AC Milán – Janov 2:1 (kon.) | Atalanta BC – Juventus 1:0 (kon.) | Bologna – Spezia 4:1 (kon.)
Lazio – Benevento 5:3 (kon.) | Turín – AS Řím 3:1 (kon.) | Neapol – Inter 1:1 (kon.)
konec
Turín FC
3:1 (0:1)
AS Řím
Neděle 18.04.2021, 18:00 • Stadio Olimpico di Torino, Turín • Italská Serie A • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:07:05)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:13.
     
    Čerstvý semifinalista Evropské ligy zůstává v tabulce Serie A až na sedmém místě. Šesté Lazio má náskok čtyř bodů a jedno utkání k dobru. Turín naopak podruhé za sebou vyhrál a výrazně si polepšil v boji o záchranu. Nyní je patnáctý a v porovnání s ostatními má na kontě o jeden odehraný zápas méně.
     
    Začátek utkání jednatřicátého kola byl pro Turín jako z hororu, protože stačily dvě a půl minuty a Milinković-Savić už lovil míč ze sítě po střele Mayorala. Do přestávky spálili domácí fotbalisté velké množství příležitostí a do kabin se šlo za stavu 0:1. Po změně stran se produkce šancí trochu zpomalila, svěřenci kouče Nicoly ale zlepšili efektivitu a Sanabria jim v 57. minutě zajistil vyrovnání. Další direkt AS dostalo o čtvrthodinu později, když se z prvního kontaktu s balonem prosadil Zaza. To hostující náhradník Diawara si nechal dát druhou žlutou kartu a v nastaveném čase nabídnutou přesilovku využilo duo Andrea Belotti a Tomás Rincón.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Edin Džeko byl krátký na Mchitarjanův pas z levého křídla. Odkop Milinkoviće-Savice bude asi to poslední, co se v tomto duelu stane.
    90+2. Tomás RINCÓN - 3:1
     
    90+2
    FC Turín právě vstřelil branku!
    V deseti hrající AS si z Turína body neodveze! Andrea Belotti z posledních sil napadal váhavou rozehrávku Fazia. O míč o oloupil a rázem z toho byl brejk dvou na jednoho. Domácí kapitán procedil přihrávku přes Ibañeze a zakončující TOMÁS RINCÓN už to měl se zakončením z jedenácti metrů poměrně jednoduché.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Edin Džeko perfektně sklepl nákop ze středu hřiště. Cristante se na hranici šestnáctky uvolnil ke střele efektní i efektivní zasekávačkou, ale Milinković-Savić ve finále zasahovat nemusel.
     
    89
    Belotti dvakrát nepotěšil trenéra Nicolu. Střelou z dálky míč víceméně odevzdal. Hosté na nic nečekají a vyráží do útočného dobrodružství.
     
    88
    Tomás Rincón si předkopl míč daleko od nohy. Mezitím kolidoval s Cristantem, ale na zisk penalty to bylo hodně málo.
     
    87
    Býci tento tresťnák doslova prohospodařili. Trojice hráčů si dávala přednost v zakončení a to už stihli vyrazit muži ve zdi proti balonu.
     
    86
    Římané měli ještě kliku, že k faulu nedošlo uvnitř šestnáctky. Místo penalty se připravuje přímý kop. I ten ale může být velmi nebezpečný.
    85. Červená karta po 2. žluté
     
    85
    Amadou Diawara na samotné hranici pokutového území přišlápl nohu Zazy. Vyfasoval za to žlutou kartu a jelikož byla už druhá, tak AS bude dohrávat v oslabení.
     
    84
    Džeko s Diawarou se společně natahovali po kvalitním centru do malého vápna a míč skončil jen těsně vedle pravé tyče branky Vanji Milinkoviće-Saviće.
     
    83
    Džeko nevyužil výborného nákopu z hloubi pole. N´Koulou k němu přistoupil jako první a poslal balon na rohový kop.
     
    82
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází Daniele Baselli.

    Michal Břuchanský

    Branky: 57. A. Sanabria (Ansaldi), 72. Zaza (pen.), 90+2. Rincón (Belotti) – 4. B. Mayoral (Pedro)

    Karty:   51. N'Koulou (TUI), 65. Verdi (TUI) – 75. Diawara (ASR)   85. Diawara (ASR)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:13.
    Turín FC: V. Milinković-Savić – Izzo, Bremer, N'Koulou – Vojvoda (63. Singo), Verdi (82. Baselli), Mandragora, Lukić (71. Rincón), Ansaldi – A. Sanabria (71. Zaza), Belotti (C).
    Náhradníci: Ujkani – Baselli, Bonazzoli, Buongiorno, Gojak, Linetty, Murru, Rincón, Ricardo Rodríguez, Lyanco, Singo, Zaza.

    AS Řím: Mirante – Cristante (C), Ibañez, Fazio – Reynolds (75. Karsdorp), Veretout (65. Diawara), Villar (82. Pastore), Peres – C. Pérez, Pedro (46. Mchitarjan) – B. Mayoral (75. Džeko).
    Náhradníci: Fuzato, Pau López – Calafiori, Diawara, Džeko, Juan Jesus, Karsdorp, Mancini, Mchitarjan, Pastore, Santon.

    Rozhodčí: Massa – Tegoni, Vecchi
    thejrc.org