Jihoafrická republika – USA 3:20 (kon.) | Černá Hora – Španělsko 6:8 (kon.)
Kazachstán – Srbsko 5:19 (kon.) | Itálie – Řecko 6:6 (kon.)
Japonsko – Maďarsko 11:16 (kon.) | Austrálie – Chorvatsko 11:8 (kon.)
konec
Austrálie – Chorvatsko

11:8

(3:3, 2:0, 2:3, 4:2)

Úterý 27.07.2021, 12:50Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (14:03:25)
     
    Úterní program mužského turnaje ve vodním pólu završilo šokující vítězství Austrálie, která si vyšlápla na obhájce olympijského stříbra a vítěze z před devíti let Chorvaty, porazila je 11:8.

    Australané vstoupili do utkání hodně bojovně, zatímco Chorvati působili, jako by se měl dnešní zápas vyhrát sám. Mizerně hráli především ve druhé čtvrtině, kdy nevstřelili jedinou branku. Ve třetí části se sice dotáhli na rozdíl jediného gólu, ale ve čtvrté zase tápali a jejich výsledná porážka se vyšplhala až na tři góly.

    Austrálie se díky senzačnímu vítězství vyhoupla na třetí příčku, kterou bude 29. července hájit proti Srbsku. Chorvatsko si zadělalo na problémy, neboť spadlo na nepostupovou pátou pozici. Zaváhání bude chtít odčinit ve třetím skupinovém utkání, to se utká s Černou Horou.
     
    Konec zápasu.
     
    00:08
    Poslední útok patřil vítěznému týmu. Blake Edwards nahrál na levou stranu kapitánu Howdenovi, jehož spíše propagační pokus Bijač vyrazil před sebe.
     
    00:52
    Probíhá poslední minuta utkání a na australské střídačce pomalu, ale jistě propuká nadšení. Týmovým výkonem si dnes „protinožci“ došli pro velmi cenné dva body.
     
    01:17
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!

    Pěkná kombinace, jež maximálně sníží konečnou porážku. Po výborné nahrávce trefil LUKA BUKIĆ volný prostor u pravé tyčky.

    11:8
     
    01:36
    Vodní pólaři v modrých čepičkách dlouho otáleli se střelou, což je vzhledem ke skóre nepochopitelné. Jen to dosvědčuje, že hlavami jsou v šatně.
     
    02:14
    Evropský celek už působí odevzdaným dojmem, vědom si dnešní senzační porážky, jež by klidně mohla znamenat komplikaci v boji o postup.
     
    02:45
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Tady je hotovo. BLAKE EDWARDS se nenechal odradit otravujícím Brkićem a z dobré střelecké pozice propasíroval balón do brány s odrazem břevna.

    11:7
     
    03:14
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!

    Tři minuty před koncem snižuje LUKA BUKIĆ na odstup tří tref. Tato ztráta ještě je reálná stáhnout, ale je to každopádně velmi těžký úkol.

    10:7
     
    03:36
    Až příliš dlouho váhala Austrálie se zakončením. Za současného stavu to ovšem není překvapivé a možná to dokonce bylo cílené.
     
    04:03
    Ne, Chorvatsku se dnes střelecky ale vůbec nedaří. Není to jen o Hrysanthosovi, který samozřejmě také přispěl svými zákroky, ale často jdou balóny i úplně mimo bránu.
     
    04:40
    Chorvatům nevyšla ani přesilovka, senzační ztráta bodů je tak zase o něco blíže. Střelou na střed pod břevno Faatović Hrysanthose nemohl překvapit.
     
    05:32
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Chorvati ztratili a soupeř už pochopitelně nikam nespěchá. Útok nechal na poslední chvíli, přesto zvládl vstřelit gól! Parádní rána BLAKEA EDWARDSE pod břevno.

    10:6
     
    05:55
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Parádní individuální akce v podání australského kapitána AARONA YOUNGERA. Naznačil přihrávku, načež situaci přehodnotil a bleskově vypálila o vodu k pravé tyčce. To už pro Austrálii vypadá hodně slibně.

    9:6
     
    06:14
    Gólman Hrysanthos měl velkou porci štěstí. Střelu Jokoviće vyrazil za sebe, ovšem tak šťastným způsobem, že balón vyskočil od vody do horní tyče a zpátky do hry.
     
    06:43
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Co se nepovedlo Fordovi, to zvládl NADREW CAMPBELL! Z levé strany napřáhl tvrdou ránu na bližší tyč, i ta pomohla míči v cestě do brány.

    8:6
     
    07:36
    Nechybělo moc, aby dokonce přišlo navýšení. Jedovatou ránu vyslal Andrew Ford, ale Bijač vystrčil ruku a vyrazil míč na břevno.
     
    07:50
    Osmiminutovka pravda. Velký outsider z Austrálie vede nad Chorvatskem rozdílem jednoho gólu. Udrží těsný náskok až do závěrečné sirény?

    Milan Huppert

    Sestavy

    Austrálie: Hrysanthos - Campbell, G. Ford, Tomaševic, Power, L. Edwards, Roach, Younger (C), A. Ford, Putt, Howden, B. Edwards.

    Chorvatsko: Bijač - Macan, Fatović, Lončar, Joković, Bukić, Vukičević, Bušlje (C), Miloš, Vrlić, Obradović, Gadea.

    Rozhodčí: Ohme (GER), Goldenberg (USA).
    thejrc.org