Poprad – B. Bystrica 0:7 (kon.)
konec
FK Poprad
0:7 (0:4)
MFK Dukla Banská Bystrica
sk Sobota 20.06.2020, 17:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný sobotňajší podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 2. kola 2. ligy – skupiny o titul. O 17:00 je na programe stretnutie medzi FK Poprad a MFK Dukla Banská Bystrica.

    Popradčania majú v skupine o titul viac-menej už len teoretickú šancu na postup. Momentálne sa so ziskom 30 bodov a skóre 0:1 nachádzajú v tabuľke na 4. pozícii. V 1. kole skupiny o titul cestovali Podtatranci do Skalice, kde tamojšiemu súperovi podľahli 1:0.

    Banská Bystrica sa od návratu futbalových súťaží na trávniky netají ambíciami na postup do Fortuna ligy. Zatiaľ to majú Banskobystričania dobre rozbehnuté. V skupine o titul vedú pred druhou Dubnicou síce len o jeden bod, keďže v 1. kole stratili body proti Podbrezovej, s ktorou remízovali 2:2 a získali teda iba jeden bod. V tabuľke majú momentálne dohromady 39 bodov.

    Poprad sa s Banskou Bystricou počas prebiehajúcej sezóny stretol už dvakrát. 31. augusta 2019 v rámci ligy, kde podľahol Dukle vonku 2:0 a následne v pohárovom zápolení boli úspešnejší Popradčania, ktorí 30. októbra 2019 zvíťazili doma hladko 3:0.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec (C) – Jurčišin, Kuc, Luberda, Grešák, Kanu, Hurný, Luterán, Legnani, Slebodník, Andrić
    Náhradníci: Pohoryliak, Maliňák, Matalík, Dzurjo, Rumanský, Šoltíšik

    MFK Dukla Banská Bystrica: Nôta – Nosko, Tóth, Starší, Laksik, Kupčík, Polievka, Prikryl, Migaľa, Savić (C), Willwéber
    Náhradníci: Krejčí, Kostúr, Gaško, Kolláti, Snitka, Bača, Vajda

    Rozhodca: Ruc – Štofik, Kuba.
     
    Na trávnik už vyšli hráči Banskej Bystrice v červených dresoch. Popradčania odohrajú toto stretnutie v tmavomodrých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii futbalisti Dukly Banská Bystrica. Ihneď sa pokúsili o pohyb popri ľavej postrannej čiare, získali aut.
     
    2
    Zaujímavú akciu hneď v úvode podnikla dvojica hosťujúcich futbalistov. Laksik si nenechal vziať loptu v šestnástke, posunul pár metrov dozadu na kopačku Róberta Polievku, ktorý vypálil pravačkou. Namieril to priamo do brankára Maleca.
     
    3
    V strede poľa bol faulovaný domáci Dragan Andrić, hlavný rozhodca si ho prišiel skontrolovať, keďže veľmi ťažko vstáva z trávnika.
     
    4
    Celá štvrtá minúta stretnutia sa nesie v znamení ošetrovania domáceho Andrića, ktorý je už na vlastných nohách a čoskoro by sa malo pokračovať v hre.
     
    5
    Migaľa chcel loptu po pravej strane posunúť do behu Staršiemu. Starší však nestihol loptu dostihnúť pred postrannou čiarou a Poprad získal aut.
     
    6
    Dragan Andrić sa síce už zapojil do hry, ale avizoval ďalšie problémy. Spoluhráč už ukazoval gesto smerom k striedačke, že bude potrebné striedanie zraneného Andrića, ktorý zjavne nie je schopný pokračovať v zápase.
     
    8
    Loptu dopredu znovu nakopával po pravej strane Migaľa, dostal sa však k nej iba domáci Kuc, ktorý pre istotu dával brankárovi Malecovi.
     
    9
    Bystričania ukázali zaujímavú akciu. Na pravej strane sa úplne uvoľnil Migaľa, ktorý ostal bez povšimnutia a dostal sa blízko k bránke. Jeho strela smerovala do Maleca, ten vyrážal a pomohli mu spoluhráči.
     
    10
    Prichádza avizované vynútené striedanie na domácej strane. Zraneného Dragana Andrića na trávniku nahrádza Patrik Rumanský.
     
