Southampton – Tottenham 2:5 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:3 (kon.) | Chelsea – Liverpool 0:2 (kon.)
Leicester – Burnley 4:2 (kon.)
konec
Newcastle United
0:3 (0:2)
Brighton & Hove Albion
Neděle 20.09.2020, 15:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Brightonu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:0. Druhý poločas tak trochu navázal na ten první, přičemž se Newcastle snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak neustále narážel na pozornou obranu soupeře. Jedinou šanci domácích přesto měl Wilson, jenž ale branku přestřelil. Brighton si v závěru připsal třetí přesný zásah, díky kterému rozhodl o osudu zápas u bodů.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:15. (16:55:06)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Již nám běží druhá minuta nastaveného času, žádné další branky se zřejmě už nedočkáme. Newcastle se pokouší o čestný úspěch, nyní bude zahrávat roh zprava.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Aaron Connolly, přichází Alírezá Džahánbachš.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Brighton bude dohrávat v deseti. Za postranní lajnou je připravenou třetí střídání.
    89. Červená karta
     
    89
    Tak pozor! Bissouma podrážkou kopačky zasáhl obličej Lewise, za což nakonec obdržel přímou červenou kartu. Hodně nešťastný moment, z Lewise ale teče krev.
     
    86
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Lewis, který byl velice nepříjemně trefen podrážkou kopačky přímo na obličej. Zcela určitě se tak bude žlutit.
     
    85
    Domácí se přesto nevzdávají, ba naopak jsme sledovali zakončení z kopačky Almiróna. To ovšem směřovalo pouze do Dunka, Ryan tak nemusel zasahovat.
     
    84
    Newcastlu tento zápas absolutně nevychází, v tomto duelu inkasoval již potřetí. Před malým momentem se prosadil Connolly, Brighton má tři body na dosah.
    83. Aaron CONNOLLY - 0:3
     
    83
    Brighton právě vstřelil branku!
    O osudu tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! AARON CONNOLLY dokázal na hranici pokutového území převzít nahrávku, načež si hrací předmět navedl na pravou nohu. Následoval výstavní obstřel, na který neměl domácí brankář Darlow sebemenší ranci.
     
    82
    Ryan rutinní rozehrávkou oslovit naprosto volného Whitea, který si počkal na náběh Maupaye. Posledně jmenovaný se daleko nedostal, zakročil totiž Fernández.
     
    81
    Hosté se navíc dokázali na delší časový úsek usídlit na útočné polovině. Tam se Maupay pokoušel dostat do zakončení, avšak v tom mu nakonec zabránil Hayden.
     
    80
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka. Brighton se snaží neudělat žádnou fatální chybu, což se daří, domácí se totiž k ničemu nedostávají.
     
    79
    Darlow si dával s odkopem celkem dost načas, nakonec přesto zkoušel poslat míč daleko na druhou stranu hrací plochy, kde ve vzduchu uspěl hostující zadák Dunk.

    David Suchý

    Branky: 4. Maupay (pen.), 7. Maupay (Trossard), 83. Connolly (Maupay)

    Karty:   12. Shelvey (NEW), 26. Lewis (NEW), 34. Lascelles (NEW)   89. Bissouma (BRN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:15.
    Newcastle United: Darlow – Manquillo, Lascelles (C), F. Fernández, Lewis – Hendrick, Shelvey (72. Joelinton), Hayden, Saint-Maximin (33. Fraser) – C. Wilson, Carroll (46. Almirón).
    Náhradníci: Gillespie – Almirón, Joelinton, Clark, Fraser, Krafth, Ritchie.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – White, Dunk (C), Webster – Lamptey (58. Burn), Bissouma, Alzate, March (78. Lallana) – Trossard – Maupay, Connolly (90. Džahánbachš).
    Náhradníci: Steele – Burn, Bernardo, Džahánbachš, Groß, Lallana, Veltman.

    Rozhodčí: Friend – Beck, Holmes
    bahis siteleri