Kayserispor – Gençlerbirliği 2:0 (kon.) | Yeni Malatyaspor – Göztepe 2:1 (kon.) | Denizlispor – Besiktas 1:5 (kon.)
konec
Yeni Malatyaspor
2:1 (1:0)
Göztepe SK
Sobota 20.06.2020, 20:00 • Yeni Malatya Stadyumu (Malatya) • Turecká Superliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer při sledování turecké fotbalové ligy! Společně se mnou se dnes zaměříme na klání mezi Malatyasporem a Göztepe, kde potřebují body zejména domácí, kteří už se propadli na sestupové pozice. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Yeni Malatyaspor
    Malatyaspor se pořád neskutečně trápí, nyní už drží šňůru třech proher v řadě. V poslední zápase měl však k výhře skvěle nakročeno, protože proti Kasimpase dlouho vedl, ale to stejně dokázala otočit stav zápasu, což znamená další prohru pro dnešní domácí. Ti už se tak propadli na sestupovou šestnáctou příčku, od posledního místa je pak dělí tři body. Yeni se naposledy radovala z ligové výhry v polovině prosince, od té doby desetkrát prohrálo a dvakrát remizovalo. Malatyaspor má tak dnes další šanci tuto mizernou sérii zlomit.

    Poslední tři utkání
    Malatyaspor vs. Kasimpasa – 1:2
    Kayserispor vs. Malatyaspor – 2:1
    Malatyaspor vs. Trabzonspor – 1:3
     
    Göztepe SK
    Göztepe je na tom o poznání lépe, drží se skoro ve středu tabulky, takže od sestupu je daleko, navíc ještě teoreticky může zabojovat o postup do Evropy. Přesněji jim patří osmé místo se ziskem sedmatřiceti bodů, na první pohárovou pozici pak ztrácí třináct bodů. Dnešním hostům se však posledních pět ligových duelů moc nevyvedlo, protože hned ve čtyřech prohráli. Před koronapauzou sice zdolali Rizespor 2:0, ale hned po obnovení sezony padli s druhým Trabzonsporem 1:3. Göztepe se tak dnes pokusí napravit poslední porážku proti třetímu nejhoršímu celku ligy.

    Poslední tři utkání
    Göztepe vs. Trabzonspor – 1:3
    Göztepe vs. Rizepsor – 2:0
    Kasimpasa vs. Göztepe – 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina, Hadebe, Aytaç – Acquah, Yalçın – Töre, M. Yıldırım, Fofana – Bulut.
    Náhradníci: Salik, Damlu – Donald, Güveli, Ndayishimiye, Ildiz, Kaş, Walter, Kjartansson, Háfiz.

    Göztepe SK: Beto – Gassama, Öztürk, Titi, Emir – A. Castro, Aydogdu – Akbunar, Mossoró, Gürler – Wilczek.
    Náhradníci: Bakırbaş – Nukan, Napoleoni, C. Borges, Tripić, Kayan, Kesgin, Paluli, Kadah, Biyogo Poko.

    Rozhodčí: Yankaya – Metin, Hanoğlu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní kop do míče obstarali hráči Göztepe, kteří následně kombinují směrem dopředu, ale zatím rozhodně nikam nespěchají.
     
    2
    Lamine Gassama pod tlakem dokázal odcentrovat jen za gólovou čáru, což znamená odkop pro Fabiena Farnolleho, který rozehrává nakrátko.
     
    4
    Také Malatyaspor se chce nějakou chvíli ohřát u balónu, takže dopředu vůbec nespěchá. Kvůli soupeřícímu napadání však o míč docela rychle přichází.
     
    5
    Do míče si poprvé kopl také Beto, se kterým si narazil jeden z jeho obránců. Při rozehrávce to ale hostům štěstí nepřineslo, protože o míč přišli při přechodu půlící čáry.
     
    6
    Issam Chebake se nadějně rozbíhal podél pravé postranní čáry, ale pas do běhu byl příliš dlouhý, protože skončil až za brankovou čárou, což znamená rozehrávku pro Beta.
     
    7
    Domácí aktivně napadají ve třech hráčích, ale k ničemu jim to není. Po vyrovnaném souboji se sice dožadovali rohu, ale je to docela jasný odkop pro Beta.
     