    11
    Hlavný rozhodca po prvýkrát vyťahuje kartu v tomto stretnutí. Žltú vidí Lukáš Laksik, ktorý v stredovom kruhu nepríjemne zrazil na trávnik Olivera Luterána.
     
    12
    Tvrdo zasahoval nohami teraz aj Erik Hurný, ktorý zrazil k zemi Lukáša Migaľu. Hurný taktiež ako pred chvíou hosťujúci Laksik vidí tiež žltú kartu.
     
    13
    Po ľavej strane chcel Polievka servírovať rozbehnutému Savićovi. Precenil však jeho bežecké schopnosti a posunul mu veľmi prudkú loptu.
     
    15
    Luberda po ľavej strane nedovolil preniknúť Polievkovi. Loptu odrazil, Bystričania ešte o ňu bojujú a snažia sa udržať sa na útočnej polovici.
     
    16
    Banská Bystrica dala gól!

    Dukla ťaží z aktívnej práce na útočnej polovici a strieľa vedúci gól. Tóth posunul z pravej strany výborný center do šestnástky, kde bol pripravený MATEJ STARŠÍ a poslal naozaj nechytateľnú hlavičku do siete.
     
    19
    Banskobystrickí futbalisti predviedli ďalšiu dobrú akciu, ktorá sa síce skončila gólom, ale hlavička Jána Noska z vnútra šestnástky bola napokon ofsajdová a gól tak neplatí.
     
    23
    Hostia sú zatiaľ jednoznačne dominantní v tomto stretnutí. Majú kontrolu nad zápasom a vymysleli ďalšiu dobrú akciu. V pokutovom území si našiel priestor Ľuboš Kupčik, ktorý vypálil a trafil ľavú žrď!
     
    26
    Banská Bystrica dala gól!
    Dukla sa dostáva do dvojgólového vedenia. LUKÁŠ LAKSIK si našiel priestor v šestnástke, dostal vzdušnú prihrávku z prvej strany a z prvej z voleja nekompromisne skóroval.
     
    28
    Domáci získali prvý rohový kop v tomto stretnutí, no nedokázali nič zaujímavé vyťažiť. Center smerujúci do vápna bezpečne hostia odvrátili.
     
    29
    Arthur Legnani sa po ľavej strane predieral cez Migaľu, ktorý však bol nedobytný a popradského futbalistu cez seba nepustil a prihrávku odrazil na ďalší rohový kop.
     
    30
    Savić šiel do súboja s domácim Luteránom, ktorého jemne postrčil na zem a hlavný rozhodca tento zákrok odpískal.
     
    31
    Matej Starší vytiahol loptu z obrannej polovice a posunul ju do behu Migaľovi. Jeho prihrávka do šestnástky bola zrazená a hostia získali rohový kop. Center Polievku odrazil ihneď domáci hráč.
     
    32
    Séria súbojov o loptu v strede poľa sa skončila menším úspechom pre Duklu. Hostia získali autové vhadzovanie.
     
    33
    Už sa zdalo, že lopta prenikne do šestnástky na kopačku Polievku, ale napokon sa tak nestalo. Popradčania to dokázali ubrániť.
     
    34
    Dukla Banská Bystrica získala ďalší rohový kop, ktorý odohral Polievka. Domáci boli dobre rozostavení a nedovolili hosťujúcim hráčom zakončiť.
     
    35
    Luberda nie veľmi najlepšie odstránil loptu z vnútra šestnástky. Jeho hlavička ďaleko nedošla, situáciu však nedokázali hostia lepšie využiť.
     
    36
    Center Migaľu smerom do vnútra šestnástky, kde už nabiehal Laksik, nebol veľmi úspešný, bol priďaleký.
     
    37
    Grešák si nabiehal na útočnej polovici, jeho pohyb však zastavil protihráč Kupčik, ktorý sklzom zlikvidoval smerujúcu loptu.
     
    38
    Legnani z ľavej strany len tak-tak odcentroval pred bránkovou čiarou. Pred bránu si nabiehal Luterán, ale zakončiť už nedokázal.
     
    40
    Hurný v súboji zasiahol Migaľu, ktorý okamžite letel k zemi. Na prvý pohľad však táto zrážka tak vážne nevyzerala, no Migaľa bude potrebovať aj ošetrenie.
     
    41
    Polievka odcentroval po predchádzajúcom faule na Migaľu. Jeho ďalekosiahly center smeroval k vzdialenejšej žrdi, kde však lopta nenašla adresáta.
     
