Jihoafrická republika – USA 3:20 (kon.) | Černá Hora – Španělsko 6:8 (kon.)
Kazachstán – Srbsko 5:19 (kon.) | Itálie – Řecko 6:6 (kon.)
Japonsko – Maďarsko 11:16 (kon.) | Austrálie – Chorvatsko 11:8 (kon.)
konec
Japonsko – Maďarsko

11:16

(3:4, 5:4, 2:5, 1:3)

Úterý 27.07.2021, 11:20Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (12:29:02)
     
    Japonci ukazují, že na olympijském turnaji ve vodním pólu rozhodně nejsou jenom do počtu. Po těsném zápasu s USA drželi polovinu zápasu krok i s dalším velkým favoritem z Maďarska, s kterým nakonec prohráli 11:16.

    První polovinu utkání byla k vidění až nečekaně vyrovnaná bitva, kdy dokonce měli mírně navrch Japonci, a to hlavně v držení míče. Po vyrovnané druhé čtvrtině ale Maďaři přidali, zatímco domácím viditelně docházely síly. Favorit nakonec potvrdil papírové předpoklady a zvítězil pětigólovým rozdílem.

    Třetí skupinová utkání mužů jsou na programu 29. července. Maďarsko se utká s Jihoafrickou republikou, Japonsko vyzve Řecko.
     
    Konec zápasu.
     
    00:07
    Poslední útok patřil znovu domácím. Jusuke Šimizu zkusil zajímavý pokus pravačkou o vodu, Nagy jej s vypětím všech sil vyrazil těsně vedle pravé tyče.
     
    00:44
    Kenta Araki si zkusil naplavat mezi dva protihráče, ale byl zastaven. Tak přes ně zkusil alespoň vystřelit, pole očekávání byl zblokován.
     
    01:11
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Japoncům došly síly. Nyní nechaly před vlastní brankou úplně volného MATONA VAMOSE, ani jemu nedělalo velké problémy vsítit gól.

    11:16
     
    01:46
    Střela z velké dálky maďarského gólmana nemohla překvapit. Nagy navíc od začátku na balón dobře viděl, pravačkou si jej stáhl pro sebe.
     
    02:25
    Výborný zákrok Nagyho. Skoro to vypadalo, jako by schválně odkryl pravou část své brány, aby tam následně skočil a střelu Jošidy vyrazil.
     
    02:57
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Fantastická nahrávka od Vamose na kapitána DENESE VARGU. Ten si pak trpělivě počkal, ještě se přiblížil bráně, a bezpečně zavěsil pod břevno.

    11:15
     
    03:17
    Balazs Ergelyi vystřelil okamžitě po faulu na svou osobu. Překvapený Tanamura reagoval pozdě, od patnáctého inkasované gólu ho zachránilo břevno.
     
    03:40
    Ztráta odpískána Maďarům. Rozdíl ve skóre jsou tři góly, což není něco, co by ještě nešlo stáhnout. Síly ale Japoncům ubývají, to je viditelné.
     
    04:21
    Japonsko právě vstřelilo branku!

    Střelecky se dnes velmi daří KEIGU OKAWOVI. Tento hráč doplaval na pravou stranu, kam dostal balón a pozdě se přesunujícího Nagyho s klidem propálil.

    11:14
     
    04:37
    Celkově Japonci si turnaj musí užívat, protože jako nejlepší asijský celek by se na něj asi nekvalifikovali. Takhle mohou poměřit síly se světovou špičku vlastně bez práce.
     
    05:24
    Tanamura si zápas užívá, přestože jeho tým prohrává. Po dalším zákroku, tentokráte proti Vargovi, byl na jeho tváři vidět úsměv.
     
    05:58
    Nedovolený zákrok japonského hráče posoudili jako běžný, vylučovat se tedy nebude. Vzápětí pokus Angyala vyrazil Tanamura.
     
    06:22
    Hodně dlouho váhal se střelou Inaba. Nakonec pokusil štěstí, ale nesnížil, balón se od vody odrazil vysoko nad bránu.
     
    06:44
    Ovšem domácí už proti USA potvrdili, že vodní pólo hrát umí, byť také odešli s nulou. Dnes se historie nejspíše bude opakovat.
     
    07:12
    Musíme ocenit obrovskou snahu japonských vodních pólařů se zápasem něco udělat. Očekával se výrazně klidnější průběh utkání.
     
    07:36
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Bylo by velkým překvapením, pokud by si Maďarsko nepohlídalo postavení. Zvláště když po gólu GERGA ZALANKIHO vedou už o čtyři góly.

    10:14

    Milan Huppert

    Sestavy

    Japonsko: Tanamura - Adači, Koppu, Šiga, Jošida, Suzuki, Šimizu, Takata, Arai, Inaba, Okawa (C), Araki.

    Maďarsko: Nagy - Angyal, Manhercz, Zalanki, Vamos, Hosnyanszky, Pasztor, Jansik, Erdelyi, Varga (C), Harai, Vogel.

    Rozhodčí: Zwart (NED), Periš (CRO).
    bahis siteleri