    8
    Titi při napadání docela dost zbytečně fauloval loktem. Ještě může být rád, že za svůj počin neviděl žlutou kartu.
     
    10
    Göztepe se po autovém vhazování raději stahuje zpět na svou polovinu, nechce riskovat ztrátu míče. Následně přenáší hru na druhou stranu hrací plochy.
     
    11
    Fabien Farnolle bez problémů zachytil soupeřící centr. Následně trochu zpomaluje hru, protože hosté svého soupeře docela sevřeli.
     
    12
    Malatyaspor již podruhé během jedné chvíli vhazuje. Tentokrát se dostal až do šestnáctky, ale tento prostor mají hosté dobře pohlídaný, takže žádné zakončení nepřichází.
     
    14
    Afriyie Acquah dost zbytečně poslal k zemi Mossorá. Nic hrozného to nebylo, ale bylo to absolutně zbytečné, protože Mossoró už dlouho neměl balón pod kontrolou.
     
    15
    Také domácí dobře střeží vzdušný prostor před svou klecí. Centr od rohového praporku v klidu dostali do bezpečí, vzápětí dokonce sami získali míč.
     
    16
    Yeni uklidňuje hru kombinací na své polovině. Ta však ale docela rychle pominula, protože Göztepe míč získalo díky výbornému napadání na půlící čáře.
     
    17
    Dalekonosný nákop se sice dostal za obranu hostů, ale u míče nebyl první ani jeden z domácích hráčů. O útok se tak nyní pro změnu může pokusit Göztepe.
     
    18
    Soner Aydogdu zkusil štěstí z velké dálky, ale trefil jen dobře postaveného Artura Minu, který si ještě navíc dokázal míč dobře zpracovat.
     
    19
    Gökhan Töre od rohového praporku hledal jednoho ze spoluhráčů, ale jeho centr na bližší tyč dobře vystihl André Castro, který okamžitě uhasil veškeré nebezpečí.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry stále sleduje bezbrankový duel. Moc šancí jsme neviděli, tak snad druhá dvacetiminutovka bude o něco lepší.
     
    22
    Hosté jsou po delší době pevně u míče a rozhodně se ho nechtějí lacině zbavit. Dlouho hledali nějakou jistou cestu skrz soupeřící záložnou řadu, ale to se nepovedlo.
     
    23
    Robin Yalçın posílá téměř od půlící čáry míč až do šestnáctky, ale ani tentokrát to k ničemu nevedlo. Obě defenzivy jsou stále naprosto bezchybné.
     
    24
    Titi byl při hlavičkovém souboji navíc faulován. Hra musela být kvůli němu na chvíli přerušena, ale nakonec může pokračovat bez úhony.
     
    25
    Výhodu standardní situace má i Göztepe, ani Soner Aydogdu však nedokázal najít hlavu žádného ze spoluhráčů.
     
    26
    Hosté se snaží táhnout další útok přes levou stranu, ale domácí tam dobře zahustili prostor, kvůli čemuž se tomu nedalo projít. Gökhan Töre nakonec dokázal vystihnout i přihrávku.
     
    27
    Konečně jsme se dočkali nějaké střely! Pěknou akci zakončil po přihrávce Moryké Fofana, který sázel spíše na tvrdost rány než na přesnost. Míč tak šel skoro přímo na Beta, který ho dokázal vyrazit! Případný gól by lae stejně neplatil kvůli ofsajdu.
    27. Případný gól Fofany by stejně neplatil kvůli ofsajdu
     
    29
    Ani další protiútok Göztepe nebyl moc úspěšný, protože z toho vznikl jen další odkop pro Fabiena Farnolleho, který s ním vůbec nikam nespěchá.
     
    30
    Máme za sebou první třetinu dnešního duelu. Utkání je zatím velmi vyrovnané, oba celky sází hlavně na obranu, která je na obou stranách špičková.
     
    31
    Robin Yalçın byl docela ošklivým způsobem poslán k zemi, ale faul to k překvapení téměř všech nebyl. Míč tak pořád zůstává v moci hostů.
     
    32
    Göztepe nakonec nevymyslelo nic nebezpečnějšího než pouhý nákop. Ten Yeni navíc bez problémů zachytilo a ihned odstartovalo protiofenzivu, kterou trochu přibrzdil faulem Halil Akbunar.
     