    42
    Prihrávka Staršieho na aktívneho Migaľu neprešla, zablokovali ju domáci hráči a hostia získali autové vhadzovanie.
     
    44
    Banská Bystrica dala gól!
    Dukla v závere prvého polčasu zvyšuje svoje vedenie už trojgólové a jednoznačne ovláda zápas. Pred bránkou sa s loptou ocitol Starší, odcentroval a domáci Luberda si nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete.
     
    45+1
    Rozhodcovia k prvému polčasu pridávajú jednu minútu.
     
    45+1
    Banská Bystrica dala gól!
    Popradčania vo vlastnej šestnástke urobili zopár chýb a hostia to využívajú. VIKTOR TÓTH sa dostal k odrazenej lopte a tvrdou prízemnou strelou k pravej žrdi dal gólovú bodku za prvým polčasom.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Spomínal som to už viackrát, no prvý polčas bol jednoznačne v réžii Dukly Banská Bystrica. Hostia ovládali dianie a strelili súperovi štyri góly. Do streleckej listiny sa zapísali Starší, Laksik, Tóth a vlastenec si strelil domáci Luberda.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Popradčania nastupujú do druhého polčasu s jednou zmenou. Do hry už nezasiahne Patrik Rumanský, ktorého strieda Roman Šoltišik.
     
    47
    Po ľavej strane sa rozbehol dopredu Polievka, ktorý síce loptu dokázal dostihnúť, no potom neposlal vôbec dobrý center smerom do vnútra pokutového územia.
     
    48
    Bystričania sa ocitli v blízkosti popradskej bránky Migaľa s Tóthom boli už na dostrel, nakoniec však z toho nebolo úspešné zakončenie, Malec si poradil.
     
    49
    Popradčania majú teraz ideálnu možnosť ohroziť bránku Júliusa Nôtu, ktorý si zatiaľ v priebehu zápasu veľmi nezachytal. Je z toho štandardka.
     
    50
    K lopte asi dva metre pred vápnom sa postavil Matej Grešák. Snažil sa obstreliť múr, no ľavačkou to napálil priamo doň.
     
    51
    Willwéber na hranici pokutového územia zahral rukou a popradskí futbalisti získavajú ďalšiu štandardku z blízkosti šestnástky.
     
    52
    Tentokrát to zahrával Tibor Slebodník. Strela mala dobrú silu, jeho delovka však bola privysoká.
     
    53
    Popradskí futbalisti získavajú ďalšiu štandardku z územia pár metrov pred šestnástkou.
     
    54
    Aktérom tohto kopu bol legionár Wisdom Kanu, ktorý síce múr obstrelil, ale napokon obstrelil aj bránku a Nôta teda zasahovať nemusel.
     
    55
    Savić naservíroval do šestnástky Polievkovi, ktorý to chcel dávať bližšie pred bránku, ale napálil iba do protihráča.
     
    56
    Polievka predviedol svoje technické zručnosti a krásne obohral Luberdu. Na hranicu päťky potom prihrával Staršiemu, ktorý z prvej zblízka vypálil, no bránku trestuhodne prestrelil!
     
    58
    Legnani si v súboji s Tóthom údajne počínal nedovolenými spôsobmi a hlavný rozhodca prisúdil loptu Banskobystričanom.
     
    60
    Banská Bystrica dala gól!
    Chvíľu sa nevedelo, čo sa vlastne deje. Po centri Polievku do šestnástky lopta skončila na kopačke LUKÁŠA LAKSIKA, ktorý zasunul do bránky, no hlavný rozhodca najprv gól neuznal. Napokon svoj verdikt zmenil a Banská Bystrica sa teší z piateho gólu.
     
    61
    Bystričania aj v druhom polčase potvrdzujú svoju dominanciu, i keď Poprad mal už po výmene strán aj nejaké náznaky šancí. Chystajú sa striedania na strane hostí.
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Peter Kolláti.
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Lukáš Laksik, prichádza Adam Kostúr.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Erik Hurný, prichádza Dávid Maliňák.
     
    66
    Banská Bystrica dala gól!
    Dukla pokračuje v demolácii svojho dnešného súpera z Popradu. Na výborný center z ľavej strany reagoval v šestnástke hlavičkou MATEJ STARŠÍ a umiestnil loptu k ľavej žrdi. Je to už 0:6.
     
