Nitra – Senica 2:0 (kon.) | Žilina – Slovan Bratislava 2:3 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 2:3 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:3 (1:2)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 20.06.2020, 18:00 • Pod Dubňom, Žilina • Niké liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu 2. kola nadstavby slovenské Fortuna ligy, ve kterém si to rozdají Žilina a Slovan Bratislava. Začínáme v 18:00.
     
    Vzájemné zápasy
    SLO - ZIL 2:0
    ZIL – SLO 0:0
    SLO – ZIL 1:1
    SLO - ZIL 6:2
    ZIL – SLO 0:3
     
    Slovan Bratislava je blízko k obhájení titulu. V tabulce Fortuna ligy disponuje desetibodovým náskokem před svým dnešním soupeřem a může tak slavit titul. Stačí mu k tomu remíza, protože do konce nejvyšší slovenské soutěže zbývají čtyři kola a po dnešku už tím pádem bude ve hře pouze devět bodů. Slovan tak sahá po šestadvacátém titulu v klubové historii a nelze předpokládat, že by o něj přišel. Hosté se na toto střetnutí naladili domácí výhrou nad Ružomberokem, když jediný gól vsítil až v 89. minutě Medved.
     
    Slovenský sport hodně zasáhla pandemie koronaviru a důkazem toho je fotbalová Žilina. MŠK vyhlásilo na konci března likvidaci, což ovšem ale neznamená automaticky ukončení činnosti klubu. To by mohlo nastat třeba až po půl roce či dvou letech*. Navíc i přes likvidaci může Žilina pokračovat ve Fortuna lize. Klub předeslal, že valnou část tržby tvoří výnosy z hráčských transferů, které budou v létě v podstatě nulové. Probíhající pandemie koronaviru se tak podepsala na konci Miroslava Káčera a Filipa Kaši. Ti přestoupili do Viktorie Plzeň. Jenže za západočeský tým mohou nastoupit v soutěžním utkání až od sezony 2020/21. V Plzni se tak opět sešli s Adriánem Gul´ou. Mimochodem bývalý kouč slovenské reprezentační jednadvacítky seděl na žilinské lavičce na jaře 2017, kdy Žilina dosáhla na svůj sedmý a zároveň dosud poslední titul v historii.

    *Zdroj: https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/zilina-rozdala-hracum-vypovedi-elitni-slovensky-klub-miri-do-likvidace/5e81eece611d942f0472e9f3
     
    Po pětiletém čekání na titul se Slovan loni dočkal a nutno podotknout, že nejvyšší slovenskou soutěž zcela opanoval. Na jistotu titulu mu stačilo šestadvacet zápasů, v nich ani jednou neprohrál, zapsal jen čtyři remízy. Na triumfu Slovanu se podílel i český krajní obránce Jurij Medveděv, jenž v mládeži nastupoval za plzeňskou Viktorii.
     
    Onen zmíněný případ Filipa Kaši a Miroslava Káčera se týká třeba i brankáře Dominika Holce, jenž už je domluvený se Spartou. Za tu ale bude moci nastoupit až v sezoně 2020/21.
     
    Ze Žiliny přestoupil do Plzně také Argentinec Ivan Díaz. Ten ale už v únoru, takže za nic mu nebrání k tomu, aby nastupoval ještě v sezoně 2019/20. Na šanci pod Adriánem Gul´ou čekal deset zápasů. Následně odehrál 35 minut, když v Olomouci střídal během posledního kola základní části FORTUNA:LIGY.
     
    Úvodní sestavy:

    MŠK Žilina: Petráš – Vallo, Kopas, Minárik, Sluka – Bernát, Gono, Myslovič – Ďuriš, Paur (C), Iľko.
    Náhradníci: Belko – Kaprálik, Kurminowski, Bichakhchyan, Fazlagić, Kiwior, Rusnák.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif (C) – Pauschek, Abena, Bajrić, Lovat – Rabiu, Holman, Mustafič – Daniel, Ožbolt, Moha.
    Náhradníci: Šulla – Strelec, Nono, Medved, Božikov, De Marco, Weiss..
     
    Oba celky už nastupují na trávník a za malý okamžik tak budeme moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté z Bratislavy, ovšem domácí celek ho sebral a hned na to se zrodila akce Žiliny. Po ní pak domácí hráči vybojovali rohový kop.
     
    2
    Míč Adam Kopas nacentroval ke značce pokutového kopu, ale obránce Slovanu Bratislava byl pozorný a šanci domácích zastavil.
     
