NY Rangers – Washington 4:2 (kon.) | Columbus – Dallas 4:3 (kon.) | Florida – Nashville 5:6 (po pr.)
Toronto – Vancouver 7:3 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:3 (kon.) | St. Louis – Arizona 3:4 (kon.)
Winnipeg – Calgary 4:1 (kon.) | Chicago – Carolina 6:4 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Ottawa Senators
Pátek 05.02.2021, 01:15 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Tomáš Tatar – 2 min., vražení na hrazení).
    58:31 Josh ANDERSON - 2:3
     
    58:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí dokonce snižují v oslabení a ještě to tedy může být pořádné drama! Phillip Danault vyhrál vhazování a kotouč posunul na JOSHE ANDERSONA, který okamžitě vystřelil, což se mu povedlo náramně, protože Matt Murray nedokázal prudkou ránu zkrotit, i když si na ni šáhl. Asistence: Phillip Danault.
     
    56:25
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Ben Chiarot – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    53:14
    Jeff Petry také pálil k tyči, ale jeho dělovka nakonec skončila přímo na ni a kotouč pak zamířil přímo do mantinelu!
     
    52:48
    Nick Suzuki vypálil z hranice pravého kruhu opravdu prudce, kotouč navíc směřoval pod horní tyč, ale Matt Murray si stejně poradil!
     
    52:22
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Brady Tkachuk – 2 min., podrážení).
     
    50:01
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Arťom Zub – 2 min., podrážení).
     
    47:09
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Corey Perry – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Gudbranson – 5 min., bitka).
     
    41:43
    Tyler Toffoli už pořádně vystrašil brankáře soupeře, kdy nejprve nebezpečně tečoval nahození a následně i několikrát dorážel, ale stejně ho nepřekonal!
     
    35:58
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Connor Brown – 2 min., sevření puku rukou).
     
    34:18
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jake Evans – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Nick Paul – 2+2 min, hrubost).
    28:12 Connor BROWN - 1:3
     
    28:12
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Dnešní utkání patří ottawským mladíkům, ti se výrazně podíleli i na třetí brance svého týmu! Tim Stützle mimochodem zapisuje již svůj třetí bod, stačilo mu k tomu posunutí na modrou čáru, odkud vypálil Erik Brännström. Do tohoto projektilu navíc velmi dobře šáhl CONNOR BROWN, jenž tak zcela zaskočil nic netušícího Careyho Pricea. Asistence: Erik Brännström, Tim Stützle.
     
    27:09
    Tomáš Tatar zničehonic dostal přihrávku na levou stranu, kde měl spoustu prostoru a dostal se tak až do zakončení, které směřovalo ke vzdálenější tyči, ale Matt Murray si ho velmi jistě pokryl lapačkou!
     
    26:35
    Brady Tkachuk si našel nahozený kotouč před bránou a v pádu zkusil zakončit z otočky, což nevypadalo vůbec špatně, ale skulinku ve výstroji domácího gólmana nenašel!
     
    20:50
    Tyčka ale pomohla také domácím, protože po vyhraném vhazování okamžitě pálil Mike Reilly, jehož tedy od gólu dělilo pár centimetrů!
    19:40 Tim STÜTZLE - 1:2
     
    19:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    To je obrovský šok pro Montreal, který během devatenácti sekund dvakrát inkasuje! Ottawa naprosto bleskově využila přesilovou hru, o což se po pěkné kombinaci postaral TIM STÜTZLE, který z levého kruhu překvapil Careyho Price střelou k bližší tyči. Asistence: Drake Batherson, Thomas Chabot.
     
    19:32
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jeff Petry – 2 min., držení).
    19:21 Thomas CHABOT - 1:1
     
    19:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators ukazují, že to chtějí konečně zlomit, protože krátce před odchodem do šatny srovnávají krok! Celé to začal Tim Stützle, jenž šikovně vyvezl kotouč do pásma, kde následně uvolnil Chrise Tierneyho. Ten se ale ke střele neodhodlal, místo toho našel ve druhé vlně THOMASE CHABOTA, který dokázal své velké kvality a zkušeně se trefil přímo ke vzdálenější tyči. Asistence: Chris Tierney, Tim Stützle.
     
    18:49
    Matt Murray dokázal tvrdou ránu Shea Webera vyrazit jen před sebe, kde Paul Byron rovnou dvakrát dorážel. Poprvé trefil obránce, podruhé gólmana.
     
    17:49
    Montreal se dostal do další příležitosti díky nahození od modré čáry, které měl na svědomí Alexandr Romanov. Následně puk poskakoval v brankovišti, ale nikdo ho za brankovou čáru nedostal!
     
    15:33
    Paul Byron výborně vystihl rozehrávku soupeře a okamžitě tak zahájil přečíslení, které bylo zakončeno po jeho přihrávce, ale Matt Murray se blýskl dalším slušným zákrokem!
    10:31 Brendan GALLAGHER - 1:0
     
    10:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí začínají potvrzovat roli favorita, i když k úvodnímu gólu jim pomohla trochä štěstí! Phillip Danault totiž od modré čáry mířil mezi tyče, ale místo toho trefil jen clonícího Tomáše Tatara, který kus gumy srazil před odkrytou klec, kde o něm věděl pouze BRENDAN GALLAGHER, který už to měl jednoduché. Asistence: Tomáš Tatar, Phillip Danault.
     
    03:34
    Jako první se v útočném pásmu usazují Canadiens, kteří nakonec vymysleli nahození od modré čáry, po kterém z bezprostřední blízkosti pálil Brendan Gallagher, ale Matt Murray první těžší zákroky úspěšně zvládl!
     
    Začátek utkání bude opožděn, jelikož Montreal přichystal pro svého kapitána Sheu Webera děkovný cermoniál, protože tento bek dnes odehraje svůj 1000. zápas v NHL!

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 11. Gallagher (Tatar, Danault), 59. J. Anderson (Danault) – 20. Chabot (Tierney, Stützle), 20. Stützle (Batherson, Chabot), 29. Co. Brown (Brännström, Stützle)


    Montreal Canadiens: Price (Allen) – Chiarot, S. Weber (C), Edmundson, Petry, Kulak, A. Romanov – Tatar, Danault, Gallagher (A) – Drouin, Suzuki, J. Anderson – Toffoli, Kotkaniemi, Perry – Lehkonen, Evans, Byron (A).
    Ottawa Senators: M. Murray (M. Högberg) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Brännström, Gudbranson (A) – B. Tkachuk (A), Norris, Dadonov – N. Paul, White, Batherson – Stützle, Stepan, Co. Brown – Galchenyuk, Tierney, Watson.

    Rozhodčí: Meier, Skilliter – Nansen, Murchison
    bahis siteleri