W. Brémy – Hertha 1:4 (kon.) | Frankfurt – Bielefeld 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Hoffenheim 2:3 (kon.)
Stuttgart – Freiburg 2:3 (kon.) | Union Berlín – Augsburg 1:3 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 3:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:0 (1:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 19.09.2020, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dortmundu, kterému se povedlo zvítězit přesvědčivě 3:0. Dortmund vstoupil do druhého poločasu velice aktivně, po několika minutách hry si vybojoval pokutový kop, který se povedlo zužitkovat Hälandovi. Mönchengladbach se sice snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže tu nevyšlo. Hostující celek nakonec inkasoval ještě jednou a ze stadionu soupeře si odváží porážku 0:3. (20:21:22)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:9.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi tohoto zápasu je již delší dobu rozhodnuto, dost možná se bude ještě nastavovat.
     
    88
    Rozehrávka rohového kopu nakonec padala do malého vápna, kde kraloval Akanji. Domácí se přesto daleko s míčem nedostali, naopak sledujeme aktivitu soupeře.
     
    87
    Směrem na útočnou polovinu si to chtěl namířit domácí Meunier, který ovšem neprohodil nahrávku na volného spoluhráče. Následně rohový kop vybojoval Neuhaus.
     
    86
    Akanji odvracel přímo na nohu Lainera, který ihned centroval do pokutového území. Po odrazu míče se do zakončení dostal Thuram, který ovšem pálil vedle.
     
    85
    Bensebaini dlouho hledal volného spoluhráče, nakonec se mu povedlo najít Elvediho. Ten ovšem rychle vracel zpět, hostující celek tak útočí to hustého bloku.
     
    81
    Navíc nám do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka. Do kombinace domácích se zapojil také Bürki, po jehož odkopu fauloval v souboji Meunier.
     
    80
    Mönchengladbachu druhý poločas absolutně nevychází, v tomto duelu inkasoval již potřetí. Hostující celek se přesto tlačí kupředu, kde toho moc nepředvedl.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Marco Reus.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Giovanni Reyna, přichází Julian Brandt.
     
    77
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že o osudu tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Nakonec z toho nebyla standardní situace, nýbrž pouze rohový kop, po kterém Dortmund podnikl smrtící protiútok. Ten až k pokutovému území táhl Sancho, kterému se povedlo nahrávku načasovat do běhu na ERLINGA HÄLADNA, který podruhé překonal Sommera.
     
    76
    Po jednom ze soubojů se na zemi ocitl hostující Hofmann, který nakonec svému celku zajistil zisk standardní situace. Na přímý střelecký pokus to nevypadá.
     
    75
    Zpětná nahrávka od Passlacka velice přesně směřovala na nohu Reyny, který vracel prvně jmenovanému. Ten se pokoušel dostat kolem Lainera, což se nepovedlo.
     
    74
    Po delší době se do akce zapojil také pomezní sudí, jenž si všiml ofsajdového postavení, ze kterého vybíhal domácí Häland. Hosté okamžitě rozehráli po zemi.
     
    73
    Menší zdravotní problém měl domácí brankář Bürki, který si za postranní čárou nechal zchladit nohu. Už se opět pokračuje ve hře, sledovali jsme vysoký odkop.
     
    72
    Hodně zajímavou nabídkou napříč pokutovým územím to zkoušel hostující Bensebaini, který ovšem nikoho nenašel. Nejblíže k míči měl domácí zadák Hummels.
     
    71
    Od levé autové lajny měl možnost vhazovat Passlack, který nakonec hledal kolegu Akanjiho. Jeho dalekonosný pas sice našel Meuniera, avšak ten pouze vracel pod sebe.
     
    70
    Střídající Herrmann se krátce po svém příchodu na hrací plochu dostal do zakončené, které mu zrovna dvakrát nesedlo. Střela nakonec směřovala doprostřed.

    David Suchý

    Branky: 35. Reyna (Bellingham), 54. Häland (pen.), 77. Häland (Sancho)

    Karty:   13. Akanji (DOR) – 39. Stindl (MNC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:9.
    Borussia Dortmund: Bürki – Can, Hummels, Akanji – Meunier, Witsel, Bellingham (67. Delaney), T. Hazard (19. Passlack) – Reyna (79. Brandt) – Sancho (79. Reus), Häland.
    Náhradníci: Hitz – Brandt, Dahoud, Delaney, Passlack, Reinier, Reus, M. Wolf.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Binsibajní – Lainer, Kramer, J. Hofmann, Neuhaus, Wendt (69. Herrmann) – H. Wolf (57. Thuram), Stindl (57. Pléa).
    Náhradníci: Sippel – Herrmann, Jantschke, Lang, Müsel, Pléa, Thuram, Traoré, Reitz.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp (všichni Německo)

    Diváci: 9300
    thejrc.org