    4
    Kristián Vallo dobrým obranným zákrokem zneškodnil další pokus hostů a míč pak dostali pod kontrolu hráči Žiliny.
     
    5
    Hosté zahrají volný přímý kop, který bude nebezpečný, protože se bude kopat kousek od domácího velkého vápna.
     
    5
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    No a je z toho vedoucí branka hostů. Dávid Holman nacentroval míč před brankáře Petráše, kde ho poté tečoval KENAN BAJRIĆ a otevírá účet dnešního utkání – 0:1. Asistence: Dávid Holman.
     
    6
    Od vlastní branky zakládali další akci domácí hráči, do ohrožení Dominika Greifa se ale zatím nedostali.
     
    8
    Domácí se nadechli k další akci, kterou ale zastavila obrana Slovanu Bratislava a hosté jdou znovu do útoku na polovinu domácího celku.
     
    10
    Sluka se po levé straně dostal k přihrávce, kterou nasměroval na hlavu Kristiána Valla. Míč však skončil jen za zadní čárou a následuje tak pouze odkop od Greifovy brány.
     
    12
    Hosté se pak znovu ocitli před brankou soupeře, ovšem jejich pokus se mezi tři žilinské tyče nedostal.
     
    14
    Po nepřesné střele domácích končí balon znovu v moci obrany Slovanu a ten se tak rychle dostává zase na opačnou stranu hřiště.
     
    15
    Hosté po získání míče šli do rychlého protiútoku čtyři na dva. Rýsovala se tak hodně nebezpečná akce, ale Rharsalla Moha zařízení Žiliny minul.
     
    16
    Do nebezpečného útoku se hnali Žilinští, ovšem v jejich počínání před Greifovou brankou jim zabránila pozorná obrana soupeře.
     
    17
    Žilina to znovu zkusila a po útočné snaze pak obrana Slovanu zakopla míč za postranní čáru a následuje tak autové vhazování pro žilinský celek.
     
    18
    Následně pak ale domácí nijak před brankou Dominika Greifa nezahrozili.
     
    19
    Domácí se zase dostali do další akce na polovině Bratislavy, ale jejich nebezpečné počínání nakonec uhasila opět pozorná obrana Slovanu.
     
    20
    Jakub Paur se opět neprosadil v souboji o míč s Abenou a rázem tak skončila další útočná snaha Žiliny o vyrovnání.
     
    22
    Po chvilce si míč srovnali zase hosté a postupně se vydali do útoku. Ovšem znovu jejich pokus nebyl přesný a na druhou stranu se tak vydávají domácí.
     
    23
    Ti pak zakopli balon do zámezí a Slovan Bratislava si vrací míč a zahraje autové vhazování.
     
    23
    Alen Ožbolt se dostal do loženky, ale jakoby se střely zalekl a míč se pouze od jeho nohy odrazil k domácímu brankáři Petrášovi.
     
    25
    Následná protiakce Žiliny skončila nepřesnou střelou Paura a znovu tak mohou hosté projít na druhý konec hrací plochy.
     
    26
    Domácí hráči ve své další akci narazili opět na dobře hrající obranu hostů a nemohli se tak před Greifovou brankou dostat do přesnějšího zakončení.
     
    27
    Nyní Žilinští vybojovali rohový kop.
     
    28
    Z této standardní situace však branku Slovanu neohrozili a opět velmi rychle balon ztrácejí.
     
    30
    Po půlhodině hry byla k vidění další akce Slovanu, jenž neuspěl a Žilina tak mohla oplácet na druhé straně. A v další aktivitě donutila hosty dostat balon na rohový kop a uvidíme, zda touto standardní situací ohrozí Greifa.
     
    31
    Nebylo tomu tak, následuje odkop od branky Dominika Greifa, který si už míč připravuje tak, aby ho co nejlépe poslal na polovinu Žiliny.
     
    32
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    A je to o dva góly. Moha z levé strany poslal nádhernou a přesnou přihrávku do pokutového území pro ALENA OŽBOLTA, který poté nedal domácímu brankáři šanci a zblízka ho překonal – 0:2. Asistence: Rharsalla Moha.
     
    34
    Slovan je tedy při chuti a v závěrečných minutách první části hry je ve dvoubrankovém náskoku. Domácí tak mají co dohánět. A pokusí se ještě do přestávky o kontaktní branku.
     
    35
    Žilinští se nadechli k další akci a po ní zahrávali další rohový kop. Ale ani z další standardní situace neposlali míč mezi tři tyče.
     