    33
    Gökhan Töre z přímého kopu centroval na zadní tyč, kam si dobře naběhů Arturo Mina. Ten se dokonce dostal k zakončení, ale to se mu vůbec nepovedlo, protože skončilo vysoko nad bránou.
     
    34
    Od třicáté minuty pozorujeme jeden faul za druhým. Tentokrát byl hříšníkem Afriyie Acquah, který až moc dotíral na protihráče.
     
    36
    Kamil Wilczek sice dostal fantastický pas za obranu, ale jeho následné zakončení přišlo jen z ofsajdu, i když on sám se tomu hodně divil. Míč je každopádně v moci Fabiena Farnolleho.
     
    37
    Berkan Emir se prezentoval pěknou kličkou, díky které donutil soupeře k nedovolenému zákroku. Jeho spoluhráči se tak budou moci uklidnit.
     
    38
    Gökhan Töre má spoustu prostoru na pravé straně, který využil k centrovanému balónu. Ten byl ale opravdu hodně nepřesný, takže Umut Bulut se o střelu nemohl ani pokoušet.
     
    39
    Na druhé straně se sice Halil Akbunar o zakončení mohl pokusit, ale jeho dalekonosná rána skončila jen několik metrů nad horní tyčí.
     
    40
    Gökhan Töre dostal nádherný vzdušný pás téměř až k rohového praporku. Následně ale získal jenom autové vhazování.
     
    40
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Malatyaspor otevírá skóre dnešního poločasu krátce před konce první půle! Gökhan Töre si ukázkově vyměnil míč s jedním spoluhráčem, díky čemuž mohl odcentrovat. Svým vzdušným pasem pak nalezl UMUTA BULUTA, který i v nesmírně těžké pozici dokázal zakončit přesně k pravé tyči. Asistence: Gökhan Töre.
    40. Umut BULUT - 1:0
     
    42
    Domácí si chtějí vedení podržet alespoň do přestávky, takže drží míč pod kontrolou nebo alespoň co nejdál od své brány.
     
    43
    Göztepe se nakonec ještě může podívat do útoku, ale s rozehrávkou to má hodně těžké, protože soupeř pořád aktivně napadá. Kvůli tomu už nějakou chvíli kombinuje jen kolem půlící čáry.
     
    45
    Hosté se pořád o něco snaží, ale na skórování v první půli už nemají nárok. Domácí totiž doslova zamkli svou šestnáctku.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:03.
     
    První půle nakonec lépe vyzněla pro Malatyaspor, který vytěžil z minima maximum, protože relativně z ničeho vytěžil vedení. Göztepe se ani nemělo z čeho prosadit, protože má na kontě nula přesných střel. Sledujeme tak velmi vyrovnanou podívanou zaměřenou zejména na defenzivu, tak uvidíme, jestli se ještě dočkáme nějakých gólů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Göztepe se ihned zpočátku poločasu tlačí dopředu, ale k soupeřící šestnáctce se nemůže skoro vůbec přiblížit. Obrana Yeni stále funguje bezchybně.
     
    47
    Do útoku se nakonec poprvé dostali domácí. Murat Yıldırım však jen trefil prvního protihráče před sebou, kterému tak způsobil nemalé bolesti.
     
    48
    Hosté opět začínají hledat cestu do útoku, ale zase to asi bude zdlouhavé. Domácí defenziva totiž pořád působí jako neprostupná skála.
     
    49
    Issam Chebake docela vtipně upadl při zpracovávání míče, kvůli čemuž o něj přišel. Svou chybu ale následně napravil dobrým obranným zákrokem.
     
    50
    Ani z následného rohu hosté soupeřící klec moc neohrozili. Sice přišla nadějná hlavička, ale ta se stejně mezi tři tyče nevešla.
     
    51
    Göztepe přece jen trochu ožilo. Serdar Gürler opět pronikal přes pravou stranu, ale jeho centr odvrátil mimo nebezpečnou zónu Sakıb Aytaç.
     
    52
    Hosté mají i ve druhé půli jednoznačně lepší držení míče, ale pořád jim to k ničemu není. Nyní si jen přihrávají na své polovině a vůbec neví jak dopředu.
     
