poslala do zcela prázdné německé branky – 5:1. V utkání se tak trefuje mezi tři tyče podruhé. Bez asistence.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:36
    Uhrmannová je znovu z branky venku a Němky to opět zkusí se šesti hráčkami v poli.
    55:56 Ronja HARKOVÁ - 4:1
     
    55:56
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky hrály už bez brankářky a v powerplay se poprvé prosazují. RONJA HARKOVÁ na pravé straně doklepla puk za záda Julie Pejšové a připravila ji tak o čisté konto – 4:1. Asistence: Fine Raschkeová a Nina Christofová.
     
    54:18
    Němky se vrhly do další útočné akce, ale opět nedokázaly Julii Pejšovou prostřelit. Poté český tým vytáhl puk do neutrální zóny a odchází střídat.
    52:49 Patricie ŠKORPÍKOVÁ - 4:0
     
    52:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    A tam znovu udeřily. PATRICIE ŠKORPÍKOVÁ si sjela do prostoru mezi kruhy a poté zblízka svižnou ranou prostřelila Uhrmannovou – 4:0. Nyní už mají Češky opravdu blízko k prvnímu vítězství na turnaji. Bez asistence.
     
    52:06
    Z vlastního obranného pásma šly české hráčky do útočné akce, ale soupeřky je zastavily ve středním pásmu. Přesto se pak před Uhrmannovou dostaly.
     
    50:39
    Česko je v plném počtu.
     
    50:12
    Julie Pejšová společně s obranou zakročila a následně se pak český tým znovu osvobozuje a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Hrubanová, 24. Hanzlíková (Mazancová, Sýkorová), 26. Mazancová (Hanzlíková, Daniela Pejšová), 53. Škorpíková, 59. Mazancová – 56. Harková (Raschkeová, Christofová)


    Česko: Pejšová J. (Švejdová) – Pejšová D., Hanzlíková (C), Habartová, Horáková, Vaněčková, Chladová – Mazancová (A), Kalová, Sýkorová – Machková, Škorpíková (A), Haasová – Hrubanová, Eignerová, Nowáková – Václavková, Černá, Vávrová – Kafková
    Německo: Uhrmannová (Dislová) – Königová, Harková, Cyruliesová, Strompfová, Kolbecková, Raschkeová, Topfmeierová, Kohbergová – Leveringhausová (A), Christofová (C), Voigtová – Massnerová, Welckeová Lilli, Welckeová Luisa (A) – Bartellová, Gruchotová, Mayerová – Millerová, Geschwandtnerová, Wallnerová

    Rozhodčí: Tauriainenová, Ketonenová – Sainiová, Anttilaová

    Diváci: 20
    ocianews.com