    37
    Na domácích je vidět snaha dostat se svému soupeři na dostřel jediné branky, ovšem hosté jsou zatím proti a nedovolili, aby Greif přišel o čisté konto.
     
    38
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Lucas Lovat, přichází Vernon De Marco.
     
    39
    Hosté museli sáhnout k nucenému střídání, když se Lucas Lovat zranil v souboji o míč a zápas tak pro něho předčasně skončil.
     
    39
    Patrik Myslovič se dostal před velké vápno a zpoza něho zakončil. Ovšem Dominik Greif vše dobře viděl a bez větších problémů dostal míč k sobě.
     
    41
    Hosté opět napadají svého soupeře před jeho brankou, rádi by ještě přidali pojistku v podobě třetího gólu, ale obrana Žiliny tentokráte byla proti.
     
    43
    Stejná písnička i nyní. Domácí měli míč, o který hned přišli a následovala akce bratislavského Slovanu. Jenže hosté nakonec na Petráše nevyzráli.
     
    44
    Rohový kop pro Slovan.
     
    45
    Po této standardní situaci se Bratislavané drželi před brankou domácího celku, ale nepřesně stříleli.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat ještě jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Žilina právě vstřelila branku!
    A v nastavené minutě se domácí hráči dostávají Slovanu na dostřel jediného gólu. PATRIK MYSLOVIČ dostal přihrávku ve velkém vápně, odkud pak krásnou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci a střelou pod břevno ho obral o čisté konto – 1:2. Gól do šatny tak může domácím výrazně pomoci. Asistence: Ján Bernát.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi a přinesl tři góly. Nejprve se do vedení dostali hosté, když se v páté minutě prosadil Kenan Bajrić. Ve dvaatřicáté minutě ho napodobil Alen Ožbolt a hosté vedli o dva góly. V nastavení ale dokázal Greifa překonat Patrik Myslovič, dostal Žilinu na dostřel a vzal Greifovi nulu na jeho kontě. Ještě nás čeká zajímavý druhý poločas, který začne přibližně v 19:04.
     
    Střely na branku: 5 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí se hned po přestávce dostali do slibné šance před brankou Slovanu Bratislava, ale ta byla ofsajdová. Žilina tak ztratila míč a vrací se do obrany.
     
    49
    Hosté pak šli do první akce této části hry a jejich následná střela mezi třemi domácími tyčemi neskončila. Po krátké době tak mají míč zase domácí a pádí útočit.
     
    50
    Z pravé strany zahraje Slovan Bratislava volný přímý kop po faulu domácích a hosté tak mají k dispozici další standardní situaci.
     
    51
    Nic z ní ale nebylo a jen ztrácejí balon.
     
    51
    Ovšem po dalším obléhání domácí branky vybojovali další standardku, tentokráte to bude rohový kop.
     
    52
    Od rohového praporku nacentroval balon do pokutového území Dávid Holman, domácí ho ale srazili na další roh.
     
    53
    Obě standardní situace tak nepřinesly nebezpečí před domácí brankou a Samuel Petráš tak může v klidu míč odkopnout od své branky co nejdále.
     
    54
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Mustafić poslal přihrávku do pokutového území pro RHARSALLU MOHU, který si pak udělal pár kroků navíc a krásnou střelou skrze obranu domácích dostal míč k protější tyči – 1:3. Asistence: Alen Mustafič.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Myenty Abena (ŠK Slovan Bratislava).
     
    55
    Žlutou kartu dostává Jakub Paur (MŠK Žilina).
     
    57
    Bernát poslal míč na Iľka, jenž to zkusil skrze hostujícího hráče, ale obránce Slovanu dostal míč za zadní čáru a domácí zahrají rohový kop.
     
    58
    A v krátkém sledu po sobě domácí celek zahraje další rohový kop.
     
    59
    Na míč si naskočil Ján Minárik a hlavou se snažil zakončit, bylo to však jen vedle hostující branky. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    60
    Hodina hry je za námi a hosté mají stále náskok od dva góly. Domácí se snaží znovu o kontaktní branku, ta ale zatím vůbec nepřichází.
     
    61
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Jakub Paur, přichází Dawid Kurminowski.
     
    61
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Patrik Myslovič, přichází Vahan Bichakhchyan.
     
    63
    Hráči Žiliny napadali rozehrávku Slovanu Bratislava a Dominik Greif tak nakonec musel situaci vyřešit sám dlouhým odkopem od své branky.
     