    53
    Fabien Farnolle jistě zneškodnil soupeřící centr, ale jeho rozehrávka už tak uspěšná nebyla, protože míč je velmi rychle zpět v moci soupeřících hráčů.
     
    55
    Malatyaspor po delší době polevil ve velmi důrazném napadání, ale hosté díky tomu vymysleli jen nepřesnou přihrávku do boční sítě branky.
     
    56
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Moryké Fofana, přichází Vidar Kjartansson.
     
    57
    Obránci Göztepe se nyní vůbec nerozuměli při rozehrávce, kvůli čemuž přišlo do kontaktu s míčem Yeni, který ale soupeřícího zaváhání nedokázalo využít, protože také nekombinuje zrovna nejpřesněji.
     
    58
    Murat Yıldırım se pokoušel o nějaký sprint přes pravou stranu, ale tam byl okamžitě zastaven pozorným Laminem Gassamou
     
    60
    Göztepe po delší době pořádně prověřilo pozornost Fabiena Farnolleho, který střílený centr sotva dokázal vyboxovat. Druhý pokus o přihrávku už ale jistě schoval do své náruče.
     
    61
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Soner Aydogdu, přichází Stefano Napoleoni.
     
    62
    Jeden z hostujících hráčů zničehonic nakopl za obranu, z čehož nakonec byla dost nebezpečná akce. Míč byl dokonce ve vápnu, ale Teenage Hadebe ho dokázal uklidit do bezpečí.
     
    63
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Halil Akbunar, přichází Zlatko Tripić.
     
    64
    Domácí jsou každým okamžikem pod větším tlakem. Jestli to tak půjde dál, určitě inkasují, ale nepředbíhejme.
     
    65
    Jeden z hráčů Malatyasporu mohl z protiútoku zakončit, míč už si naváděl do středu hřiště, ale tam ho o něj připravil hraničním způsobem jeden ze spoluhráčů. Hlavní sudí však nic proti pravidlům neviděl.
     
    66
    Domácí už logicky pomalu začínají hrát na čas. S rozehrávkou autu tak moc nespěchají, i když to se jim moc nevyplatilo, protože ho rozehráli opravdu hodně nepřesně.
     
    68
    Göztepe má opět výhodu rohového kopu. Serdar Gürler tentokrát mířil na bližší tyč, kudy míč i přes velké množství hráčů prošel až za brankovou čáru, což znamená odkop pro brankáře.
     
    69
    Zlatko Tripić přes levou stranu prosprintoval až do šestnáctky, kde byl ale zdvojen, kvůli čemuž už nedokázal míč udržet na svých kopačkách.
     
    70
    Vstupujeme do poslední dvacetiminutovky, kterou odkopem odpaluje Fabien Farnolle. Ten našel jen soupeřící stopery, kteří tak okamžitě startují další útok.
     
    71
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Robin Yalçın, přichází Youssouf Ndayishimiye.
     
    72
    Hosté poslední dobou útočí hlavně přes levou stranu, kde jim to i docela vychází. Nyní z ní ale byli vytlačeni zpět na půlící čáru.
     
    73
    Z pravé strany nakonec však přišel centr, který zapříčinil penaltu! Kamil Wilczek totiž míč hlavičkoval mimo, ale poté ho nechtěně trefil brankář Fabien Farnolle, který tak svému celku dost komplikuje situaci!
    73. Penaltový zákrok
     
    75
    Domácí trenér je z výroku rozhodčího hodně frustrován, což dává hlasitě najevo. Hlavní sudí ho tak bez váhání posílá na tribunu.
     
    76
    Göztepe právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno, Göztepe je za své celozápasové snažení odměněno! ALPASLAN ÖZTÜRK mířil k levé tyči. Fabien Farnolle to sice dobře odhadl, ale na prudkou střelu i přesto nedosáhl.
    76. Alpaslan ÖZTÜRK - 1:1
     
    78
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Malatyaspor si jde za první výhrou po půl roce a po dvou minutách opět vede! Přetažený centr Gökhana Töreho vrátil před bránu Umut Bulut. Tam si dobrou pozici našel VIDAR KJARTANSSON, který tvrdou hlavičkou rozvlnil síť. Asistence: Umut Bulut.
    78. Vidar KJARTANSSON - 2:1
     
    79
    Žlutou kartu dostává Teenage Hadebe (Yeni Malatyaspor).
     
