Čtvrtfinále a semifinále (muži) (kon.) | Čtvrtfinále a semifinále (ženy) (kon.)
Finále (muži) Vítěz: Í. Ferreira (BRA) (kon.) | Finále (ženy) Vítěz: C. Mooreová (USA) (kon.)
konec
Finále (muži)

Vítěz: Í. Ferreira (BRA)

Úterý 27.07.2021, 07:16 • Tsurigasaki Surfing Beach • Olympijské hry - Surfing
Sledujte:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (09:29:33)
     
    Medailové umístění:

    1. Ítalo Ferreira (BRA)
    2. Kanoa Igaraši (JPN)
    3. Owen Wight (AUS)
     
    Mužský surfing má za sebou svůj program, vůbec jubilejní v rámci historie Olympijských her. Očekávané zlato vybojoval Ítalo Ferreira (BRA), který ve finále jasně předčil Kanou Igarašiho. (JPN). Bronz nakonec po lítém boji bral Owen Wight (AUS).
     
    Souboj o zlato skončil
     
    Konečný výsledek:

    Ítalo Ferreira (BRA) – 15,14 bodů (5. vlna – 7,77 bodů, 10. vlna 7,37 bodů)
    Kanoa Igaraši (JPN) – 6,60 bodů (2. vlna – 3,83 bodů, 10. vlna – 2,77 bodů)
     
    Dvě minuty do konce a Ítalo Ferreira (BRA) už slaví ve vlnách! Moc dobře ví, že získá olympijské zlato jakožto historicky první surfař na Olympijských hrách.
     
    Pět minut do konce, Ítalo Ferreira (BRA) si moc dobře uvědomuje, že je velmi blízko zlatu!
     
    Desátá jízda v pořadí přece přineslo Japonci zlepšení. Ale opravdu jen malé. Alespoň chvilku se po vlně svezl. Kanoa Igaraši (JPN) však ví, že 2,77 bodů je prostě málo.
     
    Deset minut do konce. Těžko říci, jestli má ještě Kanoa Igaraši (JPN) nějakou sílu na zvrácení svého boje o zlato. Devátá jízda mu přinesla jen 0,93 bodů.
     
    Čtvrtá až osmá jízda Kanoovi Igarašimu (JPN) nijak dobře nepovedla. Souvislejší svezení se po vlně u něj zkrátka nevidíme.
     
    Moře zkrátka Japonci příliš nepřeje. Těžko si Kanoa Igaraši (JPN) získává nějakou pozici pro atak na svého soka. Ten je zkrátka nyní úplně v pohodě. Vyčkává, jak se bude dařit jeho soupeři.
     
    Patnáct minut do konce. Japonec hledá správnou vlnu, tíží ho výrazně čas. Těžko se mu už tenhle stav bude otáčet. Potřebuje zajet minimálně jednu super jízdu.
     
    Možná že Ítalo Ferreira (BRA) aktuálně rozhodl o svém vítězství! Skvělá jízda, 7,77 bodů je toho jasným důkazem. Dohromady už má 14,77 bodů. Takový výkon určitě je hodný možnému olympijskému vítězi.
     
    Kanoa Igaraši (JPN) dosud stihl během úvodních pěti jízd nasbírat málo bodů. Rozhodně mu tyhle výkony na medaili stačit nemůžou. Zatím získal 3,83 bodů na vlně číslo dva a 1,73 bodů na vlně číslo tři.
     
    Po čtyřech jízdách je na tom zatím lépe brazilský favorit. Ten stihl na první vlně nasbírat parádních sedm bodů rovných, na té druhé 5,50 bodů. A zaslouženě je Ítalo Ferreira (BRA) zatím ve vedení.
     
    8:46:

    Kanoa Igaraši (JPN) vs. Ítalo Ferreira (BRA)
     
    Souboj o zlato začal
     
    Historicky první medaile ze surfingu je už udělena. Australsko-brazilský souboj byl úchvatný, těsný. A byl zřejmě tou nejlepší reklamou na novou olympijskou disciplínu. Gabriel Medina (BRA) padl opravdu o malinký kousek, obrovskou radost naopak musí prožívat šťastný vítěz tohoto souboje Owen Wight (AUS).

    Patrik Sandev

    bahis siteleri