    64
    Dawid Kurminowski vyslal dlouhou přihrávku na nabíhajícího Vahana Bichakhchyana. Druhý jmenovaný pak vypálil levou nohou a Greif zastavil domácí akci za cenu rohového kopu.
     
    66
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Dávid Holman, přichází Vladimír Weiss.
     
    68
    Nepřesně si rozehráli míč domácí hráči a koledovali si. Hosté totiž znovu zahrozili, ale jejich pokus se do domácí branky nevešel.
     
    69
    Další domácí akce končí zmarem. Po zisku míče Žilina šla do útoku. Jenže Dawid Kurminowski se ocitl v ofsajdové pasti a za míčem se tak už vůbec nehnal.
     
    70
    Rharsalla Moha se protancoval kolem Adama Kopase a jeho následnou střelu pak Samuel Petráš s obtížemi dostal na rohový kop.
     
    72
    Patrik Iľko byl agilní v pokutovém území, jeho pokus srazili hosté na rohový kop.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Vladimír Weiss (ŠK Slovan Bratislava).
     
    74
    Branislav Sluka upadl v pokutovém území, ale hlavní sudí ukazuje hrajte dál, o penaltu se nejednalo.
     
    76
    Alen Ožbolt táhl protiakci hostů po levé straně, poté vyslal přihrávku na spoluhráče, ale ta nebyla přesná.
     
    78
    Dawid Kurminowski si počínal nebezpečně po své střele před hostující brankou a hráči Slovanu Bratislava pak tuto akci zastavili za cenu dalšího rohového kopu.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu a hosté mají stále dvoubrankový náskok, který si budou chtít udržet.
     
    80
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Patrik Iľko, přichází Enis Fazlagić.
     
    81
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Alen Ožbolt, přichází Dávid Strelec.
     
    82
    Domácí všechny své poslední síly vrhají do útoku a nastěhovali se před branku Bratislavy. Zatím se však k pořádné střele nedostali.
     
    84
    Kristián Vallo se proháčkoval do pokutového území a snažil se přihrát míč na lépe postaveného spoluhráče. Jenže Greif byl u míče dříve a poslal ho na rohový kop.
     
    85
    Po něm pak střílel Branislav Sluka, ale branku hostů netrefil. Následuje tak pouze odkop od branky Dominika Greifa.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Enis Fazlagić (MŠK Žilina).
     
    88
    Zápas se pomalu dohrává, ani jeden tým se už nežene do bezhlavých akcí, hosté mají dostatečný náskok, domácím se naopak nedaří dostat se Slovanu na dostřel.
     
    89
    Weiss poslal míč na Erika Daniela a střelu druhého jmenovaného pak Ján Minárik zablokoval a dostal balon na rohový kop.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se bude nastavovat jedna minuta navíc.
     
    90+1
    Domácí ještě útočí a po další snaze ohrozit branku hostů vybojovala rohový kop.
     
    90+1
    Žilina právě vstřelila branku!
    Hosté ještě nakonec dávají kontaktní branku, už je ale asi pozdě na vyrovnání. Vahan Bichakhchyan našel za hostující obranou DAWIDA KURMINOWSKÉHO, jenž poté hlavičkoval za záda Greifa přesně – 2:3. Asistence: Vahan Bichakhchyan.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Slovan Bratislava uhájil vedení na půdě Žiliny, které bylo dvoubrankové, ale v poslední minutě hry domácí ještě snížili na rozdíl jediného gólu. Už to ale neměnilo nic na tom, že Slovan si dokráčí pro zisk ligového titulu!
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 14:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:10.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (19:56:35)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 45+1. Myslovič, 90+1. Kurminowski – 5. Bajrić, 32. Ožbolt, 54. Moha

    Karty:   55. Paur (ZIL), 86. Fazlagić (ZIL) – 55. Abena (SBA), 73. Weiss (SBA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 14:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:10.
    MŠK Žilina: Petráš – Vallo, Kopas, Minárik, Sluka – Bernát, Gono, Myslovič (61. Bichakhchyan) – Ďuriš, Paur (C) (61. Kurminowski), Iľko (80. Fazlagić).
    Náhradníci: Belko – Kaprálik, Kurminowski, Bichakhchyan, Fazlagić, Kiwior, Rusnák.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif (C) – Pauschek, Abena, Bajrić, Lovat (38. De Marco) – Rabiu, Holman (66. Weiss), Mustafič – Daniel, Ožbolt (81. Strelec), Moha.
    Náhradníci: Šulla – Strelec, Nono, Medved, Božikov, De Marco, Weiss.

    Rozhodčí: Ziemba
    bahis siteleri