    80
    Hosté se také pokoušejí o rychlou odpověď. Na pravé straně tak vybojovali přímý kop, ale Serdar Gürler z něho vysílá míč jen vysoko nad šestnáctku.
     
    82
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Mossoró, přichází Deniz Kadah.
     
    83
    Zlatko Tripić si nedokázal zpracovat daleký nákop, míč srazil jen do zámezí. Domácí tak budou moci získat další cenné sekundy.
     
    84
    Göztepe pořád sází na trpělivost, i když toho času už moc nemá. Yeni se každopádně stále brání velmi dobře a svého soupeře vůbec nepouští k pokutovému území.
     
    85
    Hosté si nakonec musí pomoci se svým gólmanem Betem, který z toho rozhodně není nadšený, ale nic s tím neudělá.
     
    86
    Gökhan Töre dobře vystihl soupeřící přihrávku a rychle spěchal do protiútoku. Jenže neměl dostatečnou rychlost, takže ho soupeřící obránci doběhli a rychle mu sebrali míč.
     
    87
    Malatyaspor v závěru zápasu oživil aktivní napadání. Nyní na to sice doplatil Murat Yıldırım, který byl faulován Serdarem Gürlem, ale aspoň získal docela dost času.
     
    88
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází André Castro, přichází Celso Borges.
     
    89
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Murat Yıldırım, přichází Mitchell Donald.
     
    89
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Sakıb Aytaç, přichází Karím Háfiz.
     
    89
    Hostům už opravdu dochází nápady. Nyní něco zkusili vymyslet nákopem, ale při následném hlavičkovém souboji jen fauloval Kamil Wilczek.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+2
    Fabien Farnolle odkopem posílá míč co nejdál od své brány. Ten tak končí jen u protihráčů, kteří však nerozehrávají nejpřesněji.
     
    90+2
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Lamine Gassama, přichází Atınç Nukan.
     
    90+4
    Malatyaspor drží míč daleko od své brány a dokonce se dostal ke střele. Pro Beta to však nic složitého nebylo, samozřejmě tak co nejrychleji rozehrává.
     
    90+5
    Gökhan Töre se při poslední akci dostal až za obranu soupeře, ale už neměl dost síly na pořádný sprint, takže musel zastavit. Následně tak přihrál dozadu na Mitchella Donalda, který to zkusil z dálky, ale neúspěšně.
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Karím Háfiz (Yeni Malatyaspor).
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Malatyaspor se konečně dočkal, po šesti měsících a pěti dnech konečně vítězí a navíc se dostává ze sestupových pozic! Dnešní utkání bylo hodně vyrovnané a rozhodovaly tak detaily, které nakonec vyzněly ve prospěch Yeni. To otevřelo skóre v závěru první půle, vedení pak dlouho drželo. Göztepe však nakonec dokázalo srovnat z penalty, ale z vyrovnaného stavu se dlouho radovat nemohlo, protože bleskově odpověděl Vidar Kjartansson, který tak svému týmu zajistil cenné tři body!
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 4:6.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji klidný zbytek večera. (22:00:21)

    Lukáš Mihal

    Branky: 40. Bulut (Töre), 78. Kjartansson (Bulut) – 76. Öztürk (pen.)

    Karty:   79. Hadebe (YMA), 90+7. Háfiz (YMA)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 4:6.
    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina, Hadebe, Aytaç (89. Háfiz) – Acquah, Yalçın (71. Ndayishimiye) – Töre, M. Yıldırım (C) (89. Donald), Fofana (56. Kjartansson) – Bulut.
    Náhradníci: Salik, Damlu – Donald, Güveli, Ndayishimiye, Ildiz, Kaş, Walter, Kjartansson, Háfiz.

    Göztepe SK: Beto – Gassama (90+2. Nukan), Öztürk, Titi, Emir – A. Castro (88. C. Borges), Aydogdu (61. Napoleoni) – Akbunar (63. Tripić), Mossoró (82. Kadah), Gürler – Wilczek.
    Náhradníci: Bakırbaş – Nukan, Napoleoni, C. Borges, Tripić, Kayan, Kesgin, Paluli, Kadah, Biyogo Poko.

    Rozhodčí: Yankaya – Metin, Hanoğlu
    bahis siteleri