    69
    Savić z ľavej strany prihrávkou do šestnástky hľadal Kollátiho, ktorý však v súboji nebol úspešný a domáci získavajú odkop od brány.
     
    71
    Prikryl priamočiarou kolmou prihrávkou hľadal rozbiehajúceho sa Kollátiho, ktorý však napokon na prudkú loptu reagovať nedokázal.
     
    72
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Ľubomír Willwéber, prichádza Gabriel Snitka.
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Viktor Tóth, prichádza Peter Bača.
     
    73
    Pred popradskou šestnástkou bol opäť rozruch, Bača kombinoval so Savićom a hľadal ďalšieho spoluhráča, Popradčania to však dokázali ubrániť.
     
    75
    Ostáva nám posledná štvrťhodina riadneho hracieho času. O víťazovi je rozhodnuté, Poprad už nejaví nejaké náznaky snahy o strelenie aspoň čestného gólu.
     
    76
    Do behu dostal od Staršieho dobrú prihrávku Peter Kolláti, ktorý sa rozhodol páliť už z vnútra pokutového územia, no napálil to priamo len do popradského hráča.
     
    77
    Banská Bystrica dala gól!
    Demolácia Popradu stále pokračuje. Po rohovom kope dorazil do šestnástky center na hlavičku voľného JÁNA NOSKA, ktorého zakončenie zapadlo do brány.
     
    78
    Videli sme nejaký maličký náznak domácich o ofenzívu. Slebodník si nabiehal pred bránku a čakal na center od Šoltišika, ktorý však skončil bezpečne v rukách brankára Nôtu.
     
    79
    Slebodník zaujímavo prebehol popri Prikrylovi a dostal sa do dobrej streleckej pozície. Nôta šiel naproti, chcel ho prelobovať, no lopta skončila na vrchnej sieti bránky.
     
    80
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Ľuboš Kupčik, prichádza Erik Gaško.
     
    82
    Zákrok Luterána na hosťujúceho Baču bol napokon pre hlavného rozhodcu problémový, rozohrávku na útočnej polovici získavajú hostia.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 420 divákov.
     
    83
    Popred bránku sa z ľavej strany predieral Starší. Napokon sa do zakončenia nedostal, Popradčania mu v tom včas zabránili.
     
    85
    Dukla zahrávala dva rohové kopy po sebe. Prvý zblokovali domáci a nastal druhý, ktorý okamžite vyboxoval spred bránky brankár Malec.
     
    87
    Banská Bystrica získala štandardku tesne spoza šestnástky. Zahraté to bolo centrom pred bránku, ktorý domáci hráči odvrátili.
     
    88
    Zaujímavá prihrávka z pravej strany z kopačky Kollátiho skončila v malom vápne, kde bol pripravený na zakončenie Starší, no prvý pri lopte bol brankár Malec.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Prikryl (MFK Dukla Banská Bystrica).
     
    90
    Súboj Kostúra s Luberdom priniesol nedovolený zákrok zo strany banskobystrického hráča, domáci zahrávajú z vlastnej polovice.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Aj druhý polčas potvrdil suverenitu Banskej Bystrice, ktorá naložila Popradu poriadny sedemgólový výprask. V druhom polčase sme videli tri zásahy, najprv v 60. minúte skóroval Laksik, v 66. minúte sa pridal Starší a konečný stav 0:7 uzavrel v 77. minúte Nosko. (18:46:16)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 16. Starší, 26. Laksik, 44. Luberda (vla.), 45+1. Tóth, 60. Laksik, 66. Starší, 77. Nosko

    Karty:   12. Hurný (PPD) – 11. Laksik (BBY), 88. Prikryl (BBY)


    FK Poprad: Malec (C) – Jurčišin, Kuc, Luberda, Grešák, Kanu, Hurný, Luterán, Legnani, Slebodník, Andrić
    Náhradníci: Pohoryliak, Maliňák, Matalík, Dzurjo, Rumanský, Šoltíšik

    MFK Dukla Banská Bystrica: Nôta – Nosko, Tóth, Starší, Laksik, Kupčík, Polievka, Prikryl, Migaľa, Savić (C), Willwéber
    Náhradníci: Krejčí, Kostúr, Gaško, Kolláti, Snitka, Bača, Vajda

    Rozhodčí: Ruc – Štofik, Kuba

    Diváci: 420
    bahis siteleri